Keresés

Ki mit néz most?

2006. április 3., hétfő 20:15
Persze, hogy nem akart vallani, hisz biztos volt benne, hogy semmi kézzelfogható bizonyíték nincs ellene. Közben meg volt: a hangja, a "szaga", kedvenc Schubert-szerzemény a kocsiban, Nietzsche idézetek, szóval minden...Egyvalami hibádzott csak: vizuális azonosítás, ebbe akart kapaszkodni végig. A legnagyobb poén szerintem, mikor felhívják a kórházat és a nő, akinek  B. Kingsley alibijét kellett volna igazolni az adott időre először elbizonytalanodik a saját neve hallatán, vissza is kérdez, majd szó nélkül bevédi az orvost. Ja, a vége olyan "bocsánat, hogy élek"-típusú befejezés lett. De sebaj.

Egyébként meg sorry, de most szerintem jól kiSPOILERkedtük ezt a filmet! : )
0
2006. április 3., hétfő 20:01
Schubert nekem sem a legnagyobb kedvencem, de a dalai azért általában bejönnek, és ez a vonósnégyes nagyon! :-)
Szerintem nem annyira kiszámítható a vége, ill. mikor először láttam, nem hittem, hogy Ben Kingsley így bevall mindent. De az biztos, hogy így jó a lezárás, ahogy van, és Sigourney helyesen cselekedett, bár mikor utána meglátom Bent a koncertteremben a családjával, kedvem lenne jól felképelni. :-) És egyetértek, S. Weaver nagyszerű domina.
0
2006. április 3., hétfő 19:55
Bizony!

Film-elvonási tünetek egyelőre elmúltak, és a középső "horror" is jótékony hatású volt szervezetemre: teljesen levitte legendásan magas vérnyomásomat!  /majdnem sikerült bealudnom rajta.../
0
2006. április 3., hétfő 19:47
A középsőt leszámítva nem lehetett rossz 7végéd. ;-)
0
2006. április 3., hétfő 19:37
Legyen az én hibám, de Schubert-et személy szerint nem szerettem meg jobban, mint ahogy idáig /se/ szerettem.

Viszont egyetértek, jó film! /Polanski-rajongóként persze nem is szabad mást mondanom! : ) / Egy dolog nem tetszett annyira: túlságosan is kiszámítható a film vége. Az átélt borzalmak után sem hittem el komolyan S.Weaver karakteréről, hogy képes lenne máshogy cselekedni a film végén, mint ahogy tett. De ettől függetlenül az igazi macska-egér játék és S. Weaver, mint domina nagyon bejött!
0
2006. április 3., hétfő 18:49
A Halál és a lánykát én is nemrég néztem újra. Nagyon jó film, és azóta Schubertet is még jobban szeretem.
0
2006. április 3., hétfő 18:31
Hétvégi betevő film-adagom volt:

Halál és a lányka  - 75% /jutalomjáték S.Weaver-nek, egyszerű ujjgyakorlat Polanskinak/

Ház a Kísértet-hegyen 1959 - 50% /szelíd-szolíd csontzene/

Pár dollárral többért - 80% /minimalista Eastwood, mint mindig - maximalista S.Leone, mint mindig.../
0
2006. március 30., csütörtök 23:45
Kedves Dylan!
Nekem is az egyik legkedvesebb filmem! Én akkor voltam gyerek, és akkor is imádtam!
A szívembe markoltak a szavaid, olyan szépen fejezted ki pontosan azt, amit én is érzek. Jó, hogy így egyetértünk. :-)
0
2006. március 30., csütörtök 23:39
Most fejeztem be az Utolsó szamurájt.
0
2006. március 30., csütörtök 3:32
Ma éjjel meg a Getno-t nézem... Valami azt súgja, erről nem leszek ilyen pozitív véleménnyel...
0
2006. március 30., csütörtök 3:31
Mostanában megint átálltam éjszakai bagoly üzemmódba... :-) Tegnap hajnalban az Égigérő fű című utánozhatatlan ifjúsági filmet néztem meg kb. 200. alkalommal. Hihetetlen a hatása ennek a filmnek... Minden helyzetben, napszakban fel tud vidítani, és valami csodálatos érzéssel tölt, ez teljes átlagos kis történet olyan egyetemes mondanivalókat közvetít, ami hülyén venné ki magát ha elkezdeném most itt fejtegetni... :-)
Annyira pontosan mutatja egy átlagos 80-as évekbeli városi 6 éves gyerek viselkedését, fantáziáit hogy néha mintha magamra ismernék... Egy olyan ideális közösséget mutat be ahol rendőr, kukás, szenesember :-) és parkőr mind egyenlőek, és ismerik, szeretik egymást, és egy emberként dolgoznak Poldi bácsi szép zöld gyepjé-ért. :-) Imádom hogy még a leg kiseb mellékszerepekben is a legnagyobb színészeink alakítanak emlékezeteset!
Bár én valamivel később születtem, de annyira emlékeztet az én gyerekkoromra is amikor egész délután lent garázdálkodtuk a játszótéren, amikor még nem volt akkora forgalom, meg nyüzsi a városban mint most, szóval gond nélkül el lehetett küldeni egy 6 éves gyereket a hivatalba stb... De jó is volt... :-)

De már megint elragadtattam magam... De hát ez az egyik kedvenc filmem...
0
2006. március 30., csütörtök 1:08
Land of the Dead (ausztrál verzió). Egész jó a magyar hangsáv.
0
2006. március 20., hétfő 0:28
Oldboy 3adjára.
Mostmár azt mondom a tavalyi év legjobb filmje és legjobb filmzenéje.
0
2006. március 19., vasárnap 0:21
piszkos harry
0
2006. március 19., vasárnap 0:16
A Ravasz az agy...
0
2006. március 18., szombat 22:13
Tanú szeme
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 18., szombat 22:02
Fél óra műlva állok neki az Őrület Határánnak.
0
2006. március 18., szombat 21:59
Amerikai história X
(Régi HBO-s VHS felvétel DVD-ről tök jó mindőség!!! :)
0
2006. március 18., szombat 19:13
:-)))))
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 18., szombat 19:12
Rex felügyelő :)
0
2006. március 18., szombat 18:53
A falu
0
2006. március 18., szombat 17:55
greys anatomy
0
2006. március 18., szombat 13:44
Én is.
0
2006. március 18., szombat 13:43
Én is szeretem.
0
2006. március 18., szombat 13:42
Négy esküvő és egy temetés
0