Keresés

Ki mit néz most?

2013. szeptember 21., szombat 15:05
Én még becsületből végignézem. De tényleg sok baromság van benn.
0
2013. szeptember 21., szombat 14:46
Pont ennél a résznél kaszáltam el.Nem bírtam a sok baromságot amit a szereplők művelnek.Pontosabban amit az írók művelnek a szereplőkkel.
A többinek már csak a kritikáját olvastam el meg néhány kommentet.
0
2013. szeptember 21., szombat 14:28
Hááát... a nyolcadik epizódnál járok, de nem vagyok tőle elájulva... :(

Számomra az átlagos, illetve az annál egy picit jobb kategória. De még van 5 rész, talán valami változik.
0
2013. szeptember 19., csütörtök 0:23
Igen, már néztem, hogy úgy köszöntek el a felirat készítői a végén! ;-)
0
2013. szeptember 18., szerda 21:52
"Tegnap késő este került fel a 13. rész, megnéztem: sajnos számtalan nyitott kérdés maradt... Vagy direkt így fejezték be? Nem olvastam a könyvet..."

Valami kell a második évadra is... :)
0
2013. szeptember 18., szerda 21:24
Tegnap késő este került fel a 13. rész, megnéztem: sajnos számtalan nyitott kérdés maradt... Vagy direkt így fejezték be? Nem olvastam a könyvet...

Ez a kib*szott "média" - az emberek tömeges félrevezetése / félretájokoztatása / manipulálása... Mindenhová kellene egy ilyen búra, alatta kis idővel fény derülne mindenre és mindenki elnyerné megérdemelt sorsát... Sajnos ez csak utópia...

"- Lehet, hogy Istennek képzeled magad az itt évő emberek között, de azt hiszem, mindketten tudjuk, hogy mi vagy.
- Na mi? Egy bűnöző?
- Rosszabb. Egy politikus."

Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzáfűzni... Leképezve "ide" ezt az egészet, vajon 24 év után kinyílik végre az emberek szeme és felfogják / elfogadják / megértik végre ezt az egész sz*rságot, amit műveltek / művelnek velünk?!?
0
2013. szeptember 18., szerda 20:26
Ha már ennyien összejöttünk Triangle-ügyben, akkor talán érdemes ajánlanom a "mentőcsónakot" és az ott folyó beszélgetést a filmről, hátha lesz kedve valakinek csatlakozni:):
http://filmforum.hungarianforum.com/t11p150-r2-d2-irasai
0
2013. szeptember 18., szerda 16:12
Rekviem egy álomért még mindig ugyan olyan jó mint mikkor elsőnek láttam.
0
2013. szeptember 18., szerda 14:53
Én meg direkt nem írom le, mi minden jutott eszembe, mert akkor a meglepetés ereje csökken... mondjuk a Szellemhajó evidens. :)
0
2013. szeptember 18., szerda 14:38
Nekem már nézés közben a film felénél is beugrott az Időbűnök. Amikor felmentek a nagy hajóra az elején, és senkit nem találtak, akkor meg a Szellemhajó ugrott be.
0
2013. szeptember 18., szerda 13:14
Örülök, hogy neked is bejött. Én most boldog-boldogtalannak ajánlom, méltatlanul lett mellőzve.

Valóban hasonlít néhány másik filmre, de inkább csak utána gondolkodsz rajta... :)
0
2013. szeptember 18., szerda 10:39
Tegnap este én is tettem vele egy próbát. Eddig erről a filmről nem is hallottam, valahogy teljesen elkerülte a figyelmemet. Tényleg nagyon jó volt. Volt néhány film amire hasonlított, de ettől még nagyon jól szórakoztam rajta. Fel is írtam magamnak, hogy majd meg kellene venni.
0
2013. szeptember 18., szerda 1:28
Nem baj, nem vagyunk egyformák. :)
0
2013. szeptember 18., szerda 1:26
Lelkesedésetek átragadt, így tettet egy próbát. Engem nem fogott meg a film semmilyen szinten. Hiába igyekeztem az utánérzetet kikapcsolni végig megmaradt, folyamatosan sejtettem/tudtam mi lesz a következő mozzanat. Próbáltam mélyebb összefüggéseket keresni a körforgásban, de az sem sikerült. Ettől még lehet jó a film, de nekem nem sikerült egy hullámhosszra kerülnöm vele. 4/10
0
2013. szeptember 17., kedd 21:21
Én is így teszek.Eddig vártam valamiért de most lenyomom,talán két-három nap alatt.
0
2013. szeptember 17., kedd 20:52
Végül is megnéztem a Föld utánt.
Esküszöm nektek, direkt úgy ültem le a film elé, hogy nem hagyom magam befolyásolni az eddigi kritikák által, megpróbálom szimplán élvezni a dolgot, mega  jóra odafigyelni.
Röviden: nem olyan szar, mint amit előzetesen vártam, de attól még szar.
A történet unalmas és vontatott, annyi az egész, hogy egy karakter el akar jutni A pontból B pontba, közben faszságokról beszélget -néha- az apjával. Rengeteg minden nincs megmagyarázva a filmben, tele van illogikus következményekkel meg cselekedetekkel, sőt, konkrét bullshit szövegekkel is.
Jaden... ez a gyerek baromi irritáló. Egyszerűen felbasz, ahogy látom, hogy néz a bárgyú, kifejezéstelen arcával. Ha meg ebszél, olyan groteszkül artikulál, szinte fröcsög, ahogy okádja a szavakat. De komolyan, ki beszél így?
Will karaktere, mint apa figura, egy inkompetens, érzéketlen barom. De komolyan, egyetlen jó tulajdonsága nem volt a karakterének. Még a felesége is csak félelemből maradt mellette, meg a rájuk gyakorolt terror miatt, legalábbis amit a közös 1 perces beszélgetésükből kivettem. Jobban járt volna mindenki, ha szépen elvérzik a hajóroncsban.
Ami legalább jó volt: a zene nagyon tetszett, a zongorás tételek, a nagyzenekari melódiák tényleg dallamosak és hangulatosak voltak. A tájképek meg úgy a természet által visszafoglalt Föld gyönyörű. A jövőbeli design is tetszett (űrhajó, házak).
CGI néhol baromi ergya, máshol egész korrekt, kb. mint a RIPD-ben.

Összességében unalmas volt, rossz színészi alakításokkal, levegőben lógó történettel. Nem is ragozom, de most komolyan, szerintetek így teljesedik ki egy apa-fiú kapcsolat? Hát kurvára nem! Nem volt értelme az egésznek. A visszaemlékezés jelenetek is szarok voltak, bugyuták és értelmetlenek, és nem mentette meg sem a szép képi világ, sem a kifejezetten kellemes zene.

3/10. Marad a boltokban.
0
2013. szeptember 17., kedd 3:50
Köszi Niwrok, ez iszonyat jó volt!!!

Bővebben hamarosan. :)
0
2013. szeptember 16., hétfő 15:01

Gyilkos hajsza/The Following

Ha valaki érez még úgy, mint én, miszerint a 24 S8 fináléja óta keresi azt a sorozatot, ami felérhet Jack Bauer kalandjaihoz, nos, annak jó hírem van. A Gyilkos hajsza majdnem felér. Legalábbis lendületben, izgalomban, kiszámíthatatlanságban. Talán karakterekben is, azok színességében mindenképp… Ennél mélyebben viszont nem érdemes belemenni, mert a 24 számomra véglegesen a trón tetejére telepedett, s azt csak egy új 24 taszíthatja le onnan…

Ahogy a Gyilkos Hajsza (továbbiakban GYH) kezdődik, az kegyetlen jó: a Sweet dreams metálosított gitárdallamaira börtönből megszökő sorozatgyilkos kiváló felütés, a pilot végtelenül feszült és rendesen megdöbbentő is egyben. A sorozatgyilkos Joe Caroll (James Purefoy, aki Marcus Antonius volt Rómában) ördögi tervet eszel ki legnagyobb ellenfele, Ryan Hardy (Kevin Bacon) FBI ügynök ellen, aki börtönbe jutatta őt 14 lány meggyilkolásáért. Minden cselekedetnek súlya van, minden mindennel összefügg, Caroll mosolya mögött egy lángelme tűnik fel: Hardy pedig, mint egy kiégett, alkoholista FBI-ügynök csak kénytelen-kelletlen veszi fel a harcot a bűnözővel szemben. A gyilkos hajszát…

Mert bizony Caroll ténykedésének egyre több ártatlan ember esik áldozatul, az események előrehalad tával egyre csavarosabb és megdöbbentőbb lesz a sztori. Már önmagában Hardy figurája megidézi a 24-et - annak is harmadik évadát, mikor Jack volt maga alatt -, hisz Hardy hasonlóan öntörvényű, szabályokat kikerülő figura, de a kiszámíthatatlan fordulatok, a váratlan halálesetek csak ráerősítenek erre az érzésre. Ismét – végre!!! – egy olyan sorozat, ahol nem lehet kitalálni, mi fog történni, ahol nem tudhatod, ki marad életben az epizódok végére. A két főhősön kívül bárki meghalhat, s az írók nem szégyellik kihasználni ezt a tudatot: cliffhangerekkel, időszakosan bizonytalanságban hagyott nézőkkel. Feszültsége és fordulatai miatt méltó társa lehet a 24-nek, a CTU szerepét átvéve az FBI, a terroristák helyét pedig a sorozatgyilkos. És a követői…

Ugyanis menet közben GYH-nak van egy érdekes bővítménye: Carollnak rengeteg beteg követője akadt, akik E.A. Poe költészetén át, Caroll örökségét követik kinn a nagyvilágban. A GYH egy idő után egy baromi nagy pszichopata gyilkosszemle lesz, ennek minden előnyével és hátrányával. Előnye az iszonyat sokszínűség, a rengeteg szálon mozgatott rengeteg érdekes karakter. Kimondottan jó – s beteg lelkük ellenére talán még néha szeretető – figurák sokasága, Emmával, Jacobbal az élen. Hátránya – s egyben az egész sorozat legnagyobb hibája -, hogy egy idő után hiteltelenné válik az egész, a Caroll által évekkel előbb leszervezett események a sztori fokozatos tágításával egyre inkább valószerűtlenné válnak. Ahogy jönnek be a képbe az új követők, ahogy bővül a szekta, úgy válik az egész történet kissé életszerűt lenné és túlkomplikálttá… S miközben az események továbbra is hemzsegnek a meglepetésektől, ott motoszkál a néző fejében, hogy „Hát ezt meg hogy lehetett??”

Minden sorozat lelke a történeten kívül a karakterek. Nos, azokra lehet itt végképp a legkevesebb panasz. A rossz oldalon számtalan érdekes figura van, némelyiknél idő is jut arra, hogy megtudjuk, miért lett gyilkos, a csúcs természetesen egyértelműen Caroll, aki szinte már Hannibal Lecteri magasságokat ér el a végére. A másik oldal, az FBI tagjai nem kevésbé érdekes alakok, Parker vagy Weston szerintem önmagában elbírna egy sorozatot, de Claire, Caroll exe a maga különleges viszonyával, illetve fia, Joey is remekül megírt karakter. A bőrükbe bújt színészek nagyon jók, mégis kimagasodik a mezőnyből Purefoy és Bacon. Ahogyan kell is. Nem véletlen Kevin Bacon díja – de igazából én Purefoyt (is) díjaztam volna

Tetszett, hogy sem a szerelmi szálat, sem a zsaru szenvedését nem vitték túlzásba, ezzel nem törték meg a sorozat lendületét. Tetszettek a többé-kevésbé hiteles akciójelenetek, s ha az FBI illetve a többi hatóság kevésbé lett volna néha töketlen, tényleg egy életszagú sorozat lehetne. Bár, ha őszinte akarok lenni Jack Bauer kalandjai sem voltak mentesek a túlzásoktól… annál több meg itt sincs… Ehh, de nem akarok őszinte lenni. A The following – ami címnek a kinti követőkkel teljesen más a valós jelentése, mint azt a magyar címe utalhat -, hasonlóan kiváló szórakozás, mint a 24. De nem jobb.

Az RTL-en most vetítik, talán még ki is adják itthon.

85%

0
2013. szeptember 15., vasárnap 20:36
Láttam, hogy 13 részes, de nem bírtam ki: csak néztem, csak néztem... Ha holnap lemegy kint, szerintem keddre készen is van a felirat hozzá! ;-)
0
2013. szeptember 15., vasárnap 20:17
Az utolsót már megvárhattad volna... :)
0
2013. szeptember 15., vasárnap 19:08
Nem semmi ez "A Búra Alatt" sorozat: tegnap végigtoltam 12 részt egymás után - természetesen eredeti nyelven, felirattal...
0
2013. szeptember 14., szombat 13:46
ébredés miatt volt az első!
0
2013. szeptember 14., szombat 13:40
:-)
0
2013. szeptember 14., szombat 13:30
Nálam se a végén lenne a horror. Félek a sötétben. :)
most posts by TM
0
2013. szeptember 14., szombat 13:28
mai BD maraton megtekintési sorrendben:
Evil Dead (remake)
Gengszterosztag
Cowboyok és űrlények
Az egyetlen
0