Keresés

Ki mit néz most?

2006. október 13., péntek 21:10
Galla Miklós: Szépségem titkai

Nekem egy kicsit tömény volt ez a 92 percnyi humor-görgeteg Gallától. Sokszor statikusnak is tűnt az előadás: ez egyrészt adódhat a műfaj szűkre szabott kereteiből, másrészt talán Galla Miklós személyiségéből is. Ami nagyon bejött, az az extrák között lévő három rövid jelenetből kettő: a "Postahivatal-jelenet" és a "Vonatkupé-jelenet". Mindkettő a Holló-színház produkciója volt még 1995-ből. Ezekből az apró szösszenetekből kellett volna még többa a korongra, akár extraként is. Hely lett volna bőven a 4,34 GB mellett.
0
2006. október 13., péntek 19:56
For my most special customer! :-)))
0
2006. október 13., péntek 19:49
S&S - very special edition :-)
most posts by TM
0
2006. október 11., szerda 22:42
Körülbelül 5 perc múlva az ExperiDance előadásában a Revansot :) Eddig egyszer sikerült élőben megnéznem, de jó lenne a Nemzetiben is megtekinteni, biztos más élmény ott, mint itt a helyi sportcsarnokban volt. Természesen az Experi mindenhol csak jó lehet! Decemberben megint látom őket :] Kevesebb, mint 2 hónap...
0
2006. október 11., szerda 16:03
Persze, mert még nem láttad a Miller s Crossing-ot! :-D
0
2006. október 11., szerda 2:26
Jó lett bizony, Ridley Scott megint odatette magát.

Nagy valószínűséggel nem jön hozzánk, pedig az év egyik legjobb kiadványa. :(
0
2006. október 11., szerda 2:15
Mennyei Királyság Rendezői Változat (195p)

Nem hittem volna, de ez a film így ugyanolyan jó lett mint a Gladiátor!

Már csak az a kérdés, vajon a drága Intercom nálunk is megjelenteti-e????
0
2006. október 11., szerda 2:02
y=i :-)
Na azt meg még én nem láttam, sajna!
most posts by TM
0
2006. október 11., szerda 1:15
A 300 trailerjét nézem...talán már tizedszerre a mai nap során :))
0
2006. október 11., szerda 1:10
A legjobb Coen szerintem a Hollywoody lidércnyomás (Barton Fink). A többi igazán nem nyűgözött le, de annak valami eszméletlen hangulata és története van!!!
0
2006. október 11., szerda 0:50
Ha három Coen-t lehetne választani - márpedig csak kettő van:-))) - akkor mindenképp A halál keresztútjánt választanám, meg A nagy Lebowskit és A nagy ugrást. A tartalékfilm pedig a Fargo lenne (meg az összes többi filmjük!)
most posts by TM
0
2006. október 10., kedd 23:24
Most fogom kezdeni:
Triangle: A bermuda háromszög rejtélye 1. rész
0
2006. október 10., kedd 23:22
Blood Simple 10+/10
Raising Arizona 7/10
Miller s Crossing x/10 sajna nem láttam.
Barton Fink 8/10
The Hudsucker Proxy 8/10
Fargo 10/10
The Big Lebowksi (A nagy Lebowski) 10/10
O Brother Where Art Thou 9/10
The Man, Who Wasnt There (Az ember, aki ott se volt) 10/10
Intorelable Cruelty (Kegyetlen bánásmód) 5/10
The Ladykillers (Betörő az albérlőm) 7/10
0
2006. október 10., kedd 23:12
Had én is! :-))) Én nagyon szeretem a The Man Who Wasn t There-t...

Véresen egyszerű 80 %
The Hudsucker Proxy (A nagy ugrás) 50%
Fargo 100% -> Nálam ez a csúcs!!!
The Big Lebowksi (A nagy Lebowski) 90%
The Man, Who Wasnt There (Az ember, aki ott se volt) 95%
O Brother Where Are Thou? 55 %
0
2006. október 10., kedd 18:51
hehe... :]

ON:

erről van szó:

http://www.imdb.com/title/tt0033654/
0
2006. október 10., kedd 18:39
OFF:

Majdnem ennyi van az Eladó dvd-topicban is, csak azok Bajáról jöttek! :-)
most posts by TM
0
2006. október 10., kedd 18:30
The 47 Ronin
0
2006. október 10., kedd 17:34
Igazad van, oda megy a válaszom.
0
2006. október 10., kedd 16:03
The Man, Who Wasn t There (Az ember, aki ott se volt)

Nem tudom, miért van ez, de Coen-film nézése közben mindig az az érzésem, hogy ez tök egyszerű, és mégis tök jó. Az, hogy olyan emberekről mesél, akik teljesen hétköznapiak, egyszerűek, de a véletlenek folytán mégis hihetetlen történetekbe keverednek. Nincs olyan filmjük, ami ne tetszene... Bár nem láttam mindet, amit láttam, azt most leírom, százalékolással egybekötve:

Raising Arizona (Arizónai ördögfióka) 65%
Miller s Crossing (A halál keresztútján) 100% - EZ A CSÚCS!
Barton Fink (Hollywoodi lidércnyomás) 85%
The Hudsucker Proxy (A nagy ugrás) 90%
Fargo 70%
The Big Lebowksi (A nagy Lebowski) 95%
The Man, Who Wasnt  There (Az ember, aki ott se volt) 80%
Intorelable Cruelty (Kegyetlen bánásmód) 60%
The Ladykillers (Betörő az albérlőm) 70%

0
2006. október 10., kedd 15:59
Éppenhogy attól nem tudtak elvonatkoztatni, hogy ez nem egy buzifilm, hanem egy reménytelen szerelem története.
Ugyanazt mondod, mint én, azahogy a Transamererica kevésbé kelt felháborodást, vagy undort, vagy bármi egyéb visszatetsző érzést, mint a Brokeback Mountain.
Egyet is értünk az utolsó mondatodban, meg nem is: Én úgy érzem nem azoknak szólnak e filmek, akik a másságra nyitottak, mert azokat nem kell meggyőzni, nem kell megértetni velük, hogy ezek is emberek, és joguk van létezni a Földön. Ezek a filmek éppen a szűk látókörű, ostoba középkori dogmák bűvkörében rekedt embereknek szólnak.
De jobban tennénk, ha a Transamerica fórumán beszélgetnénk e kérdésről, mielőtt a többi kedves fórumozó (joggal) meglincsel, amiért eltérünk a topic tárgyától. :-)
0
2006. október 10., kedd 15:21
Jó fura, hogy azt mondod, nem tartották készen az amerikai társadalmat a másság megértésére, azt hinné/várná az ember, hogy ha van társadalom a világon, akinek "illene" megértenie, máshogy mondom, akitől elvárják, hogy megértse a másságot, az Amerika.

Nem értek veled abban egyet, hogy ez a történet kevésébé lenne viszolyogatató, mint a BB, mert egyik sem az. Persze, a BB-t sokan, főleg férfiak nagyon visszataszítónak tartották és képtelenek voltak elvonatkoztatni attól, hogy ez a világ egyik legszebben elmesélt szerelmi története. De csak mert két férfi szerelmét mutatja be, máris megbélyegezték, holott ugyanez a forgatókönyv heteroszexuálisokkal Amerika - a nagy szenvedéseket és szimbólumokat annyira kedvelő Amerika- nagy kedvence és agyon díjazott filmje lett volna. Én egyeltalán nem tartom viszolyogtatónak, ahogy gondolom, te sem, de a két filmet összahasonlítva jobban, mint a Transamericát.

Nem tudom, milyket könnyebb elfogadtatni a társadalommal,de egy tény, egyik sem kapta meg azt az elismerést, amit érdemelt volna. És ami a másik tény, mindkettő csak a másságra nyitott és a másság befogadására érett személyeknek ajánlandó. Azt hiszem, ebben egyetértünk.

0
2006. október 10., kedd 15:01

House on the Edge of the Park (tegnap este)
0
2006. október 10., kedd 14:59
Bocsánat, lehagytam a mondat végét:

Nem is tudom, valamiért a transzszexualitás , mivel valójában ez már komoly biológiai beavatkozás eredménye(mármint a végeredmény), valamiért sokkal tudományosabbnak érződik, és az ebben a helyzetben lévő (élő) személyek küzdelme és kálváriája (a tragédia szót csak nagyon félve merem használni) megindítóbb, talán könnyebben lehet azonosulni vele.
0
2006. október 10., kedd 14:57
Valószínüleg hasonló megfontolásból "tartották vissza" a díjtól a Transamerica-t, azazhgy nem tartották késznek az amerikai társadalmat az emberi másság megértésére. Én ennek a filmnek sokkal inkább ítéltem volna meg személy szerint a díjesőt, mert valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva számomra nem tűnt annyira viszolyogtatónak a történet, és a benne bemutatott alakok, mint talán, esetleg a Brokeback-é. Nem is tudom, valamiért a transzszexualitás , mivel valójában ez már komoly biológiai beavatkozás eredménye(mármint a végeredmény), valamiért sokkal tudományosabbnak érződik, és az ebben a helyzetben lévő (élő) személyek küzdelme és kálváriája (a tragédia szót csak nagyon félve merem használni). A homoszexualitás is genetikai eredetű, ám ott látszólag teljesen egészséges, fizikailag heteroszexuálisnak tűnő személyről van szó, aki ugynaakkor saját neméhez vonzódik. Azt kell mondjam, hogy a Transamerica-ban még a pisilős jelenet sem zaklatott fel, ahol premier plánt kapunk(ajvé poéngyilkosság), míg a Brokeback Mountain esetében majdnem elfordultam a sátras jelentnél, holott az fényévekkel "művészibb" megoldással operál. Tehát véleményem szerint a Transamerica méltatlanul maradt ki az Oscar-díjazásból (nem mintha számítana), ugyanakkor némi öröm az ürömben, a Golden Globe Huffman-é lett.
0
2006. október 10., kedd 11:41
Ebben maximálsian egyetértek veled, mármint az Oscar-kérdésben. Hihetetlen, hogy nem kapta meg ezért az alakításért! Lehet, hogy az Akadémiának pont az volt a baja ezzel a filmmel, mint a Brokeback Mountain-nal? Bár ott legalább 3 Oscart adatak, kvázi "nesze neked" alapon, de evidens volt, hogy sem Jake Gyllenhaal ,sem Heath Ledger nem kaphat Oscart. És mindezt a 21 század Amerikájában. Vicc!
0