Keresés

Ki mit néz most?

2013. október 29., kedd 15:57
http://www.subtitleseeker.com/1879030/Q/Subtitles/Hungarian/
0
2013. október 29., kedd 15:55
Ha lesz hozzá feliratod, szólj légyszi, hiszen eddig éppen a felirat hiánya miatt nem néztem meg ezt a filmet! :)
0
2013. október 29., kedd 11:34
Ez egy francia darab, Laurent Bouhnik rendezése. Talán még art-hálózatban vetítik is.
most posts by TM
0
2013. október 29., kedd 11:28
:D Ezek a Q-s filmek meredekek, elég csak Takashi Miike Visitor Q-jára gondolnom.
0
2013. október 29., kedd 11:24
Q

Még nem nézem, ismerősöm hozta, és mivel megkért rá, ezért épp feliratot próbálok gyártani hozzá. Az már így elsőre is látszik, hogy egy meredek film. :)
most posts by TM
0
2013. október 28., hétfő 22:22
Köszi a kitüntető figyelmet, örülök, hogy Te is így látod. Talán a második évadra kicsit több jut a sci-fiből is.

A TWD pedig pontosan úgy van, ahogy írod, emberi jellemrajz zombikerítésben. :)

De minek kellettek a morzejelek a korábbi neved helyére? :)))
0
2013. október 28., hétfő 13:58

Az első igazi nyár

azt hiszem, ez volt az első eset, amikor pontosan eltalálták a filmet a reklámszövegek (the feel-good movie of the year). szívmelengető, nem túldramatizált, életszerű helyzetekkel és döntésekkel szembekerülő valódi karakterek, akiket mindenféle felesleges túljátszástól mentesen hoznak az ismert és a nem túl ismert arcok is. igazából tényleg nem tudom jobban leírni a filmélményt, mint ahogy a reklámszövegek teszik: jó érzéssel tölt el, megmosolyogtat és befészkeli magát az agyadba és szívedbe hosszú-hosszú időre!

9/10
0
2013. október 28., hétfő 11:14
Bár elmúlt egy hónap, de azóta jópár sorozatot néztem / nézek, így időm már annyi sincs, mint amennyi előtte volt. "Elolvastalak" - a lényeget nagyon jól megfogtad:

"...megdöbbentően jó felütés után egy társadalomkritikai, emberi jellemeket boncolgató tömegsorozattá szelídül, ami témát viszont már sokat láttunk filmen is - akár magától Stephen Kingtől, hisz a Ködben a boltban összezárt csoport kicsiben ugyanez volt…"

"... Ami viszont pozitívum, de igazából a finálé körülre jött elő: az az összetett, árulással, ármánykodással, megdöbbentő csavarokkal tarkított történet, ..."

Sajnálatos, hogy nem a Sci-Fi vonalat helyezték előtérbe, ennek ellenére nekem nagyon bejött ez a sorozat (is).

Ezután végignéztem az Alcatraz-t, majd utána a TWD-be fogam bele: az első évadot 1 nap alatt, a másodikat és a harmadikat 3-3 nap alatt néztem végig. Jelenleg fut a negyedik évad, valamint a Mentalista hatodik évada is - az ötödiket a TV-ben nézem keddenként, ugye. :-)

Visszatérve a TWD-hez: gyakorlatilag ez sem szól másról, mint egy igen éles társadalomkritikáról, csak a körítés más egy kissé, hiszen itt konkrét életveszélynek vannak kitéve az emberek, ugye. Viszont a történet csomagolása zseniális!

A múltkor autóztam hazafelé, éppen mentem fel az M0-ásra egy erdős részen keresztül, amikor is vártam, hogy előtántorogjanak a fák közül a járkálók / harapdálók... Kezd elmosódni a határ a realitás és a fikció között? -> Csak tréfáltam itt a végén, az utolsó mondattal! ;-)
0
2013. október 27., vasárnap 18:43
Időről időre:Az lesz jó a dvd-ben, hogy nem kell majd ökölbe szorítanom a kezem és koncentrálnom a sötét szobában, simán odatekerhetek a legjobb jelenetekhez.
Persze nem fogok ilyesmivel szórakozni, mert ezt egyben kellett átélni az összes hibájával együtt.
Tényleg szívmelengető ez a film, bár borzasztó sablonos is, de annyira jól elosztották az ötletesebb megoldásokat, így még sincs ok a panaszra.(Pl.: ilyen eszelős jó vacsora jelenetet talán csak egyszer láttam eddig filmvásznon.)
Nem csak a történet szól a kapcsolatokról, de maga a felépítése is olyan, mint egy ellaposodó és kihűlő szerelem, amiben az egyik fél kérés nélkül próbál mindent megtenni a folytatás érdekében.
Amikor már kezdeném unni magam, akkor a "párom" villant valamit, hogy egy kis életet leheljen az egészbe.
Tetszett, hogy ez nem feltétlenül a tűzről a szenvedélyről szólt, hanem az összecsiszolódásról.Szokatlan formában persze, de mégis egyszerűen.
Imádnivalóak a szereplők, végig egy irányba haladnak és nem nagyon lépnek ki az előre kiszabott keretből, de mégsem éreztem, hogy papírvékonyak lennének.
Csak a zenékkel nem voltam kibékülve, a rendező korábban magasra tette a lécet, amit most meg sem tudott közelíteni...
Jó volt, érdemes rá beülni.
0
2013. október 27., vasárnap 15:29

igyekszem majd ezeket is megnézni, de rengeteg pótolni valóm van így is! :) mostanában nagyon sok "régi" filmet szedtem elő amit vagy még nem is láttam vagy annyira rég hogy nem emlékszem rá. és ha már itt tartunk, akkor pár szóban:

Gyilkosság a Fehér Házban

remek nyomozós/konspirációs krimi, Snipes tőle egy kicsit idegen figurát alakít, de ügyesen oldja meg a szerepet, egyáltalán nem egyszerű kitalálni a film csattanóját, nekem nem is sikerült, ami még hozzátett a kellemes élményhez. 7/10

Veszélyes vizeken

őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni! Meryl Streep már akkor is remek színésznő volt, Kevin Bacon remek társ ebben mint pszichopata, David Strathairn és John C Reilly pedig nagyon erős hátteret szolgáltatnak. a mozgalmasabb jelenetek tényleg székbe szegezőek, de nem a látvány, inkább az izgalom miatt, ami egészen a film végéig kitart. 8/10

Dolores Claiborne

az egyik legjobb King adaptáció, már ami a drámaibb történeteit illeti. Kathy Bates annyira precíz alakítást nyújt, ami Oscar-ért kiált, de Christopher Plummer és Jennifer Jason Leigh is remekül hozzák amit kell. David Strathairn-ből pedig nem néztem volna ki hogy ennyire jó tud lenni az erőszakos, alkoholista apa szerepében. 8/10

Mulholland - Gyilkos negyed

remek szereplőgárda, gengszterek, keménykezű, becsületes és korrupt rendőrök, szép nők és valami rejtélyes bűnügy. engem ilyennel azonnal be lehet rántani, ez sajnos valahogy mégsem sikerült a filmnek. az első 30-40 perc nagyon erős kezdést produkál, utána valahogy elfelejtik izgalmasan tálalni a nyomozást, a magánéleti szálakat, elfelejtenek egy-két olyan szereplőt, aki a film elején még egyenrangú partnere volt Nick Nolte-nak, John Malkovich pedig sosem volt ilyen színtelen. 5/10

lenne még jó néhány, de nem akarok egy több oldalas hozzászólást, meg nem is biztos hogy annyira érdekel ez másokat :)
0
2013. október 27., vasárnap 11:56
A Harry és Sally-t mindenképp pótold! Szinkronnal óriási, Rudolf Péter remekül adja Crystalt. Ja és még van egy zseniális filmje, a Mr. Saturday Night, ami nem annyira felhőtlen komédia, mint a többi, viszont tökéletes, abban David Paymer  a társa, akit Oscar-díjra jelöltek azért az alakításáért. Ezeken kívül még szuper a Dobjuk ki anyut a vonatból, mely Hitchcock klasszikusának humoros kifordítása, és még a Felejtsd el Párizst! is érdemes a megtekintésre.
most posts by TM
0
2013. október 27., vasárnap 10:19

most nézem hogy igazából triplázás volt...
0
2013. október 27., vasárnap 10:18

és ezek közül szinte mindegyiket nagyon szeretem, még hozzá tudnék adni olyan címeket, mint az Airplane, Nagy durranás, Csupasz pisztoly, Az örömapa, A szomszéd nője mindig zöldebb, Alul semmi.
0
2013. október 27., vasárnap 10:13

bocsánat a duplázásért, nem tudom hogy sikerült :)
0
2013. október 27., vasárnap 10:07

igazából nem túl sok filmjét láttam (még a Harry és Sally-t is be kell pótolnom), de amit láttam azok tényleg remek szórakozást nyújtottak. a film után olvastam Jack Palance Oscarjáról is, ami nekem kicsit furi volt figyelembe véve szerepének rövidségét, illetve hogy egy vígjáték-beli szerepért. de mindenképpen pozitív dolog, remek szerepekben teljesített nagyon jól egész életében, ideje volt már!

és azok után hogy ennyire tetszett az első rész, mindenképpen meg kell néznem a másodikat is, természetesen! a szinkron hiánya egyébként nem hinném hogy zavarni fog, ezt is angolul láttam angol felirattal és rohadt jól szórakoztam :)
0
2013. október 27., vasárnap 10:07

igazából nem túl sok filmjét láttam (még a Harry és Sally-t is be kell pótolnom), de amit láttam azok tényleg remek szórakozást nyújtottak. a film után olvastam Jack Palance Oscarjáról is, ami nekem kicsit furi volt figyelembe véve szerepének rövidségét, illetve hogy egy vígjáték-beli szerepért. de mindenképpen pozitív dolog, remek szerepekben teljesített nagyon jól egész életében, ideje volt már!

és azok után hogy ennyire tetszett az első rész, mindenképpen meg kell néznem a másodikat is, természetesen! a szinkron hiánya egyébként nem hinném hogy zavarni fog, ezt is angolul láttam angol felirattal és rohadt jól szórakoztam :)
0
2013. október 27., vasárnap 10:06

0
2013. október 27., vasárnap 2:09
Billy Crystal minden filmje szuper! :) Amúgy Jack Palance - nyugodjék békében! - az itt alakított Curly figurájának eljátszásáért kapott Oscar-díjat, emlékezetes alakítása a ceremónián az egykezes fekvőtámaszozás volt, ami 73 évesen nem semmi teljesítmény.
Szerintem a második rész "Curly aranya" is nagyon jó, és nekem szinkronnal van meg. :)
most posts by TM
0
2013. október 27., vasárnap 1:46
Van neki egy második része is, az viszont sajnos csak feliratosan került forgalomba Magyarországon. Amúgy nem éri el az első színvonalát, de még így is remek szórakozás! Amit pedig a vígjátékok színvonaláról írtál, azzal maximálisan egyetértek. A 80-as és 90-es évek még ontották magukból az intelligens mókákat, olyanokat, amilyenekkel sajnos ma csak szökőévente találkozhatunk.
Eszembe jutott pár cím most, amiket nagyon szeretek ebből a korszakból:
Áludj csak, én álmodom
A paradicsom foglyai
Nem vagyunk mi angyalok
Ami sok, az sokk
Jól áll neki a halál
Zsarulesen 1-2
Szellemes karácsony
Vakáció-sorozat
Dave
.... és még folytathatnám a sort! :)
0
2013. október 27., vasárnap 1:04

Irány Colorado!

sosem láttam még, de mivel rémlett hogy elég sokszor találkoztam a címével anno a Cinema stb hasábjain, így gondoltam nem kellene kihagynom, ha már adja a tv, így felvettem és ma este néztük meg.
hát, mit mondjak, komoly köröket ver nagyon sok mostanában látott vígjátékra! lehet hogy most emiatt kinyílik a bicska egyeseknek a zsebében, de nagyon-nagyon kevés olyan vígjáték készült az utóbbi 6-8 évben, amit ennyire felhőtlenül élveztem és nem az alkohol/drog használat miatti filmszakadás alatt csinált baromságok szolgáltatták a fő "poénforrást". azt is elfogadom, hogy az agyunk inkább a jó dolgokat őrzi meg, ezért van az hogy valaki képes olyat mondani hogy a 80-as, 90-es években sokkal több jó (pl) vígjáték készült mint a 2000-es években, de higgyétek el, én lennék a legboldogabb ha manapság is Irány Colorado! vagy A szomszéd nője... szintű komédiákat láthatnék. de nem sok ilyenre emlékszem...
lényeg a lényeg, hogy sokkal jobb volt mint amire számítottam, nem csak hogy kellemes kikapcsolódás volt másfél órára, de azonnal felkerült a kívánságlistámra is, a DVD mindenképpen beszerzős kategória (úgy emlékeztem hogy ez is egy olyan tétel ami a mai napig nem jelent meg Mo-n DVD-n, de kellemes csalódás ért)!

8/10
0
2013. október 26., szombat 16:27
Sajnos igazad van, semmilyen körülmények között sem méltó az első két részhez, én még az 50%-ot is sokallom. :(
0
2013. október 26., szombat 16:27
Valóban csábító a fehér háttérben álló mennyasszony. Olyannyira, hogy én is eljátszottam a gondolattal, hogy beszerezzem a kiadást. Mégha soha megsem nézem akkor is megérné úgy érzem. Csak ezt a képet is elég lenne nézegetni.
0
2013. október 26., szombat 16:08
A FFórumban bővebben ki van fejtve. :)
0
2013. október 26., szombat 15:56

ez nem nekem szörnyű rossznak hangzik... :)
0
2013. október 26., szombat 15:33
REC 3

Első gondolatom: WTF???? Magyarul, szolidan: ez mi a fene volt???

Ez nem REC film, szimplán csak egy futkosós zombis trash mozi, ahol a film első 20!!! percében semmi nem történik – akkor van a főcím is -, utána pedig akár egy Romero film is lehetne, némi Evil dead2 beütéssel.
A mozi nagy részében a friss házaspár keresi egymást egy villában, esküvőjük helyszínén. A boldogító igen kimondása után a lakodalmat megzavarják a vérszomjas démomzombik, akik elválasztják a szerelmeseket. De sebaj! A szerelem nem ismer határt, ezért az ifjú férj lovagi páncélba öltözik, a feleség meg menyasszonyruhában láncfűrészt ragad és utat vágnak egymás felé az őrületben. Erről szól a film, az ő kettejük kalandjáról – sajnos azonban minden más mellékes. Minden szereplő, minden korábban kedvelt stíluselem idő előtt eltűnik, az egésznek nincs egyetlen olyan jelenete, amin félni/megijedni lehetne. Helyette van egy pap, aki hangszóróból hipnotizálja a démomzombikat, van egy fülhallgatós nagypapa (amúgy ez jó poén volt), no meg vér, vér, vér.

Ha ennek nem ez a címe, talán még jó is lehetne, mert önmagában teljesíti azokat az elvárásokat, amilyen stílusban megcsinálták. A borítón, posztereken fehér hátterében álló menyasszony csábító mozit kínál, ami azonban mást nyújt, mint amit a címe rejt. Kár volt, hatalmas hiba ezt harmadik részként kiadni.

50%
0