Keresés

Ki mit néz most?

2013. október 24., csütörtök 17:37
Oké, csak viszonyításképpen kérdeztem:).
0
2013. október 24., csütörtök 17:36
De ha az idei évről beszélünk csak, akkor nálam az Antiviral viszi a prímet, megéri meglesni, ha még nem láttátok.
0
2013. október 24., csütörtök 17:34
A megbotránkoztató csak egy jelző volt a sok közül, ha bármelyiket is teljesítette volna, én örülnék, de sajnos egyik sem jött be neki.
Amúgy félre értés ne essék, én nem egy kult születését vártam, de azért ennél jóval többet. :)
0
2013. október 24., csütörtök 17:33
Moziban elég kevés horrort láttam, de ha mindenképpen egy nagyobb, "blockbuster" jellegűt kéne mondanom, akkor az Evil Dead remake.
0
2013. október 24., csütörtök 17:25
"Megbotránkoztatót" én nem várnék a riogatós horroroktól:), az szerintem nem is arra való. Arra most ott a Mocsok:).

Melyik mozis horror tetszett utoljára?
0
2013. október 24., csütörtök 17:18
Annyira mondták minden felől, hogy jó, meg az "év horrorfilmje", hogy lehet, túl nagyok voltak az elvárásaim. Vagy az ingerküszöböm alacsony. De leginkább az volt a baj, hogy reméltem, ez valami újat fog mutatni, valami igazán ütőset, valami megbotránkoztatót, valami ténylegesen üde színfoltot hoz az elmúlt pár év újabb horror termései közé. Sajnos nem sikerült neki, gyanítom, 1-2 hónap, és beleveszik a szürke átlaghorrorok közé.
0
2013. október 24., csütörtök 16:50
Én meg szimplán csak leírom ide, hogy nekem tetszett. Persze hogy sablonos, de hát riogatós horror a szentem, azok meg kb. 20 éve nem tudnak igazán újat mutatni! Leginkább egyébként éppen Wan meg a csapata jár nálam az élen ebben; a tapsolós jelenet szerintem remek volt, a hetvenes évek hangulata és a komplett Warren-házaspár szál a házi átokszéffel dettó (beleértve Vera Farmigát; tényleg, a Bates Motelt nem nézte senki a Viasat3-on, hogy ekkora a hallgatás itt körülötte?), és a szobalánynál meg is ugrasztott a kis mocsok:)! Hogy lehetett volna rövidíteni rajta, az oké:).
0
2013. október 24., csütörtök 16:39
Ajánlom magam szintúgy a fikahalom mögül, a 19150-esben. :)
0
2013. október 24., csütörtök 16:31
Ez az idei Démonok között?
Jól összelopkodták más - még nem nagy horror-fan általam is - ismert elemekből. Úgy emlékszem, hogy elvoltam vele, mondjuk én nem sűrűn nézek kortárs rémisztőseket, így az ingerküszöbömnek megfelelt ez is. Egyszer. :)
most posts by TM
0
2013. október 24., csütörtök 16:23
The Conjuring

Tucathorror. Sablonos, unalmas, kiszámítható, feleslegesen hosszú. Meh. :/
0
2013. október 24., csütörtök 0:23
También la lluvia / Even the Rain / Ismeretlen föld

- És hogy fogja csinálni?
- Pénzzel. Az mindig beválik.

Remek film a 2000-es cochabambai "vízháborúról" és Kolumbusz hódításainak kevésbé "reklámozott" eseményeiről, ahol a két idősíkot egy forgatócsoport és az általuk készített film köti össze. A három párhuzamos szál mind-mind egy történet az "őslakosok" "hódítók" általi, persze eltérő mértékű kihasználásról-kizsákmányolásról, amiről a szereplők és a néző is el tud moralizálni, de a lényeg mégiscsak az, hogy 500 év alatt ebben a tekintetben sem sok minden változott.

Kár, hogy a Cirko filmjei közül ez sem tudott az országban szélesebb nézői réteget "meghódítani", mert a téma talán elcsépeltnek hathat, de a megvalósítás és az alapötlet tartogat meglepetéseket.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p60-niwrok-irasai#1193

8,5/10
0
2013. október 23., szerda 22:50
Pedig pont az európai filmek hordoznak még a mai napig igazán nagy értékeket! Ázsiai filmek között is rengeteg gyöngyszem van, de ott azért jobban félre lehet nyúlni. Jelenleg szerintem a skandináv-vonal a legerősebb Európában, onnan az elmúlt években rengeteg kincs érkezett. Horror(thriller)-vonalon pedig a franciák és a spanyolok emelkedtek ki a közeljövő felhozatalát tekintve! Franciák amúgy ha mást nem is csináltak volna, mint az Életrevalókat, már akkor is többet tettek be a "nagy közösbe", mint a magyar film az elmúlt 20 évben!
És ez most szigorúan csak az elmúlt 10-15 évre vonatkozott, mivel ha mennék vissza az időben, akkor ez az írásom kb. 20 oldalon át tartana! :)
0
2013. október 23., szerda 22:32
Címek most nem ugranak be, inkább az zavar, hogy úgy általában az európai és ázsiai filmekkel le vagyok maradva.

A western és a zenés terület, amit direkt kerülni szoktam.De a nagy klasszikusok jelentős részét már láttam ezekből is.
0
2013. október 23., szerda 22:00
Van mit pótolnod, az biztos. :)

Nekem ilyen szintű elmaradásaim nincsenek, inkább azon műfajba tartozó filmek vannak, amiket eleve kerülök. Amiket nem is tervezek megnézni.

0
2013. október 23., szerda 21:29
"kiindulva"
"tervben"
0
2013. október 23., szerda 21:27
Lehetne körkérdést csinálni a hozzászólásodból kiindula.

Kinek milyen alapműnek,kultikusnak tartott film maradt ki eddig?
Tervezed-e megnézni valamikor vagy a műfaja miatt nem is érdekel továbbra sem?

Nekem a Ben Hur tervnen van de már inkább BD-n.

A Keresztapából egyiket se láttam még.Ezt is tervezem majd később.Még csak most ismerkedem a gengszteres műfajjal.

A western filmeket nem szeretem ezért nem láttam még a Volt egyszer egy vadnyugatot és a Jó,a rossz és a csúfat sem.Inkább azt írhatnám amit láttam abból kevesebb van.A Django-t  mert Tarantino meg a True Gritet.
A nem vénnek való vidéket is láttam ha az annak számít.Szerintem csak ezt a hármat láttam ilyen műfajban.
0
2013. október 23., szerda 21:18
Elolvastam.
Én nem emlékszem már az ikonikussá vált amerikai változatra,úgyhogy legalább a Te írásodból megtudtam a párhuzamokat.
0
2013. október 23., szerda 20:48
A múltkor én is így jártam, de azt hittem, én csesztem el valamit. :)
0
2013. október 23., szerda 20:41
Na mi van, megint megváltozott a linkelés?!
0
2013. október 23., szerda 20:39
www.xpress.hu/xp/forum.asp?VID=066-805844197-2963408725407171&FID=1016&TKEZD=9679
0
2013. október 23., szerda 20:38
Még augusztusban írtam a Towerről, nekem tetszett. www.xpress.hu/xp/forum.asp?VID=066-805844197-2963408725407171&FID=1016&TKEZD=9679
0
2013. október 23., szerda 20:34
Most kezdem a carlito útját nézni bd-n valahogy ez eddig kimaradt nálam  remélem jó lesz.
0
2013. október 23., szerda 20:33
M
0
2013. október 23., szerda 19:56
Megnéztem ezt az indiai Eega című filmet is.

Egy fiú miután gazdag riválisa megöli,légy formájában tér vissza,hogy megtorolja halálát és valahogy visszaszerezze barátnőjét.

IMDB-n 7.6-on áll a film ötezer értékelő alapján.
Nem csodálom,mivel azt vettem észre,hogy elkezdtem drukkolni egy CGI légynek.
Szerencsére itt nincs random táncra perdülés mint a Bollywoodi filmeknél szokás.
Azt nem szeretem,mert kizökkent a filmből túlságosan.
Itt általában csak pár mondatban eléneklik az érzelmeiket,bár ezt elég sokszor teszik de nem zavar.A két órás játékidő is rövidnek mondható,mert a táncolós éneklős betétek miatt ezek a filmek 3-4 órásak is lehetnek.
A főszereplő csaj valami eszméletlen gyönyörű.

A sok CGI jelenet között van ami gyengébb de összességében rendben van.
Habkönnyű szórakozás,egy elvetemült ötletből.Nálam működött!
0
2013. október 23., szerda 19:40
Nekem nagyon tetszett ez a film.A CGI elsőosztályú benne.
Nem vagyok mérnök,ezért nem tudom mennyire valósághű a film,de a szórakoztatóértéke alapján az egyik legjobb amit láttam ilyen témában.

Rengeteg a gagyi katasztrófafilm,de a dél-koreaiak megcsinálták az egyik legélvezetesebbet.
0