Keresés

Ki mit néz most?

2013. szeptember 22., vasárnap 19:00
A Sírhant művek nem Ryan Murphy, hanem Alan Ball. Nem kötekedni akarok, de nekem a SFU az "életem sorozata". :) Lehet, hogy inkább a Nip/Tuckot akartad írni, az még Ryan Murphy sorozata volt. Az AHS amúgy nekem is nagyon bejön. Nálam eddig az első évad volt a csúcs, de az Asylum után a Covent is nagyon várom. Márcsak Kathy Bates miatt is. :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 18:44
Asylumban a karakterfejlődések lesznek a legdurvábbak. Eszméletlen jól oldották meg azt, hogy a végén azokat szánod a leginkább, akiket a sorozat elején szívből gyűlöltél. Ráadásul egyik karakter sem jól ismert/unt sémákból építkezik, a legtöbbjüknek kurva jó háttértörténetet adtak.

Szinkront nem vágom, másodikat csak angolul láttam, mikor éppen kijött az aktuális rész, hetente néztem rögtön az újabbakat. Mikor az első évadot elkezdte vetíteni a Viasat 6, elkezdtem újranézni, s bár nem volt rossz a szinkron, Jessica Lange eredeti hangja utánozhatatlan, és hiányzott is.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 18:27
Lesz Dallas,újabb 15 epizódot rendeltek be.Itthon viszont bukott ezért későre rakták.
Nálunk csak a nyomozós/heti ügyes sorik népszerűek,én viszont ki nem állhatom ezt a műfajt.
A Suits egy nagyon jó kis ügyvédes sorozat.Behozták Briliáns elmék címmel,de mivel nem nyomozós így esélye sincs mert éjfélre rakták.

Időm úgy van a rengeteg sorozatra,hogy nem filmet nézek este,hanem 2-3 részt valamiből.
Én a kezdetektől néztem hetiben az Ameican horror storyt és nagyon berántott.
Érdekes,hogy a Glee alkotópárosa egy ennyire más műfajban is tud minőségi szórakozást nyújtani.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 16:22
Éreztem én a Fringe-nél... nem nagyon jön be ez a jövőben játszódó történet, és ezt igencsak sajnálom, mert nagyon szerettem a sorozatot. Lehet, hogy csak az utolsó két részt nézem meg. Dallas-ból lesz 3. évad amúgy? Nem is hallottam róla. A Homeland-ben pedig bíztam, nagyon el lett találva ott is a szereposztás.

Nincs mit Artu, végre én is tudtam/tudok valami újat mutatni :) Rám nagyon nagy hatással volt a széria, nem is gondoltam volna, csak tudnám miért vártam vele ennyit?
0
2013. szeptember 22., vasárnap 15:45
Ezzel most felírattál egy újabb megnézendőt a listámra. Köszi! :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 15:44
Csak egyszer kell rákapni az ízére, s akkor egy évad három-négy nap. Egyébként a mai filmtermés mellett egy sorozat sokkal nagyobb élményt tud nyújtani, manapság olyanok már, mint egy gigászi film.

No persze számomra szigorúan csak egyben nézve, darálva. :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 15:31
Irigyellek benneteket, hogy van időtök sorozatokat nézni.
Számomra túl rövid az élet, hogy még ez is beleférjen. (No jó, nagyon ritkán meglesek én is egyet-egyet, de nálam egy évad hónapokig tart!) :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 15:18
Az Orange és a House of cards nekem is tervben van.
A Dallas 2. évaddal könnyű dolgod lesz,mert nagyon jó viszont a Fringe az borzalom lett a végére.Nagyon elszúrták sajnos.
A Homeland idei első részénél nem bírtam ki és megnéztem a DVDscreener változatot.
Tartja a színvonalat szerencsére.Jó esély van egy hasonlóan remek szeonnra.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 15:00
Én próbálom fejben tartani őket :) Mióta melózok, vannak elmaradásaim, de pár hete végre már rendes netem van, úgyhogy dolgozok a lemaradáson. Például a Fringe utolsó évadának nekem hiányzó részei is megvannak már, de valahogy még mindig nem tudtam magam rávenni a folytatásra. A Trónok harcának 3. évadát most daráltam le pár hét alatt, a Dexter befejező évadát most folytatom a 4. résztől, a Dallas 2. évadát is abbahagytam, de közben már kezdett a The Newsroom is, és még érdekelne a House of Cards, a Ray Donovan, de mindjárt itt van a Homeland új évada is, és még volt valami, ami hirtelen nem ugrik be, de nézni akartam... Ja, igen, az Orange Is the New Black. Szóval van mit pótolnom, csak időm nincs :S De egyenlőre még nem nagyon kavarodtam be, ennél több sorozatot egyenlőre nem is tudnék nézni.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:50
Egyébként van itt olyan aki használ valamilyen oldalt sorozatai rendezéséhez.
Én évek óta a Myepisodes.com-ot használom,hogy tudjam mikor melyik epizódot kell letöltenem.
A legtöbb amit párhuzamosan néztem az kb. 30 sorozat volt.Mondjuk nem tart soká az átfedés,mert eltérőek a premierdátumok plusz azért elkaszálom azt ami már érdektelen.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:47
Az első három rész után már én is látom, hogy az Asylum még elborultabb lesz. Jól tették, hogy Lange nagyobb szerepet kapott, Evan Peters-t meg alig ismertem meg az elsőben, miután előbb láttam a második évadban :) Ma este meló előtt jön a 4. rész, de már azonnal nézném a többi részt is és a harmadik évadnál már nem is várok szinkronra, ami amúgy szerintem egész jó lett, bár kissé furán hatott Csere Ágnes mint Lange hangja, de aztán beláttam, hogy jó választás, ahogyan a többieké is, még Quinto hangja is tetszik, pedig őt eredetiben szoktak meg.

A szobalány meg tényleg külön poén :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:45
Hogy konkrétabb legyek, aki a poszteren a háttérben a falnak támaszkodik, illetve aki előtte a padlót súrolja... az egy és ugyanazon személy.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:44
Kis SPOILER az AHS 3. évadhoz:

Az American Horror Story 3. évada boszorkányos témájú lesz ezért az első rész a találó Bitchcraft címet kapta. :)

SPOILER OFF

Hát igen.A 2. évad magasra tette a lécet.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:33
Az első évad egyik részére utaltam ezzel, ugyanis rengeteg jó poén-, illetve egyéb forrást szül az a helyzet, hogy a takarítónőt a férfiak máshogy látják, mint a nők. :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:32
Az Asylum még jobb lesz, legalábbis nálam toronymagasan verte az első évadot. Jessica Lange, Evan Peters még kiválóbb alakítást nyújt, a sztori még betegebb és még összetettebb, ráadásul több témakört is bevonzanak az évadba (Sátán, idegenek, titkos kísérletek, nácik... csak hogy párat említsek), újfent remek karaktereket, több horrort, több gore-t, és több elvetemültséget kapunk.
Mindezek után eszméletlen kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a boszorkányos témából a 3. évadban... :)
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:28
Mit tegyek, felszínes vagyok.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:27
A férfiak úgy látják a nőket, ahogy látni akarják őket, nem képesek a valódi "én"-t megtekintve a máz alá nézni. :P
0
2013. szeptember 22., vasárnap 14:03
Nem semmi a háttérben a szobalány.
0
2013. szeptember 22., vasárnap 13:56
Amerikai Horror Story - A gyilkos ház (AHS: Murder House, Season 1)

Múlt héten gondoltam egyet és beszereztem a második évad első három részét szinkronosan. Nem vagyok valami nagy horror rajongó, de párom az, és annyi jót hallottam erről a horror antológiáról, ráadásul a második évad helyszíne egy elmegyógyintézet, párom különösen szereti az ilyen helyszínen játszódó filmeket. Mivel sajnos a Walking Dead nincs szinkronosan (és mondjuk amúgy sem szereti a zombikat), Dexter meg nem érdekli, gondoltam sikerül ezzel kicsit berántani a sorozatok világába. Sikerült, de talán én jobban a hatása alá kerültem ennek a szériának... Úgyhogy a héten gyorsan letudtuk az első évadot, de most már igazán nehéz lesz a második évadot heti bontásban nézni. Jó hír viszont nekem, hogy jövő hónaptól én már nézhetem angolul a harmadikat is :)

Szóval, a hosszas bevezető után a Gyilkos házról: a legtöbb horrorfilmmel mindig is az volt a bajom, hogy nem elég hosszúak, nincsenek kidolgozva a karakterek, bíztam benne, hogy a sorozat jelleg ezt majd kiküszöböli. És így is lett. A karakterek zseniálisan lettek kitalálva, és legtöbbjük nem is ismeretlen még én előttem se, bevallottan a horror klisék alapján születettek meg szereplőink, de aztán szépen apránként kifordultak a jellemükből, és lett egyre elborultabb az egész sorozat, és ezt rendkívül élveztem. És amíg aktuális főhőseink idegeire megy a ház, részről részre többet tudunk meg a ház múltjáról, a mellékszereplők előéletéből. Minden kis sztori nagyszerűen lett megírva, eljátszva, bár a legtöbb színészt, színésznőt nem is ismertem, vagy csak rémlett, hogy itt-ott láttam őket, de fantasztikusak voltak! És jó őket viszontlátni a második évadban. Egyértelműen az egész sorozatot uralja Jessica Lange jelenléte, ahol ott van, ural minden egyes percet jelenléte. De a többiek előtt is le a kalappal: Evan Peters, Frances Conroy (Moira az egyik legkedvencebb karakterem volt), Dylan McDermott és Zachary Quinto nem voltak ismeretlenek előttem, de egytől-egyig fantasztikusak voltak, főleg Peters, amit alakított Tate-ként... De megjegyzem egy életre Lily Rabe, Connie Britton és Taissa Farmiga nevét is! De még nyugodtan kimásolhatnám az összes szereplő nevét, a casting nagyszerűre sikeredett. Néhol ugyan kissé beteges és túlzó a történet, de ez így volt jó, Ryan Murphy-t már tényleg nem tudom hova tenni, a Sírhant művek után egy Glee, most meg ez, legközelebb a Nickelodeonnak jön egy sorozattal? Vannak problémái, az látszik, de kit érdekel, ha ilyen szórakoztató (és félelmetes) műveket tesz le az asztalra? A képi világ, a zenék, a hangeffektek, minden a helyén volt, ha megjelenne dvd-n (no meg BD-n), azonnal megvenném, és évente elővenném. Bár ez utóbbi amúgy sincs kizárva :)

A hosszas ömlengés után még pár dolog, ami nagyon tetszett: a főcím a képeivel, zenéjével, a valóság összemosása a fikcióval (pl. a Fekete Dália ügy), vagy olyan apró tisztelgések a nagy klasszikusok iránt, mint a Psycho, Ragyogás, de párom egyből kiszúrta a Temetetlen múlt zenéjét is :) Így kell kedvet csinálni és megszerettetni a horrort olyannal, mint én, aki már egy nappal a megtekintés után elfeledem az ilyen filmek 90 százalékát.

10/10 - folytatódjék az Asylum :)
0
2013. szeptember 21., szombat 23:46
:)

Nem kell doboz. Néha alig várom már, hogy egyedül legyek... :)
0
2013. szeptember 21., szombat 23:42
Démoni doboz / The Possession

Zsidó Ördögűzőnek nem volt ez rossz, de ennyire sablonos és kiszámítható horrort rég láttam. Mert oké, használja egy film a klasszikus elemeket, végülis azokat várja a néző, de kell valami kis csavar. Itt nem volt, de ezt mintha a stáb is tudta volna, ezért inkább családi drámát csináltak, ahol a szülők válásán felül még egy démoni megszállás is kellemetlen perceket szerez a családtagoknak (például szerintem egy ilyen filmből kapásból ki lehet spórolni az "apu nem ér oda a lánya fellépésére"-típusú szakállas klisét). A végén szinte vártam egy hirdetést, hogy "Válságban a házassága? A gyermekei elhidegültek magától? Gazdag szín- és formavilágú démondobozaink a legelcseszettebb családba is visszacsempészik a vidám közös reggeliket, hogy Ön újra érezhesse az otthon melegét!".

67%
0
2013. szeptember 21., szombat 23:39
Ma végzek vele. Valószínűleg. :)
0
2013. szeptember 21., szombat 23:07
Már írtam, hogy nem olvastam a könyvet, így nem igazán tudom, hogy mennyire változtatták meg. Illetve az lenne még kérdés, hogy meddig jutottak el benne? Írok majd még pár gondolatot ide, ha végignézted! ;-)
0
2013. szeptember 21., szombat 15:10
Ezt most ne. :)
0
2013. szeptember 21., szombat 15:08
Tehát ne sajnáljam, hogy nekem (egyelőre) kimarad :)?
0