Keresés

Ki mit néz most?

2006. augusztus 9., szerda 3:51
Moulin Rouge

Remek romantikus történet, elfogadhatóan gyiccses körítéssel, néhol remek humorral és pazar képi világgal. Must have!

(Sajnos csak az új kiadást sikerült beszereznem...)
0
2006. augusztus 9., szerda 2:28
A Boogie Nights-tól szerintem meg fogom kímélni magam örökre...:)

Jó helyzetben vagyok, mert Wahlberggel kapcsolatban nincs összehasonlítási alapom. Itt bejött, lehet hogy másban utálnám. Azért romantikus majom-ember csókjelenet volt az eredeti filmben is! ;)

Egyébként úgy hallottam, hogy maga Tim Burton sem volt megelégedve a saját változatával.
0
2006. augusztus 9., szerda 2:21
Igen, pl a "Lost Highway" betétdalainak beválogatásánál éreztem ezt. David Bowie, Marilyn Manson, Rammstein...abszolút széleskörű szórakoztatás és a film "rágós" üzenete tökéletes összhangban egymással!
0
2006. augusztus 9., szerda 1:53
szerintem nem csak "kicsit" gondolod máshogy... :)
0
2006. augusztus 9., szerda 1:41
nálam:

planet of the apes 1968: 10/10
Planet of the apes 2001: 10/3

az összehasonlítás meg tetszik, még ha kicsit máshogy is gondolom ;)
0
2006. augusztus 9., szerda 1:35
Igen, az biztos, hogy Heston volt a legjobb választás erre a szerepre az általad említettek miatt is. Nekem ami hiányzott, az a vele egyenrangú negatív karakter. Elismerem, nehéz lett volna hozzá fogható kaliberű ellenfelet kreálni. :) Ez a remake-ben sikerült.

Őszinte leszek, Mark Wahlberg-től én más filmet nem láttam. Nem tudom, mennire tud nyálas, vagy romantikus lenni. Itt az fogott meg benne, hogy kívülálló módjára, szinte érzelmek és szenvedély /szenvedés/ nélkül közelített a szerephez. Tehát teljesen Heston ellentéte! Lehet, hogy a tehetség hiánya miatt? nem tudom... :) Mindenesetre tántoríthatatlan vagyok: a remake jobban tetszik! :P

A "Fantasztkus utazás"-t ismerem!!! Jó kis film, szerintem tetszeni fog!
0
2006. augusztus 9., szerda 1:28
egyrészt ezért jó dierktor lynch, másrészt azért, mert ügyesen, jó érzékkel pakolja tele a filmjeit tömegkulturális utalásokkal.
0
2006. augusztus 9., szerda 1:25
az időgép csak annyira poros, amennyire wells elbeszélése is. imádom a régi sci-fiket, főleg, ha nem válnak nevetségessé, és ez a film viszont kiállja a próbát. egyetlen hibája talán csak az, hogy nagyon rövidke. talán azért tűnhet porosnak, mert pál györgy mozija viszonylag hűen követi a novellát, beleértve azt is, hogy spielberggel ellentétben nem aktualizálja.
0
2006. augusztus 9., szerda 1:16
Persze, nem vitatom a jelentőségét, a maga idejében bátor és formabontó alkotás volt. A remake-kel kapcsolatban: a filmélmény mindenképpen szubjektív dolog, tehát ne törődj a rossz visszhangokkal! :)
0
2006. augusztus 9., szerda 1:14
igen, de én még valami ennnél is mélyebbről beszélek. lehet hogy szubjektív, de sokkal mélyebb dolgokról beszélek. nem is nagyon tudom leírni. :P :-)
0
2006. augusztus 9., szerda 1:09
"lehet hogy filmjei felszíne alatt is több rejtőzik, mint ami látszik?"

Ebben személy szerint biztos vagyok! Leghomályosabb filmjeiből lényegében ugyanaz az üzenet érződik ki: mi az a szint, aminél józan ésszel még elviselhető az őrületig fokozódó bizonytalanság. Ezt a "témát" járja körül rendszeresen, gyönyőrű, művészi képkockákba csomagolt meséivel.
0
2006. augusztus 9., szerda 1:07
engem az első részben - heston valóban túlerőltetett játéka mellett - az zavart, hogy leragadtak olyan hülye és unalmas dolgokon, ami abszolút nem kellett volna (pl heston bizonyítgatása az emberek egykori épületében, ahol a majmok régészeti munkákat folytattak). az üzenet és az utalás átjött, de a cselekmény iszonyúan rossz. határozottan rossz. amikor jött a csavar, akkor azt kívántam: bárcsak visszamehetnék most a 68 -as premierre és láthatnám azt a finálét anélkül, hogy tudnám már hogy miért ordít heston. szóval a hatása sajnos nagyon gyér volt, de hogyha azt veszzük hogy milyen frappáns csavar, akkor megérdemli az elismerést a film. 8/10. a remake-et még nem láttam, de nagyon rossz viszhangja volt.
0
2006. augusztus 9., szerda 0:54
bizony a szürrealizmus kulcsszó, ha lynchről beszélgetünk. nem nagyon ismerek más szürrealista (aktívan működő és népszerű) filmrendezőt, úgyhogy ebben a kategóriában egyértelműen lynch-é minden elismerésem. egyedi, független, ravasz és zseniális. egyébként legutóbb azt vettem észre valamelyik filmjénél, hogy olyan volt mintha már ismerősek lennének a film egyes momentumai. maga a kameraállás és a megvilágítás, egyszóval a képi világa olyan mintha ismerném. pedig régebben nem nagyon láttam egy filmjét sem. de sokszor határozottan deja vu érzésem van. ez alaposan emeli művei értékét nálam. * legnagyobb dobása eddig a lost highway volt, ami egyszerűen feledhetetlen filmélmény. itt működnek együtt a legjobban a formális és a tartalmi elemek, úgy mint mondjuk a zene és a hangulat, az effektek és a szürrealizmus. a mulholland drive-ot már nem illetném hasonló dícséretekkel, de hangulatban és szürrealizmusban ez sem szenved hiányt. kár hogy mint műalkotás már kevésbé állja meg a helyét. késő esti filmnek viszont bitangjó, hasonlóan a többi filmjéhez.
*lehet hogy ez az ipse többet is tud, mint ami látszik. lehet hogy ő már bejárta a "tudatalatti" minden zugát? lehet hogy filmjei felszíne alatt is több rejtőzik, mint ami látszik?
0
2006. augusztus 9., szerda 0:33
A majmok bolygója /1968/
A majmok bolygója /2001/

Lehet, egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de nekem a remake jobban tetszik az eredetinél. Pár szóban, hogy miért is, ami persze csak egy szubjektív vélemény:

1968

Charlton Heston-nal kapcsolatban sokszor érzem azt, hogy jóval több drámaiságot próbál beleerőltetni egy-egy alakításba, mint amit az adott szerep elbírna. Ez nem biztos, hogy baj, sőt lehet, hogy emiatt tud iszonyat látványosan szenvedni a mozivásznon. Mindenestre az utolsó jelenetet én túl színpadiasnak találom, mintha magát Ben Hur-t látnám szenvedni Taylor űrhajós helyett...Ami még zavart kicsit, hogy nincs igazán Heston-hoz mérhető kaliberű negatív karakter a történetben. Talán, mert ő túlnő mindenkin, azt érzem, hogy szinte egyedül cipeli vállán a produkciót. A lezárás, a csavar bár meglepő, szerintem azért eléggé kiszámítható. Talán negatívum még az is, hogy minden egyes újranézéssel egyre inkább fáradtnak és pókhálósnak érzem a filmet.

2001

Mark Wahlberg alapjaiban máshogy közelített a karakterhez. Ez a hanyag, nemtörődöm, sőt inkább flegma megközelítés, amivel szinte másodosztályú antihősként sodortatja magát az eseményekkel, nekem jobban bejött. Nem akar senki fölé nőni, és talán emiatt is érzem jobban kihangsúlyozottnak a történet negatív főhősét. /Tim Roth szerintem szenzációs alakítása Thade-ként/ Burton látványvilága engem mindig lenyűgöz, ez külön jó pont itt is és többször újranézve is működik. A film végi csavar pedig igazi hidegzuhany: az abszolút tökéletes befejezés.

Ha pontozni is kéne:

planet of the apes 1968: 10/7
Planet of the apes 2001: 10/9
0
2006. augusztus 8., kedd 22:45
Egyetértek!

És mint a legnagyobb művészek, ő sem a közönségnek készíti filmjeit, hanem önmagának. /ez még a bérmunkáira is igaz/ A közönség meg kezdjen a filmjeivel, amit akar! Gondolja ő. Szerintem igaza van...
0
2006. augusztus 8., kedd 22:38
...vagy inkább 25 perc. A lényeg: ami az ébredés után van.
0
2006. augusztus 8., kedd 22:26
én is ezt mondom...pont az utolsó 20 perc az, ami helyrerakja a dolgokat!
0
2006. augusztus 8., kedd 21:43
Ha már ebben a topicban jött fel a Lynch téma, akkor írok róla itt! :-)))

Én az utóbbi 1 évben lettem nagy Lynch rajongó, és már ki merem jelenteni hogy talán a kedvenc rendezőmről van szó... Már biztos több helyen leírtam, de akkor itt is: Én sem mindig elsőre a filmjeit, sőt még nagyon második harmadik megnézéskor sem... És van hogy egyáltalán nem értem... :-) Amit viszont szeretek, az az utánozhatatlan, és egyedülálló hangulat... Ugyanmár ki érti az értelmét pl.: a Twin Peaks vörös szobában játszódó jeleneteit??? De valami döbbenet az egész... A táncoló törpével, az Óriással, és furcsa visszafelébeszéddel... Csodálatos! Vasárnap néztem a Twin Peaks útolsó részét! Ó igen!!! Nagyon tetszett! Ez volt az az epizód, amit valamikor talán 9-10 éves fejjel véletlenül csíptem el a tévében... Akkor még semmit sem tudtam Lynchről, meg amúgy semmiről sem, mégis olyan mélyen beleégett emlékeimbe akkor ez a vörös szobás jelenet... Most újra láttam, és jobb volt, mire emlékeztem! Szürrealizmus! Igen! Azt imádom Lynchben, hogy tökéletesen tudja filmen megjeleníteni az álomvilágot! Hisz teljesen kiszámíthatatlan, és abszurd az egész amit a képernyőn/vásznon látunk... Mit egy igazi rémálom! És az a hangulat...
0
2006. augusztus 8., kedd 21:36
Párbaj
0
2006. augusztus 8., kedd 21:35
Angelus: a sok mellékszál azért van, mert eredetileg ez a film is sorozat lett volna, annak lett volna a pilot epizódja. Hogy miért nem az lett, jó kérdés, valószínűleg a megrendelők meggondolták magukat. De a válasz ez, valószínű, ha sorozat lett volna, érthetőbb is lenne, meg a mellékszálak is értelmet nyernének!
0
2006. augusztus 8., kedd 16:27
:-)))
0
2006. augusztus 8., kedd 13:59
Mert ez a hétvégével kapcsolatos, nomeg színházzal, ahol ezek a nevek elhangzottak, de sehol egy field. Szóval, ha akarod, majd lehugyozlak.
0
2006. augusztus 8., kedd 13:10
Csak lassan, ne szaladjung! :-)
most posts by TM
0
2006. augusztus 8., kedd 12:54
Ja, bánatomban megyek is vissza dolgozni...
0
2006. augusztus 8., kedd 12:52
Te már csak Poldi bácsinak hiányzol!
most posts by TM
0