Keresés

Ki mit néz most?

2006. szeptember 20., szerda 0:33
A helyszínelők. Ma volt a fajsúlyos Dobó Kata jelenléttel megkoronázott rész. Ez a csaj egy vörös démon. :-))
0
2006. szeptember 19., kedd 19:50
Az Elfen Liedot nézem, egyszerűen zseniális:)
0
2006. szeptember 19., kedd 18:38
:)
stanley2001@freemail.hu
0
2006. szeptember 19., kedd 17:08
nem hiszed el, de találtam egy oldalt ahol szinkronosan le lehet tölteni a once were warriors-t. de ez már off, úgyhogy csere msn-re. mi a címed?
0
2006. szeptember 19., kedd 16:23
sajnos nekem is csak az angol nyelvű, feliratozatlan változat van meg, úgyhogy a párbeszédek egy részét nem értettem. ráadásul elég "raccsolt" angolt beszélnek ezek az új-zélandiak, de végülis a lényeg az tisztán átjött. még az az angol felirat sem jó hozzá, amit feltöltöttek az ezzel foglalkozó oldalak. valamit az fps-sel kéne variálni és úgy időzítgetni, de nem konyítok az ilyesmihez. a filmet nyár elején kezdtem tölteni dc-vel és tegnap fejezte be. ha kell kiírom és elküldöm :) de felirat nélkül! beszélni kéne jamamurával, mert neki nagy szerelme ez a film és ahogy látom, ő már korábban is foglalkozott magyar feliratozással (lásd millers crossing).
0
2006. szeptember 19., kedd 1:39
ezt honnan szerezted be? régóta keresem, de videón nem sikerült beszerezni (meg már videóm sincs), és nem találtam olyan kiadást, amin legalább angol felirat lenne:(
0
2006. szeptember 19., kedd 1:36
Remek film a Cinema Paradiso, egyik legnagyobb filmes élményem. Szerintem hétvégén megint megnézem, egyszerűen nem hagy nyugodni. :)

Én is néztem ma filmet:
Real Fiction - Shilje sanghwang

Kim Ki-duk egyik korai filmje egy fiatal srác bosszúhadjáratát követi végig sok kézikamerával majdnem dokufilmes formába öltve. Ügyes és elgondolkodtató alkotás, egy újabb bizonyíték arra, hogy kis pénzből is lehet remek filmet készíteni. Állítólag egy nap alatt forgatták és alig több mint 3 órányi anyagot rögzítettek, ebből lett a kész 82 perces változat. Igazi rejtett kincs, Kim Ki-duk rajongóknak kötelező, a többieknek már kicsit óvatosabban ajánlanám.

Értékelésem: 9/10
0
2006. szeptember 18., hétfő 23:51
örülök, hogy neked is tetszett a cinema paradiso. rám is ilyen hatással volt a film. számomra egyértelműen minden idők egyik legjobb filmje (bár a rendezői változatot még ki sem bontottam).

egyébként: once were warriors 9/10 - egyedi és stílusos film, pazar fényképezéssel, hiteles színészi játékokkal, tökös karakterekkel, gondolatébresztő sugallatokkal és szó szerint megindító véregzéssekkel.
0
2006. szeptember 17., vasárnap 22:32
Pár sort szeretnék írni a napokban megtekintett két Tornatore filmről.

Az óceánjáró zongorista legendája - The Legend of 1900

A jazz zene nem igazán az én műfajom, a szép filmeket viszont nagyon szeretem. Danny Boodman T.D. Lemon 1900 története mélységesen emberi, nagyszerűen fényképezett (Koltai Lajos), kifogástalanok a színészi alakítások (Tim Roth, Pruitt Taylor Vince és Bill Nunn), Morricone legjobb formáját hozza és Tornatore rendezéséről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Annyi zseniális jelenet van a filmben, hogy nem lenne elég 1 oldal a felsorolásukhoz, azért kiemelnék 1-2-őt: a tengeribeteg Max Tooney és 1900 zongorás terápiája; a nagy párbaj; a lemez készítése. Rég láttam olyan filmet, ami ennyire pozitív és gyönyörű lenne, egyedüli hiba, hogy másnap megnéztem a Cinema Paradisot, ami még ezen is túltesz. Gyorsan be is kell szereznem belőle egy külföldi kiadást, mert sajnos nálunk nem kapható eme gyöngyszem.

Értékelésem: 10/10

Cinema Paradiso - Nuovo cinema Paradiso

Ismét Tornatore, ezúttal a sokunk által kedvelt filmekről és a moziról mesél. A rendezői változathoz volt szerencsém és a közel 3 órás játékidő gyorsan elszaladt, szívesen néztem volna még pár óráig ezt a remekművet. Most már értem miért méltatták ilyen sokan ezt a filmet, lazán a XX. század egyik legjobbja, alltime toplistám előkelő helyére került. Sok film egyetlen témát sem képes normálisan bemutatni, ezzel szemben Tornatore mesél a fiatalságról, háborúról, szerelemről, a filmek és a mozi szeretetéről, barátságról és nagyszerűen bemutatja Szicíliát és az ott élő embereket. Remek színészi alakítások, gyönyörű Morricone zene és csodálatos képek teszik teljessé az élményt, egyszerűen minden tökéletes. A tegnapi megtekintés óta nem nagyon tudok másra gondolni, folyamatosan a film kockái járnak a fejemben, nagyon nagy hatással volt rám a Cinema Paradiso. Nagy köszönet egyik kedves ismerősömnek, akinek ez a két Tornatore film a kedvence, nélküle ki tudja mikor néztem volna meg ezt a két remekművet.

Értékelésem: 10/10
0
2006. szeptember 17., vasárnap 21:31
H.G. Wells  War of the Worlds

Tavalyi tévés B-film a jól ismert témáról brutálisan szar megvalósításban, irtó gyenge történettel, szörnyű színészekkel, a másfél órás játékidő legalább másfél napnak tűnt. Senki ne nézze meg, a világ egyik legrosszabb filmje!

0
2006. szeptember 17., vasárnap 3:18
Titanic
0
2006. szeptember 17., vasárnap 2:54
Cop Land
0
2006. szeptember 17., vasárnap 2:40
és talán egy 3. rész dvd-ben...
0
2006. szeptember 17., vasárnap 1:37
Mindent anyámról: A legjobb Almodóvar film
0
2006. szeptember 16., szombat 16:06
Kontroll extar lemezét néztem az este, jó az Így készült nagyon, az Alternatív befejezéstől többet vártam, eddig ezeket néztem meg belőle.  

A játékos menü egy nagyon jópofa dolog, jól megdolgoztat, mire megnézhetünk valamit és kész öröm Csányi Sándorral játszani! :))

Igényes, jó kiadvány, természetesen a film is, de  az extra lemez sem hoz szégyent a kiadványra, sőőőőt!
0
2006. szeptember 16., szombat 15:49
Cinema Paradiso

990-ért beruháztam rá, mert mindenki ódákat zengett róla, 3 óra múlva kiderül, hogy milyen is valójában.
0
2006. szeptember 16., szombat 0:37
Hostage (Túszdráma)
75%

Dramaturgiailag nem egy unikum, de azért hozott némi meglepetést.
Kár a rengeteg kliséért, na meg már Bruce Willis sem a régi.
Talán már ráaggathatjuk a "jó öreg" jelzőt!

Persze titkon bízom egy színvonalas McClane 4 kalandban! :)
0
2006. szeptember 16., szombat 0:14
Az óceánjáró zongorista legendája lesz a mai kiválasztott. Sok jót hallotam a filmről, remélem nem fogok benne csalódni.
0
2006. szeptember 15., péntek 22:10
Perceken belül kezdődik a ZDF-en a Két férfi egy eset, több nagyjából egész estét betöltö epizódjaival. 25 éves a sorozat immáron! Matula :)
0
2006. szeptember 3., vasárnap 13:06
Nem szinkronos, én most rendeltem meg.
0
2006. szeptember 3., vasárnap 12:54
Kramer kontra Mramer megvan dvdn és épp akciósan rendelhető. Bár azt hiszem, nem szinkronos.
0
2006. szeptember 3., vasárnap 12:21
Én pár éve vettem fel a csigatévéről, lesben álltam a reklámoknál, és sikerült reklámmentesen rögzítenem. Azóta kicsit megkopott a szalag, úgyhogy most megrendeltem dvd-n is, amin ugyan nincs szinkron, de legalább jól kiegészíti majd a vhs változatot.
Nagyon tetszik a szinkronos változatban, hogy az elején csak zene megy, és közben a sötét képernyőre írják ki sorban az alkotók nevét. Ezt a Pannónia Filmstúdió akkoriban egy kicsit átalakította, ezért a magyar változat munkatársai is ott olvashatók (magyar hangok, magyar szöveg, vágó, gyártásvezető, szinkronrendező, stb).
0
2006. szeptember 3., vasárnap 11:56
Tegnap ezek szerint nagyon Hetedik feelingje volt pár embernek :)
A Kramer kontra Kramer tényleg más kategória, de nagyon szeretem és nem csak Dustin Hoffmann miatt. Kár, hogy ez nincs meg DVD-n és más formátumban sem. Duna TV-n láttam nagyon régen legalább 7-8 éve, viszont szerintem azóta nem volt tv-ben pedig felvettem volna legalább videora.
0
2006. szeptember 3., vasárnap 10:17
Én most épp az Xpress oldalát nézem :)
0
2006. szeptember 3., vasárnap 9:19
Tegnap én is majdnem a Hetediket néztem meg, de akkor hirtelen megláttam a Kramer kontra Kramert (kicsit más stílus, tudom), és úgy voltam vele, mint te: nagyon rég nem láttam azt a filmet, ezért azt néztem meg. Fantasztikusak a szereplők, továbbra is imádom Dustin Hoffmannt. :)
0