Keresés

Ki mit néz most?

2006. július 9., vasárnap 19:54
brazil [terry gilliam, 1985]

az eddigi legfeledhetetlenebb filmélmény számomra ted gilliam sci-fije... szatírája... izé, romantikus filmje volt. lenyűgözően brilliáns és groteszk képi világa csupán díszlet az érzelmek és a szenvedélyek színpadán. ugyan, az egykori monthy python tag kissé nyilvánvaló, de provokatív társadalomkritikája nem is kaphatott volna ennél humorosabb és zseniálisabb tálalást, a filmet a befejezés teszi igazán feledhetetlenné. jobban lebénít mint ha tökön rúgtak volna. ez után a film után egy ideig nem lesz kedved beszélni, mint ahogy most nekem sem, hiszen a kezem legalább annyira remeg, mint ving rhames lábai, miután peter greene jól seggbekukizta. igen láttam a ponyvaregényt is, de az sosem tetszett eléggé ahhoz, hogy magasztaljam is. ponyvaregény: 8/10; brazil 10/10

0
2006. július 9., vasárnap 18:40
Charlei és a csokigyár -> 85%

Hát ez aztán jó kis móka volt, utánozhatatlan Burton stílusban... :-) És azok a nóták... :-))) Kell a filmzenealbum is!
0
2006. július 8., szombat 21:06
Tágra zárt szemek
0
2006. július 8., szombat 14:28
állati kiképzés 10/10
nem is tudtam hogy ithin kiadták dvd-n! de megvan már:)
0
2006. július 8., szombat 14:19
Cápa
0
2006. július 8., szombat 13:32
Estély habfürdővel - 1968

Peter Sellers mint Hrundi V. Bakshi indiai statiszta szerencsés vagy éppen szerencsétlen – ki honnét nézi – véletlen egybeesések következtében kerül egy felsőbb osztálybeli partyra.
Jelenése végeláthatatlan bonyodalom és házon belüli katasztrófa szériához vezet, mindezt amolyan Chaplin-i bájjal játsza el Sellers.
(A legkiemelkedőbb jelenet a wc-s „apokalipszis” amely szinte egybe lett felvéve, talán csak egy vágással)
A forgatókönyv piszkosul kidolgozott, gegekben igen gazdag.
így végeredmény egy jó színvonalú neoburleszk, mögöttes burzsuj kritikával.

10/9
0
2006. július 7., péntek 5:03
Semmit.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 7., péntek 0:54
Dylan!

Nekem tetszett, de én úgy vettem meg - vagyis kaptam - hogy már láttam előtte. Sajnálom, hogy neked nem nyerte el a tetszésedet. Első nézésre tényleg kissé csalódásnak tűnhet a film, de nekem valamiért tetszett, talán pont azért, mert olyan egyszerű volt, nem kellett túlbonyolítani. Egyszerű kisvérosi dráma, ugyanakkor több is annál. Nálam olyan 80% körüli értéket kapott a naturális megvalósítás maitt.
0
2006. július 7., péntek 0:51
Jákob lajtorjája
0
2006. július 6., csütörtök 14:35
Nem most nézem, de nemrég láttam: A Bittersweet life

sajnos a bosszú trilógiához képest gyenge, a Tale of Two Sisters-hez képest pedig lepkefing. Amúgy nézhető.
0
2006. július 6., csütörtök 13:08

EVIL ALIENS (kicsit emlékeztetett a HULLAJÓra. Főleg az egyik rész miatt)
0
2006. július 5., szerda 1:35
Meccs
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 5., szerda 1:00
A titkok kulcsa
0
2006. július 4., kedd 1:41
Oldboy negyedjére :) 10/10
0
2006. július 3., hétfő 20:14
George A. Romero - Holtak földje 100%
0
2006. július 3., hétfő 19:34
Depeche Mode

*Exotic Tour*

12.02.1994

Johannesburg
-Standard Bank Arena

1 cam audience shot

setlist:

rush
halo
behind the wheel
everything counts
world in my eyes
walking in my shoes
stripped
condemnation
waiting for the night
i wan you now
in your room
never let me down again
i feel you
personal jesus
somebody
enjoy the silence
policy of truth
a question of time

it is PAL 4:3 stereo
DVD with menu and chaptered by songs

i have no exact informations about the lineage, seems to be a
vhs to dvd-recorder transfer.

the picture-quality is medium to fair, the sound is good.
0
2006. július 3., hétfő 18:13
Nézem a lábujjam.
0
2006. július 3., hétfő 14:36

http://www.sebeokjanos.hu/design/mozi/retro_clip_adsl.wmv

most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 1:47
Ma vidám vasárnapot tartottam:

Szívtiprók: szórakoztató karakterek, néhol fáradt poénpatronokkal, a végén a romantikusabb lelkek sírhatnak is. Majdnem olyan jó, mint "A Riviéra vadorzói"

Balekok: ha Depardieu és Pierre Richard összefognak, a végeredmény minden esetben kiszámítható. A páros egyik fele épít, a másik rombol...A humor-faktor majdnem eléri a "Balfácán" szintjét.
0
2006. július 2., vasárnap 20:14
sekély sírhant [shallow grave] (GB, danny boyle, 1994) 9/10
groteszk és elgondolkodtató film a barátságról és a görbeutak választásának beláthatatlan következményeiről. el se hiszem, hogy 990HUF.
----------------------------------------------------------------------------------------
m - egy város keresi a gyilkost [m] (GER, fritz lang, 1931) 9/10
az első, és az egyik legjobb pszichothriller... pszichodráma, vagy mi. választ kapunk a gyilkosokat motiváló érzelmek létéről.
----------------------------------------------------------------------------------------
holtak hajnala - rv [dawn of the dead dc] (US, george a. romero, 1978) 8/10
én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de a film közben én hol az álomosság, hol pedig a rettegés és az apokalipszis teljes átérzése között vergődtem. én így azonosultam a szintén e két állapot között lévő főhőssel. bár, lehet, hogy csak azért, mert éjfélkor kezdtem el nézni.
0
2006. július 2., vasárnap 3:46
Hát Mode rajongókkal szoktam DVDket csereberélni. Én adok 1 felvételt és cserébe ő is megdob valamivel amit kinézek a listájáról :) mivel a Devotional és az Exotic Tour a kedvecem, ezért legtöbbször ezekből csemegézem.

De figyelj csak felvettelek msnre. Miért nem vagy fent?

ja amúgy a lenti setlistből kimaradt a Stripped. azt elfeljtettem ráírni.
amúgy kéne vagy mi a helyzet?:) vagy csak úgy kérdezed?
0
2006. július 2., vasárnap 2:30
Már megint idegesít ez a fazon. :-))) Ezt meg honnan szerezted?
0
2006. július 2., vasárnap 1:00
Depeche Mode *Exotic Tour* 1994-06-05 Biloxi, Mississipi CoastColiseum, USA

Audience Shot DVD

Rush
Halo
Behind The Wheel
Everything Counts
World In My Eyes
Walking In My Shoes
Condemnation
I Want You Now