Keresés

Ki mit néz most?

2006. augusztus 10., csütörtök 0:16
Azért a helyedben az "eXistenZ"-nek adnék még egy esélyt! :)

Azzal viszont egyetértek, hogy az ismerkedést Cronenberg-gel nem ajánlott az "Erőszakos múlt"-tal, vagy a "Két test, egy lélek"-kel kezdeni.
0
2006. augusztus 9., szerda 23:59
Köszönöm Grétsy professzor!
0
2006. augusztus 9., szerda 23:56
Tegnap néztem a Múmiát ma meg a Múmia visszatért. ŐŐŐ nem is tudtam, hogy a Múmiához új szinkron készült a DVD miatt! Ugyan azok a szinkronhangok és a szinkronszöveg 99%-a is azonos, de itt-ott vannak eltérések. Kár érte, mert az eredetit tudtam kívülről. :-)
0
2006. augusztus 9., szerda 23:51
Szia wrack!

Fantasztikus utazás hogy tetszett? Én már nagyon rég láttam, valószínű a technikai megoldások mára megmosolyogtatóak, de ezen túl egy izgalmas, fordulatos sci-re emlékszem.
0
2006. augusztus 9., szerda 23:02
Csak Harbor NEM Harbour!!
Hihetetlen, hogy 10 alkalomból 9x rosszul írják!
0
2006. augusztus 9., szerda 22:54
Pearl Harbour Égi háború.
Egész jó kis film, főleg a csatajelenetek tetszenek.
0
2006. augusztus 9., szerda 21:51
Chihiro szellem országban 10/10.1
0
2006. augusztus 9., szerda 20:01
Kingdom of Heaven Director s Cut Bonus Disk 1-2.
Az első extra lemezt már megnéztem, az év egyik legjobb kiadására jó eséllyel pályázik, nagy kár hogy nálunk nem adták ki.
0
2006. augusztus 9., szerda 18:33
Cronenberggel kapcsolatban:

Nála hiányzik a Lynch-re jellemző szürreális álomszerűség, ő inkább a testi és lelki deformáltságot vizsgálja szinte anatómiai alapossággal. Ám Lynch-hez hasonlóan a realitás és a valóság nála sem mindig fed azonos tartalmat.

Kedvencem tőle a "Karambol" hihetetlenül találó társadalomkritikájával, és az "eXistenZ" ami azt sugallja, hogy az érvényesülés egyetlen formája csakis az agresszivitás lehet. /szintén mélyütés korunk önző-törtető életfelfogásának.../
0
2006. augusztus 9., szerda 18:31
Igen, egyszer láttam a filmet, de nem megszakításokkal, hanem egészben és így sem értettem. Ha nagyon nem lesz mit néznem lehet adok neki még egy sanszot, de ez biztos nem a közeljövőben lesz.
0
2006. augusztus 9., szerda 18:11
Ezt a "mindent bekajáló rajongó"-t most jól magamra vettem...:)

Én személy szerint örülök annak -ha nem lennék rajongója, akkor is- hogy létezik még egyáltalán filmrendező, aki ennyire öntörvényű, és nem elsősorban a közönség kiszolgálása a célja tömegfilmekkel, hanem saját beteges rémálmait izzadja kisebb-nagyobb rendszerességgel mozivászonra, mindenféle megfelelési kényszer nélkül. Ha gonoszkodni akarnék, azt mondanám öncélúan, de nem mondom...

Értelmezni természetesen mindent lehet, az a jó, ha minél többféleképpen. És nagyon remélem, hogy a Straight Story marad az egyetlen "normális" filmje! :)
0
2006. augusztus 9., szerda 18:07
Szia Wrack!

Igazad van, én is úgy gondolom, sok alkotó attól még lehet objektíve "jó" és "értékes", mert én nem szeretem a filmjeit. Fellinitől például én imádom a SATYRICON-t, igazi hangulatfilm, pazar látványvilággal, fantasztikus díszletekkel és jelmezekkel. Nagyszerű, ahogy Fellini az eredeti mű töredékességére utal, ahogy játszik az idővel.

De én például kedvelem a KÉK BÁRSONY-t, bár általában nem kedvelem Lynchet, s nem kedvelem Cronenberget sem. Érezhetően tehetséges alkotó mindkettő, de ahogy ők látják (mutatják) a világot, az engem nem vonz különösebben.
0
2006. augusztus 9., szerda 18:02
Akkor újra:

A holt sáv, A légy, Karambol, Pók, és ami nálam a csúcs Cronenbergtől: eXistenZ
0
2006. augusztus 9., szerda 18:00
Tessék, néhány cím:

A holt sáv,
0
2006. augusztus 9., szerda 16:55
valami gyöngyszemet a 80-as évekből, vagy még korábbról - inkább. annyi film van itt, nem nagyon tudom, hogy melyik jó. amúgy a kerülőutakat nézem, ami egyszerűen zseniális film. hatása még mindig nem veszített erejéből semmit. nem lehet megunni. a zenéje pedig csodálatos. 10/10 a top10-ben biztos hogy ott van.
0
2006. augusztus 9., szerda 16:44
dead zone.
0
2006. augusztus 9., szerda 15:58
A Légy, Erőszakos Múlt, Karambol (esetleg).
0
2006. augusztus 9., szerda 15:55
tudnátok ajánlani jó cronenberg filmeket a videodrome-on kívül?
0
2006. augusztus 9., szerda 13:56
Félreértés ne essék, én nagyon szeretem és értem is Lynch filmjeit, de Cronenberg-et jobban bírom.
0
2006. augusztus 9., szerda 11:56
azt nem értem, hogy ha david lynch filmjei olyan érthetetlenek, akkor miért tudnak a színészei olyan hiteles alakításokat nyújtani? elvégre érzelmi reakcióikat valamiféle ok-okozat alapján kell felépíteniük, nem? pedig álítólag lynch senkinek sem szokott magyarázkodni.
0
2006. augusztus 9., szerda 4:19
Épp most akartam mondani, hogy ha David akkor már inkább Cronenberg!
0
2006. augusztus 9., szerda 4:17
Én mondjuk csípem Lynch-et is...főleg a Straight Story miatt:D
0
2006. augusztus 9., szerda 4:09
Kettőjük közül azért még mindig Picasso a nyerő nálam, bár egyetértek azzal, hogy a nagymama lekvárját nem lehet összemérni az űrrepülőgéppel.
most posts by TM
0
2006. augusztus 9., szerda 4:03
Na azért Lynch az Lynch, nem pedig lincs, Picasso-hoz annyit, hogy a képeit már csak az autó tetézi...:)
0
2006. augusztus 9., szerda 3:55
Picasso mondta, hogy neki negyvenakárhány év kellett hozzá, hogy úgy tudjon festeni, mint egy gyerek. Ezt arra válaszolta, hogy sokan kikezdték az értelmezhetetlen látásmódja miatt. Láttam már pár képét, nos, ha neki az a jó, hogyaz alakjainak a seggükön van a széjuk, s a könyökükön a fülük, ám legyen! Egy Delacroix-t nem adnék egy képéért sem, de hát ez már csak az én maradi felfogásom.
Ugyanígy vagyok Lynch esetében is, ha neki vigyorgó törpék kellenek, meg ugra-bugra a vörös függöny körül, vihorászó tébolyult figurákkal, hát egészségére. S hogy nem lehet értelmezni, meghogy magának készíti a filmjeit? Nézze őket sokat, azt kívánom neki! :-) Megjegyzem, szerintem ez nem minden nagy múűvész ismérve. Lynch egyébként bizonyította, hogy tud normális filmet is készíteni, lásd pl. A Straight Story, de mindent bekajáló rajongói nyilván nem főleg emiatt istenítik.
most posts by TM
0