Keresés

Ki mit néz most?

2013. december 17., kedd 21:44
Vagy...  higgy nekem! ;-)
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 21:21
A magányos lovas

Ez a film a legjobb példa arra, hogy mindig csak a saját szememnek higgyek. Sok negatív kritika és beszámoló elrettentett a mozizástól. Nemrég pótoltam és nagyon jól szórakoztam rajta. Talán jobban mint az általam nagyon várt Tűzgyűrűn. Minden percét élveztem, teljesen kikapcsolt, szórakoztatott.
Nálam 10/9
0
2013. december 15., vasárnap 14:52
:)

Én már az elsőnél így gondoltam... :)
0
2013. december 15., vasárnap 14:46
Amerikai Nindzsa 2 - Az első rész a maga egyszerű módján szerintem még mindig élvezhető, de a folytatást kb. negyed órát bírtam nézni. Szánalmasan gagyi. Csodálkozom, hogy a tengerészgyalogság nem gyújtogatott mozikat a bemutatása idején, mert, ahogy ábrázolják őket a filmben, azt a helyükben személyes sértésnek venném.
0
2013. december 15., vasárnap 1:32
Rossz álmok
0
2013. december 14., szombat 18:40
Ezért írtam, hogy nem Hollywood. :)
0
2013. december 14., szombat 18:18
Két szék közül a padlóra eshetett volna ez a film de mégis sikerült neki az ami mondjuk a Szuper exnőmnek nem.
Két eltérő műfajt vegyíteni úgy,hogy élvezhető maradjon és az arányok se tolódjanak el valamelyik irányba túlságosan.
0
2013. december 13., péntek 22:24

Upside down

Legutóbb ilyen zseniális alapötletet a Flashforward című sorozatnál láttam, ott a két perc tizenhét másodpercre elájult világ okozott megdöbbentő felütést, itt pedig a két ellentétes gravitációjú bolygó együttállása. Ahogy az egész tálalva van, maga az SZITUÁCIÓ annyira magával ragadó és annyi gondolatot ébreszthet, hogy már önmagában csak ezért érdemes megnézni a filmet. Az meg, hogy az egész tulajdonképp egy love storyra van felfűzve, jelen esetben egyáltalán nem zavaró, valahogy hitelessé teszi a főhősünk motivációját a szomszéd világ meglátogatására. S végre nem a gonosz hatalom megdöntése, vagy az emberiség megmentése a cél holmi hősies küldetéssel, hanem szimplán csak a szeretett nő elérése… szó szerint.

Folytatás itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p225-r2-d2-irasai#1305
0
2013. december 10., kedd 13:02
Erre azt szoktam mondani, hogy egy krokodilnak egy másik krokodil a szép:).

Szívesen. Örülök, hogy tudtam végre valami olyat ajánlani, ami nem csak érdekelt téged, de még tetszett is:). Mostanában ez nem nagyon sikerült:).

A felszínességet én is éreztem, írtam is róla, meg hogy a végére (úgy kb. a kislány kimentésének akciójeleneteitől kezdve) fáradt merengéssé szelídült a hódításról való filózás, de amit ennyi "szakács" "főz" ennyi éven át, menet közben is alakítva a koncepciót, sajnos az ilyenek előfordulnak.
0
2013. december 10., kedd 12:31
Niwrok, köszi az ajánlót!!!

Jó kis mozi ez, ha egy icipicit határozottabb lett volna az elképzelés, mit is akarnak mélyebben mutatni, zseniális lehetett volna. Így kissé felszínesek lettek a témák, de a maga komolyságával kiemelkedik a mezőnyből.

Csak szegény bolíviaiak ne lennének ilyen csúnyácskák...
0
2013. december 6., péntek 21:29
Most, hogy beszereztem a Dracula BD-t, tegnap este meg is lestem az amúgy egyik kedvenc Dracula adaptációmat (vagy jó 4-5 éve láttam utoljára), és valami kegyetlen gyomrosként ért a felismerés, hogy Keanu Reeves milyen minősíthetetlenül fos szinten űzte a színészi mesterséget. Amúgy a túljátszás és a teátrálisság még érthető is a filmnél, számomra ez a mai napig egy filmre vett színmű, ugyanakkor ez a mértékű tehetségtelenség még így is feldolgozhatatlan.
És akkor már meg sem említem Hopkinst, aki annak ellenére, hogy kapott egy teljesen visszás szerepet, valahol az őrült professzor és a nagy tudású vámpírvadász között, milyen mesteri szinten tudta életre kelteni ezt a behatárolhatatlan karaktert. Tényleg, abszolút meg lehetünk elégedve a színészi játékkal, ha átérezzük a túljátszások miértjét, és könnyen azonosulni tudunk vele, de bazmeg, amit itt Keanu művelt, arra nincsenek szavak.
Nyilatkozta is Copolla, hogy neki amúgy tök mindegy volt, ki játssza Harkert, csak legyen jóképű, meg fiatal, hogy a fruskák könnyen megszeressék, de az a tény, hogy ennyire beleszart ebbe a karakterbe... most komolyan, nem hiszem el, hogy forgatás közben nem jött le, mennyire élettelen az egész. Ráadásul ennyi parádés jelent és mozzanat közül még jobban kiviláglik az amatőrség.
Na mindegy, ettől még mindig egyik kedvenc filmem marad, csak ennyi év után rossz ekkorát csalódni. Főleg úgy, hogy amúgy meg imádom Keanu-t, meg a szerepeit.
0
2013. december 6., péntek 13:50
Tegnap este adta a Duna.

Magyarok

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=37133

Fábri Zoltán filmje.

Még mindig a hatása alatt vagyok.
Érdekes, hogy most is mennyire aktuális, időszerű lett, hála fél millió külhonban dolgozó honfitársunknak vagy inkább a politikának ami miatt vállukra vették a világot.
Az utolsó 10 perc valami félelmetes, most is libabőrös a hátam, ha rágondolok.

Számomra Koncz túljátssza a szerepet, de valószínű ez volt a rendezői koncepció és kor elvárásának is ez akkor még megfelelt.

Még megcsíphető a napokban.

DUNA WORLD:  Szombat (December 7.) 2:15
0
2013. december 6., péntek 12:42
Nekem nyolcszor vették le a nagylábujjkörmeimet a sebészeten, mire egyszer találkoztam egy profi pedikűrössel, aki segített abban, hogy megzabolázzuk a fékevesztett szarulemezeimet. Azóta számomra egy benőtt lábköröm valóban sokkal szórakoztatóbb, mint régen. :)
Kétszer láttam a Red 2-t, de a végére nem nagyon emlékszem. Hopkins valamit machinál, annyi maradt meg.
most posts by TM
0
2013. december 6., péntek 12:37
Willis mintha tényleg kevésbé lenne kómás, talán a társaság miatt, de maga a film a végére kb. annyira volt szórakoztató, mint egy benőtt lábköröm.
0
2013. december 6., péntek 12:27
Nekem jó szórakozás volt, pont ebben a filmben nem éreztem kínosnak Bruce-t. Malkovich ripacsabb volt, de rajta se kínomban nevettem. :)
most posts by TM
0
2013. december 6., péntek 12:16
RED 2 - Egy újabb kínos folytatás, Bruce Willis idén rekordot dönt.
0
2013. december 4., szerda 21:02
A hármasnál jobb. Én valahogy elvagyok vele - csak bosszant az a kihagyott lehetőség, amivé válhatott volna.

Aztán lehet, ha az angol 6 epizód nem lett volna, tök örülnék ennek is.
0
2013. december 4., szerda 20:49
Nem csináltál kedvet hozzá:).

Az a baj, hogy már az előző évad is -néhány felvillanó reménysugarat leszámítva- a teljes közönybe fulladt nálam. Ugyanazért az "élményért" eleve a 6-7 óra befektetést is soknak tartom...
0
2013. december 4., szerda 17:42

Válaszcsapás S4

Amennyire örültem az első négy epizód után, hogy visszatalált önmagához a sorozat (legalábbis amerikai változatához), épp annyira voltam bosszús a végére - a magyar és a német események sajnos a legidiótább és leghiteltelenebb akciófilmek világát idézték meg, a túlzásba vitt robbanás és gépfegyverropogás teljesen elnyomta a karaktereket, meg azt a kevés kis sztorit is, ami a végére maradt..  Kár érte, mert nagyon ígéretesen indult…

Folytatás itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p210-r2-d2-irasai#1293
0
2013. november 30., szombat 5:51
A rajtaütés:El kellett telnie egy kis időnek mire az ázsiai akciófilmek szépsége előtérbe került, de rohadjak meg, ha nem érte meg rá várni.Úgy megkapja az ember a képébe, már-már vérengzős horror szinten, hogy öröm nézni.
Bérelt helye van az év végi filmes listámon.
0
2013. november 25., hétfő 22:21
Volt egy tánc / Take This Waltz

Margot és Lou öt éve házasok, és bár nagyon szeretik egymást, de ez az öt év alatt megszokássá szelídült. Inkább csak kis személyes rituáléik vannak, mint spontánul szenvedélyes pillanataik, nem látszik rajtuk, hogy új élményeket szereznének egymással, és ha szerveznek is valamifajta programot, az is inkább a rokonok/barátok meghatározott körére vonatkozik. Ezidőtájt Margot egy kis magánkirándulás alkalmával összeismerkedik a festőművész Daniellel, akiről nem csak az derül ki, hogy teljesen véletlenül Margot-éktól két háznyira lakik, hanem az is, hogy képes új, izgalmas érzéseket ébreszteni Margotban, aki örlődni kezd a két szerelem között.

Ez így talán lehetne egy középszerű szerelmiháromszöges limonádé alapsztorija is, de ahhoz az kellett volna, hogy ne ezek a színészek játszanak benne (Michelle Williams és Seth Rogen(!, bizony, talán első és majdnem egyetlen drámai szerepében)), illetve hogy ne Sarah Polley írja-rendezze. Hasonló húrokat pendít meg, mint az ő korábbi munkája, a nekem egyszeri nézés után is örökre emlékezetessé vált Egyre távolabb, csak az ottani öregedés tele helyett minden vibráló és tűzforró nyár. Élénk színek, forgalmas, élettel teli terek, helyszínek, jelenetek, romantikus kis csipkelődések, tucatnyi egyedi anekdota, harsány és néha morbid poénok, néha nyers szókimondás és természetesség (minden tiszteletemmel mondom, hogy a női zuhanyzós jelenet talán már átesett kicsit a ló túloldalára). Mindezekhez pedig kapcsolódik egy lassan megnyíló történet, amiben sokkal inkább az arcok, a rövid félmondatok és a zenék kifejezőek, mint a szavak... hogy aztán úgy másfél óra után a "keringő" bevigye a maga gyomorszájasát, ahol már sem a szereplők, sem a néző nem tudnak mit mondani, és igazából nem is kell...

Az összes érdekesség, kacagtató vagy éppen érzelmesen párás szemű jelenet meg a kiváló stáb ellenére is egyetlen problémám akadt a filmmel. Az, hogy ilyen hosszan azért többet kellett volna tudnia adni, mint egy egymondatos tanulság illusztrációját, amit amúgy már a film közepén elmondanak. Illetve ha akarom, lehet találni még egy "leckét", amit az egyik régi vicc poénja alapján úgy szoktam mondani: "Akinek mindenhol fáj, bárhol nyomja meg, annak az ujja van eltörve".

Biztos adok még ennek a filmnek második esélyt, hátha más hangulatban jobban átjön, de most csak...

78%
0
2013. november 25., hétfő 3:38
Thor: Sötét világ:Az igazi amerikai folytatás, annak minden mocskával és előnyével együtt.Az utalások és poénok szenzációsak, de a drámai részek gyenge lábakon állnak.Hiába van több asgardi színpadiasabb jelenet, ha azt nem tudják tartalommal megtölteni.Jön még egy csavarás, még egy halál, de te csak a robbanásokat és egy mondatos fricskákat várod.Ehhez szoktatnak hozzá.
Szórakozni akarok, közben meg tudom, hogy ennél milliószor komolyabb hangvételt is engednének a karakterek és a történet.
Az hiányzik belőle, amit az előző rendező tudott hozzáadni a királyi oldalon.
Miközben pontosan tudom, és ez a vicc az egészben, hogy akkor meg a nagyszabású akciókkal és a pörgősebb midgardi jelenetekkel volt problémám.
Nekem semmi sem jó, de majd a harmadik részre összegyúrják a kettőt.:)Végre lesz női főszereplő + főellenség + drámaiság + némi magyarázat.Ott fogok zokogni a nézőtéren, hogy ez mennyire jó...
0
2013. november 24., vasárnap 16:27
Köszi :) Kb már ötvenedszerre néztem, de már teljesen más szemmel nézem mióta elkezdtem tanulni a nyelvet :)
0
2013. november 23., szombat 21:53
Jó program, jó ízlés! :)
most posts by TM
0
2013. november 23., szombat 19:47
Roméo et Juliette ( 2001) musical
0