Nahát egyik film se a mozgóképtörténelem csúcsa, de azért az Ütközések nekem sokkal jobban bejött. Az már rég rossz, ha egy filmet a szereplők nemi identitása alapján sorolnak akárhová. Mellesleg ez is egy tipikusan meleg hozzáállás, mert már alapból azt feltételezi, hogy CSAKIS a homotéma miatt hasalt el a film a fődíjnál. Azt teljességgel ki kell zárni, hogy az ítészeknek egész egyszerűen a másik film tetszett jobban?
most posts by TM
0
2006. december 6., szerda 23:50
3945
"A szűkszavú, magábazárkózó cowboy..."
persze, minden második filmben akad egy ilyen. :) véleményem szerint a brokeback egy nagy vesztese az oscarnak, mert az akadémia túl homofób és konzervatív volt ahhoz, hogy odaadja a legjobb film díját. lehet fanyalogni, hogy bezzeg a buzik így meg úgy (ezt most nem neked mondom), de sokkal egyszerűbb volt odaadni egy vészhelyzet stílusában előadott rasszistás mesének a legfontosabb díjat. persze az komolyabb és jobb film, mert sokat káromkodnak benne és több szálon is fut, úgyis ez dívik mostan.
0
2006. december 6., szerda 23:29
17243
:)
ironizáltam.
0
2006. december 6., szerda 19:02
7151
Lényegében egyetértek, bár az én ellenérveim kicsit mások. Szerintem éppen hogy alig van valami köze az egésznek a kínos témához, a meleg cowboyok helyett szólhatna az egész heteropárokról is, annyira általánosak a konfliktusok. Konfliktusok? Igazából nem is éreztem valódi drámát se a két cowboy, se a házastársak, se cowboy és gyereke között, se meleg cowboyok kontra környezet témában, csak az átlagfilmek átlagmély sablonkonfliktusait láttam. S a színészek öregedése tényleg nem volt túl jól megoldva. Érdekes, én is azt hittem, toleráns vagyok...
0
2006. december 6., szerda 18:48
52685
Ja! Egyesek meg ott remegtek a hajnali szellőben, távkapcsolót szorongatva, úgy drukkoltak a cuki fiúk Oscar-győzelméért! :-) Szerencsére ez Ütközésekbe nehézkedett! :-)))
most posts by TM
0
2006. december 6., szerda 18:42
5042
Dehogynem! :-) Mondom, szinte minden második mondatot... Ennis karaktere is olyan sablonos... A szűkszavú, magábazárkózó cowboy, akinél már az első 5 percben biztosan lehet tudni, hogy lesz majd egy jelenete, ahol nagy szenvedélyesen kifakad, és már várjuk is utána az Oscar-bevágást, a tapsoló közönséggel, meg Heath Ledger komoly arcával... :-)
0
2006. december 6., szerda 17:57
17243
én főleg ennis harsogó monológjait találtam oscar-vadásznak, te nem, dylan?
0
2006. december 6., szerda 17:52
52685
Szerintem meg elsősorban nőt kell tudni választani! :-)
most posts by TM
0
2006. december 6., szerda 17:43
5042
Kb. Minden második... Michelle Williams kifakadása... "Te nem horgászni jártás Jack Twist-el!" :-)))
0
2006. december 6., szerda 17:42
5042
Hát ami azt illeti, éppen át akartam menni hozzád, ezzel a lemezzel, elpasszolni... :-))) Lehet adok mellé egy cowboysapit is... :D
0
2006. december 6., szerda 15:39
1683
"Ugyanakkor állatkínzásnak tartanám, ha mégegyszer végig kellene néznem"
Remélem ez nem freudi elszólás volt:-)))
Eszméletlen milyen filmekkel tudtok ti összefutni. nem is tudom melyik címen nevessek inkább. Vagy sírjak?:-) De ebből látszik, az első csókhoz tudni kell filmet választani.:-)
0
2006. december 6., szerda 14:54
626
Na kivégeztem a Heroes című sorozat első évadának az első felét (A többi csak január 22-től jön). Aki még nem látta az adjon neki egy esélyt!
Most pedig jöjjön két másik sorozat: - Dexter (Morbid hangulatú de király!) - Jericho (Posz-apokaliptik nyakon öntve egy kis amcsi életérzéssel, keverve egy kis Lost-tal)
0
2006. december 6., szerda 1:15
8977
Dylan! Nem múködött a téma miatt? Hát mi van veled cicafiú! :-))))) Már nem emlékszel a régi szép időkre, amikor átnéztél hozzám, cowboysapival a fejeden???? ÁÁÁÁ... de paraszt vagyok! :-)))))))))))
0
2006. december 5., kedd 23:55
685
Nem hagyták...
0
2006. december 5., kedd 23:46
52685
Nem vagy te már túl öreg ehhez a szarhoz? :-)
most posts by TM
0
2006. december 5., kedd 23:43
3945
oscar monológok? hol? melyik volt ilyen?
0
2006. december 5., kedd 23:41
685
Nah nekiállok harmadszorra is a Halálos Fegyvernek, talán most hagyják, hogy végignézzem:)
0
2006. december 5., kedd 23:07
52685
Az első mozifilm, melyen a párommal smaciztunk a "Piroszexi, avagy a szerelem kalózai" (Pyrates) című Kevin Bacon-opusz volt. Most "Perzselő szenvedélyek" címmel leltem rá. Ugyanakkor állatkínzásnak tartanám, ha mégegyszer végig kellene néznem, na nem azért, mert 13 év alatt megbántam azt az első csókot, hanem mert a film ultraszar volt! Lehet, hogy ezért emlékszem rá még most is ennyire, ki tudja? ;-)
most posts by TM
0
2006. december 5., kedd 22:54
5042
Brokeback Mountain -> 65 %
Nálam ez a film nem működött... Nem is tudom... Talán a téma miatt, pedig baromira toleráns vagyok, és abszolút nem úgy ültem le elé, hogy útálni fogom... Csak nem bírtam kiverni ezt mondatot a fejemből hogy "buzicowboyosfilm" :-) Mert hát ez tényleg az... Nagyon kényes témaválasztás! Na nem azért mert a homoszexualitást nem szokás bemutatni a filmvásznon a XXI. században, be szabad! Sőt több filmben jelen is van, de ezt nem ilyen cikin kellett volna bemutatni... Ebből a témából nem lehet nagyo hollywoodi hömpölygős tragikus love storyt írni... Ez nagyon hülyén néz így ki! Nem mondom hogy giccses, mert nem az, hanem inkább ciki... NEM MŰKÖDIK! Nem működik, mert valami nagyon komolyan akarja bemutatni a homoszexualitást, és annak el-nem fogadottsága miatt szenvedő szerelmespárt, de baromira semmi újat nem tud mondani! Így nem kapunk mást, csak egy nagy üres, hollywoodi filmet, ciki jelenetekkel... Szenvedélyes szeretkezésekkel, romantikus muzsikával, meg szépnek látszó tájképpekel... Látványos, Oscar-monlógokat előadó színészekkel... Jake Gylenhaal és Heath Ledger-nek 20 évet kell öregednie a film alatt, de ez sem sikerült túl hihetően... Jake néha növesztett egy kis bajuszt, meg mintha kis pocakprotézist is beraktak volna neki... :-) Mindegy... Ez is olyan megmosolyogtató volt! Nem értem a 3 Oscar-díjat, de nem ez az első eset, hogy nem értek egyet az Akadémiával... Meg nem is az útolsó!
0
2006. december 5., kedd 22:53
626
Az Angyalszívet most fejeztük be párommal. Ez az a film amit a tévében nézve csattant az Első Csók! Azóta is (Na nem csak ezért) nagy kedvencünk. És mivel ma voltunk két évesek mi sem volt ennél ötletesebb ajándék! :)
0
2006. december 5., kedd 22:25
2967
Tényleg... tudhattam volna... ;-)
Szeretném kijavítani:>>> Egydon >>>> Neked :-)
Oké várom az üzit
0
2006. december 5., kedd 22:23
52685
Don csak egy van, ÉN! Mi ez a határozatlan számnév? :-)) Közben megtaláltam az üzenetedet, majd írok!
most posts by TM
0
2006. december 5., kedd 22:17
2967
>>> Párdon >>> Neked... ;-)
0
2006. december 5., kedd 22:17
2967
Gmailről küldtem neked...
0
2006. december 5., kedd 22:14
52685
Úgy látszik, Little Italyban a falnak is füle van, a szemöldökös törpe lenyúlta a dumámat, vazze! Ha legközelebb nézitek a Goodfellast most már majd úgy mondjátok: "Ez tisztára olyan, mint TM szövege" Scorsese meg kapja be! Ha nagyon felbosszant, akkor max. a Tüzép telepen fogok téglát nézni, irgum-burgum! :-)