Keresés

Ki mit néz most?

2006. október 4., szerda 12:34
Én az utóbbi napjaimat  régi kedvencek újranézésével töltöttem. (Meg belefért egy-két ázsiai "csmege-horror" is :-)) Az eredmény:

Young Frankenstein (Ifjú Frankenstein)
Mel Brooks megunhatatlan klasszikusa a mai napig képes megnevettetni, pedig mindig tudom, mi fog jönni... ennek ellenére mégis! :-) 10/10

Godfellas (Nagymenők)
Ez a film olyan, mint a jó bor. Az idővel nemesedik. Amikor először láttam, még csak "egy jó film" volt. Aztán most már lassan a 10. megtekintés fele járok, és egyre inkább az a véleményem: ez A FILM! Vita lezárva: Scorsese legjobbja, lehet itt Dühöngő bika meg Taxisofőr (Persze mindkettőt imádom :-)) 10/10

The Thin Red Line (Az őrület határán)
Terrence Mallick  messze a leghatásosabb háborús drámát készítette. Nyoma sincs a Ryan közlegény sziruposságának, vagy bármilyen amerikai produkció "USA katona vagyok, jó vagyok és hős - német/japán/orosz katona vagyok, gonosz és rossz vagyok" szemléletének.  Ez a film pofán vág, és ráébreszt: ember, ne háborúzz! 10/10

R-Point
Koreai háborús horror a vietnámi háború idejéről. Vannak egész jó pillanatai, de azért nem a csúcs ázsiai horror, amit láttam. Mindenesetre lekötött, és néha egy picit féltem is. :-) 7/10

Cello
Na ez egy szellemes film, de tényleg a jobb fajtából. Egész jó sztori, és egész meglepő végkifejlett. Ami a mai filmek tudatában egész jó, ha belegondolunk! 9/10

0
2006. október 4., szerda 1:18
Mégis, ez hogy lehetséges? :)
0
2006. október 4., szerda 1:08
Az RTL Klubon egy Harrison Ford-film megy (A szökevény). A TV2-őn egy Samuel L. Jackson-film megy (Shaft). A Viasaton meg egy olyan film megy, amiben mindketten szerepelnek (Férfias játékok). :)
0
2006. október 4., szerda 0:50
Before Sunrise

100 perc beszélgetésekkel, 2 ember véletlen találkozásával, 2 remek szinésszel, nagyszerű forgatókönyvvel és a folytatás is van olyan jó, mint az előd.

Értékelésem: 9/10
0
2006. október 4., szerda 0:38
sex & the city - negyedik évad
0
2006. október 3., kedd 1:20
Jackie Brown

Tarantino filmjeit (Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Kill Bill 1-2) számtalanszor láttam már, a Jackie Brown eddig valamiért mindig kimaradt, végre ezt a kis hiányosságomat is bepótoltam. Ez a legkevésbé Tarantino-s az összes filmje közül és egyben a legérettebb is. Kevesebb az ütős párbeszéd, a hangsúly sokkal inkább a történeten van. Azért nem maradhatnak el a szokásos popkulturális utalások sem, már megint sikerült egy nagyon jó filmzenét összedobni. Színészvezetésből ismét csillagos ötös, Samuel L. "muthafuckin  nigga " Jackson hozza a Ponyvaregényes karakterét, Pam Grier nagyon jó a főszerepben (egy újabb színésznő, akit Tarantino előásott valahonnan nagyon mélyről), Robert de Niro pedig hatalmasat játszik frissen szabadult börtönviselt taplóként. A közel két és fél órás játékidő gyorsan eltelt, a film végig mozgalmas, sehol nem ül le. Újabb remek film került be a körforgásba, a többi Tarantino mozival együtt még jópárszor meg fogom nézni.

Értékelésem: 10/10
0
2006. október 1., vasárnap 20:56
Úgy néz ki, október 1-től megunták az akciós Revolvert. :(
Ne gondolkozz sokat ilyen esetben, mert először még "csak" drágább lesz, utána meg már egyáltalán nem lehet kapni.
Én a Walk the Line Collector s Edition-nel jártam így, 21 dollárért nem rendeltem meg, most már 32 dollárba kerül.
0
2006. október 1., vasárnap 20:47
Én megakartam rendelni tegnap, 7 font volt, de ma már 18 fontba kerül (az amazonon):(
0
2006. október 1., vasárnap 20:47
Én megakartam rendelni tegnap, 7 font volt, de ma már 18 fontba kerül (az amazonon):(
0
2006. október 1., vasárnap 20:35
Az amazon.co.uk-ről van, mert a senditen már csak rendelésre (nem) hoznak, meg az ára is elég korrekt volt (7 font + 5 font posta).
0
2006. október 1., vasárnap 20:33
Revolver

Guy Ritchie egy kis Hullámhegy (vagy inkább Hullámvölgy) után ismét visszatért a gengszterekhez és milyen jól tette. A Revolver merőben eltér eddigi két hasonló témájú filmjétől, a hangsúly ezúttal nem a vígjátékon van, hanem sokkal inkább a történeten. Jason Statham alakítja Jake Green-t, a főállású szerencsejátékost és szélhámost, aki az utolsó 7 évét börtönben töltötte egy olyan bűnért, amit nem is követett el. Egyedül a bosszú hajtja, a gengszterfőnök és kaszinótulajdonos Dorothy Macha-n (Ray Liotta) meg akarja torolni az őt és családját ért sérelmeket. Amióta kiszabadult, azóta a börtönben tanult formula segítségével verhetetlen a kaszinókban és bármilyen másik játékban (pl.: sakk). Szabadulása után elég hamar találkozik két titokzatos figurával, Avi-val (André 3000) és Zach-kel (Vincent Pastore) és beindul a fordulatokban gazdag macska-egér játék, ahol mindenki átver mindenkit. A Revolver nem könnyű film, nagyon sok figyelmet és gondlokodást igényel, nincs ember akinek összeállna a teljes kép első nézés után. Az első megtekintésnek nagy jelentősége van, sokan azért húzták le, mert annyira felidegesítette őket, hogy elvesztették a fonalat, ezután egyből hulladéknak tituálták az egészet és nem voltak hajlandóak mégegyszer megnézni a filmet. Pedig a Revolvert nem elég egyszer megnézni, annyira összetett és bonyolult, hogy minden újranézés alkalmával újabb és újabb dolgokat lehet benne felfedezni, egészen más értelmezést nyer. Sokan megint egy Blöfföt vártak Ritchie-től, azonban Shyamalan-hez hasonlóan ő nem akarta ugyanazt a lapot sokadszor megjátszani, a nevetések helyett inkább a gondolkodást helyezte előtérbe, a nagyközönség azonban nem volt vevő erre a meglepő húzásra, porig is gyalázták a filmet, Anglián kívül nem is nagyon mutatták be sehol. Viszont ez az az eset, amikor nem szabad sem a kritikusokra, sem a nézőkre hallgatni, el kell felejteni, hogy ki csinálta a filmet és tiszta fejjel megtekinteni. A Revolvert nemhogy napok, de még hosszú hetek alatt sem sikerült teljességében megfejtenem, újra és újra meg kellett néznem, annyira foglalkoztatott minden apró kis esemény megfelelő helyre rakása. Szeretem, ha egy filmen gondolkodni kell, de ilyen sok agyalásra eddig egyik film sem késztetett. Guy Ritchie elkészítette a legjobb átverős filmet, amit elég sokáig nem fog felülmúlni senki (legalábbis nálam). Nem is tudom, hol kezdjem, annyi mindent lehetne dícsérni a filmben. A színészek egytől-egyig remekül teljesítenek, Ray Liotta a Nagymenők óta legjobb formáját hozza, André Benjamin kellemes meglepetés, Vincent Pastore jó mint mindig, Mark Strong dadogós bérgyilkosa az egyik legcoolabb karakter a nagyvásznon, Jason Statham pedig élete legjobb (és nem is akármilyen) alakítását nyújtja Jake Green-ként. A Revolver képi világa hibátlan, utoljára hasnolót az Oldboyban láttam. Tökéletes képi világhoz ütős kis zene is tartozik, Nathaniel Mechaly nevét ezentúl meg kell jegyezni, Vivaldi, Beethoven és Morricone csak mégjobban emelik a színvonalas filmzenét. A Revolver az első képkockától az utolsóig mestermű, Guy Ritchie ezzel az egy filmmel felverekedte magát kedvenc rendezőim közé. Apropó utolsó képkocka, a végefőcím teljességében elmarad, csak a nagy feketeség fogad bennünket (kb. amilyen sötétség lehet a fejekben a film után), Ritchie nem akarta megzavarni a filmélményt, ez a húzás szintén telitalálatnak bizonyult. A Revolver méltatlanul mellőzött remekmű, alltime toplistám második helyezettje az Oldboy mögött. Akik a szórakozás mellett nem lusták az agyukat is használni, azoknak hosszas gondolkodnivalót adhat a Revolver, de a gengszterfilmek kedvelői is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele, mert a film több szinten működik.

Értékelésem: 10+/10
0
2006. október 1., vasárnap 19:56
Farkasokkal táncoló rendezői változatot a Film+-on!
0
2006. október 1., vasárnap 18:44
Pedig "kötelezőtkellolvasni"-san tömörnek készült.
0
2006. október 1., vasárnap 18:23
Melyik oldalról rendelted ?
0
2006. október 1., vasárnap 17:39
Ez K-san provokatív lett drága barátom:);)
0
2006. október 1., vasárnap 16:46
Tegnap este újabb hiányosságot pótoltam. Egy szörnyű rendező, egy rossz forgatókönyv, egy fantasztikus Kevin Spacey és jó zenék: ez volt az American Beauty. 10/6
0
2006. október 1., vasárnap 4:09
Rossini: A sevillai borbély.
Hát ez egy fantasztikus opera, mint azt már tudjuk, de ez a feldolgozás különösen jóra sikeredett isteni tehetségekkel, akik nemcsak csodálatos hangjukkal bűvölik el a nézőt, hanem színészi tehetségükkel is. Nagyon komikus és lenyűgöző előadás volt, tele kreatív ötletekkel. És hát nem semmi énekesekkel: Gregor József, Melis György, Marczis Demeter, Ötvös Csilla, Berkes János, Kibédi Ervin, stb. Amit nagyon sajnálok, hogy nem gondolkodtam előre, és nem vettem fel. :-((((((((((((((((
0
2006. október 1., vasárnap 1:14
Még végignézem az extrákat, utána összedobok egy kis kedvcsinálót.
0
2006. október 1., vasárnap 0:29
Írnál róla egy jó kis kritikát ?
0
2006. szeptember 30., szombat 23:35
még mindig: sex & the city - harmadik évad (de már csak 3 rész van hátra)
0
2006. szeptember 30., szombat 23:19
Jubileum lesz, ugyanis most nézem tizedszer a Revolvert, utána meg szépen kivesézem az extrákat is.
0
2006. szeptember 29., péntek 3:15
Tegnap éjszaka a Ghost-ot. Nem lehet megunni. :-)
0
2006. szeptember 29., péntek 1:52
Most jelent meg egy Ray Bradbury sci-fi feldolgozása. A regényt nem olvastam, de a film elég jó, főleg ahhoz képest, hogy moziban sem adták, sőt nem is hallottam róla eddig. Ja a magyar címe: Mennydörgő robaj. De nem kell tőle megijedni, tényleg nézhető. A sztori röviden: 2055-ben egy cég időutazás szafarikat szervez a kréta korba (dínószaurusz vadászat). A résztvevőknek három dolgot nem szabad tenniük, átvinni valamit, visszahozni valamit, és lelépni az ösvényről, mert ezzel megváltoztathatják a jelent. Természetesen megtörténik a baj és innentől kezd izgalmassá válni a dolog....
0
2006. szeptember 29., péntek 0:38
még mindig: sex & the city - harmadik évad
0
2006. szeptember 27., szerda 22:17
Karácsonyi lidércnyomás
0