igyekszem majd ezeket is megnézni, de rengeteg pótolni valóm van így is! :) mostanában nagyon sok "régi" filmet szedtem elő amit vagy még nem is láttam vagy annyira rég hogy nem emlékszem rá. és ha már itt tartunk, akkor pár szóban:
Gyilkosság a Fehér Házban
remek nyomozós/konspirációs krimi, Snipes tőle egy kicsit idegen figurát alakít, de ügyesen oldja meg a szerepet, egyáltalán nem egyszerű kitalálni a film csattanóját, nekem nem is sikerült, ami még hozzátett a kellemes élményhez. 7/10
Veszélyes vizeken
őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni! Meryl Streep már akkor is remek színésznő volt, Kevin Bacon remek társ ebben mint pszichopata, David Strathairn és John C Reilly pedig nagyon erős hátteret szolgáltatnak. a mozgalmasabb jelenetek tényleg székbe szegezőek, de nem a látvány, inkább az izgalom miatt, ami egészen a film végéig kitart. 8/10
Dolores Claiborne
az egyik legjobb King adaptáció, már ami a drámaibb történeteit illeti. Kathy Bates annyira precíz alakítást nyújt, ami Oscar-ért kiált, de Christopher Plummer és Jennifer Jason Leigh is remekül hozzák amit kell. David Strathairn-ből pedig nem néztem volna ki hogy ennyire jó tud lenni az erőszakos, alkoholista apa szerepében. 8/10
Mulholland - Gyilkos negyed
remek szereplőgárda, gengszterek, keménykezű, becsületes és korrupt rendőrök, szép nők és valami rejtélyes bűnügy. engem ilyennel azonnal be lehet rántani, ez sajnos valahogy mégsem sikerült a filmnek. az első 30-40 perc nagyon erős kezdést produkál, utána valahogy elfelejtik izgalmasan tálalni a nyomozást, a magánéleti szálakat, elfelejtenek egy-két olyan szereplőt, aki a film elején még egyenrangú partnere volt Nick Nolte-nak, John Malkovich pedig sosem volt ilyen színtelen. 5/10
lenne még jó néhány, de nem akarok egy több oldalas hozzászólást, meg nem is biztos hogy annyira érdekel ez másokat :)