Keresés

Ki mit néz most?

2006. szeptember 26., kedd 23:00
még mindig: sex & the city - harmadik évad
0
2006. szeptember 26., kedd 22:37
Lakótársat keresünk -> 100 %

Ez ez egy olyan jó film... :-) Már nem először nézem, és egyszerűen nem találok benne hibát, így a maga műfajában, igen, 100 %!!! Ez egy amolyan "európai tinifilm" Ami pozitív jelzőnek számít, hisz a francia rendező megmutatta hogyan lehet szívvel-lélekkel, hányós, homofób poénokat is tartalmazó filmet készíteni, de ízlésesen! William, a kissé tapló angol öcsike karaktere nagyon eltalált! :-))) Csúcs az a jelenet amikor Hitlerről kezd poénkodni a német srác előtt... :-) Igen, ő testesíti meg az átlagembert a filmben, aki minden népet valami sztereotípiához próbál kapcsolni... De nem is igazán erről szól a film.
Aki megtapasztalta már hogy milyen érzés érettségi után kirepülni a családi fészekből egy ismeretlen városba költözni, ott önálló életet kezdeni, és esetleg albit, meg lakótársakat keresni, fősulis bulikra járni, stb... (Én igen! :-) Az nagyon is szeretni fogja ezt a filmet, mert annyira VALÓSÁGOS! Annyira emlékeztet a saját élményeimre... És ez azért van, mert a filmben nem valami elszállt vad világot próbálnak bemutatni, meg szélsőséges karaktereket, (mint amilyeneket az amcsi tinifilmekben) hanem olyan igazi hétköznapi arcokat, akik ugyanúgy élnek, mint bármelyikünk... Lehet hogy csak azért kedvelem ennyire ezt a filmet, mert túl sok jelenete idézi fel saját, igen hasonló élményemet, de talán mások is így vannak vele... És tényleg jó poénok vannak a filmben! Főleg a nyelvi sajátosságokból adódóak... :-)

Nézzétek meg!
0
2006. szeptember 26., kedd 22:09
micsoda véletlen! pár hete én is átbömgésztem a kevin smith repertoárt. a legjobb ezekben a filmekben az az, hogy olyan életérzést sugallnak (x generáció, new jersey, barátság, csajok), amit kevin smith-en kívűl nem sokan tudnak elmagyarázni, éreztetni. ráadásul kevin smith humorának megértése nem követel különösebb inteligencia szintet, max egy kis nyitottságot. kicsik, nagyon egyaránt vevőek jay és néma bob szabadszájúságára.

clerks 9/10
mallrats 7/10
chasing amy 10/10
dogma 8/10
jay and silent bob strikes back 8/10
clerks II 9/10

esetleg tudtok még ajánlani más ezzel a generációval foglalkozó filmeket?
0
2006. szeptember 26., kedd 21:00
Hasonló állásponton vagyok én is, a tegnapi megtekintés után egyre inkább úgy érzem, hogy a Képtelen képregény Kevin Smith legjobb filmje (100%), bár még a Dogma hátravan, pár óra és akkor véglegesítem a listát és az értékeléseket.
0
2006. szeptember 26., kedd 19:53
Repülő tőrök klánját nézem estére. Tuti anyag! Ha valakinek nincs még meg,akkor itt lehet még kapni:www.fokuszonline.hu
0
2006. szeptember 26., kedd 18:25
H2 - Live Action final episode

az esti program pedig a House of Bugs lesz.
0
2006. szeptember 26., kedd 18:15
Ja, és azzal még nem is dicsekedtem, hogy csináltam hozzá magyar feliratot, az angolból fordítottam szerény angoltudásommal... sztem néhány helyen magyartalan, de legalább érthető azok számára is, akik nem beszélnek angolul.... meg egyébként is, kit érdekel a szöveg egy zombifilmnél??? :-D
0
2006. szeptember 26., kedd 18:13
Dehogy jelenti azt! Csak néha elegem van a mainstream-ből, a kult meg az, ami számomra kult :-D
(Nagyon hülye fogalom ez, volt is már belőle vita rendesen! :-D)
Most a terveim között szerepel dél-amerikai horror beszerzése, aztat még nem látott a szemem! :-D
0
2006. szeptember 26., kedd 14:29
Görög zombifilm... :-))

Te már csak ilyen ínyencségeket nézel? Irigyellek is miatta egy kicsit... Mert ez azt jelenti hogy a mainstream, és a kult kategóriából már mindent láttál... Vagy nem? :-))
0
2006. szeptember 26., kedd 13:45
Evil - To Kako

Ez kérem szépen egy görög zombifilm! :-)
Óriási egyébként! Talán kissé vígjáték hangulata is van, jókat derültem egy-egy benyögésén a taxisöfőr gyereknek! :-D
Nem tudom, hogy van -e esély ennek a megjelenésére, de talán valamelyik kiadó megjelenteti (BuFi-re gondoltam :-)) Nem hiszem, hogy vészesen sokba kerülnének a jogok, és szerintem a horror-rajongók megvennék, de azok is, akik egy kis ínyencségre vágynak!
0
2006. szeptember 25., hétfő 22:12
AyLyIyEyN
0
2006. szeptember 25., hétfő 22:11
sex & the city season 3
0
2006. szeptember 25., hétfő 22:09
Sikerült hozzájutnom 990-ért a Képtelen képregényhez, folytatódik a Kevin Smith hétvége.
0
2006. szeptember 25., hétfő 15:57
Kemény hétvége volt:
Szombat este - Vad banda
Vasárnap este - Isten városa
0
2006. szeptember 25., hétfő 2:14
Vampire Hunter D
0
2006. szeptember 23., szombat 20:23
Baadasssss - How to Get the Man s Foot Outta Your Ass

Wow!! Mario van Peebles elkészítette a legjobb filmet a filmkészítésről. Méltó emléket állít édasápjának Melvin van Peebles-nek, aki a black cinema egyik legnagyobb úttörője. Melvin Sweet Sweetback s Baadasssss Song című filmjét függetlenként, stúdiótámogatás nélkül hozta tető alá, kockára tette mindenét (családját, barátait, az összes pénzét) a film elkészítéséért, a Baadasssss pedig ennek a filmnek az elkészítését rekonstruálja. Az egész filmről átüt az édesapja iránti szeretet és saját elhivatottsága a filmkészítés felé. Melvin szerepét saját magára osztotta, édesapján keresztül saját véleményét és élményeit is hozzáadja a történethez, remekül teljesít a kamera mindkét oldalán. Elég nehéz a filmet műfajilag besorolni, én azt mondom rá, hogy dokumentumfilmes elemekkel tűzdelt önéletrajzi ihletésű dráma (és akkor még jópár dolgot kihagytam). A Baadasssss-ben megvan minden ami egy jó filmhez kell, látszik, hogy Mario van Peebles legszemélyesebb munkája. Nagyszerű film, amit minden filmrajongónak látnia kellene.

Értékelésem: 10/10
0
2006. szeptember 23., szombat 1:27
Én a Mallrats-t néztem, épp most fejeztem be. Tegnap pedig a Jay and Silent Bob Do Degrassi című alkotáshoz volt szerencsém, Kevin Smith hétvége van alakulóban.

Mallrats:

A rendező nem hazudtolja meg önmagát, filmjében megtalálható egy csomó képregényes utalás, Jay és Néma Bob, Jason Lee, durva poénok és még a párkapcsolatokról is szolgál némi mondanivalóval.

Ha már a százalékolásnál tartunk:

Clerks - 80 %
Mallrats - 90 %
Chasing Amy - X %
Dogma - X %
Jay and Silent Bob Strikes Back - 100 %
Jersey Girl - 90 %
Jay and Silent Bob Do Degrassi - 80 %
Clerks II - X %
0
2006. szeptember 23., szombat 0:31
Hosszú évek óta most láttam újra a Képtelen képregény című filmet (Chasing Amy) És most már biztosan kijelenthetem hogy EZ a legjobb Kevin Smith film! -> 100%

Igazi, hamisítatlan Kevin Smith stílus, hatalmas, szókimondó szövegekkel, emlékezetes karakterekkel, és sztorikkal... Olyan eredeti szerelmes film ez... Ben Affleck karaktere kissé szürke, de amit Joey Lauren Adams művel a filmben... Az valami fantasztikus! Nem is értem hogy nem figyelt fel rá senki ez után a film után... Jason Lee is nagyon... Jason Lee-s... :-) Tök jól áll neki ez a kissé lúzer, jól megmondós, de hűséges haver karakter... A Vanilla Sky-ban is hasonlót alakított. Jay és Néma Bob feltűnése is emlékezetes... :-)

Akkor értékeljünk Kevin Smith filmeket sorban:

Clerks (1994) -> 95 %
Mallrats (1995) -> 90 %
Chasing Amy (1997) -> 100 %
Dogma (2000) -> 80 %
Jay And Silent Bob Strikes Back (2001) -> 70 %
Jersey Girl (2004) -> X
Clerks II (2006) -> X
0
2006. szeptember 20., szerda 13:07
Shutter

Ázsiai horror (thaiföldi, ez sem sok van!), a nagyon jó fajtából! Én mondjuk szeretem a lassú ázsiai horrorokat is, de sokan vannak, akiknek nem elég pörgősek. Na, ez a film aztán nem tököl! 15 perc után már megérjük kapkodnia fejünket,a vége fele meg nem marad olyan ujjunk, amin még lenne köröm! Persze éjjel, egyedül  szabad nézni! :-D
Összefoglalva: Nem a legeredetibb, de beszaratásban elsőrangú film, nem is rossz sztorival!

8/10
0
2006. szeptember 20., szerda 8:29
Tegnap Halálos kitérőt néztem meg. trancsírozós, menekülös, csajszit feldarabolós.
Szerintem elmegy, szerintem.
Ma a Bárányok hallgatnak lesz terítéken ha megjövök suliból.
0
2006. szeptember 20., szerda 8:28
Nekem nem lejárt lemez, én meg az RTL-n néztem.
Jó sorozat, csak nagyon elhúzzák a mostani évadot a heti egy epizód leadással.
Ez gáz.
0
2006. szeptember 20., szerda 2:49
Jujj ez de jó volt ez a rész!:)

na akkor 5 óra 45 perc múlva kelek! nembaj a PB-ért mindent!:)
0
2006. szeptember 20., szerda 2:05
Én már reggel megnéztem, késtem is kicsit miatta suliból. :)
0
2006. szeptember 20., szerda 1:35
Prison Break 2x5 már is van felirata :)
0
2006. szeptember 20., szerda 1:20
Ebben a pillanatban értem a végére a Lost első évadának. Tudom hogy lejárt lemez, viszont nem voltam elég mazochista ahhoz hogy RTL-en nézzem.
0