Keresés

Ki mit néz most?

2006. január 11., szerda 0:32
MEGHÍVÁS EGY GYILKOS VACSORÁRA

Neil Simon zseniális vígjátéka csupa nagy színésszel, akik mind lubickolnak ebben a hasfalrengető másfél órában! A vak komornyik, "Jamesuram Bensonmadame", akit az akkor még "Sir"-telen Alec Guinness alakít és gazdája Lionel Twain, kinek megformálója a híres író, Truman Capote - Hidegvérrel (In Cold Blood), Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany s) - vendégségbe várják az öt leghíresebb detektívet, akiket Peter Falk, Peter Sellers, David Niven, James Coco valamint Miss Marple szerepében az az Elsa Lanchester alakít, akit korábban díjaztak a Billy Wilder-féle "A vád tanúja" című Agatha Christie-feldolgozásban. Mellékszerepekben még láthatjuk a "fiatal" Maggie Smith-t, valamint a "kölyök" James Cromwellt (utóbbit nyikorgó alumínium csípőprotkóval!)
Sokadszorra látom e remeket, de még mindig szétröhögöm magam rajta! :-)))

most posts by TM
0
2006. január 10., kedd 23:02
U2 - Vertigo 2005 Live From Chicago
One c. szám.
0
2006. január 10., kedd 23:01
De színesben már nem ugyanaz a hatás... Mint ahogy a Mementó sem ér semmit, ha időrendben nézed végig! (a dvd-n ez az egyik extra)
most posts by TM
0
2006. január 10., kedd 22:58
Szerintem pusztán csak érdekesség képpen... Megnézni hogy milyen lenne úgy... Ugyanis nagyon jó 50-es évek feelinget lehet teremteni fekete-fehérben, de színesben is! Nekem nagyon tetszett a film képi világa is... Én speciel nagyon megnézném színesben is de még nincs meg a DVD. Biztos úgy néz ki mint a Pleasentville...
0
2006. január 10., kedd 22:30
Az ember, aki ott sem volt

Már valahol kérdeztem, de ott félreértették, szóval, miért csomagolták a - rendezői koncepció alapján - fekete-fehérben bemutatott film mellé a színes változatot is? Kompromisszum a finnyásoknak?
most posts by TM
0
2006. január 10., kedd 22:22
Most fejeztem be a Macskákat.
Miáú ;)
0
2006. január 10., kedd 17:24
Delicatessen. Közigazgatási alapvizsga után nincs is ennél jobb. :-))
0
2006. január 9., hétfő 22:54
A Zongorista. 95% mesteri Polanski munka.
0
2006. január 9., hétfő 22:09
Amerikai szépség
0
2006. január 9., hétfő 7:35
Te vagy az én emberem. Az Ezeregyéjszaka gyönyörű Pasolini-film, a kedvencem a Trilógiából. A Dekameron utolsó mondatát pedig sok filmesnek kéne megfogadnia:

"Minek megalkotni egy művet, mikor olyan szép csak álmodni róla."

(Nem tudom fejből, hogy a magyar változatban ez hogy hangzik.)
0
2006. január 9., hétfő 7:33
Pedig milyen jó lett volna Zoltán Erikával és Kikivel hallgatni az ismert slágereket... :)))

"Belehalok, ú-ú-ú, rögtön belehalok, ú-ú-ú,
Megmentenél, ha szeretnél..."

(You re The One That I Want)
0
2006. január 9., hétfő 2:08
Az utolsó mondattal nagyon egyetértek!
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 0:42
a salót még nem láttam, de már azt is beszereztem. előszőr az ezeregyéjszakával kezdtem, mert azt mindig is imádtam, aztán a dekameronnal folytattam. mindkét alkotást kitűnőnek találtam. pasolini nagyon tudta, hogy kell filmezni, tetszik ahogy keveri a realisztikus és a mágikus elemeket. külön ki emelném a szerepét és az a bizonyos utolsó mondatot: egyszerűen tökéletes befejezése a filmnek.
0
2006. január 9., hétfő 0:30
Tepepa
spagetti western a szokásos kellékekkel: bosszú és forradalom Mexikóban.
Spagetti westernt akarok, minél többet, magyar dvd kiadásban!
0
2006. január 9., hétfő 0:29
Hát igen... De legalább a dalokat nem szinkronizálták le! :DD
A többi meg annyira nem fontos... :-)
0
2006. január 9., hétfő 0:28
De azt csak eredetiben szabad nézni!!!! Ez meg szinkronos volt!!!! Még jó, hogy megvan. :-) Videón és DVD-n is. A videós felirat jobb!!!
0
2006. január 9., hétfő 0:26
Grease!!!
0
2006. január 9., hétfő 0:24
Nem rossz. :-) Én a Salót néztem meg pár napja. Még most is azon jár az agyam ... Kell egy-két hónap, mire kiheverem, de olyan megtisztulás-szerű volt megnézni a filmet. Az embernek néha le kell mennie a legmélyebbre, hogy megtisztuljon. Nem filozofálni akartam, de tényleg így éreztem, érdekes érzés volt ...
0
2006. január 9., hétfő 0:20
most néztem meg dekameront.
0
2006. január 8., vasárnap 23:06
Én a Leon a profit néztem meg DVD-n, a bővített kiadást.
0
2006. január 8., vasárnap 22:07
A hét mesterlövész

Jó, bár az eredetit nem übereli.
0
2006. január 8., vasárnap 22:03
Rome  season 1 episode 3
0
2006. január 8., vasárnap 21:59
A Holló
0
2006. január 8., vasárnap 21:56
Hát én a Lifeforce-ot néztem legutóbb. (Életerő címen jelent meg nálunk VHS-en). Hogy ez miért nem jelent meg még nálunk DVDn-n??? Kiadók, ideje lenne a régi klasszikus horrorok felé fordítani az orcátokat! (No jó, tudom, hogy jött mostanság egy Köd, de hol van pl. a Demons (1 és 2), Rémálom-sorozat, a Halloween-ek, Evil Dead első része, Argento-filmek, Fulci-filmek, A DOLOG (!)... és még holnap reggelig folytathatnám!
Open Water-t szeretném megvédeni: nekem tetszett, de pont az a jó, hogy nem vagyunk egyformák! :-)
0
2006. január 8., vasárnap 1:31
Na hát, én épp az ilyen mindent letöltök kollégáim miatt vettem meg...
MM-ben volt nagy ládában volt, "de olcó!", nem is értem, mit vártam tőle!
most posts by TM
0