- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 16., vasárnap 1:15
685
A remény rabjai , Hegylakó2
0
2006. július 16., vasárnap 0:28
460
Narkó RTL Klub
0
2006. július 15., szombat 23:03
52685
Úgy tudom Gabriel is, de utána kéne néznem. Kid Creole-t bírtam, Szikorát már nem annyira, de szódával elment tinikoromban.
most posts by TM
0
2006. július 15., szombat 22:28
481
ez jól hangzik, rá megyek én is
0
2006. július 15., szombat 22:06
8977
Ma estére pedig be van tervezte a Sympathy for Mr. Vengeance! Nagyok az elvárásaim, remélem, nem kell csalódnom majd!
0
2006. július 15., szombat 22:05
8977
Jisatsu saakuru (Suicide Club)
Ázsiai filmnapjaim keretében ez volt a következő. Hmmm. Érdekes alkotás, nagyon sokkoló jelenetekkel, de valahogy a végkifejlettel nem tudtam mit kezdeni. Inkább tetszett, mint nem, de egy kicsit zavaros volt számomra. Azt hiszem, ez tipikusan az a film, amit megnézhetsz sokszor, akkor is maradnak homályos foltok. (Néha Lynch-hangulat fogott el, néha meg mintha Kubrick Clockwork Orange-ben lettem volna...) Egy prbát azért megér a merészebb embereknek, én nem bántam meg!
8/10
0
2006. július 15., szombat 21:36
5042
Én meg James Dean hétvégét tartok éppen! :-) A héten jött meg a díszdobi...
Ma már megnéztem az Édentől keletrét, mindjárt nézem a Haragban a világgalt, holnap meg az Óriást. Temérdek mennyiségű érdekes extra van a lemezeken, asszem eltart egy ideig amíg végignézem azokat is, végtére is a az extrák voltak azok amik nagyon vonzóak voltak ebben a kiadásban, na meg az igen kedvező ár! És hát persze a filmek sem voltak mellékesek... :-)
Hihetetlen pályát futott be ez a Dean... 1955. március 9-én mutatták be az Édentől keletrét. Korábban nem nagyon ismerhették a nevét, hisz csak egy-két tévésorozatban tűnt fel, és színházban játszott. A premiert követően, (akkoriban igen nagy blockbuster volt a film) került azonnal szupersztár státuszba... Egyetlen szerepnek köszönhetően... A második filmje bemutatójakor (Haragban a világgal 1955. október 27.) már halott volt. James Dean mindössze csak 6 hónapig élhette a sztárok életét, szeptember 30-án bekövetkezett haláláig. Mégis ez alatt a hat hónap alatt olyan mennyiségű legendás fotó készült róla, hogy talán össze sem lehet számolni őket... Döbbenetesek ezek a fotók... Mintha a fotós már akkor tudta volna hogy egy legendát fényképez, hisz ma ezeknek a képeknek mindegyike szimbólummá nemesült, James Dean néz vissza róluk egy új korszák hajnalát jelölve, a teenager kultúra hajnalát, a nagy lázadók korszakát jövendelve, még Elvis és a Rock & Roll előtt... Felmérhetetlen a hatása a XX. század kultúrájára, és mindemelett még kitűnő színész is volt. Korai halála jócskán hozzájárult legendává válásához, de ha még ma is élne, még akkor sem lehetne tőle elvitatni szerepeinek jelentőségét! Vajon milyen szerepek vártak volna még rá? Nagyon szívesen megnéztem volna például egy westernben... Vagy mocskos alvilági figuraként egy korai Scorsese filmben... Vajon milyen lett volna James Dean a hippi korszakban? A második nagy kultúrális forradalom idején? Mostanában ezek a gondolatok foglalkoztatnak...
0
2006. július 15., szombat 21:07
7151
Ha jól tudom, csak egy Genesis-tag érdekelt a filmzenében: Phil Collins énekli a címadó dalt. Van még Kid Creole and the Coconuts: szerintem anno őket kezdte el koppintani az R-GO.
0
2006. július 15., szombat 20:55
204
Ma már megvolt az AZ ANGOL BETEG és a VÁGYAIM NETOVÁBBJA ( már láttam mindegyiket , de nemrég rendeltem meg és ilyenkor mindig megnézem a küldeményeket). Most meg a NYOLC ÉVSZAKot nézem az m2-n. Ezt is kiadhatnák már DVD-n. Nagyon szeretem ezt a sorozatot!
0
2006. július 15., szombat 17:32
52685
Közben beugrott, hogy az Esélylesők (Against All Odds) a Genesis-tagok dalai miatt is régóta érdekel.
most posts by TM
0
2006. július 15., szombat 16:21
7151
Megnéztem. Sokkal rosszabbra számítottam. Nem egy nagy durranás, de nézhető. Nyilván ez az ANGOL PITE. Egy darabig még foglalja a helyet a polcon, aztán majd ha rámjön egy selejtezési roham, nyilván odaajándékozom majd valakinek.
0
2006. július 15., szombat 14:26
52685
:-)))
most posts by TM
0
2006. július 15., szombat 11:44
7151
Az Xpress leakciózta, s gondoltam megveszem, ha nagyon nem jön be, akkor tovább tudom adni, van épp elég tinikorú a családban... :)
0
2006. július 15., szombat 11:43
7151
Szia El Mariachi!
Végül ANYU A SZTÁR volt műsoron, s tőlem szokatlan módon egyhuzamban végignéztem. Őszintén szólva bizonyos értelemben értem azt az Arany Málna-dömpinget, amiben a film részesült (beleértve az isteni Faye-t), mert meglehetősen egyoldalú, s nem túl kedvező képet fest Joan Crawfordról nevelt lánya visszaemlékezései alapján. Sok, alapvető motívum hiányzik: mondhatnánk azért, mert mégiscsak a nevelt lány szemén át látjuk a dolgokat, de azért vannak olyasmik is, amikről ő ugyan honnan tudhatott volna? Faye játékát, ha akarom, láthatom Joan Crawford-paródiának, ha akarom, félelmetesen átélt alakításnak. Én valahogy úgy érzem, az utóbbi a valószínűbb, hiszen nem lehet nem észrevenni, micsoda különös hasonlóságok vannak Crawford karaktere és Faye (akkori) élete között: elég csak azt mondani, hogy Faye is éppen akkortájt fogadott örökbe egy gyereket (akkor még az egész világ úgy tudta, hogy szülte), karrierje is elég rosszul állt, s ez a film nagyon betett neki. Sajnos partnerei nem igazán jók, talán a rendező nem instruálta őket túl jól: lánya nagyobb kiadásban kifejezetten idegesítő.
P. S.: CINEMA PARADISO is nemsoká sorra kerül.
0
2006. július 15., szombat 11:33
7151
:)))))))
0
2006. július 15., szombat 2:35
52685
Az Esélylesők régóta érdekel, a rendező és a színészek miatt is! Tornatore és Travolta szintén rendben van, de ezt a "Virtuális szex"-et melyik céllövöldében dobták utánad? :-)
most posts by TM
0
2006. július 15., szombat 2:03
16099
Űrgolyhók
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 15., szombat 2:02
1189
A Tale of Two Sisters. Már régóta meg akartam nézni, most végre van rá időm.
0
2006. július 15., szombat 0:10
82
Helló Field! A Cinema Paradiso engem mindig jobb kedvre derít! :) Jó pihenést és filmnézést!
0
2006. július 15., szombat 0:09
3428
Engem csak a nem VIRTUÁLIS SZEX szokott jobb kedvre deríteni :D
0
2006. július 15., szombat 0:07
3428
Úgy olvastam, hogy jó szórakozást a díványhoz...:D
0
2006. július 14., péntek 22:21
7151
THX :)
Még csak most indulok haza a munkahelyemről. Ez nem az én napom volt, s úgy tűnik, nem az én hétvégém lesz. Majd ANYU, A SZTÁR talán jobb kedvre hangol. De ha nem, a választék még: GREASE, ESÉLYLESŐK, VIRTUÁLIS SZEX, CINEMA PARADISO.