Keresés

Ki mit néz most?

2006. december 7., csütörtök 11:18
épp a napokban néztem újra a hulkot: 200 milliós művészfilm eszméletlenül béna trükkökkel. az előbbit értékelem, az utóbbira azt mondanám, szemeiteket guillermo del toróra vessétek.

ja, nekem nem tűnt fel, hogy a gyönyörűséges jennifer connelly-nek nagy orra lenne. :)
0
2006. december 7., csütörtök 11:17
:-))))

Csókoltatom édesapádat, és elismerésem küldöm! Az enyémnek meg sem merem mutatni.
0
2006. december 7., csütörtök 11:15
"sokan repülő töröknek hívják."

a drága édesapámmal néztem, és csak a film közepén jött rá, hogy repülő tőrök klánja. :)
0
2006. december 7., csütörtök 11:03
Most már meg kell néznem a T&S-t.:-)

A Hulk nekem minden miatt tetszett. Abban is benne van a végzetszerűségnek egy képregényszintre butított, ám attól még létező nyersessége. A főhős vívódása, tragédiája, szomorú múltja, és az elfojtott indulatok adják (na meg a gamma sugárzás) a Hulk erejét. Az a fékezhetetlen, őrült tombolás, ami a Hulkot jellemzi, irigylésre méltó, amikor teljesen elveszíti az önkontrollt, és mindent elpusztít, ami az útjába kerül. Amikor a kutyákat szó szerint széttépi, a színtiszta erő és vadság szinte tapintható. Abban a filmben az egyedüli hiba a post-Oscar betegségben szenvedő Jennifer Connelly, aki nem több egy nagy orrú kelléknél.
A film vizuális megoldásai merészek, formabontóan eredetiek, a zene Danny Elfmanhez méltó, és imádom Nick Nolte bohóckodását, amikor a végső összecsapás előtt a fiával beszélget. Sajnálom, hogy nem Lee rendezi, és úgy tudom, nem Eric Bana játssza a Hulkot a folytatásban. Sic transit gloria mundi.
0
2006. december 7., csütörtök 10:52
A Tigris és a sárkány nekem is tetszett, abban valahogy átjött számomra a művészi szándék. A Hulk elsősorban technikailag tetszett, a vizuális megvalósítások miatt.
most posts by TM
0
2006. december 7., csütörtök 10:51
Bocs, a szamurájok Japánban ugrálnak:-))
0
2006. december 7., csütörtök 10:49
Bevallom őszintén, azt még nem láttam. Amikor szamurájok fákon ugrálnak, inkáb beteszem a Pókember 2-őt:-D

De már félig megnéztem a Repülő Tőrök klánjá-t (sokan repülő töröknek hívják), és a főszereplőnő arca, a zene, a fényképezés, na meg a kínai dts miatt megérte.
Nézzem meg a Tigris és sárkány-t?...
0
2006. december 7., csütörtök 10:38
"rohadtul tetszett a Hulk (igen, tetszett, éés?!):-))"

nem vagy egyedül. :) nekem még a maga módján a tigris és sárkány is tetszett.
0
2006. december 7., csütörtök 10:33
Igen.  Jamamura Szadakó ígéretét hajtom be.
Én imádom az Oscart nem nyert filmeket, nem mondtam?:-))
0
2006. december 7., csütörtök 10:32
szerintük: crash 6/10 (szerintem: münchen 8.5/10)
szerintük: million dollar baby 10/10 (szerintem is)
szerintük: return of the king 10/10 (szerintem is)
szerintük: chicago 4/10 (szerintem: the hours 10/10)
szerintük: beautifuk mind 5/10 (szerintem: the fellowship of the ring 10/10)
szerintük: gladiator 6.5/10 (szerintem: traffic 9/10)
szerintük: american beauty 5/10 (szerintem: the 6th sense 10/10)
szerintük: shakespeare in love 5/10 (szerintem: the thin red line 10/10 v. elizabeth 10/10)
szerintük: titanic 7/10 (szerintem: egyszerűen csak a titanic kaphatta)
the english patient 10/10 (szerintem is)
szerintük: braveheart 10/10 (szerintem is)
szerintük: forrest gump (szerintem állati nehéz dolguk volt)
szerintük: schindler s list 10/10 (szerintem is)
szerintük: the silence of the lambs 10/10 (szerintem is)
szerintük: dance with wolves 6/10 (szerintem: nagymenők 10/10)
0
2006. december 7., csütörtök 10:32
Bennem nem hagyott mélyebb nyomokat a Brokeback, és ehhez semmi köze nem volt sem a témájának, sem a filmet körülvevő mély utálatnak, vagy épp szimpátiának. Én úgy ültem le elé, mint egy Ang Lee-film elé. Imádtam az Értelem és érzelmet, nagyon szerettem a Jégvihar-t, rohadtul tetszett a Hulk (igen, tetszett, éés?!):-)), szóval inkább pozitív diszkriminációban részesítettem a cowboy kalandot. De végül tompa méla unalmon kívül és egy "aha, szóval emiatt volt az a nagy felhajtás" sóhajjal kapcsoltam ki a dvd lejátszót. Ez még áprilisban történt (eredeti lemez , USA-ban vettem), azóta egyszer sem jutott eszembe a film. Ellenben a Crash-t a minap újra megnéztem, és bár abban is sok hibát véltem felfedezni, a hangulata, a mély melankólia, a nagyváros nyomasztó légköre (sajnálom, hogy mindig Los Angelesre húzzák rá ezt a fullasztó olvasztótégely klisét, még ha igaz is, kezd unalmassá válni), és az érzéssel megírt karakterek engem ezerszer jobban megragadtak. Az a jelenet például, amikor a lakatos elmeséli a lányának, hogy láthatatlan köpenye van, amit egy tündértől kapott, számomra nagyon megható. Talán azért, mert gyermekkönyveket írok. Egy gyermek számára pedig egy ilyen történet egész életét meg fogja határozni, sőt hagyományt teremthet, mert ezt a "köpenyt" ő is továbbadja a gyerekének, lám hogy működik az emberi psziché, a képzelet ereje hatalmasabb a golyóknál is. Ehhez kapcsolódik a film másik megrázó része, amikor a bolttulaj rálő a kislányra, és annak ellenére, hogy én nem svenkeltem volna ilyen hirtelen az ordító apa arcára, a jelenet számomra valahogy mégis működik. Ez a néhány másodperc, majd amikor a döbbent, értetlen férfi, kezében a pisztollyal végignézi, amint a megrettent, éppen a poklok poklát megélt család bemegy a házba, és még arra sincs erejük, hogy nekimenjenek elkeseredett dühükben, megindító. De említhetném azt a szcénát, amikor a rendőr kimenti azt a nőt az autóból, akit előző éjjel molesztált. A nő, amint meglátja, őrjöngeni kezd, nem bír elviselni több megaláztatást, majd a férfi végül segít neki, és akkor az arcára kiül a hálának, a megbánásnak, a megbocsájtásnak és a földöntúli érzéseknek valami leírhatatlan összesége. Még sorolhatnék olyan jeleneteket, amik velem maradtak a film első, majd a második megtekeintése után. Természetesen a Brokeback és a Crash két teljesen különböző alkotás, de a Crash nekem sokkal fontosabb film, mint a Brokeback. Mert a Crash az emberek egy szélesebb köréről szól, az egész társadlomnak tart görbe tükröt, míg a Brokeback Mountain csupán egy szűkebb embercsoportról, és bár mondanivalója éppoly egyetemes, azért nekem mégsem örökérvényű. Mindkét filmet értékesnek tartom, remélem sokakhoz eljutnak.
0
2006. december 7., csütörtök 10:10
Erről az Oscart nem nyerő filmről akarsz kritikát?
most posts by TM
0
2006. december 7., csütörtök 10:07
Mondasz valamit:-)
0
2006. december 7., csütörtök 10:07
Hülye buzi!:-D

Apropó: mikor olvasatjuk már a köcsög kritikád?:-)
0
2006. december 7., csütörtök 5:02
jól átvertél.
0
2006. december 7., csütörtök 4:11
én se tudok. te miért nem?
0
2006. december 7., csütörtök 1:34
"legjobb" helyett írhattam volna akár "kedvenc"-et.
0
2006. december 7., csütörtök 1:34
csak úgy érdekesség képpen (nem tudok aludni :). oscar-nyertesek a közelmúltból:

crash 10/6 (legjobb a mezőnyből: brokeback mountain 10/9)
million dollar baby 10/10 (legjobb a mezőnyből: ua.)
lotr: return of the king 10/10 (legjobb a mezőnyből: ua.)
chicago 10/3 (legjobb a mezőnyből: gangs of new york 10/8)
a beautiful mind 10/5 (legjobb a mezőnyből: lotr: fellowship of the ring 10/10)
gladiator 10/6 (legjobb a mezőnyből: crouching tiger, hidden dragon 10/8)
american beauty 10/7 (legjobb a mezőnyből: the sixth sense 10/9)
shakespeare in love 10/8 (legjobb a mezőnyből: the thin red line 10/10)
titanic 10/9 (legjobb a mezőnyből: l.a.confidential 10/10)
the english patient 10/9 (legjobb a mezőnyből: ua.)
braveheart 10/8 (legjobb a mezőnyből: il postino 10/9)
forrest gump 10/9 (legjobb a mezőnyből: the shawshank redemption 10/9)
schindler s list 10/9 (legjobb a mezőnyből: ua.)
unforgiven 10/10 (legjobb a mezőnyből: ua.)
the silence of the lambs 10/9 (legjobb a mezőnyből: ua.)
dances with wolves 10/7 (legjobb a mezőnyből: goddfellas 10/10)
driving miss daisy 10/5 (legjobb a mezőnyből: my left foot 10/8)

néha azért beletaláltak, s a díjazottak között is kevés az olyan film, amit szívből utálnék, szóval... mindegy. :)
0
2006. december 7., csütörtök 1:09
Nyert a Gladiátor is, pedig szintén "tizenkettő egy tucat" film.
most posts by TM
0
2006. december 7., csütörtök 0:17
kizárni? már a feltételezés is rossz, mert undorítónak tartom, hogy néhány segg akadémiai tag nem volt hajlandó megnézni a brokeback mountaint. tévhit, hogy a brokeback a témája miatt jó film, egyszerűen jó dráma, és néhány barom akadémiai tagot ez nem érdekel, mert tele volt/van előítélettel. de majd egyszer divatba jön "buzulni" is, és akkor majd odaadják a díjat egy olyan filmnek, amely igazi meleg himnusz lesz - csak éppen tartalom nélkül. igen, lesz majd hitelesebb meleg is, aki jobban és több pénzből van összerakva. de a legjobb az, ha film olyan emberekről szól, aki egy személyben homoszexuális és színesbőrű is. az akadémia úgyis mindig talál magának egy tabutémát, melyet a díjazással fel lehet oldani a világ szeme előtt. kezdték a rasszizmus témájával, aztán jött az antiszemitizmus és így tovább. most újra elővették a fajgyűlölet témáját, mert így egyszerűbb volt. és itt nem a témák versenyéről beszélek, mert semmi bajom nem lenne, ha a crash mutatna bármi kis újdonságot a témában.
0
2006. december 7., csütörtök 0:10
maga a brokeback sem váltja meg a világot, hisz ehhez hasonló témát láthattunk már fassbindertől és özpetektől egyaránt, de nagyívű hollywoodi cinemascope mesébe oltva még soha.

s így van. a crash nálam napok alatt elveszítette jelentősségét, míg a brokeback bizonyos képei mindörökké velem maradnak.

s akár nyugodtan le is buzizhattok, hülye köcsögök. :)
0
2006. december 7., csütörtök 0:07
szerintem úgy járt volna legjobban ez a film, ha közelébe se megy a díjátadó gáláknak. túl nagy hype-ot kapott, túl sok ellenséget szerzett, s ezáltal sokak szemében felörlődtek valódi értékei.

az oscart pedig általában a közhelyes filmek nyerik. ezen nincs mit csodálni.
0
2006. december 7., csütörtök 0:04
Ezen magvas hozzászólásomon felbuzdulva megyek és megnézem a múltheti Prison break epizódot, amelynek letöltését a megkímélt állapotú Commodore 64-es masinám épp most fejezte be. :-)
most posts by TM
0
2006. december 7., csütörtök 0:02
Szerintem ez tök szubjektív, akár a zsűrizés, úgyhogy felesleges vitázni, mindenkinek megvan a saját favoritja.
most posts by TM
0
2006. december 7., csütörtök 0:00
Szerintem is a Brokeback Mountain a nagy vesztese a tavalyi Oscar-nak, az akadémia tagjai a kisebb rosszat (rasszizmus, fúj) választották. Azon kevesek közé tartozom, aki mindkét filmet kedveli, viszont amíg a Crash egyre jobban halványodik az idő múlásával, addig a Brokeback Mountain semmit nem veszít erejéből, mintha tegnap láttam volna.
0