Keresés

Ki mit néz most?

2006. június 23., péntek 3:21
Honnan szerezted, te piszok mázlista??? Ezért ölni is képes vagyok, nagyon vigyázz magadra! :-)))
0
2006. június 23., péntek 2:49
Depeche Mode - Live Puskás Ferencs Stadion
Most : JUDAS

NAGYON JÓ!!!!!!!!!!!! Csak pont ott lett vége a felvételnek ahol a közönsgé kezdi énekelni hogy IF YOU WANT MY LOVE a szám végén. ÁÁÁÁ és ilyet még sehol nem csináltak és pont ez nincs meg!!! sebaj, a felvétel király :)
0
2006. június 22., csütörtök 0:29
Amerikai szépség 11/10.
0
2006. június 22., csütörtök 0:05
Látta már valaki az Ütközések-et? Katartikus! Ajánlom!
0
2006. június 21., szerda 18:03
Kicsit ad hoc jelleggel, ám íme tíz film amelyek "tízből tízesek" szerintem

1. Pillangó – Papillon (1973)
2. 2001: űrodüsszeia - 2001: A Space Odyssey (1968)
3. Psycho - Psycho (1960)
4. A burzsoázia diszkrét bája (1977)
5. Kifulladásig - A bout de souffle (1960)
6. Aranypolgár - The Citizen Kane (1941)
7. Johnny háborúba megy - Johnny Got His Gun (1971)
8. Játsz/Ma - The Game (1997)
9. Ragyogás - The Shining (1980)
10. Párbaj - Duel (1971)

+  egy magyar

Húsz óra (1964)
0
2006. június 21., szerda 16:33
Azt én is szeretem ám! :-)
0
2006. június 21., szerda 12:16
...és hamár elmélyülsz a filmtörténelemben... akkor szeretném, ha mondanál nekem 10 filmet, ami szerinted 10-est érdemel! :)
0
2006. június 21., szerda 12:00
:) akkor melyik a legjobb szerinted? casablanca-n kívűl!
0
2006. június 21., szerda 11:39
tegyük ;)... persze szeretjük meg minden, meg kellemes kis film ez... de szvsz

(10/7)
0
2006. június 21., szerda 1:24
Jaj, az de jó film... :-) Csak már olyan nagyon régen láttam... Nem lesz már valamikor DVD-n??
0
2006. június 21., szerda 1:00
Svédország - Anglia  2-2

9/10   :D:D
0
2006. június 21., szerda 0:44
before sunrise uraim, férfitársaim, tegyük a szivünkre a kezünket. szeretjük mi a romantikus filmeket? naná! ethan hawke és julie delpy turbékol mint két kisveréb, minden idők legromantikusabb, legandalítóbb, legédesebb romantikus filmjében. 10/10
0
2006. június 21., szerda 0:20
szintén, jó meccs.
0
2006. június 21., szerda 0:19
svédország-anglia
0
2006. június 20., kedd 23:37
Tron (1982)

Hú... Nem is emlékeztem rá hogy ez ennyire jó!! :-)) Kitűnő szórakozás... Gyerekkoromból már alig emlékeztem rá... Ilyen nosztalgikus kis B filmre számítottam... De nem az! Kitűnő sci-fi, van értelme, és baromira látványos! Hihetetlen hogy mennyivel megelőzte a korát... Madj írok egy részletesebb elemzést is! -> 90 %
0
2006. június 19., hétfő 23:42
ghost in the shell (11:00-12:30) lenyűgöző anime, mely ismét felveti a lét kérdését. alátámasztja a mesterséges inteligencia és az érző gép elméletét. nem él vissza a technikai adottságokkal;a vizuális effektusokat nem a lenyűgözés és a hatásvadászat szolgálatába állítja. ezért is jó ez a műfaj! 10/9

requiem for a dream (15:30-17:30) megrázó drogfilm. se több, se kevesebb. a videóklippes montázsok és a már hiteltelen, túlzásba vitt naturalizmus megcáfolja a film zsenialitását. ettől föggetlenül mégis jó és egyedi volt. egészségemre! 10/8

the thin red line (18:00-20:00) rég hatott meg film annyira, mint amikor jim caviezel szembenézett a halállal vagy amikor meghökkentő nyugalommal tette fel a költői kérdést: honnan van ez a gonoszság? terrence malick filmje verseskötet és enciklopédia egyben, melynek középpontjában pusztítás és őrület, remény és emberség áll. csak kinyögöm na: a legjobb háborús film amit valaha láttam. 10/10
0
2006. június 19., hétfő 23:06
szvsz pedig az elephant man igenis zseniális film. nagyon kevesen tudták még csak megfesteni ezt a ködös, füstös, kegyetlen és szürreális világot. ezt a hátborzongató és felkavaró atmoszférát, melyet nevezhetünk akár korképnek is. az angol ipari forradalom idején sok testifogyatékos embert cirkuszi atrakcióként mutogattak. álítólag az "érthetőbb" lynch-filmek elemzésénél az átlagos nézőknek közel sem kell annyira megeröltetniük magukat, mint pl a mullholland dr. esetében, hiszen alig jelennek meg bennük szimbolikusan értendő momentumok. de szerintem ez badarság! én még nem láttam lynch-filmet merész metaforák és mély filozófia nélkül. ráadásul az elephant man-ben is van egy-két érdekes bevágás, amelynek egy átlagos "érthető" filmben semmi keresnivalóje sem volna. pl ilyen a gyár. az elephant man megható és elgondolkodtató film a lélek halhatatlanságáról és az egyén értékeiről. 10/9
0
2006. június 19., hétfő 20:05
Naná hogy kapsz érte... :-) De csak akkor ha nem mondod meg hogy mi volt vele a problémád...
0
2006. június 19., hétfő 19:56
ezért most lehet hogy kapok;) de szvsz
(10/7)
0
2006. június 19., hétfő 19:50
Nagyon szeretem ahogy Lynch a sötét árnyékokkal játszadozik... Az LH-ban is van egy olyan jelenet amikor Bill Pullman, szépen lassan besétál a szoba egyik sötét sarkába, majd kisétál onnan... Vajon miért?
0
2006. június 19., hétfő 1:56
látom, most mindenki 40 fokos lynch-lázban szenved. én most fejeztem be a lost highway-t. most láttam másodjára és ugyan amikor először láttam a filmet, akkor egy nyolcassal startrolt, most lazán megkapja a kilencest is. egy lynch filmet nem lehet elégszer megnézni, hiszen filmjeiben a magával ragadó hangulat furfangos cselekménnyel és egyedi filozófiával párosul (minden filmjében, még a straight story-ban is szvsz). a filmről nem is kell többet mondani: mestermunka. minden pillanata arany, minden másodperce okosan van kicentizve. a lost highway esetében felkelteném a figyelmet a megvilágításra is! (spoiler in) az az elméletem, hogy a lh-ban, sok dolog nem az aminek látszik. ugyan sokan úgy vélik, hogy a fény a jót szimbolizálja, jelen esetben, a film azt a benyomást keltette bennem, hogy a jó jelenléte inkább a sötétben figyelhető meg, és ez fordítva is igaz. pl a siralomházban mindig fel volt kapcsolva a lámpa, de amikor fred madison kapott még egy eséjt, akkor kialudtak a lámpák, azaz határozottan azt mondhatjuk, hogy a jó keze van a dologban. vagy pl amikor a film elején hazaérkeznek a felkavaró buliból, akkor is fény suhan végig a házon, és ráadásul még rossz dolog is történik. de ez sokszor megfigyelhető még. szerintem patricia arquette a gonosz. (a film-végi nagyszabású szexjelenetet, mindvégig erős fény-jelenség kísér - elmélet alátámasztva) de a fehérarcú (tehát világos!) bácsit viszont abszolút nem tudom hova tenni. lehet, hogy nincs is jó? (spoiler off). de mérget vennék rá, hogy harmadjára egy még vadabb elmélettel rukkolnék elő. ez a jó benne!
0
2006. június 19., hétfő 0:43
Most fejeztem be Az Elefántembert!

Nagyon tetszett! Érdekes volt a stílusa... Valószínűleg már a születése pillanatában klasszikusnak mondható alkotás volt. Lynch kitűnő érzékkel, lassú, nagyon szépen bevilágított képekben meséli el a történetet, ami az elejétől a végéig magávalragadó. Tökéletesen Lynch-nek való volt a téma, és a lehető legtöbbet hozta ki belőle! -> 95%
0
2006. június 18., vasárnap 19:59
végignéztem a 24 első évadját. fantasztikus!
0
2006. június 18., vasárnap 19:40
én tegnap néztem újra a véresen egyszerűt. tudtam hogy jó film, de ennyire jóra emlékeztem.
0
2006. június 18., vasárnap 14:25
Ember, aki ott sem volt, lattatok Coen testverektol? marha jo film, jobb, mint az oscaros Fargo...
0