Keresés

Ki mit néz most?

2007. január 21., vasárnap 16:54
az nagyon jóóóóóóóóóóóóó........
0
2007. január 21., vasárnap 16:51
Asszem a Ray lesz ma a következő...
0
2007. január 21., vasárnap 16:46
Még nem (majd DVD-n :), de a (számomra borzalmas csalódást okozó) Falu után remélem ismét szerethetem Shyamalant.
0
2007. január 21., vasárnap 16:32
pedig szerintem nagyon jó

láttad már a Lány a vizben-t? kiváncsi lennék a véleményedre
0
2007. január 21., vasárnap 16:23
Robotok
50%

pfff...
borzalmasan vérszegény!
0
2007. január 21., vasárnap 11:23
Trükkös fiúk
80%
0
2007. január 21., vasárnap 0:50
Sztalker 1.lemez
0
2007. január 21., vasárnap 0:38
Nem, a Szakaszt tegnapelőtt, az Apokalipszist tegnap, a Szarvasvadászt ma. :)
0
2007. január 20., szombat 23:50
És ezeket mind ma láttad először??? Hát nem semmi. Mindegyik film emésztéséhez minimum egy hét kell... Ez így túl sok!
0
2007. január 20., szombat 22:01
Tartottam egy vietnámi háborús mini maratont, aminek keretében megnéztem az Apokalipszis most, a Szarvasvadász és a Szakasz című műveket. Mindhármat most láttam először. A legnagyobb hatást a Szakasz gyakorolta rám. Zsenalitása abban rejlik, hogy tulajdonképpen végig a hadszíntéren játszódik, nincsenek benne a feszültséget feloldó, biztonságérzetet nyújtó közbeiktatott jelenetek, mint az Apokalipszisban pl. a francia ültetvény közel félórás jelenete és a hátország helyzetének bemutatásával sem bajlódik, sem a film elején, sem a végén. A film a lényegre koncentrál. Ezt szeretem!

Az Apokalipszis most szerintem egészen Marlon Brando megjelenéséig zseniális. Ne értsetek félre, nem Brando ront az összképen, ő (mint majdnem mindig) ezúttal is nagyszerűen játszik. Egyszerűen nem tartom hitelesnek Kurtz fanatikus törzsi harcosainak feltétlen engedelmességét uruk iránt. Robert Duvallt mindig is nagyon jó színésznek tartottam, de még soha nem láttam olyan fantasztikusan játszani, mint Kilgore parancsnok szerepében. Egyszerűen felejthetetlen!

A Szarvasvadásszal pont fordítva jártam, annak az eleje nem tetszett: azzal nem volt semmi bajom, hogy lassú a történetvezetés (egy film inkább legyen lassú, de alapos, mintsem összecsapott), de vontatottnak és semmitmondónak találtam. Ha egy pár évvel ezelőtt nem teszek olyan fogadalmat, hogy ha egy filmet elkezdek, akkor végig is nézem, legyen bármennyire is rossz, akkor valószínüleg az eskövői jelenetsor alatt kikapcsolom. De így végignéztem és nagyon kellemeset csalódtam! Az első orosz rulettes jelenettől kezdve nagyon tetszett a film.

Nehéz dönteni, hogy a három film közül melyik is a legjobb, hiszen mindhárom más szemszögből mutatja be a viétnámi háborút, de (mivel sokkal nagyobb hatást gyakorolt rám a másik kettőnél - talán mert sokkal inkább hatásvadász is, mint társai) az A szakasz.
0
2007. január 18., csütörtök 16:26
Hitchcock: Szakadt függöny

A Marnie után kevesebb lélektan, viszont több politika és izgalom került ebbe az Alfred-filmbe.
Julie Andrews ezúttal kevesebbet énekel, mint A muzsika hangjában és Paul Newman sem vedel úgy, ahogy a Bádogtetőben.
A történet egy hidegháborús kém-thriller, a legjobbak közül való! Ha valaki látta a Felhők közül a nap c. Douglas-Griffith mozit, az talán még legyint is, de rosszul teszi, mert ez köröket ver arra, mégha kora alapján egyes jelenetei ma már kevésbé hatnak úgy, mint a modern adrenalin-mozik.
most posts by TM
0
2007. január 18., csütörtök 16:09
Meg!
most posts by TM
0
2007. január 16., kedd 10:20
A 24 1.-4. évadja ott pihen a polcomon. Az első évadot már láttam anno a tévében...

Tegnap nekiálltam az 1. évadnak! Vajon hány hét alatt tudok lenyomni 4 évadot? Meglesz mire ideér az 5. évad? :-))
0
2007. január 16., kedd 7:13
könyörgöm...
Scorsese???
0
2007. január 16., kedd 3:30
Most éppen Golden Globe-ot...nem film,de hozzátartozik a milliőhöz:))
0
2007. január 16., kedd 1:33
Tetszett! Annyira, hogy nálam eddig az idei év legnagyobb filmélménye! A teljes változat kb 20 perccel hoszabb, mint az én ősrégi VHS-em. Őszintén szólva a kazi már nincs olyan állapotban, hogy össze tudnám hasonlítani a különbségeket...Ami biztos, hogy az elején a Mao-idézet hiányzik, rögtön utána a "légyírtós"-jelenettel együtt.;) Illetve van még később egy elmélkedés a forrradalmak működési mechanizmusáról, az is hiányzik a régi változatból szerintem.

A két szinkron közötti különbség csak eleinte volt zavaró, meg lehet szokni az új hangokat. És a nyelvezet, a stílus is nagyjából maradt a régi. /csak zárójelben: én szívem szerint a "hasra balfék" helyett meghagytam volna a "feküdj patkány"-t, de ez már csak kötekedés.:)/ Amit minden Sergio Leone-filmben századszor is tátott szájjal be tudok kajálni, az a giccshatárt feszegetően szentimentális lassított flashback-ek. Itt is volt bőven, fájdalmasan szép Morricone-kísérőzenével tálalva. Vannak szokás szerint stilizált hősök, antihősök, hőssé váló áruló, aztán barátság, család és önfeláldozás. És az egész nosztalgikus utóízű édes-bús cukormázba csomagolva.

Pár szó még Rod Steiger-ről: hihetetlen átalakulásokra képes, szvsz az egyik legjobb karakterszínész volt. Amiben láttam már: A rakparton, Doktor Zsivago, Forró éjszakában, A Hurrikán és itt is nagyot alakít Juan-ként, aki pitiáner csirkefogóból a forradalom hősévé válik, persze akaratán kívül...

Egyszóval: nagyon bejött a film! És ha még nem mondtam volna: Köszi! ;)
0
2007. január 15., hétfő 23:56
Ez tudom nem ide fog tartozni, de mindenkinek ajánlom a TRANSFORMERS Trailerének a megnézését, hatalmas film lesz szerintem!
0
2007. január 15., hétfő 22:31
Akkor lehet, hogy nem csak a koncepció volt homályos, hanem az emlékeim is?  

Ilyen gondolatokat pedig végképp nem ébresztett bennem a film, de így belegondolva: felnőttkoromból leginkább a felnövést hagynám ki, csak attól félek ezzel már elkéstem...:)

ON: nemsokára Egy marék dinamit-ot.
0
2007. január 15., hétfő 21:57
Pedig ezt megmagyarázták benne, nem jól figyeltél! :-)
Aki valamiben hiányt szenved, az azt idővel erőszakkal megszerzi magának!
Azóta gondolkodom, mi is maradt ki anno, ifjúkoromból, de egyre inkább oda lyukadok ki, hogy mi az, amit szívesen kihagynék felnőttkoromból!
most posts by TM
0
2007. január 15., hétfő 21:48
Teljesen egyetértek! Én kimondottan görcsösnek éreztem a Marnie-t: túl sok volt az erőltetett ötlet, homályos a koncepció és vékonyka a cselekményszál...főleg közvetlenül a Psycho és a Madarak után tűnik összecsapottnak a film. Azóta egyfolytában azon töröm az agyam, hogy ha valaki gyerekkorában kevés szeretetet kap, az miért lesz felnőttként profi bankrabló??? :) Szerintem a Marnie Hitchcock zárókorszakának leggyengébb filmje. /A Topáz is simán veri/
0
2007. január 15., hétfő 20:28
Hitchcock: Marnie

Röviden: Nem ez lesz a kedvenc Hitch-filmem.
A Marnie-nál éreztem talán először azt, hogy nem működik a filmklasszikusokkal szembeni timeline-toleranciám. Szerintem ezt a filmet 64-ben sem szerették az emberek! Lapos, unalmas, és mire a kétórás játékidő végére száműzött ötperces fleshback családi tragédiához érne a történet, már mindenki békésen szunyókál, és három kopogással sem lehet rémálmot okozni senkinek.
most posts by TM
0
2007. január 13., szombat 23:16
Szerintem nem. Anno volt lengyel tv adóm pár, műholdon, akkoriban - igaz ez 5-6 éve volt- a filmek ott is ilyen formán mentek.

Ha megvan a dvd, próbáld meg úgy hallgatni egy kicsit. Elképesztőőőőőőőőőő! Inkább lenne csak felirat, de erre pénzt kiadni! Döbb-döbb-döbb....
0
2007. január 13., szombat 23:08
off
hogy van ez most lengyelországban? a lengyelek komolyan csak hangalámondással vagy eredeti nyelven tudnak dvd-t nézni? még a tv-ben vetített filmeknek sem csinálnak tisztességes szinkront?
0
2007. január 13., szombat 22:59
Végre megnéztem a Karib-tenger  2-t.
Egyelőre nm tudom eldönteni, jobb-e mint az első, talán az a leghelyesebb, h pont ugyanolyan jó, bár az első talán cselekményesebb vagy fordulatosabb volt, ha értitek mire gondolok.

Közebn váltottam néha angol és magyar nyelv közt, főleg Davy Jones -nál, mert nagyon szeretem, ahogy Bill Knighy beszél, éshát a kiváncsiság rávitt a többi hangsávra is. Noha nem tudok csehül, jónak tünt a szonkron:), (hanghordozás, ilyenek), a lengyel hangalámondás!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! szegények, szenvedés lehet így filmet nézni. Még jó, h nem 5.1es hangalámondásos, csak mezei stereo...:)
0
2007. január 13., szombat 20:16
A Richard Nixon merénylet

Hiába Sean Penn remek alakítása, és az érdekesnek ígérkező történet, de nálam ez a film nem működött. Valahogy nem tudtam együttérezni a minden téren csődöt mondott főhős gondjaival... 60 %
0