Keresés

Ki mit néz most?

2005. október 31., hétfő 3:32
Nálam pedig a következő filmek voltak ma láthatóak:

Terry Zwigoff - Ghost World (Tétova tinédzserek)
Fernando Meirelles - Cidade De Deus (Isten városa)
Alex Proyas - The Crow (A holló)

Közös vonás? Háát... Ja igen! Mindegyiket nagyon szeretem! :-)

Most pedig az Állítsátok meg Terézanyut!-nak állok neki. Hátha jó lesz, bár nem sok jót hallottam róla...

0
2005. október 31., hétfő 3:22
Elég vegyes-felvágott volt a napom! :-)

Emir Kusturica - UNDERGROUND
Corey Yuen - LE TRANSPORTEUR
Jancsó Miklós - MAGYAR RAPSZÓDIA

Most, hogy jobban megnézem, nem is olyan éles a kontraszt az egyes művek között, sőt még közös apropót is találtam, mégpedig Cannes-t!
Jancsó Miklóst 1979-ben Arany Pálma-díjra jelölték ezért a rendezéséért, míg Kusturica filmje 1995-ben el is nyerte a francia filmfesztivál fődíját! A SZÁLLÍTÓ-t pedig Cannes-ban (is) forgatták... :-)
most posts by TM
0
2005. október 27., csütörtök 1:11
a napokban láttam. mindennemű feszültséget nélkülöző film. azon áll vagy bukik a hősök üdvössége, hogy a pap hogy dönt, s a pap csak morfondírozik, morfondírozik...
0
2005. október 27., csütörtök 1:02
Torta

"ha jól emlékszem, freddie hurst még mindig az intenzíven van, miután megkínáltad teával a minap" :]]
0
2005. október 26., szerda 23:45
Árral szemben - pompás szinkron:-)
0
2005. október 26., szerda 23:40
SLEEPERS - POKOLI LECKE! katarzis a köbön!
0
2005. október 24., hétfő 14:43
Shining
0
2005. október 24., hétfő 14:32
Ó, de kár! :-(((( AZért köszi. Videón ugyan megvan szerencsére. :-)
0
2005. október 24., hétfő 14:08
amamorf=anamorf
0
2005. október 24., hétfő 14:07
Nem jelent meg, sajna. Vagyis nem így. Ausziból rendeltem, és rátettem a magyar szinkront. Remekül sikeredett. A kép pedig 16:9 amamorf, a film megjelenési évéhez (1969) képest meglepően jó transzfer.
0
2005. október 24., hétfő 14:05
:o)))
0
2005. október 24., hétfő 13:20
Most akkor megnézzem a Bajnokot, vagy sem? Már nem tudom követni a vélemények alakulását! :)
most posts by TM
0
2005. október 24., hétfő 12:50
Helló, My Darling!
A többségét láttam azoknak a filmeknek, amiket írtál, és sokban tetszett is Faye, főleg a Bonnie és Clyde-ban, de még így is fenntartom a véleményem, hogy nekem mégis olyan hideg a személyisége. Nem annyira, mint Deneuve, de azért mégis. Dehát ízlések és pofonok ... Mindenesetre örülök, hogy nincs harag. Egyébként általában szeretem a filmjeit.
0
2005. október 24., hétfő 11:22
Nahát! Senki nem nézte a Csudafilmet? :-)
most posts by TM
0
2005. október 24., hétfő 11:18
Látlak-e még Lujza? De messze van a Mississippi! :-))
most posts by TM
0
2005. október 24., hétfő 10:38
A komornyik a japán harcosok hulláit az uszályra dobálja... :-)
most posts by TM
0
2005. október 24., hétfő 10:37
Szia f! (ha már rövidítünk)
Deneuve nyami-nyami! :-)
most posts by TM
0
2005. október 24., hétfő 10:20
last samurai, remains of the day, ladykillers
0
2005. október 24., hétfő 10:17
My Darling, nagyon megragadtad a lényeget. Deneuve valóban nagyon hideg, az ő egyéniségéből, filmes alakításaiból viszont én hiányolom nagyon az érzelmeket. Úgy gondolom, ő is elsősorban fiatalabb éveiben játszott valóban jó filmekben, melyekben ennek a "hidegség"-nek olykor fontos szerepe volt (ISZONYAT, A NAP SZÉPE, TRISTANA stb.). Ugyanakkor számos filmjében inkább csak mint vonzó, elegáns, arisztokratikus és titokzatos nőként van jelen, melyet nem csinál rosszul, de olykor az az érzésem, önmagát, a filmdámát játssza, s nem az adott karaktert. Ennek ellenére úgy gondolom, tehetséges és gyönyörű nő
0
2005. október 24., hétfő 10:12
Helló, My Darling!

Biztos vagyok abban, hogy barátságunkat nem fogja megingatni, hogy holmi pop- és filmdívák működését eltérően ítéljük meg. Az viszont érdekes, amit Faye általában "hideg" alakításairól írsz, hiszen ha valamit fel lehet róni neki, az éppen az, hogy nagyon intenzíven és érzelemgazdagon játszik, s emiatt szigorú kritikusok olykor azzal vádolják meg, hogy túljátssza a szerepeit. Roman Polanski, aki hírhedten rossz viszonyban volt vele a KÍNAI NEGYED forgatása közben, olyasmiket mondott róla, hogy "Faye sokat, túl sokat készül egy-egy szerepre, s a karakter motivációt vitatja. Munkája végső eredményét látva az ember azonban elfelejti az összes vele kapcsolatos konfliktust, mert igazán kitűnő színésznő." Kollégái közül elsősorban a legendás Bette Davis volt igen rossz véleménnyel Faye-ről: "Azt hiszem, soha nem volnék képes még egyszer Miss Dunawayjel együtt játszani" – írta naplójába. A másik legenda, Joan Crawford azonban úgy találta, hogy Faye az egyetlen színésznő a korosztályából, akiben elég tehetség és kurázsi van ahhoz, hogy a nagy női mozisztárok sorába lépjen. Kinyilatkozta, hogyha valaha film fog készülni róla, szeretné, ha őt Faye alakítaná. (Készült film, Faye játszotta Crawfordot: ANYU A SZTÁR címmel az Xpresszen is megtalálható.) Férfi kollégái egyenesen el voltak ragadtatva tőle: Warren Beatty, Dustin Hoffman, Kirk Douglas, Jack Nicholson, (Faye azon kevés nő egyike, akit Jack a bizalmába fogadott), Peter Falk ("Faye igazi unikum") vagy éppen Johnny Depp nyilatkozott róla szépen és elismerően. A lényeget talán Robert Redford ragadta meg a legjobban, aki azt mondta, hogy "Faye rendkívül nőies: ő az ideális nő, akire minden férfi vágyik. Jelenlétének "súlya" van a vásznon.",  s ez utóbbi megjegyzéssel aligha a díva nem létező fölös kilóira utalt. Hideg karakter lett volna Bonnie Parker? Vagy éppen a szenvedélyes Milady de Winter? (Hát Rebecca De Mornay alakításában az volt!) Vagy a tragikus Evelyn Mulwray? (Hát igen, a belépőjében elég rideg és fensőbbséges volt, de aztán fokozatosan milyen sokszínűvé vált!) Vagy Kathy Hale a KESELYŰ HÁROM NAPJÁ-ból? Netán Susan a POKOLI TORONY-ból? A brutális gyilkostól rettegő Laura Mars? Az elvetemült Lady Skelton A GONOSZ LADY-ből? A gyermeklelkű Elaine az ARIZONAI ÁLMODOZÓK-ból? Igazából egy, híresen hideg alakítása van: ez Diana Christensen a HÁLÓZAT című filmben, melyért az Oscart is megkapta. Sidney Lumet rendező rögtön az elején közölte, hogy Dunaway tartózkodjon minden érzelemnyilvánítástól, mert az ilyen jelenetek úgyis a vágószoba padlóján végzik. Nem kis feladat egy minden porcikájával vibrálóan játszó színésznő számára, hogy korlátozza művészi eszköztárát, s mindezt úgy, hogy a figura mégse legyen egysíkú és unalmas, de Faye megbirkózott a szereppel. Szerintem egyébként pont a szemei a legkifejezőbbek, s egyes vélemények szerint neki a szeme a legszexibb testrésze, míg más színésznőnek mondjuk a keble. A KIS NAGY EMBER című westernben álszent tiszteletesnéként füröszti az ifjú Dustin Hoffmant, ám szemei mégis képesek kifejezni a karakter szexuális mohóságát: volt olyan vélemény, hogy csupán e tekintet miatt a filmet a 18 éven felüli kategóriába kellett volna sorolni! Engem is a temperamentuma, a szenvedélyessége, a felszínre törő érzelmei (melyek között olykor tényleg jelen van a hidegség is!) ragadtak meg már kamaszként. Nem vitatom, hogy korosztályában vagy a nálánál fiatalabb pályatársai között van szebb, esetleg tehetségesebb is, de többségük a szememben mindössze "nőnemű", míg Faye viszont NŐ.

Ami a filmet illeti, sajnos nem tudom átértékelni korábbi álláspontomat: most is szentimentális giccsnek látom az egészet. Zeffirelli úgy tűnik, nem látja be, hogy a túlzott érzelemnyilvánítások talán helytállóak a színpadon, főleg az operák világában, de filmen mindez nagyon sok. Ami Faye játékát illeti, én nemhogy hidegnek éreztem volna, aki igazából nincs is jelen, hanem inkább úgy gondoltam, hogy a film közepétől ő is túlságosan szabadjára engedi az érzelmeit, nagyobb rendezői kontrollra, más instrukciókra lett volna szüksége. Ennek ellenére úgy vélem, nem játszott rosszul, de e korszakának egyáltalán nem A BAJNOK a legjobb filmje. Ráadásul különleges szépsége szerintem egyáltalán nem érvényesült, noha a szereppel ez nem lett volna ellentétes.
0
2005. október 24., hétfő 1:52
Az tényleg zseniális!!!! Nem is tudtam, hogy már megjelent DVD-n! Köszi!. :-)
0
2005. október 24., hétfő 1:28
Fogd a pénzt és fuss, Woody Allen klasszikusa, DVD-ről a klasszikus szinkronnal. Zseniális!
0
2005. október 24., hétfő 1:17
Szia, Iván!
Örülök, hogy tetszett a csóró, de majd nézd meg mégegyszer, akkor talán meglesz a 10/10. :-)) Bár a 7 sem rossz! :-) Nekem nagyon bejött a film már első nézésre is, és ez szerintem egyike azoknak a filmeknek, ahol nem is annyira a színészi játékon van a hangsúly, az csak egy eszköze a film céljának. Annál sokkal fontosabb az eszme, az üzenet, amit a rendező közvetíteni akar. Itt igazából csak nagyon rossz színészek tudnák elrontani a koncepciót, de mindenki van olyan szinten, hogy ne legyen zavaró, ill. inkább azt mondom, hogy nekem mindenki nagyon tetszett, teljesen meg vagyok elégedve az alakításokkal. Persze ha nagyon belemennénk az elemzésbe, még a főszereplőnek is van egy-két olyan pillanata, amit meg lehetne kritizálni, de ez elenyészik a film mondanivalója, a zene hatása, a képi világ és a forgatókönyv brilliáns, de egyszerű szövege mellett. A 10-15 perces húzásban viszont teljesen egyetértek, én is ezt éreztem a film vége felé, hogy egy kicsit kellett volna csak rövidebbnek lennie.
A szinkront pedig szeretném megdicsérni, mert nagyon jó!!!! A mostanában oktalanul elhanyagolt Rátóti Zoltán szerintem fantasztikusan jó magyarhangja a csórónak, és a mellékszerepekben is kitűnő színészek remekelnek.
0
2005. október 23., vasárnap 21:43
A csóró

Hát megnnéztem végre!:) Öszintén megmondom, Bergmann filmjeit leszámítva (amiket nagyon szeretek)  még nem sok ennyire depresziós filmet láttam! Az egész filmet áthatja a kilástalanság és a reménytelenség ami ezt a társadalmi réteget jelemezte ezidőtájt! A karakterek valami félelmetesen jól ki lettek találva és valahogy úgy maga az egész film nagyon egybe van!
Mindösszesen ami negatívként tudok felhozni, hogy nekem picit hosszú volt a majdnem 2 órás játékidő (egy 10-15 percel lehetet volna rövidebb) + a Stellát játszó színésznő alakítása valahogy úgy éreztem nem olyan erőteljes mint a többieké.

7/10 (bár lehet újranézés alkalmával ez tovább emelkedne)
0
2005. október 23., vasárnap 20:47
Az biztos. Deneuve a leghidegebb. :-) Igaz, Faye azért nekem is tetszett sok filmben, nem bántom. :-)
0