Keresés

Ki mit néz most?

2006. december 5., kedd 14:45
Tegnap este:

Az idegen azonosítása - Tény vagy fikció?

"Ha ez trükk felvétel...nem tudom hogy csinálták" - Stan Winston
0
2006. december 5., kedd 13:52
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. december 5., kedd 13:18
:-))))))))))) Ez tényleg olyan.
0
2006. december 5., kedd 11:13
Hozzám nem jött semmi. Milyen levelezőrendszerben küldted?
most posts by TM
0
2006. december 5., kedd 0:47
Ez tényleg egy jó beírás volt TM... :-P:-Pű

Küldtem mail-t neked...
0
2006. december 5., kedd 0:44
ez olyan, mint egy scorsese-szöveg. :)
0
2006. december 5., kedd 0:24
Akkoriban a VHS kazetta olyan valuta volt, mely megnyitotta a rendelő ajtaját várakozás nélkül, a diszkó bejáratát jegy nélkül, a söröző, játékterem barlangját félelem nélkül, bármit el tudtam intézni, intéztetni, és könnyű volt jófejnek lenni, hiszen amúgy is az vagyok, szerettek, ismert a fél város, így nagy adag előnnyel bírtam az élet számos területén. De minden jónak vége szakad egyszer, elmúlt ez is.
most posts by TM
0
2006. december 5., kedd 0:18
Hát ja...
szerencséd volt/van ;-)
0
2006. december 5., kedd 0:15
Egyszerű, annak idején az üzlet vezetője még nem volt üzletvezető, és hozzám járt vásárolni, oda, ahol én üzletvezető-helyettes voltam. Egy videotéka akkoriban a társasági élet színhelye volt, ahol a maffia feje is ugyanúgy kölcsönzött, mint a rendőrkapitány, vagy a főorvos, az ügyvéd, Józsi, a kukás, akinek száraz kenyérből és üresüvegből volt otthon parabolája, meg házimozija... szóval kapcsolat, kapcsolat és kapcsolat, ennyi.
most posts by TM
0
2006. december 5., kedd 0:09
Kedves TM!!!

Neked ez a szintre emelkedés, hogy sikerült? ;-)
0
2006. december 5., kedd 0:02
tényleg, nem tudod pontosan hány napot forgatták?
0
2006. december 5., kedd 0:02
8-10 évente lehetne forgatni egy közös filmet.
0
2006. december 4., hétfő 23:27
a before sunset minden idők egyik legjobb folytatása: ha az első tetszett, a másodikban sem fogsz csalódni.
0
2006. december 4., hétfő 23:26
a filmeknek tulajdonképpen nem voltak forgatókönyvei (az elsőnek volt azért egy treatmentje), csak topikok és helyszínek. a többit helyben rögtönözték, amely főleg a második részben rótt jókora feladatot a közreműködőkre, mivel az real time-ban játszódik, s rekordidő alatt vették fel. linklater gondolkodik egy harmadik részen...
0
2006. december 4., hétfő 23:02
Hát persze! Mindenképpen érdemes beruházni a díszdobira! Ez a film így alkot egy egészet...

Bár ha jobban meggondolom... Abban a pár perces interjúban Linklater pedzegeti egy esetleges harmadik rész ötletét is... De arra még várnunk kell pár évet... :-)
0
2006. december 4., hétfő 22:09
The War of the Worlds /1953/

Egyetlen szóval: apokaliptikus!!!

Kicsit bővebben: Több mint 50 évvel készítése után is meglepően frissnek hat a film. Más szavakkal, kevésbé tűnik klisékkel megpakoltnak, mint a Spileberg-féle remake. Itt még nincs meg a később divatossá váló családi vonal elvált apukával, hisztis kislánnyal, lázadó kamasszal, filmvégi nagyszabású összeborulással, miegymás...

Az ötvenes évek elején vagyunk. Ez a kertvárosi idill, a szombat esti táncmulatságok, a country-zene, és a hegyescicis lányok korszaka. Ebbe a happy beginnig-be, mint a mennykő /vagy ménkű:) / úgy üt be a marslakók inváziója, hogy aztán kérdések és irgalom nékül zúzzanak mindent, ami él és mozog...a hadsereg csődöt mond /szokás szerint/ a túlélés esélyei egyre fogynak, az emberiség már a kihalás szélén áll szerte  a világon, amikor is jön a csodával határos véletlen, vagy nevezhetnénk "isteni beavatkozás"-nak is és végül bekövetkezik a jól megérdemelt happy end!

Néhány momentum, ami külön tetszett a filmből: A hadsereg és a tripodok közötti első összecsapás bennem tisztára a Star Wars 5-ből a lépegetők elleni harcot idézte. A csata előtti vészjólsó csend, a fegyvernemek bemutatása, a láthatatlan de kézzel fogható rettegés az ismeretlen és legyőzhetetlen túlerőtől, a harc kimenetele...megkockáztatom, hogy Lucas és Kershner a hoth-beli ütközethez sokat merítettek ebből a jelenetből. Poén szintjén tetszett az a fajta naívitás is, amivel az atombomba bevetésének körülményei vannak ábrázolva: a történet szerint az addigi legpusztítóbb bomba kerül bevetésre, melynek ereje tízszerese az addig ismert bombáknak.  Megtörténik a robbanás, amit néhány száz méter távolságból, komolyabb védőruha nélkül, egy egyszerű dizájnos szemlepellel védve természetesen túlél mindenki /sajnos az idegen lények is:) / csupán egy kis szellő és néhány feldőlő állvány jelzi a robbanás utóhatását. Persze semmi sugárszennyeződés, hirtelen elfeketedés, vagy ilyesmi...itt azért mosolyogni kellett kicsit!: ))) Tetszett a befejezés is: a maroknyi túlélő utolsó menedéke a templom és Isten marad. A kétségbeesettek utolsó imája közben történik meg a fordulat, a marslakók gépei sorban kezdenek lepotyogni. Én úgy emlékszem, hogy ez a vallás-hit-es vonal a remake végén teljesen kimaradt.

A klasszikus sci-fik kedvelőinek ajánlanám ez a filmet /már ha hozzá lehetne jutni valahogy.../ és Spielberg-rajongóknak főleg, hogy lássák az eredetit!
0
2006. december 4., hétfő 20:53
Ugyan nem éppen most, de ma este nézem a 24 IV.évadjának utsó 2 részét. Izgulok. :))) Ja, és végre holnaptól 2 hét után újra tudok filmeket nézni. :) Azért Jack Bauer rulz forever és januárban jön az 5. nap. :)
0
2006. december 4., hétfő 20:40
Köszi Dylan!
Akkor lehet, hogy érdemes lenne megvennem a díszdobozt, amelyben mindkét rész benne van? Mindenesetre még gondolkodok rajta kicsit. :-) A beszámolód viszont nagyon meggyőző.
0
2006. december 4., hétfő 20:37
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. december 4., hétfő 19:50
Before Sunrise (2004)

Elkezdtem nézni a folytatást tegnap este... Kb 8-9. percnél tartottam, mikor betoppant az egyik barátom... Kérdezte mit nézek, és én meséltem neki ezekről a filmekről... Mondta hogy hallott már erről a filmről, és csupa szépet és jót, és majd kölcsönkérné tőlem őket... Gondoltam egyet... És felajánlottam hogy nézzük meg egyben mindkét filmet, most. Ő jó ötletnek tartotta, így kivettem a második részt, és belöktem az elsőt... Igaz előtte nap már láttam, de annyira szeretek jó filmeket mással megosztani, hogy nem zavart hogy újra megnézzem... Szóval mindkét részt megnéztük egyben... Megérte, mert egy nagyon kellemes estét szereztem a haveromnak....:-)

Szóval: A folytatás! Mindössze csak 76 perc!

Döbbenet hogy mennyire azonos minőségi szinten tudta Linklater leforgatni ezt a filmet, melynek forgatókönyvén Ethan Hawk, és Julie Delpy is dolgozott... Nagyon megszerették saját karaterüket... Jesse és Celine újra találkozank Párizsban, és úgy folytatják a beszélgetéseiket ahol abbahagyták 9 éve... Arra a fontos kérdésre is fény derül hogy megtörtént e az a bizony találkozó decemberben Bécsben... Az idő ezúttal sokkal szűkebbre szabott, a film szinte valós időben játszódik... Az események kevesebb mint két óra alatt játszódnak le. Ezalatt az egyik igen hosszú dialógusból a másikba jutunk... Sokkal pörgősebben beszélgetnek, hisz csak perceik vannak egymásra, és nagyon sok mindent kell megbeszélni... Hiányzik az az andalgó, fiatalos feeling éppen emiatt. De a karakterek már 9 évvel idősebbek... Mindkettejük életében meghatározó volt az a bizonyos este, és a jelenlegi kapcsolataik csak halvány utánzatai annak amit akkor éreztek... Arra keresik kétségbeesetten a választ hogy helyesen döntöttek e 9 éve... A percek pedig egyre gyorsabban telnek... De nem csak nekik... A nézőnek is... Fontos kérdésekre keresi a választ ez a folytatás, ami bizton állíthatom: Legalább ugyanolyan jó mint az előző epizód!
0
2006. december 4., hétfő 19:38
Rendben, valószínű, hogy a "használt" - inkább bontott csomagolású - fekete kollekcióra emlékszem? Tehát az is elkelt...

Elsején volt egy éve, hogy a fekete Hitchcock-gyűjteményt megvettem, szinte az utolsó pillanatban.
0
2006. december 4., hétfő 17:51
A Mielőtt felkel a nap-ot én is nagyon szerettem, olyan érdekes, európai hangulata van, és nagyon jók a bécsi karakterek, különösen a két lökött színházas pasi, meg a csöves költő. Nagyon szép kis film, és a szinkronja is jó volt, emlékszem (Kisfalvy Krisztina és Stohl András). A folytatásban egyébként én sem nagyon bízom, de azt még én sem láttam, majd meséld el, hogy milyen volt! Köszi!!! :-)
0
2006. december 4., hétfő 16:26
Nem, nem túlzás, az már volt három hónapja. Legutóbb ugyanis csak egy használt fekete doboz volt.
Különben pedig azért hasznos üzletvezetői szintre emelni az ismeretséget, mert az ember úgy jut hitelesebb információkhoz. ;-)
most posts by TM
0
2006. december 4., hétfő 16:23
Üres üzenetekre sosem orrolok meg, de nem tudom kitalálni a szándékaidat, ha ne lépsz fel kezdeményezőleg. :-)
A boltnak az a dolga, hogy eladja a cuccot, ha kell tetesd félre, aztán valahogy csak eljut hozzád!
Úgy tudom, az az egy darab van, aztán netovább.
Ha valamit ezügyben szeretnél privát is, akkor nyugodtam írjál! Nem haragudtam meg, így ismeretlenül nincs is mire, - nálam ez legkorábban ezután fordulhatna elő :-) - de akkor tényleg írj!
most posts by TM
0
2006. december 4., hétfő 16:20
Azért a "három hónapja" túlzás, ha arról a bizonyos tatabányai boltról van szó. Volt nekik a feketéből is, és az eladó azt modta, "kitűnő kapcsolataiknak köszönhetően" várhatók ritkaságok.
0