Na, végignéztem a Ponyvaregényt. Már régebben is próbáltam, de a felénél abba kellett hagynom, mert valahogy idegesített. Nem egy hagyományos film, azt meg kell hagyni, de ezt pozitívumként mondom!
Azt hiszem, még szoknom kell hozzá, most hirtelen ez a mondat jut eszembe róla: Kevesebb több!
Ugyanis annak ellenére, hogy az alapötlet jó, szerintem sok helyen igen vontatottnak éreztem. 150 perc irgalmatlan hosszú, én nem is tudnám együltő helyemben végignézni, mert elzsibbadok! Minden elismerésem, aki moziban ülte végig -szünet nélkül, biztosan jól elmacskásodtak!
Nem vagyok (jelenleg) Tarantino fan, és nem vagyok P. Howard fan sem.
Szerintem a két úr sok tekintetben eléggé hasonló, egyformán groteszk, és vaskos a humoruk. Annyira nem jön be, nem tudom miért, de fáraszt.
Műfajilag azt hiszem akció-vígjáték -művészfilm kategóriába sorolnám (ha lenne ilyen) Vannak benne szellemes, meghökkentő jelenetek, ezért nem bánom, hogy megnéztem. Ennek ellenére ha a Ponyvaregényt sosem néztem volna meg, mielőtt meghalok - valószínűleg nem vesztettem volna sokat! Szerintem eléggé felfújt, és agyonbeszélt, elemzett mű, de elismerem, hogy egyedi, és formabontó alkotás!
Ui: A kedvenc Hitchcock filmem a Manderley ház asszonya!