Keresés

Ki mit néz most?

2006. október 29., vasárnap 22:38
Face/Off (1997) -> 95 %

Pár éve még határozottan azt állítottam, hogy ez minden idők legjobb akciófilmje! Azóta már elég sok mindent láttam, de most is azt mondom, hogy az akció műfaj egyik legjobb darabja! Nem láttam sok John Woo filmet, de szerintem ez a rendező legjobban sikerült alkotása! A hollywoodi filmje közül legalábbis... Szinte hibátlan akciómozit láthatunk! Drámai, zseniális a történet... Illetve ezt a kissé lehetetlen sci-fi szálat nem tekintve... Ez az "arc-átültetés" elég hülyén néz ki, de éppen ez a hülyeség teszi lehetővé ezt a nagyszerű dramaturgia fordulatot, ami miatt tök eredeti lesz a film! John Travolta és Nicolas Cage tényleg nagyot alakít! Azt hiszem Cage még Travoltán is túltesz egy kicsit... Azok az őrült nézései... Aztán az sem mindegy hogy Castor Troy az utóbbi évek egyik leg-coolabb, és legstílusosabb rosszfiúja... Az akciójeleneteket meg tanítani kéne! Egy csöppet sem unalmas percekig tartó lövöldözés... Ötletes, látványos, és az izgalom végig leköti az embert! Ilyen egy igazi akciómozi!
0
2006. október 29., vasárnap 10:37
Ma reggel megnéztem a Saturn 3 - /Hármas számú űrbázis/ (1980) című filmet. 685 forintért vettem a DVD-t látatlanban. Nem számítottam valami nagy eresztésre, de ennyi pénzt simán megér!

Tényleg elég gyengusz, de mint "klasszikus" elfér a gyűjteményemben... A filmnek három darab szereplője van: Kirk Douglas - Az idősödő tudós, aki idilli életét éli a távoli űrbázison, és amúgy néha meztelenül mászkál... Vele éldegél a szuperszexi Farrah Fawcet, aki szépen néz, pityereg, vagy szexi fehérneműbben, vagy néha még anélkül is ugrándozik... Egyszercsak az állomásra érkezik, a fekete szkafanderes (tehát a film 2. percében már tudjuk hogy ő lesz a gonosz, mivel Douglas-éknak fehér a szkafanderjük...) Harvey Keitel, aki pedig azért jött hogy egy szuper-robotot építsen aki majd átveszi az egyik tudós helyét, hisz ebben a robotban valódi agyszövet kap majd helyet... A robot, akit Hektornak neveznek el, gonosz lesz, mivel alkotója is ugye gonosz, és mindketten meg akarják dugni a Farrah Fawcett-et... Ezután kezdődik a nagy menekülés, aminek során megpróbálják a robotot (aki legalább olyan lassú mint egy zombi) beleökni valami savas vízbe vagy mibe... Ami a film útolsó jelenetében sikerül is, és ezt extra-szuper lassításban élvezhetjük végig! 80. perc: Végefőcím!

Aranyos! :) -> 60 %
0
2006. október 28., szombat 18:04
Veszélyes jövő - rég láttam ilyen megrázó filmet.
0
2006. október 28., szombat 14:49
Rád is gondoltam kicsit, mikor írtam. Tudom, hogy az vagy /persze jó értelemben :) / Ha tudod, nézd majd meg a "Plane 9 from Outer Space"-t is! Szigorúan csak a poén kedvéért...egyébként nálam ma estére az 1953-as Világok harca van betervezve
0
2006. október 28., szombat 14:38
Depeche Mode *Devotional Tour* London 20.12.1993 -Last Gig with Alan Wilder in Europe-

Depeche Mode

*Devotional Tour*

London

20.12.1993

"Last gig with Alan in Europe"

setlist:

intro/higher love
policy of truth
world in my eyes
walking in my shoes
behind the wheel
halo
stripped
condemnation
a question of lust
one caress
mercy in you
i feel you
never let me down again
rush
in your room
personal jesus
enjoy the silence
somebody
everything counts
0
2006. október 28., szombat 14:18
Én sci-fi őrült vagyok, és már nagyon régi vágyam hogy láthassam ezt a filmet... Majd ha sikerült megnéznem, én is beszámolok róla!
0
2006. október 28., szombat 13:26
The Legend of Seven Cutter

eszetlen koreai vígjáték. volt benne pár jó csaj, másra nem nagyon emlékszem... :]
0
2006. október 28., szombat 7:52
igen, ha tőlem kérdezted. Más formátumban nem is lehet nagyon hozzájutni szerintem. sajnos.
0
2006. október 28., szombat 5:57
Hmm érdekes story! Aviban nézted?
0
2006. október 28., szombat 5:31
A nap, amikor megállt a Föld /The Day the Earth Stood Still-1951/

A meglepően sokoldalú Robert Wise rendezése, meglepően tipikus üzenettel. Legalábbis első ránézésre...Ne feledjük, az 50-es évek Amerikájában vagyunk, amikor is nem kevesen gondolták úgy, hogy az USA-t két nagy veszély fenyegeti kívülről: a kommunisták, és a marslakók. Illetve az igazán paranoid hajlamúak a kommunista marslakóktól rettegtek a legjobban...:)  

Azt mondanám, hogy mindenképpen kiemelkedik ez a film a korszak bugyuta űrinváziós dömpingjéből, azért mert a végén elhangzó figyelmeztetés az évtizedekkel későbbi hidegháborús enyhülést előlegezi meg. Klaatu, az idegen lény -és egyben a béke küldötte- szájából hangzik el, természetesn angolul ;), hogy a Föld valamennyi nemzetének össze kell fognia a világbéke érdekében, különben a bolygót a teljes pusztulás veszélye fenyegeti. Semmi demagógia, a kelet és nyugat ideológiától függetlenül legyenek egyenrangú partnerek! Ilyen szépen csak Stallonét hallottam beszélni a Rocky IV. végén, csak az mondjuk három és fél évtizeddel később volt....

A technikai megoldások színvonala mai szemmel nézve is elfogadható, sokminden újdonságként hathatott az 50-es évek elején. Külön tetszett a fémolvasztó sugár, és az ufo berendezése sem csak egy konyhaasztalból és egy hokedliből áll, mint a más okból filmtörténeti jelentőségű "Plane 9 from Outer Space"-ben :)

A kísérőzene Bernard Herrmann munkája, főleg elektronikus hangszerekre épül, főszerepben a thereminnel. Elsősorban sci-fi őrülteknek ajánlanám ezt a filmet, a másik említett címmel együtt, már csak az összehasonlítás végett is. Én személy szerint felírtam az all time dvd-s kívánságlistámra, a reménytelen megjelenések közé...
0
2006. október 27., péntek 9:33
tegnap néztem:

Arang

egy koreai népmese alapján készült ringu-klón, de ez is csak egy a sok közül. semmi új...
0
2006. október 26., csütörtök 15:48
Miami Vice
Nemrég vettem egy Sony MDR-XD200-as fejhallgtatót, hát elég durva, amit a SPOILER/beépült FBI-osok kivégzésénél/SPOILER produkál, nem is beszélve a film végéről... Jó lenne már a kezembe fogni a DVD-jét... A kritikusok kíméletlenül és igazságtalanul alulértékelték a filmet, kíváncsi vagyok, itt az Xpressen milyen visszhangra talál majd.
0
2006. október 26., csütörtök 15:10
Metallica - Live in Basel  93
0
2006. október 26., csütörtök 14:19
Ginger Snaps Unleashed (Két testben - Elszabadulva)

Már az első rész is nagyon tetszett, de a második méltó folytatás, talán még felül is múlja az elsőt.... megvalósításban mindenképpen. A főszereplő csaj remek alakítást nyújt benn, felmerül a kérdés, hogy tényleg drogos, vagy legalábbis az volt.... :-)
80%
0
2006. október 24., kedd 23:49
Most néztem másodszor a Million Dollar Baby-t...

Sokkal jobban tetszett mint a moziban... Pedig akkor is szerettem... Úgy tűnik ez is azok közé a filmek közé tartozik amik idővel egyre jobbak lesznek... Nem győzöm csodálni Clint Eastwood stílusát... Hihetetlen ez az ember... Amit a 90-es évek óta csinál, és amivé a 2000-es években fejlődik... Az valami döbbenetes! Filmjei minden egyes kockájából sugárzik az élettapsztalat! Stílusa egyre kifinomultabb... Már alig várom a Flags Of Our Fathert, és a Letters From Iwo Jimát! Lehet hogy befigyel a harmadi rendezői Oscar is?
0
2006. október 23., hétfő 1:45
Manhattan.
Ide bővebben nem írnék róla,már megtettem a film oldalán.
0
2006. október 23., hétfő 0:20
Viasztestek

Igazi művészi horror, hátborzongató, véres, de a végén ahogy elolvad az egész Viaszmúzeim egyszerűen gyönyörű! No meg Paris Hilton durva halála miatt is ajánlott :) Már - már azt hiszed megmenekül és akkor... ejj mégsem jön össze neki.
0
2006. október 22., vasárnap 19:13
Hitchcock: Idegenek a vonaton

Sokadszorra. És még mindig - megunhatatlanul zseniális!
0
2006. október 22., vasárnap 18:29
Na így nem egész 1 héttel a harmadik rész premierje előtt sikerült végre megtekintenem a Pumpkinhead 2-t (Blood Wings alcímmel), a történet és a színészi játék(?) elképesztően tré, nem értem, honnan szedték ezt a sok baromságot, mintha nem is látták volna az első részt, őrület. Viszont érdekes módon a Tökidémont elég korrektül megcsinálták a KNB-sek (Winston papának már semmi köze nem volt a filmhez), dehát ügyes gyerekek ők, ezt tudjuk. :) Iszonyú módon örülök, hogy a folytatásban teljesen figyelmen kívül hagyják ezt a részt, Lance Henriksen visszatérése meg hab a tortán, már csak a Sci-Fi Channelt kéne bekötni addig. :D
0
2006. október 22., vasárnap 13:50
Nip / Tuck Season 3

Kivégezve. Hihetetlen élmenyben volt részem, számomra egy percig sem volt unalmas vagy vontatott.

Ez egy igazi drámai sorozat! 10/10
0
2006. október 22., vasárnap 11:11
Nos igen... A bővített gyűrűk extrái valami döbbenetesek... nem csak terjedelemben... a király visszatér extráinál pl.: valóban meghatódtam... Ezek szerint nagyobb hatással volt rám, mint sok film... És ezek CSAK extra doksik...
0
2006. október 22., vasárnap 3:29
Hú! Volt szerencsém elcsípni a Lázadás a Bountyn című filmet a TCMen! Így a Gyűrűk Ura holnapra maradt:)
0
2006. október 22., vasárnap 1:31
A Gyűrű szövetségének a bővített változtának második bónusz lemezének, a hátramaradtt részét (jóég) nézem. Eszméletlen HASZNOS! extra anyag, élményszámba megy végignézni :)
0
2006. október 22., vasárnap 0:21
Most fejeztem be a Beetlejuicét.Hát mitmondjak,ezt vártam,ez Burton:különös de mégis szerethető figurák,furcsa de remek sztori,egyedi rendezésben.Maga Beetlejuice figurája valami fenomenális,Jack Sparow óta nem láttam hasonlót,Keaton jó munkát végzett.
Én Burtonnél ezt valahol az Álmosvölgy mellett/közelében helyezem el...mert azért a Nagy Hal letaszíthatatlan:-)
0
2006. október 21., szombat 19:44
Sing-Sing: 10 év a Sing Sing-ben
0