ti hogyan értelmeztétek a videodrome-ot? valahogy nekem olyan röhelyesen oda-nem-illő volt az egész összeesküvéses dolog, meg az a mosolygó üzletember, barry convex, hogy először nagyot csalódtam benne. de aztán végig gondolva az egészet, én arra jutottam, hogy valójában az egész film egy nagy greatest hits of film history. szóval james woods filmfüggősége, elfásult érzéke és perverziója odáig fajult, hogy furcsa, rémálomszerű dolgokat kezdett látni és sokszor olyan érzése volt, mintha belecsöppent volna valami hitchcock-i összeesküvésbe. szóval én rejtett utalásokat véltem felfedezni a film cselekményében. nem hiszem hogy tényleg olyan buta lenne az egész forgatókönyv, hogy egy teljesen hihetetlen, abszurd és nevetséges összeesküvésről lenne szó. de ha igaz, akkor szerintem a rendező nem akar üzenni semmit sem. akkor az egész csupán arról szól, hogy (spoiler) egy gonosz üzletember világuralomra tör és kész. ennyi. semmi lélek-anatómia - pedig pont ez az ami egyáltalán nem jellemző cronenberg-re. 8/10
0
2006. augusztus 14., hétfő 0:30
174
Videodrome 8.5/10
0
2006. augusztus 14., hétfő 0:19
94
jóestét. ezt a tomboló ökölöt érdemes megnézni? lehet láttam már, de a franc sem emléxik
0
2006. augusztus 13., vasárnap 20:05
82
Fiatal és ártatlan
Alfred Hitchcock ma lenne 107 éves!
0
2006. augusztus 13., vasárnap 1:58
12
Sziasztok mindenki!!!! ÉN MOST MÉG MINDIG AZT MONDOM HOGY HANGILAG A HÁROM THE BEST NÁLAM MÉG MINDIG:VILÁGOK HARCA,A SZIGET(EZ KÜLÖNÖSEN),KING KONG--....KINN MOST JELENIK MEG A POSEIDON 2006 OS REMAKJE---NEKEM MEGVAN ENG DVD---EZT ÉN IS LETÖLTÖTTEM MÉG DE AZT MONDOM HOGY SZOBABONTÓ A HANGKIKEVERÉS DD 5.1------SZTEM NEM FOG SENKI CSALÓDNI BENNE----NAGYOBBAT SZOLT ITTHON MINT MOZIBAN:):)-EZ NEM VICC!!!!
0
2006. augusztus 13., vasárnap 0:42
984
Szerintem sem veszítesz vele sokat, ha kihagyod. Mondjuk annyiból poén, hogy szinte jelenetről jelenetre / kis túlzással :) / össze lehet párosítani a 451 Fok Fahrenheit-tel! Ami majdnem 40 évvel korábban készült...
És egyetértek: Nagyon kéne már dvd-n Truffaut sci-fije, meg az Alphaville is!!!
0
2006. augusztus 13., vasárnap 0:08
34
Ryan közlegény megmentése. A dts igencsak jól szól. A film is jó.
0
2006. augusztus 12., szombat 23:56
984
Igen, csak jót hallottam róla idáig. De a divx-ekről leszoktam mostanában, inkább naív leszek és várok az újbóli megjelenésre. :(
0
2006. augusztus 12., szombat 23:51
984
451 fok Fahrenheit-et mikor láttad? Nem volt olyan érzésed közben, hogy Spielberg túl sokat merített ebből a filmből a Különvéleményhez? Nem akartam lenyúlást írni, de nekem valahogy túl sok mindenben hasonlít a két történet...:)
0
2006. augusztus 12., szombat 21:08
4842
jó kis hozzáállás. :) nekem is ehhez a megoldáshoz kellett folyamodnom, de nemrég találtam egy oldalt ahol 1990ft és azonnal szállítható. a legjobb az lenne, ha egy itthoni kiadó felkarolná a criterion sorozatot, melynek a videodrome is része. persze anélkül, hogy butítanák a kiadványokat. ugyanolyan szép borítóval, változatos design-nal és feljavított hanggal, képpel, extrákkal meg minden. ilyesmire egyáltalán nincs esély?
0
2006. augusztus 12., szombat 10:41
1431
"A Videodrome-ot sajnos nem láttam"
Pedig az kötelező darab. Töltsd le netről, aztán majd ha beszerezhető lesz és tetszett, megveszed.
0
2006. augusztus 12., szombat 2:49
984
A két kedvencet /Karambol, eXistenZ/ érzem igazán "sajátom"-nak ha lehet ilyet mondani. :) ezekről szívesen bármikor, bármennyit képes lennék beszélni...ezek mellett írtam pár sort az Erőszakos Múlt-ról is, bár az annyira nem jött be. Tetszett még a Holtsáv és a Légy is, de ezeket újra meg kéne nézni, hogy friss legyen az élmény. A Videodrome-ot sajnos nem láttam. És úgy nézem, nem is igen szerezhető be mostanában... :(
0
2006. augusztus 12., szombat 2:06
984
Igazad van. Persze, senkire nem akarom ráerőltetni a véleményemet, és szívesen olvasnék más értelmezést is a filmmel kapcsolatban. Akár itt, akár a M. Drive saját fórumán is.
0
2006. augusztus 12., szombat 1:51
174
akárhányan helyett ahányan
0
2006. augusztus 12., szombat 1:48
174
Jevgenyij! nem biztos, hogy az a kezdet, sztem itt akárhányan vagyunk, annyiféle olvasat
0
2006. augusztus 12., szombat 1:02
16970
Most fejeztem be a Pokolból című Johnny Depp filmet. A különös hangulata, vagy inkább a nyers realitása miatt, de mindenképpen különleges atmoszférát teremt maga körül. Mint ahogy sokan nem tudják erre a különös gyilkosságsorozatra sosem derült fény, tehát a film egy mendemondára alapoz, miszerint a királyi család állt a háttérben. A Huges fivérek egészen jó összeesküvés-elméletet gyártottak a sztoriból és a megvalósításra sem lehet panaszunk.
Az újrakiadott szinkronizált változat menüje viszont fertelmes :( pont olyan ronda állómenüs kék hátterű, mint a Rettenthetetlen. Jobb lett volna ha megmarad a feliratos verzió designa, mert ez nagyon illúzióromboló és persze semmi extra nincs a lemezen. A kép és hang viszont jó.
0
2006. augusztus 11., péntek 18:37
984
már megint: álatalában helyett általában, kezd helyett kezdd
0
2006. augusztus 11., péntek 18:36
984
Utána esett le, hogy ez a bácsi, vagy inkább Bácsi megszólítás nálad másért indokolt! :)
Twin Peaks-ért azért nem rajongok, mert álatalában nem szeretem a sorozatokat, és nem is nézek ilyesmit a tv-ben. Egész pontosan két kivétellel: Columbo, és Végtelen Határok. Ezeket mindig, mindenkor. Mást soha...
Nagyon kedves vagy, kösz! :) ha súghatok egy kicsit a "Mulholland Drive"-hoz, akkor kb a harmadik negyedtől kezd el nézni, amikor a szőke csaj felébred, mert az a kezdet. Aztán visszaálmodja magát a film elejére. De ez titok! ;)
0
2006. augusztus 11., péntek 18:26
984
Látom, megint elégedetlenkedtél egyet a Batman Kezdődik-kel. Pedig azt hittem, elolvashatom...:)
0
2006. augusztus 11., péntek 18:24
984
nagyon egyetértek! :)
0
2006. augusztus 11., péntek 18:21
984
Ennek örülök! :)
Az én értelmezésem szerint /ami nem biztos, hogy okos :) / az egyik legijesztőbb film, amit valaha láttam...Persze nem a látvány, hanem az üzenete miatt: a film szerint az életben csak úgy tud érvényesülni az ember, ha mindenkin átgázol: Áruljuk el a legjobb barátainkat, kössünk szövetséget az ellenségeinkkel, akiket aztán szintén cserben hagyunk. És a végén mi leszünk egyedül, aki diadalt arat, és halál a legyőzöttekre!
Mindez attól kegyetlen, hogy alapjában véve szimpatikus karakter /Jennifer Jason Leigh/ viszi véghez a tettet, követendő mintaként beállítva. És az utolsó elhangzó kérdés a történet végén: maga a kegyetlen gyönyör! ;) Három kérdőjellel a végén: az eXistenZ maga az élet???
Ha javasolhatom, nézd meg a "Karambol"-t is! Hasonló magasságokat lelhetsz fel benne, csak nem kell elsőre ítélni a sok szex-jelenet miatt! ;)
0
2006. augusztus 11., péntek 14:34
4842
eXistenZ: páratlan és egyszerre kegyetlen hatással van nézőjére. most kezd tetszeni cronenberg világa. teljesen új világ számomra. az egész olyan abszurd, szürke és nyomasztó, hogy egyre jobban kezdem megkedvelni az ipsét. már a videodrome-ra sem úgy tekintek mint az első nézés után. úgy tűnik, hogy cronenberg olyan képsorokat örökített meg, amelyek örökre beleégtek az emlékezetembe. de ez most még (!) csak 8/10. majd ha kiötlök neki egy okos értelmezést is akkor átítom 10-re.
0
2006. augusztus 11., péntek 11:46
52685
"TM bácsi", ez tetszik! :-) A bagolyhajkurászos sorozat szerintem elég jól indult, de miután vázolták, hogy mire megy ki az egész, utána már nem tetszett annyira. A kedvedért újranézem szerény Lynch-kollekciómat, hátha új színeket fedezek fel bennük. :-)
most posts by TM
0
2006. augusztus 11., péntek 2:23
984
Betenném, de nincs meg... Egyébként sem tetszett annyira a sorozat. / tehát nem vagyok "mindent bekajáló rajongó" :P/ Na megyek, megnézem a szemhéjamat belülről. Csá TM bácsi! jó éjt!
0
2006. augusztus 11., péntek 2:16
52685
Előtte kipattogtatom! Neked meg jó éjt! :-) Altatónak tégy be egy kis Twin Peakset! Hátha épp elkapják Bobot! :-)