Keresés

Ki mit néz most?

2006. március 6., hétfő 17:54
A kedvencem a Happy Song előtti song, amelyikben zöld ruhás olajsejk ül a billentyűknél, és egy csapat unottarcú, pofaszakállas, szőrösmellű feka, kis biszbaszokkal veri a kifordított fazekakat - roppant édes, ujjatlan rucikban! :-)))
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 17:36
De jó!!!
Ez a középső "trónos" kép annak idején poszterformában díszítette a falamat.
Már el is felejtettem!
Köszi, ez most tisztára olyan, mint egy időutazás! :-))
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 17:33
Igen, Bobby Farrell úgy mozog, mint aki on-line kapcsolatban van egy konektorral, s a három grácia mozgásáról sem jut eszünkbe se Isadora Duncan, se Anna Pavlova. De a nóták jók, klasszisokkal jobbak, mint a mai ihaj-csuhaj "slágerek"...

0
2006. március 6., hétfő 17:21
Oké! :-)

Hú, ez a Boney M. Nagyon súlyos! A zenekar kinézete mégcsak hagyján, hiszen emlékeztem rájuk, ám a koreográfia már nem az a sokat csodált, mint gyerekfejjel. A legkirívóbb elem azonban a közönség, jókat derülök rajta itt a melóban! :-)
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 17:16
Hooray! Hooray! It s A Holi-Holiday... :))

Ma felhívom a díleremet, s rákérdezek a többi összeállításra is.
0
2006. március 6., hétfő 17:03
Boney M. - Greatest Hits
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 14:31
A Nyolc és fél legutóbb decemberben jelent majdnem meg.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 14:28
Úgy látszik, élénkebb a Fantasy, mint ameddig a takaró ér.
Kár, mert ezek mind nagy hiányt pótló alkotások, azaz megjelenések (lennének).
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 14:21
Oh, hát ez bagatell, hiszen a NYOLC ÉS FÉL-re is mióta várunk például, nem beszélve Pasolini MAMMA RÓMÁ-járól, amelyet több mint két éve beígért már a Fantasy Film Godard BOLOND PIERROT-jával egyetemben...
0
2006. március 6., hétfő 13:57
Sajnos e filmeket még nem láttam, bár az Iszonyatot már láthattam volna, hiszen ha jól emlékszem már volt tévében.

Vadonatúj információm viszont az, (és ez nem örömteli...), hogy Jules és Jim, és Négyszáz csapás újabb hónapot csúszik, a megjelenése szinte százszázalék, hogy nem történik meg márciusban.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 13:40
Csodálkoztam is volna, ha DVD-n adták volna ki. A BÁRSONYOS BŐR hősnője egyébként Catherine Deneuve tragikus sorsú testvére, Francoise Dorléac, aki egy autóbaleset során szénné égett a kocsijában. 25 éves volt. Polanski előbb Deneuve-vel (ISZONYAT), majd Dorléackal forgatott (ZSÁKUTCA), s a két testvér közösen is szerepelt A ROCHEFORT-I KISASSZONYOK (1967) című filmben.
0
2006. március 6., hétfő 13:37
Szia TM!

Tudod, hogy Te szűk baráti köröm érdemdús tagja vagy, s minden eljut hozzád, amit kívánsz. A TESTŐR-TRILÓGIA első két werkfilmjében angolul beszélnek, azzal még esetleg tudnék is valamit kezdeni. A harmadik rész zömmel spanyol nyelvű, francia feliratos anyaga viszont egyelőre nem adja számomra azokat az infókat, melyekre áhítozom. Ez főleg azért sajnálatos, mert kevésbé sikeres film lévén kevesebb anyag is található hozzá a neten és a szakirodalomban, márpedig DVD archívumom számára folyamatosan gyűjtöm a tríviákat. Ugyanez a helyzet a L HOMME BLESSÉ extráival is. A CALIGULA extraanyagainak egy része angol nyelvű, s a filmről egyébként is sok angol anyag van a neten, úgyhogy azzal elboldogulok.
0
2006. március 6., hétfő 13:15
Jut eszembe, a két Truffaut-film, amit említettem, a Bársonyos bőr
(La peau douce) 1964-ből, illetve a  Végre vasárnap (Vivement dimanche!) 1983-ból, utóbbi Ardant-tal és Trintignant-tal a főszerepben.
Utánanéztem, sajnos mindkettőt csak kazettán kölcsönözni lehet, nem jelentette meg dvd-n az Odeon.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 13:02
Hali, field!

Örülök, hogy tobzódhatsz a kincseidben!
Ha esetleg eljut hozzám majd az a testőrfilm a werkekkel, akkor tudok valakit, aki magyaríthatja! :-)
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 12:57
Szia TM!

Na, itt királykodom ma a neten, mert a főnököm külföldön van, és csak holnap jön meg. Most éppen nem, de tegnap este és ma reggel a francia DVD-im extraanyagait néztem. Mondjuk a HÚS ÉS VÉR-rel és a GÓTIKÁ-val (Ken Russell, 1986) hamar végeztem, mert semmi extra nincs rajtuk. A MEGSEBZETT FÉRFI (L homme blessé) extrái érdekesek lehettek volna, de sajnos nem beszélek franciául, így csak kuriózum gyanánt néztem bele az anyagba. Van egy videoklip is a bónuszok között, Jane Birkin énekli néhai ex-ura, Serge Gainsbourg egyik dalát. A HÁROM TESTŐR-trilógia extrái már érdekesebbek voltak. Az első két rész "Így készült" filmjei ugyan nem tartalmaztak semmi olyan infót, amit eddig ne tudtam volna a produkcióról, de érdekes volt látni néhány szereplőt 29 évvel a forgatás után (a filmek 1973-ban, a werkfilm 2002-ben készült): Michael York, Raquel Welch, Frank Finlay, Charlton Heston és Christopher Lee nagyon jól tartják magukat, ellentétben a producerrel, Ilya Salkinddal. A TESTŐRÖK VISSZATÉRNEK 43 perces (!) korabeli (!!) werkfilmje különösen érdekes lehetne, de az anyagot a spanyol tévé készítette, a feliratozás pedig francia, ezért nem sokat tudtam felfogni az elhangzottakból. A CALIGULA extrái közül a közel 1 órás werkfilm, amely az író (Gore Vidal) személyére épül, viszont nagyon érdekes anyag, hiszen számos kulisszatitokba beavat. Ráadásul láthatjuk egy kihagyott jelenet felvételét is, illetve számos forgatási anyagot. Ezekből mellesleg egyértelműen kiderül, hogy a pletykákkal ellentétben az explicit szexjelenetek zömét is maga Tinto Brass dirigálta, s azok nem titokban készültek a producer irányításával. (Az viszont igaz, hogy az anyagot a producer vágta össze, Brass jóváhagyása nélkül.) Van még beszélgetés Brass-szal is, ám a franciául beszélő rendezőt sajnos nem értettem. Egyértelmű csalódás volt viszont mindhárom korong képgalériája: A MEGSEBZETT FÉRFI esetében ez kb. 5 képet jelent, amiből 4 fekete-fehér volt. A TESTŐR-TRILÓGIA és a CALIGULA fotógalériái részben nem teljes képernyősek, részben rossz minőségű képekből állnak, ráadásul valami művészkedő koncepció jegyében csak egy-egy részletre koncentrálva, csonkított formában kerültek a fotók az összeállításokba. A TESTŐR-FILMEK galériája esetében több tucat (A NÉGY TESTŐR esetében 100-nál több!) fotóról írtak a netes kritikákban, ehhez képest kb. 15-20 kép látható csupán.
0
2006. március 6., hétfő 12:06
Balfácán (La Chevre - 1981)

"Chevre" azt jelenti "kecske". Valószínű mást is, de most nincs nálam francia szleng-szótár, hogy utánanézzek.
A Balfácán az első, és talán a legjobb Pierre Richard-Gerard Depardieu vígjáték. Üdítően friss, szellemes, a két színész zsenialitását maximálisan kihasználó, szenzációs mozi. Francis Vebernek, a vígjátékok talán legnagyobb európai ikonjának rendezése örökzöld, mindig újra és újra nézhető!
Köszönhető mindez a remek szinkronnak is, Varga T. József illetve Hegedűs D. Géza jóvoltából.
Vladimir Cosma megérdemel egy külön bekezdést:
Ha nem is mindenki ismeri névről, de több mint kétszáz filmzene szerzőjeként ismeretlenül is sokak fülében csengő melódiák sorát komponálta negyvenéves munkássága alatt.
Már Pierre Richard első sikerének A szórakozott-nak is ő komponálta a zenéjét, 1970-ben. Ez a film amiatt is különleges, hogy a szinte elsőfilmesnek mondható komikus nemcsak a főszerepet játszotta el benne egyedülállóan, de ő a forgatókönyvíró és a rendező is.
Cosma talán az 1972-es Magas szőke férfi, felemás cipőben filmzenéjével tette le igazán sajátos (nyomaiban Morriconéra emlékeztető) stílusjegyeit. A score-ban hallható kíséret nélküli pánsíp-szóló nagy klasszikussá vált, későbbi munkáiban vissza-visszatér e hangzás.
A sort a Funes-vígjáték "Jákob rabbi kalandjai" folytatta, majd a többi nagy siker, "A magas szőke férfi visszatér", a részben magyar vonatkozású "Sztrogoff Mihály" tévésorozat, a "Félénk vagyok, de hódítani akarok" - ugyancsak Pierre Richarddal, aztán jött a Balfácán, majd Sophie Marcau Házibulija, Belmondóval "Az ász", "Házibuli 2", a másik két Richard-Depardieu vígjáték a "Balekok" és a "Négybalkezes", "Lévy és Góliát", ugyancsak Marcau-val "A párizsi diáklány", a "True Lies" eredetijének tekinthető "Titkolt titkos ügynök", az itthon is bemutatott "Megperzselt szívek" tévésorozat, vagy a nálunk talán legismertebb kései Veber-vígjátékok, "A jaguár", a "Dilisek vacsorája" és az "Addig jár a korsó a kútra...".
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 3:11
Már az Oscart :)
0
2006. március 6., hétfő 1:00
most jön a tv2-n a nagy lebowski. oscar-ig nézem.
0
2006. március 5., vasárnap 22:36
Túszharcot néztem meg.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 5., vasárnap 22:26
Dogville - A Menedék /Dogville/ - Lars von Triel 8/10
Halálos Kitérő /Wrong Turn/ - Rob Schmidt 4/10
Holtak Hajnala /Dawn of the Dead/ - Zack Snyder 8/10
München /Munich/ - Steven Spielberg 9/10
A Sólyom Végveszélyben /Black Hawk Down/ - Ridley Scott 8/10
Édentől Keletre /East of Eden/ - Elia Kazan 8/10
A Tengeralattjáró /Das Boot/ - Wolfgang Petersen 10/10
Kerülőutak /Sideways/ - Alexander Payne 10/10
Belső Tenger /Mar Adentro/ - Alejandro Amenábar 7/10
Aranypolgár /Citizen Kane/ - Orson Welles 8/10
0
2006. március 5., vasárnap 22:04
Ezeket láttam az utóbbi napokban:

A nyughatatlan - /Walk The Line/ (2005) | R.: James Mangold | -> 100 %
Az útolsó erõd - /The Last Castle/ (2001) | R.: Rod Lurie | -> 75 %
A máltai sólyom - /The Maltese Falcon/ (1941) | R.: John Huston | -> 80 %
Piszkos Harry - /Dirty Harry/ (1971) | R.: Don Siegel | -> 90 %
Egy becsületbeli ügy - /A Few Good Men/ (1992) | R.: Rob Reiner | -> 75 %
Londoni randevú - /The Lady Vanishes/ (1938) | R.: Alfred Hitchcock | -> 90 %
Acéllövedék - /Full Metal Jacket/ (1987) | R.: Stanley Kubrick | -> 100 %
Útvesztõben - /Lost Highway/ (1997) | R.: David Lynch | -> 100 %
A magnum ereje - /Magnum Force/ (1973) | R.: Ted Post | -> 80 %
Fogd a pénzt és fuss - /Take The Money And Run/ (1969) | R.: Woody Allen | -> 80 %
0
2006. március 4., szombat 20:26
A szem
0
2006. március 4., szombat 20:25
Hölgyválasz c. zenés filmet.
Eddig még nem láttam, de szerintem tetszeni fog. :)
0
2006. február 27., hétfő 16:14
az invasion-t és a lostot ha tévében nézted, akkor sokat ront a szinkron is ám.
0
2006. február 27., hétfő 16:13
Depeche Mode -Cologne- 1998 MTV-Proshot DVD no official material
Nagggggggggyon jóóóó.
0