Keresés

Ki mit néz most?

2013. szeptember 29., vasárnap 16:32
Viasat 3
Vissza a jövőbe 3..hetente leadják..most épp sikerült belenéznem és meglepetésemre az új szinkront vették meg,holott mindig a régivel adták le eddig a tévében.
0
2013. szeptember 29., vasárnap 15:36
Anno ily módon nyilatkoztam róla:  Remek space drama, ami igyekszik a realitás talaján mozogni, nem fullad az egész ostoba meneküljünk az idegenek elől-szituációba, jól adagolja a feszültséget és végig fenntart benned egy kellemetlen érzést. Kurva nagy az univerzum, rideg, félelmetes, ismeretlen... Indie filmhez képest kifejezetten igényesre és jóra sikeredett, kategóriáján belül simán 8/10. Sci-fi rajongóknak kötelező, kicsit talán a Sunshine-hoz tudnám hasonlítani, annyi különbséggel, hogy ez nem fordul át a végére lélektani horrorba.
0
2013. szeptember 29., vasárnap 15:33
Jó pár fokkal jobb az Europa Report, ahhoz képest, hogy indie film, sci-fi fanoknak szerintem kötelező.
0
2013. szeptember 29., vasárnap 15:27

Apollo 18

Nem különösebben rajongok a kézikamerás, áldokumentarista mozikért, nagyon sokszor nyakatekert, erőltetett kifejezési formának érzem. Néhány témához viszont kifejezetten illik: s nincs ez másképp itt sem. A korabeli felvételek imitálása remekül sikerült, a rángatózás, szakadozás, szaggatott, szemcsés kép mind a beleélést erősítik. Tényleg elhiszem, hogy ott vagyok a Holdon, a Freedomban illetve a Libertyben – e szempontból kiválóan teljesít a film. Az operatőri munka remek, jól játszanak a minimális térrel, a sisak általi nézőponttal, ráadásul a felvételek antikítása is nagyszerű lett. Ugyanakkor az kétségkívül tény, hogy mindez kevés ahhoz, hogy a mozi valóban nagyszerű legyen: nem ártott volna ugyanis egy icipicit feszesebb forgatókönyv hozzá…

Mert ez kérem valóban meglehetősen unalmas. Unalmas lehet a nagyközönség számára, akit nem érdekel az űrutazás, az Apollo-program, a holdra szállás. Unalmas lehet annak, aki egy vérbeli horrort/thrillert vár, mert ugyan a film vége egyértelműen ez irányba megy el, de a játékidő nagy részében szó sincs ilyenekről. S végül nehezen befogadtató annak, aki hiperrealista módon közelíti meg az egészet, s fenn akad holmi vérengző pókokon a Holdon, akik képesek magukat holdkőzetnek álcázni…

Meg még mindig nem tudom, valójában miért is állt le a Holdprogram. Biztosan nem a gyilkos pókok miatt… Vagy mégis???

70%

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p165-r2-d2-irasai#1155
0
2013. szeptember 27., péntek 23:24
Az első résznél majd  minden tekintetben jobb volt, ez tény. :)
0
2013. szeptember 27., péntek 22:59
Az első résznél mindenképp összeszedettebb volt.
0
2013. szeptember 27., péntek 22:54
Azért logikai buktatókat szállított nekünk a film rendesen. Szerintem lehetett volna kicsit összeszedettebb a forgatókönyv, de maga a Rape and Revenge motívum az kitűnően lett tálalva. Színészek meg annyira nem kimagaslóak, hozzák a kötelezőt. De azért örülök, hogy tetszett. :)
0
2013. szeptember 27., péntek 22:28

Köpök a sírodra 2

Ez nekem jobban tetszett, mint elődje. Sokkal jobban. Annak bizonyos pontjain kimondottan kínosnak éreztem a forgatókönyv logikátlanságait, alapban már az erdőbe félrevonuló bombázó ötlete sántított, ellenben az új mozi új csaja, Katie egy életszerű szituban aláztatik meg először, s innentől valahogy máshogy álltam hozzá a mozihoz. Ugyanis az új történetben New Yorkban járunk, ahol a főszereplő szépség pénzhiány miatt egy ismeretlen társasághoz megy el fotózásra. A rossz előérzete, meg a betegesen viselkedő „orosz” testvérhármas miatt azonban lelép onnan – értetlenül is bámultam utána a képernyőt, hogy akkor most mi is van. De nem sokat kellett várni, hogy az „esemény” első felvonása, még New Yorkban megtörténjen, sajnos a mai közbiztonsági viszonyoknak totálisan hihető módon. Egyébként itt van a film számomra hatalmas erénye: a hitelesség. Valahogy életszerű volt az egész, a környezet, az események, minden. El tudtam hinni, hogy ez megtörténhet, itt még tulajdonképp semmi túlzás nem volt – szomorú egy világban élünk, hogy ez normális.

A bosszú itt nem édes, hanem véres és gusztustalan: míg a film első felét nem ajánlom nőknek, úgy a film második felét férfiként bizony fájdalmas volt végignézni. Még most is sajognak a golyóim. Kevés ennyire kegyetlenül naturista és fájdalmas = beteg képsort láttam eddig, aki nem bírja az emberi kínzást, az hagyja ki ezt a mozit. A karakterek egyébként kiválóak, a számomra ismeretlen színészek szerepükben szintén azok. A forgatókönyv érezhetően összeszedettebb, mint korábban, a látvány a nagyvárosi háttér ellenére megdöbbentően mocskos. Ahogy a mozi is az lett.

80%

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p165-r2-d2-irasai#1147
0
2013. szeptember 27., péntek 20:11
Nincs mit! :)
0
2013. szeptember 27., péntek 19:23
Wow! Ígéretesen hangzik, köszi az ajánlást!

Felírom a többi néznivaló mellé. :)
0
2013. szeptember 27., péntek 19:07

Les Revenants ( The Returned)

Te mit tennél, ha egy már évek óta halott és eltemetett családtagod egyszer csak megjelenne az ajtódban? Úgy, mintha mi sem történt volna... Úgy, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne... És egy percet sem öregedve a halála napja óta... Ezzel a kérdéssel szembesülnek egy francia kisváros lakói ebben az igazán sejtelmes és lebilincselő hangulatú francia sorozatban. Az első évad 8 részből áll, de már biztos, hogy jövőre érkezik a folytatás. A Studio Canal nem a Walking Dead-féle megközelítést követi, ehelyett teljesen más, teljesen eredeti módon nyúl a témához. Ezzel egyáltalán nem leszólni akarom a Walking Deadet, amit egyébként én magam is nézek. Az igazság az, hogy a két sorozat nagyon is jól megfér egymás mellett. Az akció itt háttérbe szorul, a hangsúly inkább a drámán van, de krimi- és horrorelemekkel fűszerezve. Nekem ez volt az év sorozatfelfedezése. Ha tehetitek, nézzetek bele, garantálom, hogy nem fogjátok megbánni.
0
2013. szeptember 27., péntek 14:06
Curse of Chucky

Chucky visszakapta a méltóságát és végre újra igazi horror karakterré válhatott.
Az új rész egy teljesen önálló történet, nem viszi tovább a Chucky menyasszonya és a Chucky ivadéka szórakoztató, de már nem igazán horror hangulatát. Ez a rész talán a legjobb folytatás, ami méltán nevezhető folytatásnak, az első rész ismeretében. Míg a Gyermekjáték 2-3 próbálta az elsőt másolni, a 4-5 pedig teljesen eltért, addig ez visszatért a gyökerekhez és Chucky ismét félelmetes és kihasználja a modern kor adta lehetőségeket.
Kifejezetten ajánlatos darab, ha választhatnék, mely Chucky filmeket venném meg, akkor az elsőt mondanám (ami nem kapható nálunk) és ezt (amiről nem tudom, hogy kapható lesz-e).
Nézzétek!
0
2013. szeptember 27., péntek 3:37
Az, bazzeg, durvább. Nagyon beteg... :)
0
2013. szeptember 26., csütörtök 19:52
Váltságdíj / Kidnapped S1 (2006)

A befolyásos üzletember Conrad Cain fiát (Leo) iskolába menet fegyveresek rabolják el. A családi jogász javaslatára Cainék megbízzák Knappet, a profi túszmentőt, de amire Knapp egyáltalán nyomozni kezdene, már a nyakukon van az FBI, a média, az egyéb befolyásos rokonok, emberek a családtagok múltjából, és az is kiderül, hogy ez nem olyan egyszerű ügy, hogy egy telefon után a fiú és a váltságdíj majd szépen helyet cserél.

Régi sorozat (itthon az RTLKlub és az AXN is vetítette), de nálam csak most került képbe, részben a sztorija, részben a színészei miatt, részben mert sokan írták róla, hogy egy igazán csavaros és izgalmas darab, amit de kár, hogy elkaszáltak 13 rész után, ráadásul úgy szólt a fáma, a soha el sem készülő második évad szálait leszámítva a dolog igazából kerek. Ez mind be is jött. A karakterek, ami elsődleges, önmagukban kiválóak; mindenkinek van valami kis szenny a múltjában, amit meg lehet kapargatni, titkok, amik most kapcsolódnak össze, régi sérelmek, elfojtott vádak, bűntudat, és ezek mind szépen ki is vannak bontva. Nagyon tetszett Knapp figurája, de jó az apu-anyu páros, jó a Leo bizalmasává vált testőr, és igazából jók az átmeneti szereplők is, egy-egy új szál, két-három ember szinte minden részben tovább tágítja a Cain-univerzumot. Az is jó ötlet volt, hogy nem csak a nyomozók, hanem az emberrablók tevékenységéről is képben van a néző, még akkor is, ha megvalósításban lett volna mit javítani ezen. Viszont nagy erőfeszítés kellett, hogy ne hagyjam három rész után a fenébe az egészet, a 2. és a 3. epizód ugyanis olyan, mintha az írók az emberrablás lendületétől pofára estek volna, és két epizódnyi időre lett volna szükségük arra, hogy feltápászkodjanak. Ezt és pár, a sorozatokra amúgy is jellemző apróságot (pl.: amnézia) leszámítva szórakoztató volt a Kidnapped, ennyi időt pont megért.

8/10

Kicsit bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p60-niwrok-irasai#1141
0
2013. szeptember 24., kedd 22:29
Bad Milo!

A felnőtté válás ugye azzal jár, hogy egyre több stressz nehezedik az emberre, egyre több mindent kell lenyelni, egyre több mindenért felelősséget vállalni. Mindez rossz akaratot, gyűlöletet szül mások iránt, akár a tudatalattinkban is. A film ezt a lélek sötét oldalának nevezi. És most tegyük hozzá, hogy mindez egy vérszomjas kis geci szörnyeget képében materializálódik, ami amúgy az ánuszban lakik, és ha telítődik gonddal, gyűlölettel, idegességgel, akkor előbújik, hogy csillapíthassa vérszomját. Nem lövöm le a poént, de el lett baszva a film a szörny létrejöttének mikéntjének magyarázatával. DE, ettől függetlenül egy 80-as éveket idéző horror vígjáték, bár a poénok a végére egysíkúvá válnak, azért okoz pár kellemes percet. Egyszer nézhető, színészekkel sincs bajom. Ja, és ha valaki megnézi, az elején a zene kurvára hasonlít valamire, de lövésem sincs, mire. Pedig annyira, de annyira de ismerős!
0
2013. szeptember 23., hétfő 16:25
Kattintottam, de ilyeneket a FlashForwardból is össze tudtam szedni (mínusz gagyi cliffhanger), ezt nálad jobban nem tudja senki, aztán mégis összekaparta a maga 8 pontos értékelését:).

Soha ne mond, hogy soha:). Ha gyorsan elkaszálják, akkor lehet, adok neki egy esélyt. Dacból:).
0
2013. szeptember 23., hétfő 16:04
Hát nem egy szépség. :D
0
2013. szeptember 23., hétfő 13:32
Ja, és még valami. Mivel tudom, hogy Te ezt nem fogod megnézni, nyugodtan kattinthatsz az alábbi linkre, ahol erősen spoileres képekkel alátámasztják azt a jónéhány sületlenséget, amit én is tapasztaltam:

http://www.sorozatjunkie.hu/2013/09/18/under-the-dome-vege-az-1-evadnak/
0
2013. szeptember 23., hétfő 13:26
Rachelle Lefevre

Bizonyos beállításokban, bizonyos sminkben, ruhában nekem hasonlított két nevezett személyre. :)
0
2013. szeptember 23., hétfő 13:20
Ja, már rájöttem én is. Egyébként a héten megyek ki megvenni, aztán újranézem, azért csináltam. :)

Közben teljes a kudarc, mert itt meg elcsesztem a vastagítást, mérgemben le is feküdtem aludni.
0
2013. szeptember 23., hétfő 10:29
Működne a link, csak mivel pár hsz.-t kiemelve csináltál egy Triangle-topikot, így a 12. oldal, amire a link mutat, még nem létezik:).

Az egész sorozatban nekem az a legmisztikusabb, hogy hogy nézhet ki az a nő, akiről nem lehet eldönteni, hogy Liptai Klaudiára vagy Scarlett Johanssonra hasonlít-e jobban:).
0
2013. szeptember 23., hétfő 3:01
Na, ha már sikeresen nem működik a link, akkor bemásolom ide is:

A búra alatt

Először is: lóf@sz az alkotók valagába, hogy úgy fejezték be az évadot, ahogy azt tették. Ilyeneket a SupNat-ban szoktak csinálni, s már akkor is eléggé bosszantott ... Egy vígasztal, hogy ebből is legalább lesz folytatás, nem úgy, mint némely korábbi, ígéretes sorozatból: Flashforward, Rejtélyek városa, stb…

A hatalmas felhajtás ellenére – különösen a TV2 promójára gondolva – eléggé vegyes érzelmeim vannak az első évaddal kapcsolatban. Messze nem azt hozta, amit vártam tőle, így messze nem hozta azt, amit vártam tőle… A nyakatekert mondat pedig csupán azt érzékelteti, hogy az A búra alatt (továbbiakban BA) teljesen más irányba megy el, mint amire számít az ember: a misztikus, megdöbbentően jó felütés után egy társadalomkritikai, emberi jellemeket boncolgató tömegsorozattá szelídül, ami témát viszont már sokat láttunk filmen is - akár magától Stephen Kingtől, hisz a Ködben a boltban összezárt csoport kicsiben ugyanez volt… Én a BA-tól nem igazán ezt vártam, inkább egy jófajta sci-fit, némi Lost beütéssel, netán icipici horror feelinggel. Mert az előzetese, sőt a pilot is ezt sugallta…

De kezdjük az elején. A BA zseniális ötlettel kezdődik: egy amerikai kisvárosra egy láthatatlan és elpusztíthatatlan búra telepszik, senki nem tudja, mi az és miért van ott. A pilot eseményei megdöbbentően jók, a totális meglepetés, a balesetek, az egész szitu nagyon tetszett. A láthatatlan falnak kívülről nekihajtó, azon szétkenődő teherautó, vagy a hasonló okból lezuhanó repülő jól szolgálja a helyzet komolyságát, mint ahogy a szétszakadó családok, kapcsolatok is – kissé ugyan hatásvadász, de működik a két oldalról egymáshoz illeszkedő kéz látványa. Egészen kiváló indítás, amit a kettévágott tehén gagyi látványa/ötlete sem tud lehúzni – hogy aztán utána megtegye az a sok idiotizmus, amit a kisváros lakói művelnek a búra alatt…

Azt olvastam, hogy az alkotók kibővítették a karakterek listáját a könyvhöz képest – vélhetően pont ezzel ölve meg annak feszességét. Lehet, az összes bajom ide vezethető vissza, de mivel magát a könyvet nem ismerem, erről nem szívesen ítélkezem. Számomra most csak a látottak a mérvadóak: van egy fickó, ex katona, akinek a neve Barbie!!!!! … Anyám… Aztán van egy polgármester szerű valaki, „Big Jim” Rennie, aki a maga 165 cm-ével minden, csak nem big (egyébként tök örültem neki, ő volt Hank a Breaking Badben, bírom a faszit)... Aztán van egy vöröshajú csaj, akiről nem tudtam eldönteni, Liptai Klaudiára vagy Scarlett Johanssonra hasonlít jobban, de ami legfontosabb, van egy iszonyat idegesítő fekete hajú kölök, Big Jim fia, Junior, no meg néhány tini, egy pap, egy rendőrnő, egy leszbikus apuka/anyuka – „Üdvözöllek a 21-ik században!”. Ők alakítják a sorozatot, az ő kavarásuk, egymáshoz való viszonyuk adja a feszültséget, ami helyenként még működik is. A baj azzal van, hogy az összes többi figura a városban olyan, mintha ott sem lenne, a főszereplők meg olyan szinten logikátlan és hiteltelen dolgokat csinálnak, hogy totál kiábrándulsz az egészből. Spoiler nélkül nehéz alátámasztani ezt az állítást, de simán megesik, hogy aki egyik epizódban rád fogja a fegyvert, a következő epizódban a legjobb barátod – minden átmenet nélkül. Értem én, hogy a cél egyfajta görbe tükör mutatása volt az emberi természetről, de ezek a váltások borzasztóan hiteltelenek. Big Jim térnyerése feltételez egy rakás hülyét körülötte, fia a pszichopata nőrablóból az egyik kulcsfigurává válása, majd onnan visszatérése szintén. Egyszerűen az a kritika, amit próbáltak belevinni a sorozatba, iszonyat tömény és adott szituban értelmezhetetlen és hiteltelen. Nagyon. S sajnos ez a fő szál…

Ami jobban érdekelt volna, a Búra maga, totál mellékes. Kapunk némi Lost-szerű rejtélyt, némi idióta szituációt, gyakorlatilag semmit nem tudunk meg arról, ami igazán érdekes. Sőt, a tojás behozatala csak ront a helyzeten, a feltett kérdésekre nevetségesen bárgyú válaszokkal. A lakók a búra alatt meg – ehhhh… Bazzeg, a fejedre eresztenek egy kupolát, aztán éled tovább mindennapjaidat??? Oké, egyik epizódban voltak egy napos zavargások.. No de a többi nap? Aztán a külvilág. Letudva egy rakétával? Komolyan? Annyi, de annyi potenciál volt az egész szituban…

Ami viszont pozitívum, de igazából a finálé körülre jött elő: az az összetett, árulással, ármánykodással, megdöbbentő csavarokkal tarkított történet, Big Jim tevékenysége és térnyerése. Néha biza kapkodtam a fejemet, hogy most akkor ki kivel és miért, különösen a szőke csaj feltűnése után  - az már megint más kérdés, hogy ő aztán a semmiből totál hiteltelen és felesleges szereplő volt. A kis kopasz a végére viszonyt annyira utálatos egy figura lett, hogy már ő miatta megérte végignézni az évadot, várni, mikor b@sszák pofán. Kár, hogy ennek az egésznek, a politikai és bűnözői harchoz a búrának nem sok köze volt. A Gengszterkorzóban élmény volt, itt nem annyira.

Összegezve: nem olyan szép az egész, mint amennyire mondják – igaz, annyira nem is rossz, mint azt néhány weboldalon írják róla. Nálam erős közepes, a minek megvan a maga bája, de az nem az, ami miatt leülsz elé. A második évadért nem fogok remegni, hogy rögtön lássam.

60%

0
2013. szeptember 23., hétfő 0:58
Végignéztem. ;-)

Írtam róla bővebben, itt elolvashatod:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p165-r2-d2-irasai#1129

Itt meg beszélhetünk róla, spolierek mögött:

KÜLSŐ LINK
0
2013. szeptember 22., vasárnap 21:30
Egy gésa emlékiratait néztük :) Nagyon szép film volt!
0
2013. szeptember 22., vasárnap 20:44
Ha már Alan Ball akkor megemlíteném a Bansheet,ami két epizód alatt a kedvencem lett.
A jövőre véget érő True Bloodot hagyta ott a showrunner,hogy elkészítse a Cinemax első sajátgyártású sorozatát.

http://www.youtube.com/watch?v=1aYDopySWJQ

Nemigen lehetett tudni,hogy milyen lesz de 10 rész után csak annyit mondtam,hogy Hú b..meg! Kisvárosi hangulat,jó karakterek,vér,szex és kész is a mocskos szórakozás.
Ami mocskosul bejött! :)
0