Keresés

Ki mit néz most?

2005. november 18., péntek 11:35
De irigyellek! Sajnos olyan hülye voltam, hogy nem vettem fel videóra, viszont annyira fáradt, hogy a felénél elaludtam. Talán megismétlik, elvégre a Duna Tv mindent kétszer ad, kétszer ad...
0
2005. november 18., péntek 11:05
Én is néztem. Valószínű 40 évvel ezelőtt ennek nagyobb visszhangja lehetett, mint ma, amikor koradélutáni tiniműsorokban sikamlósabb témák repkednek. Ezzel együtt nem volt rossz!
most posts by TM
0
2005. november 18., péntek 9:14
Pier Paolo Pasolini: Beszélgetések a szerelemről (1963-1964).
0
2005. november 18., péntek 9:12
Hippolyt, a lakáj (1931). Ezt nem lehet megunni!!! Fantasztikus!!!
0
2005. november 16., szerda 14:08
Hát körülbelül ilyen volt a hangulata, vagy még ennél is sivárabb ...
Köszi, Field! :-)
0
2005. november 16., szerda 14:01
József Attila: HOLT VIDÉK (1932)

Füstöl a víz, lóg a káka
kókkadón a pusztaságba.
Dunnába bútt fönn a magas.
Sűrű csönd ropog a havas
    mezőben.

Kövér homály, zsíros, csendes;
lapos lapály, kerek, rendes.
Csak egy ladik, mely hallhatón
kotyog még a kásás tavon
    magában.

Jeges ágak között zörgő
időt vajudik az erdő.
Csattogó fagy itt lel mohát
s ideköti csontos lovát
    pihenni.

És a szőlő. Közbül szilva.
A tőkéken nyirkos szalma.
Sorakozó sovány karók,
öreg parasztoknak valók
    járkálni.

Tanya, - körülötte körbe
fordul e táj. A tél körme
oldaláról egy keveset
repesztgeti még a meszet;
    eljátszik.

Az ól ajtaja kitárva.
Lóg, nyikorog, szél babrálja.
Hátha betéved egy malac
s kukoricatábla szalad
    csövestül!

Kis szobában kis parasztok.
Egy pipázik, de harasztot.
Ezeken nem segít ima.
Gondolkodva ülnek im a
    sötétben.

Uraságnak fagy a szőlő.
Neki durrog az az erdő.
Övé a tó s a jég alatt
neki bujnak a jó halak
    iszapba.
0
2005. november 16., szerda 13:53
az a kettő pl. nagyon jó. :) én még a doppelgängert láttam a meduzás marhaságon kívül, de attól sem voltam elájulva. amerikában mostanság mutatták be a kairo-t, azt hiszem, kemény 1 mozi játssza az egész országban. :)
0
2005. november 16., szerda 13:48
Tegnap este ment a Dunán egy film, amit régebben láttam, de nagyon jó volt újranézni.
Holt vidék volt a címe, Gaál István rendezte 1972-ben. A főbb szerepekben Törőcsik Marit és Patkós Irmát láthattuk. Törőcsik Mari ma is egyik legkedvesebb filmjének tartja ezt az alkotást.
Nagyon tetszett a film, mindenkinek csak ajánlani tudom. Egy kihalt, szinte szellemfalunak mondható helyen kénytelen lakni egy asszony (Törőcsik Mari), akinek a férje itt akarja keresni a boldogulásukat. Terményeiket a közeli faluba viszik eladni a piacra. A film rendkívül jól mutatja be (Törőcsik Mari fantasztikus játékával) az asszony életének sivárságát, ürességét ezen a kihalt helyen, ahol minden társaság nélkül kénytelen élni, sőt férje is csak este jön haza a munkából. Az állandó felgyülemlett feszültség persze csak tragédiával végződhet.
Nagyon gyönyörű film, ezt szívesen betenném a gyűjteményembe, bár erre látok a legkevesebb esélyt, hogy kiadnák. :-(((
0
2005. november 9., szerda 2:34
Akkor már hadd erősítsem én is a tábort.
0
2005. november 9., szerda 0:38
Vészhelyzet:
1.26
2.01
0
2005. november 8., kedd 16:35
melyik jó még kiyoshi kurosawa-tól szerinted? a kairo-t, és a cure-t ismerem.
0
2005. november 8., kedd 13:24
TÉGLAGYÁRI MEGÁLLÓ!
A szívemből beszéltél. Én is azon kevesek táborát erősítem akiknek tetszett a film.
0
2005. november 8., kedd 12:00
Hát igen, az egész világ a BESZÉLJ HOZZÁ!-tól volt elájulva, pedig szerintem sem tartalmilag, sem formailag nem jobb vagy érdekesebb, mint a többi híres Almodóvar-film: nagyon jó, de nem magasodik a többi fölé. A ROSSZ NEVELÉS bizonyos motívumai azonban hozzám nagyon közel állnak. Persze itt nem a csókolozó-szeretkező pasikra kell gondolni (ebben a tematikában egyébként a Cool TV divatorientált, felszínes, álmerész és ellenszenves sorozata, A FIÚK A KLUBBÓL általam ismert epizódjai sokkal többet megmutattak). Lényegesen szívbemarkolóbb a film egyik nagy ellentéte: az angyalarcú kisfiúként éneklő főhőst később kiégett, kábítószeres, "se férfi, se nő"-ként látjuk viszont. Ilyenkor lehetetlen, hogy az ember ne gondoljon arra, hogy ő vajon milyen irányban változott gyerekkori önmagához képest, s ebben a változásban (főleg, ha nem pozitív), mi a felelőssége a tanároknak, a szülőknek, a környezetnek, s persze személyesen az egyénnek.
0
2005. november 8., kedd 11:16
Szia field!

Nekem a "Beszélj hozzá" nem tetszett annyira, bár tény, hogy nem rossz film. Egy újranézésre mindenképpen szükségem lenne, mert elég régen láttam moziban. A Rossz nevelés-sel kapcsolatban pedig nem értem a fanyalgókat. (Na jó, az egyik kollégám majdnem kiment a moziból, annyira megviselték egyes, számára "erősebb" jelenetek.)
0
2005. november 8., kedd 8:10
Szia Andronicus!

Hát Te vagy az én emberem! Eddig mindenkitől azt hallottam, milyen gyenge meg milyen szar a ROSSZ NEVELÉS, pedig szerintem nem rosszabb, mint a korábbi Almodóvar-filmek. Nekem a kedvenc Almodóvarjaim közé tartozik. Bár szeretem pl. a BESZÉLJ HOZZÁ!-t is, a ROSSZ NEVELÉS valahogy jobban megfogott.
0
2005. november 7., hétfő 23:38
Vaskereszt
0
2005. november 7., hétfő 23:34
Zongoralecke

Szia field!

Csak most olvastam a kérdésed. (Amennyiben nekem szólt. :-)) Másodszor láttam a filmet (először moziban), és továbbra is a második "legkedvencebb" Almodovar filmem  a Mindent anyámról után. Bár meg merem kockáztatni, hogy bizonyos szempontokból (pl. történetmesélés szerkezete) a kedvencet is felülmúlja.
0
2005. november 7., hétfő 23:29
x-akták 9. évad
0
2005. november 7., hétfő 23:27
Végtelen Határok /cool tv-n/
0
2005. november 7., hétfő 23:19
Mobil (Cellular 2004)
0
2005. november 7., hétfő 22:56
Hát végülis kellemes retro-hangulatot adna a filmnek a szemcsés kép meg a stereo hang, de azért erről most szivesen lemondanék :)
0
2005. november 7., hétfő 22:45
ma jelent meg dvd-n angliában két lemezen, dts hanggal... amúgy a pathe! a jogtulajdonos, az ő filmjeit pedig forgalmazta már kb. minden független kiadó nálunk. mit szólnál pl. egy intersonicos kiadáshoz? :)
0
2005. november 7., hétfő 22:42
El se tudom mondani mennyire meghoztad a kedvemet a filmhez :) Már eddig is úgy vártam, mint a messiást, de most aztán...
Van legalább egy piciny esély rá, hogy valamilyen formában kishazánkban is megjelenik a film?
0
2005. november 7., hétfő 22:38
a végén lesz 1-2 aranyos dolog, de alapvetően kínszenvedés végignézni. kurosawától messze al egrosszabb film, amit valaha láttam...
0
2005. november 7., hétfő 22:38
the descent (2005)

a mókás-véres-akciós, és elsősorban tesco gazdaságos dog soldiers után neil marshall nagyobb költségvetéssel és menőbb stábbal a hóna alatt megmutatta, hogy kell horrorfilmet gyártani. az alapsztori rendkívül profán: van hat fiatal nő, akik felfedeznek egy barlangot az appalache-hegységben, aztán eltévednek, és miközben keresik a kijáratot, rájönnek, hogy nincsenek egyedül odalent.

amiért ez a film magasan kiemelkedik kb. az összes horrorfilm közül, amit úgy az elmúlt 10 évben gyártottak, az az, hogy egy másodpercig sem gondoltam arra, hogy ez csak egy film: tudod, "action"-től "cut"-ig tartó jelenetek sorozata, melyek között kávét szürcsölget a stáb. nem.

elképzelni sem tudom, hogy férhetett be a stáb ilyen szűk helyekre. marshall elemi erővel zúdítja a klausztrofóbiát a néző és szereplők nyakába, és nincsenek hamis fények, gyanús díszletek, de még a trendi kamerfarchtokról, megavágásokról is lemondanak a hatás kedvéért. így kell ezt. a film első fél órája épít, a következő fél óra nyomaszt, az utolsó fél óra pedig rombol. ismétlem: ROMBOL. az hagyján, hogy egyik egyik ijesztő mozzanatból a másikba botorkálunk, de a vérgőzös gore szerelmesei is tátott érzékszervekkel tapadnak majd rá a filmre, azt garantálhatom. és a hősnők? nos, ők is tartogatnak majd egy-két meglepetést.

nem randifilm, nem olyan összebújós paramulatság. magányos estére ajánlom: a vége főcím után jó darabig nem lesz kedved beszélgetni. s még egyszer annyi ideig enni sem. :) 1o/1o.

0