Én ezt a filmet olyan 70%-osra értékeltem még anno. Voltak részek, amik igen hatásosak voltak, az egész film nagyon szépen volt fényképezve, de azért a sztorival nekem is voltak problémáim. Azért a gáz jelzőt erősnek érzem! :)
0
2013. november 16., szombat 13:04
8260
Bíztam Benned, de ezúttal melléfogtam. Ez nagyon gáz volt. :)
0
2013. november 14., csütörtök 23:18
8260
Ez nagyon jó. Ezt eddig nem is láttam. :)
Na ja, minden szentnek mag felé hajlik a keze, xpress a saját hozzászólásait nem törölte... :))))))))))))))))
0
2013. november 14., csütörtök 23:06
52685
A film fórumát külön ajánlom, sosem volt máskor ennyire egyforma véleményük az embereknek, mint abban. :))
Zsinórban harmadik este a JFK - A nyitott dossziét. Lusta vagyok kiszedni a lejátszóból.:) + 40-50 percig is eltartana valami mást találni a nagy választékból...utálom, hogy nem tudok dönteni, ha csak egy filmre van időm.
0
2013. november 14., csütörtök 22:28
8260
Démoni doboz
Hú,b+... Zsidó démon... Ilyet se láttam még..
Teljesen átlagos, előregyártott elemekkel, klisékkel operáló újkori horror, amiben még a családi vonal is egy merő sablon: elvált család, apuci elkésik a lány bemutatójáról, stb... Maga a doboz amúgy jó, megszállt kislány is - ámde a zsidó ördögűzés inkább röhejes, mind rémisztő. Ráadásul milliószor látott. A főszereplő faszi olyan, mint egy elhízott Javier Bardem, a többieket nem ismertem, de már nem is emlékszem rájuk. Egyszer meg lehet nézni, de a parafaktor meglehetősen alacsony, úgyhogy sokat nem kell tőle várni.
60%
0
2013. november 9., szombat 20:38
8260
Nekem külön is tetszett már akkor, de így, a sorozat tükrében az igazi. Mondjuk nem normális, hogy ahhoz, hogy valóban tudj élvezni egy filmet, meg kell nézz előtte egy 14 részes sorozatot.
Ezek fényében viszont igaz, hogy sem a Firefly, sem a Serenity nem érdemel akkora hypot, mint amit kreáltak köré. Különösebben előbbi nem.
0
2013. november 9., szombat 20:34
4078
Én csak a Serenity-t láttam, mert az aeonflux blogon olyan előkelő helyezést kapott a legjobb sci-fik listáján, hogy kíváncsi lettem rá (bár annak a listának a sorrendjével, több helyezettjével finoman szólva is erős gondjaim vannak, de ez ízlésbeli különbség). Őszintén megmondom, hogy én semmi, de totál semmi kiemelkedőt nem találtam ebben a filmben, semmi olyat, ami az iránti tanúsított netes lelkesedést indokolná a szememben. Nem volt kiemelkedő se a történet, se a megvalósítás, a látvány (még a készítése körülményeinek tükrében) sem. Eredetinek se találtam (nem egy karakter, ötlet köszönt vissza más filmekből pl.: a Cowboy Bepopból). Egy egyszer nézhető, számomra tipikus tévés sci-fis cucc, semmi több. Egyszer bőven elég volt.
0
2013. november 9., szombat 20:08
4596
I Sell The Dead
Kicsit talán túl amatőr, de egyébként stílusos és jópofa horrorkomédia remek színészekkel, melyben a kivégzésére váró Arthur mesél az élettörténete tanulságát megörökíteni kívánó Duffy atyának arról, milyen kalandjai voltak XIX. századi hullarablóként. Arról hogy hogyan lett a segédje a vele együtt alig pár órája gyilkosságért elítélt és azóta guillotine-nal lenyakazott Willy-nek, hogy hogyan loptak holttesteket nem csak sírokból, hanem akár közvetlenül a ravatalról, hogy hogyan küzdöttek meg az olyan akadályokkal, mint a rivális bandák és a zsarolók. De mindezek között is leginkább a "különleges" esetekről, ami közül az egyik -ártatlanul- ide juttatta, és arról, amit ezek nyomán megtanult: "Sose bízz egy hullában"...
69%
0
2013. november 6., szerda 23:58
4596
The Body / El cuerpo
Köszönöm azoknak, akik ajánlották ezt a filmet itt, mert megint sikerült egy jó spanyol filmet látnom. A technikai malőr csak annyi volt benne, hogy már a borítókép és a mottó ("A halál nem mindig a vég") is elég érdekesen hangzott, emiatt nem olvastam utána a filmnek, ezeket meg kissé félreértelmezve horror-thrillert vártam, és nem krimi-thrillert. Igazából az indulás még mindkettőnek a lehetőségét magában hordozza, az ugyanis egy hullaházból eltűnt test körül bonyolódik, de viszonylag gyorsan kiderült, hogy riogatás helyett (bár azért akad belőle) egy izgalmas macska-egér játékba csöppentem. Az emlékképekből és az eltűnés éjszakájának eseményeiből álló kirakóshoz jófajta feszültséget teremtő háttér a hullaház, a színészekre és a hangulatra nem lehet panasz, tulajdonképpen semmi baj nincs vele egy kis szájbarágáson és vontatottságon túl... a fent leírtak miatt viszont nem igazán talált most meg ez a film, a "csalódásom" eredménye...
76%
0
2013. november 6., szerda 13:04
8260
Szerintem is nézze meg. Aztán majd ő eldönti. :P
0
2013. november 6., szerda 12:50
2738
Nézd meg a Firefly-t. A sorozatos topikban volt róla szó, nem fogom itt is dicsérgetni, röviden és tömören: élvezetes, jó karakterek, jó társadalmi kritika, jó poénok, érdekes közeg, és abszolút nem dedós. :)
0
2013. november 5., kedd 20:36
8260
Vágj bele bátran, mint írtam, szórakoztató. Ráadásul a Serenity még jobb lesz utána, nagyon jól jön a karakterek árnyalásához.
0
2013. november 5., kedd 20:30
52685
Az igen komoly! Utólag nem bánom, hogy nem vettem meg. Az avi-verzió még az előző évtizedben ért utol, én is elvagyok vele.
most posts by TM
0
2013. november 5., kedd 20:16
13392
Én nagyon szerettem a Serenityt és a sorozat is tervben volt, de most nem tudom, mitévő legyek. :/ Mondjuk egy évadba se halt bele senki.
Igaz, most az X Akták negyedik évadját futtatom, ahol kissé siralmasnak érzem, hogy a részenként 300-400 megás avi képminősége egy kicsit sem szarabb, mint a nálunk is megjelent harmadik évadé, sőt, a feliratban sincsenek kisebb félrefordítások és -gépelések, mint amabban. A harmadik évadban állandóvá vált a "Sully", meg a "nállam". Egy jogtiszta kiadványon. Brrr.
0
2013. november 5., kedd 19:13
8260
Firefly
Talán legnagyobb és legjobban várt hiánypótlásom a Serenity című fim előzménysorozatának megtekintése: az elmúlt években többször is terveztem elmerülni a Firefly világába, de csak most jött el az a bizonyos alkalom, no meg hangulat hozzá. Előzetesen szinte csak pozitív véleményeket olvastam róla, no meg az imdb 9.1-es !!!! átlaga is sokat sejtető volt – így nem kevés várakozással vágtam bele az újabb kalandba. Hogy aztán kissé pofára essek… ismét…
Aranyos, szórakoztató, de iszonyatosan dedós. Röviden ennyiben tudnám összefoglalni az öt napos utazásomat a világűr mélyére Malcolm kapitánnyal és legénységével. Sokkal többre számítottam – főleg sci-fi terén -, mint amit kaptam, ugyanakkor el kell ismernem, a maga módján, ebben az újfajta stílusban kimondottan élvezetes 15 epizódot láttam. Kár hogy egyáltalán nem voltam felkészülve a scifi-westernre, sokkal több űrbéli jelenetet vártam, idegen bolygókkal, lényekkel, esetleg csatákkal. Leginkább talán a karakterektől kaptam meg azt, amit a sorozattól elvártam, ők önmagukban zseniálisak voltak – a másik kár az, hogy csapatként nem működtek. Pedig hol máshol kellene csapatként működniük, mint egy űrhajón, ahol állandóan össze vannak zárva?
Látványos és nagyon pörgős, egy pillanatig sem lehet unatkozni rajta, de egyébként egy rémesen BUTA film, amelynek cselekményében semmi összefüggés nem található, a karakterek csak díszek, befejezése pedig jóformán nincs is. Szigorúan egyszeri alkalomra jó volt, de ezt aztán elvétve sem veszem meg semmilyen formátumban, hiszen az újranézési (vagy egyáltalán a filmes) értéke egyenlő a nullával.
6/10
0
2013. november 3., vasárnap 15:20
8260
Ezeket akár én is írhattam volna. Pontosabban ezeket írtam én is. :)
0
2013. november 3., vasárnap 15:09
7721
A mai napom (eddig): -Feledés:Sokkal jobbnak tartom, mint első alkalommal, az extrákkal kiegészítve óriási élmény lett belőle.Örülök, hogy a kéket választottam. -Terminátor - Megváltás:Az asylum technikusai kaptak egy csapat színészt, és hopp varázsütésre valami nézhetőt, sőt élvezhető filmet sikerült összehozni. -Fehér pokol:Jobb lett volna, ha csak a világító szemekkel és a hangokkal operálnak.Amikor a kilátástalan menetelés elkezdődik, akkor az egész átalakul.Megszűnik a feszültséget, amint a vadász jól kivehetővé válik.Férfias és kemény film, egy darabig újra is nézhető, de sajnos elrontották a szórakozásomat.