Ez egyébként nagyon jól hangzik, alkalmazhatta volna a módszert Peter Jackson is, a Király visszatér bővített dvd-s stáblistájánál - szép hosszú nóta kerekedett volna ki belőle...
most posts by TM
0
2005. szeptember 15., csütörtök 19:37
7151
:))))
Egyébként nem olyan, mert a BARÁTOK KÖZT-nek főcímDALA van, de a Pasolini-filmben magát a főcímet éneklik: "Alfredo Bini presenta...", és végigkántálják a teljes stábot.
0
2005. szeptember 15., csütörtök 19:25
52685
Akkor az majdnem olyan lehet, mint a Barátok közt!
most posts by TM
0
2005. szeptember 15., csütörtök 13:20
7151
Erről természetesen már megint egy Pasolini-film jutott az eszembe. A MADARAK ÉS MADÁRKÁK (Uccellacci e uccellini, 1966) című filmjének ugyanis nincs szöveges főcíme: helyette az összes filmográfiai adatot ELÉNEKLIK!
0
2005. szeptember 15., csütörtök 13:10
1153
Érdekes, hogy nincs az elején főcím, hanem helyette bemondják a film címét, ezzel is kiemelve a mondanivalóját.
0
2005. szeptember 15., csütörtök 13:06
2178
Szigorúan piszkos ügyek 3.
0
2005. szeptember 15., csütörtök 12:29
199
igen.tényleg tegnap volt ,de én dvd nézem ,mert a szinkronját utálom
0
2005. szeptember 15., csütörtök 12:15
53
"Haragban a világgal"
ez az a james dean? éjjel adta a duna tv
0
2005. szeptember 15., csütörtök 12:08
199
Haragban a világgal
0
2005. szeptember 15., csütörtök 11:54
8905
Truffaut: 451° Fahrenheit. Ray Bradbury utópiáját Truffaut fantasztikusan rendezte meg. Videóról néztem meg megint, sokadszorra, nem tudom megunni, és mindig mond valami újat. A könyvet égető tűzőrök utópiája már egész aktuális kezd lenni manapság, ha még nem is tartunk itt szerencsére, de már nem is tartom elképzelhetetlennek, hogy esetleg 100 év múlva ez lesz a helyzet. A filmben bemutatott társadalom nagyon idegen és közönyös, a végletekig ellenőrzött társadalom, ahol a Nagy Testvér mindig figyel. Nagyon érdekes képi világú film, rendkívüli hatással volt rám megint. Érdemes megnézni annak, aki még nem látta, ez is egy alapmű.
0
2005. szeptember 14., szerda 0:32
761
Bocs, véletlenül küldtem újra a választ. :)
0
2005. szeptember 14., szerda 0:31
761
Köszi. Mindenkinek a nevében is. :)
0
2005. szeptember 14., szerda 0:26
2975
nincs mit:)
0
2005. szeptember 14., szerda 0:16
761
Köszi. Mindenkinek a nevében is. :)
0
2005. szeptember 13., kedd 23:33
2975
én az észak-északnyugatot ajánlanám (mindenkinek). krimiszerű, akciószerű, kémfilmszerű egyveleg, ami rendkívül szórakoztató, izgalmas, helyenként vicces. nem elhanyagolható szempont, hogy a kiadás is minőségi: nagyon szép a képe, egész korrekt a hangja és még némi extra is jutott.
0
2005. szeptember 13., kedd 23:21
761
A Vertigot és a Marniet láttam, ahogy lejjebb írtam, de egyik sem igazán tetszett. A többit majd megnézem. Köszönöm.
0
2005. szeptember 13., kedd 23:20
1550
Bocsi, a Vertigo és Marie miatt. Hirtelen azt hittem más, hozászolása volt azért írtam be a listára.
0
2005. szeptember 13., kedd 23:18
1550
Persze!:)
Marnie (bár lehet Mrs. Hedren miatt ez Neked nem jönne be:) A gyilkos (az egyik legjobb angliai filmje) Észak-Északnyugat (alap) Hátsó ablak (szintén) A kötél (ez is:) Vertigo (és biz ez is)
0
2005. szeptember 13., kedd 23:10
761
Jó kis beszélgetést indítottam el Hitchcockról. :) A Psycho nekem is nagyon tetszett. A Madarakban nagyon bízom, de Tippi Hedren engem a nevétől kezdve az arckifejezésén át egészen a beszédstílusáig zavar. :) ("a nevétől kezdve...": jókora bunkó vagyok én is :))). Na mindegy, a lényeg hogy Ms. Hedren nem igazán nyerte el a tetszésemet, de remélem, hogy a Madarakban másképp lesz). Az a baj, hogy még csak most ismerkedem Hitchcock életművével. Tudtok ajánlani olyan filmeket tőle, amiket mindenképpen érdemes megnézni.
0
2005. szeptember 13., kedd 22:41
2682
Jó persze ez még változhat még csak 7 Hitch filmet láttam. Szal van itthon még további kilenc , ami a Bajok Harryvel-t letaszíthatja a 2. helyről. De PScycho 1. helye megdönthetetlen. Amúgy köszönöm az elsimerő szavakat.:)
Amúgy szerintem nem csak nekem tetszik ez a film. A filmnek van egy fajta bája és érekese humora. Pl. az szerintem már elég vicces, hogy szegény Harry-t már 3x-4x ássák ki és teszik vissza. A Captain karaktere pedig abszolút nyerő. A kis pufi úr, még "szerelmes", meg még tetszik is valakinek, és ezt az egész helyzetet, ahogy kezeli. Haláli egy ürge.:)
0
2005. szeptember 13., kedd 22:29
1550
Hát Gerike! Te aztán tudsz meglepetést okozni!
A Pscychot ugyan nem láttam még, de mint kedvenc Hitch filmet sokan szokták emlegetni ellenbe a Bajok Harry tejesen meglepett, hogy emliteted! Ezt ugyanis láttam és valami hihetetlenűl elütt a Hitch filmektől (az angliai évekbe készitett talán még ennyire tipikusan nem rá jellemző filmet). Végig áthatja egyfajta feketehumor ami még jó is és eredeti is lenne szerintem, de valahogy a történet egy idő után szerintem tejesen unalomba fullad! Szoval nekem ez marad meg ebből a filmből, Veled ellentétbe!
Mindenesetre egyébként öröltem neki, hogy van legalább valaki akine elnyerte a film a tetszését!:)
0
2005. szeptember 13., kedd 22:07
2682
Nekem a 2 kedvenc Hitch filmem, a Bajok Harryvel a másik pedig természetesen a Pscycho. Ezeket pont jó időben is néztem. Éjjel nem tudtam aludni és hajnali 3-kor megnéztem a Psychot, tök sötétben. Hú nagyon paráztam alatta. Aztán már kezdett világosodni, mikor a Bajok Harryvelt néztem. Kint az utcán madár csicsergés volt, szép vörös napfelkelte, valahogy nagyon illett a filmhez. A film képi világához. Talán ez a két film jelentette életem legnagyobb film élményeit. Remélem lesznek még ilyen szép pillanatok életemben.
0
2005. szeptember 13., kedd 22:06
2341
A Madarak szimbolikusan, elvontan ábrázolja a félelmet olyan kitűnően, hogy még a Psychonak sem sikerült annyira megijesztenie, mint azoknak a rohadt sirályoknak. Szerintem a rendező legjobb filmje.
Mindenkinek jó éjszakát, álmodjatok norvég teflonokról. Nekem sajna mennem kell, holnap beszélünk.
Sziasztok!
0
2005. szeptember 13., kedd 21:59
8905
Szerencsére én nem vagyok reptéri kutya, úgyhogy engem érdekel. :-)) Én szeretem a Marnie-t és a Szédülést is, de elismerem, hogy hangulat kell hozzá, viszont ha megvan, akkor nagy élmény. A Madarak is nagyon jó, de abban is Tippi Hedren játszik. :-) Az Észak-északnyugatot még nem láttam.