Keresés

Ki mit néz most?

2006. december 4., hétfő 16:01
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. december 4., hétfő 15:40
A boltnak? Mert nekem csak a saját mailem jött vissza, de egy sort sem írtál, lehet, véletlen volt. Különben pedig még mindig van fehér doboz, most kérdeztem, fekete meg már három hónapja nincs, nem is lesz.
most posts by TM
0
2006. december 4., hétfő 15:37
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. december 4., hétfő 15:30
Te! Felhívtad azt a boltot egyáltalán?
most posts by TM
0
2006. december 4., hétfő 12:52
0
2006. december 3., vasárnap 23:03
Miért nem nézheted? Lemaradtál a Universal Hitchcock-kollekcióiról?
0
2006. december 3., vasárnap 22:05
Jégkorszak 2

Moziban nem volt szerencsém imádott motkányomhoz, akiben rokonvonásokat véltem már az első rész kapcsán is felfedezni, már ami a makkjához való görcsös ragaszkodást illeti. :-))

Már eléggé régen láttam az első részt, hogy annak "jobbsága" miatt fikázzam a folytatást, ezért csupa jót tudok mondani erről a másfél órányi animációs vidámságról. A karakterek jól kidolgozottak, a látvány elsőosztályú és dalolni is csak eggyel többször dalolnak a kelleténél. Motkány pedig egymaga elvinné a filmet lajhár, mammut és tigris nélkül is. A csúcsjelenet az, amikor beszorul a feje a jégtáblába, és a fogával kivágja magát, majd jég-gallérral a nyakán próbálja megszerezni a hőn áhított makkot. :-)))  Ennyi ötlet öt teljes újkori Disney-förmedvényben sem található. Ha van még valaki, aki eddig kihagyta ezt a szórakoztató filmet, ne várjon vele tovább, nem fog csalódni! :-)

Téglagyári opusszum
most posts by TM
0
2006. december 3., vasárnap 21:53
0
2006. december 3., vasárnap 21:45
Nos, én - és vagyunk itt még páran - felfigyeltem rá már 1995-ben is. Szeretem ezt a filmet, és még akkor lemásoltam a tékás kópiáról. A film sorszáma 2711. :-))
Hasonló kaliberű film még abból az időből Ben Stiller rendezése a Reality Bites (Nyakunkon az élet).
A folytatáshoz jó szórakozást!
most posts by TM
0
2006. december 3., vasárnap 21:19
Before Sunrise/Sunset (1995/2004) - Mielőtt felkel/lemegy a nap.

Tisztán emlékszem hogy egy vasárnap délelőtt kb 97-98 ban csíptem el a filmet a tévében... Biztos ismétlés volt vagy mi... Teljesen magával ragadott, és azóta sem felejtettem el! Egészen mostanáig nem találkoztam vele sehol, és tegnap éjjel kellemes társaságban újranézhettem a filmet... Cseppet sem vesztett hatásosságából! :-) Ez egy kis költségvetésű független-filmecske lenne... Biztos nem sokan figyeltek fel rá 1995-ben, de az évek során egy kisebb fajta kultusz nőtt a film köré... Egy csomó helyen ha szóbakerült a film, mindenki elismerően beszélt róla, mint az egyik legkellemesebb romantikus filmről...

Egy amerikai fiú és egy francia egyetemista lány találkozik egymással a Budapest Bécs közötti vonatonjáraton... Beszélgetni kezdenek. Teljesen hétköznapi szituáció... Bárki könnyedén beleélheti magát... Fősulisként bizony én is sokat vonatoztam Pécs és Nagykanizsa között, és nekem is van egy-két kellemes élményem vonaton folytatott beszélgetésekről... :-) A fiú ráveszi a lányt, hogy töltsenek el egy éjszakát Bécsben, míg a mindketten a csatlakozásra várnak... Sétálgatnak, beszélgetnek, beszélgetnek, és beszélgetnek. És egyszer csak azt veszik észre, hogy nem akarják hogy véget érjen az éjszaka. A film annyira egyszerű dramaturgiával operál, mentes mindenféle giccstől, drámaiságtól, hogy olyan mintha a Linklater a valóságot filmezné... Az ember újra és újra belefeledkezik a beszélgetésekbe, elgondolkozik, nevet, elérzékenyül... Egy kicsit olyan mintha velünk történne mindez... A két fiatal eljátszadozik a gondolattal hogy milyen lenne ha majd 5-10 év múlva újra találkoznának, vajon mennyit változnának? A lány érdekes szociológiai kísérletnek nevezi, és megfogadják hogy pontosan fél év múlva ha törik ha szakad, de mindenképpen találkozni fognak...

Linklater-t ezek szerint már 1995-ben is foglalkoztatta egy folytatás gondolata, hogy milyen érdekes lenne leforgatni a pár egy újabb közös napját... Erre 9 évvel később került sor. A két karakter 9 évet öregedett, és véletlenül összefutnak Párizsban. Csak egy napjuk marad beszélgetésre...

Érdekes módon az első hallásra felesleges folytatásnak tűnő filmet mindenki nagyon dícséri, és szereti... Nem tudom én még csak ma este fogom megnézni... Majd utána nyilatkozok róla...

Mindenestre ha valaki még nem látta ezt a filmet, annak nagyon tudom ajánlani a hosszú téli estékre! Szerintem még senki sem csalódott benne! :-)
0
2006. december 3., vasárnap 15:24
Végső állomás 3 jön majd pedig a Távkapcs.
0
2006. december 2., szombat 23:59
Most folytatom a Masters of Horror sorozatot. Eddig galád módon csak az első 3 részt néztem meg, most nagy várokozásaim vannak,  hiszen Argento mester epizódja küvetkezik!

Az eddigiek értékelése:
Epsiode 1 - Incident on and Off a Mountain Road (Don Coscarelli) 70%
Episode 2 - H.P. Lovecraft s Dreams in the Witch-House (Stuart Gordon) 75%
Episode 3 - Dance of the Dead (Tobe Hooper) 60%
0
2006. december 2., szombat 23:55
Van egy ötletem!
Eredet hangi + magyar felirat! :-)
0
2006. december 2., szombat 22:51
Most kezdtem el nézni a Viharzónát, de 20 perc után abba hagytam mivel olyan rossz a magyar szinkron. Minden párbeszéd a hátsó hangfalakból szól. Nem is fogom tovább nézni, szerintem megy a kukába.
0
2006. december 1., péntek 22:56
Én most elveszek a "retekkel":)
0
2006. december 1., péntek 22:49
Született július 4-én
10/10
0
2006. december 1., péntek 22:42
így már értem. hát, ahhoz képest ez egy nagy xar, de nem csak a látvány, ha nem az egész úgy, ahogy van.
0
2006. december 1., péntek 22:33
Azért a Gyűrük Ura triológia mond valamit!! Vizuális-mágiafelelős cég
0
2006. december 1., péntek 22:29
fogalmam sincs, mi az a WETA, de én nem egészen erre számítottam.
0
2006. december 1., péntek 22:12
Románc és cigaretta
most posts by TM
0
2006. december 1., péntek 21:58
Pedig a WETA is besegített, asszem..:((
0
2006. december 1., péntek 21:48
The Host

nem rég lett vége, és hát nem vagyok elégedett. szerintem, a rendező nem tudta eldönteni, hogy mit akar. horrort? ahhoz nem elég félelmetes, sőt igazából semennyire nem az. sci-fi-t? hát, annak sem valami nagy szám, és  elég gagyi az a szörny. vígjátékot? inkább fárasztóak a poénok, mint viccesek. ugyan, Song Kang-ho-nak jól áll ez a figura, de nem egy ilyen filmben.
0
2006. november 30., csütörtök 1:11
Ha mégegyszer születnék, született férj lennék!
most posts by TM
0
2006. november 30., csütörtök 1:06
Az jó vagy rossz? :)
0
2006. november 30., csütörtök 1:03
most posts by TM
0