Keresés

Ki mit néz most?

2013. szeptember 5., csütörtök 17:26
Kiscsajt miko befenyítí az hatalmas volt!
Meg úgy az egész.

Látatlanban nem akarok ajánlani de kedvet kaptam a másik spanyol nyelvű filmemhez is ami a gépemen van.
A címe El cuerpo (The body)  
Elég hangulatos kriminek tűnik.

http://www.youtube.com/watch?v=V0vCyRHs3k8
0
2013. szeptember 5., csütörtök 2:23
Én is megnéztem végre, hatalmas film volt, rég láttam ennyire morbid és bizarr thrillert.
0
2013. szeptember 4., szerda 22:41
Szívesen, máskor is :).
0
2013. szeptember 4., szerda 21:44
Jó kis film volt.Köszi az ajánlást Niwrok.
A Conjuringot is megnéztem és nagyon tetszett pedig klisékből építkezik.
A jumpscare is betalált egyszer pedig az ilyenek már nincsenek hatással rám.
A rendezés,színészi játék és az operatőri munka elsőosztályú volt.Ezek emelik ki a filmet az átlag horrorok közül.Hangulatos darab ami nagy szó a modern amerikai horroroknál.

Lehet,hogy azért is tetszett ennyire,mert sok közepes és/vagy gyenge horrort láttam.
A találtkamerásakat is bírom de az Utolsó ördögűzés(Last exorcism) egy nagy halom kaki volt.
A másodikat már kihagyom az biztos.
A Sinister állandóan a hirtelen ijesztgetésekkel operált közben meg elég érdektelen és lapos volt.A lassú történetvezetéssel nincs bajom ha a film érdekesebb lett volna.
A Possesssion(Átokdoboz) se volt nagy szám de azt egy korrekt iparosmunkának tartom.A trailer előtte a jó ötleteket belőle.
Az előző kettőnél viszont mindenképpen jobb.
0
2013. szeptember 2., hétfő 23:04
Már vagy háromszor meg akartam nézni, de mindig elhalasztottam, ez viszont kedvet csinált hozzá, úgyhogy szedem és nézem is.
0
2013. augusztus 31., szombat 2:24
"... ha már ő nem boldog, akkor gondoskodik róla, hogy más se legyen az. Kinek-kinek már egy tapintatlan megjegyzés,..."

Nem tudom, de lehet a szomszédunk nevet váloztatott Cesar-ra. Mármint mikor részeg. De majdnem mindig részeg. :(
0
2013. augusztus 31., szombat 2:15
Mientras Duermes / Sleep Tight / Amíg alszol

...avagy "Dögöljön meg a szomszéd tehene is... lehetőleg álmában!"

Cesar nem boldog. Az élete nem szól másról, mint hogy annak a lakóháznak az ügyeit intézi, ahol gondnok /portásként dolgozik, és a beteg anyját látogatja a kórházban. Amíg nem sikerül rájönnie, hogy hogyan legyen boldog, hogy a tetőpárkányról levetődés mitől lehetne kevésbé vonzó, addig Cesar sajátos hobbit talált magának: ha már ő nem boldog, akkor gondoskodik róla, hogy más se legyen az. Kinek-kinek már egy tapintatlan megjegyzés, egy elhanyagolt szobanövény is elegendő, de akinek ez nem elég, hogy arcára fagyassza a mosolyt, az elégedettséget, annak Cesar minden képzeletet és mértéket felülmúló ötlettárával kell szembenézni... akár a nap 24 órájában, ahogy az egy lelkiismeretes és kitartó gondnokhoz illik. Ráadásul úgy hozza a sors, hogy Cesar egy különösen erős "ellenféllel" kerül szembe, és nagyjából akkor, amikorra a lakók egyikének már feltűnt Cesar ténykedése.

Ilyen morbid thrillert sem mostanában láttam:)! Amilyen beteg az alapötlet, olyan változatos a kivitelezés, elvégre az első fél óra szinte nem más, mint Cesar rideg, nyilván többszörösen kipróbált módszerének bemutatása, hogy aztán onnantól az izgalomig fokozódó feszültséget és az erős drámai szálakat csak néha oldja egy-egy hitetlenkedő nevetés. A vége meg :O....  

83%
0
2013. augusztus 26., hétfő 4:44
Egyszerűsítős :).

8/10 = 0,8 = 80% :D.
0
2013. augusztus 25., vasárnap 13:57
8/10

Ez meg milyen rendszer???? :)))
0
2013. augusztus 25., vasárnap 13:14
Szívesen megadnám, de itt csak nyilvánosan tudom.
Az beleférne neked, ha itt http://filmforum.hungarianforum.com/ regisztrálnál, és utána ott üzennél privátban?
0
2013. augusztus 25., vasárnap 10:53
Niwrok, elkérhetném az e-mail címedet? köszi.
0
2013. augusztus 25., vasárnap 10:06
Not Suit_able for Children avagy "Gyerek (a) kezébe nem való!"

A húszas éveiben csak a bulinak és a csajozásnak élő Jonah lakótársaival, Stevie-vel és Gus-sal majdnem minden héten igazi partiparadicsommá varázsolják a házukat. Az egyik ilyen buli során az aktuális "farokmelegítő" jelzi Jonahnak, hogy valami nem stimmel, van itt valami dudor, aminek nem kéne ott lennie, az aggódó srác pedig pár nappal később, egy kivizsgálás után megtudja a dokijától, hogy hererákja van. Az orvos megnyugtatja, hogy ez egy kevésbé súlyos formája a betegségnek, műtéttel viszonylag egyszerűen kezelhető, és a felépülés is szinte 100%-os... csak a gyereknemzésre nem lesz többé képes, így előzetesen le kéne fagyasztani a mintájából. Azonban a spermabankban kiderül, hogy genetikai okokból nem tudják tárolni az örökítőanyagot... és bár Jonahban még sosem merült fel, hogy családot, gyerekeket akarna, megrémül, hogy vagy most gondoskodik egy utódról, vagy már sosem lesz rá alkalma. Úgyhogy a projekt a műtétig: találni egy nőt, aki gyereket akar, de legalábbis vállal tőle...

Szimpatikusnak és kedvesnek tűnt a sztori, valami viccesen romantikust és tanulságost vártam, és pont azt is kaptam. Reméltem, hogy a humor nem megy el túl obszcénba vagy altestibe, de a "legdurvább" poén az volt, hogy vajon a toalettkacsa flakonját lehet-e használni a sperma célja juttatására :D. Külön jó pont volt az Emma Stone-ra hajazó Sarah Snook, úgyhogy...

8/10
0
2013. augusztus 24., szombat 13:24
A.C.A.B. Minden zsaru rohadék

Jó film. Olaszországban érdekes tendencia mutatkozik az elmúlt filmek filmtermésében, ami nekem tetszik. Nagyon hangsúlyos szerepet kapnak a mai olasz filmekben a társadalmi problémákat bemutatása (Gomorrah, A tenger törvénye, A.C.A.B., Il divo, Nanni Moreti filmjei). Szinte a neorealizmust idézi meg, ahogy a szegénységről, a korrupcióról, a bűnözésről, a politikáról, a bevándorlásról, a munkavállalásról vagy ahogy bizonyos foglalkozásról szólnak. Csak teszi mindezt modernül és frissen.
Ez a film a rohamrendőrök életébe enged betekintést, akiknek küzdeniük kell a munkájukban és a magánéletükben. Testvéri kötelék alakul ki közöttük és tudják: az igazság és az igazságszolgáltatást nem mindig lehet törvényes úton elintézni.
Ez is egy olyan film, aminek lehetne magyar megfelelője, csak nálunk valamiért nincs túl nagy akarat (meg ötlet se?) ilyen filmek elkészítésére.

Túl a fenyvesen
Ez is jó volt. Komoly, megható dráma, komoly emberi ábrázolásokkal. Legjobba az tetszik benne, hogy bizonyos szereplők életútját, előéletét továbbgondolhatjuk, így marad egyfajta titok is néhányukkal kapcsolatban. Nem olyan filmet kaptam, mint vártam. 3 az egyben volt én meg azt, hittem végig az első történetet fogja kibontani. Jó volt így is, de tovább néztem volna azt is :)

0
2013. augusztus 17., szombat 21:15
The Purge

Minden hibája ellenére ez egy nagyon feszült és izgalmas film.Nekem nagyon tetszett.
Az alapötlet hülyeségén nem érdemes fennakadni,mert cserébe kapunk egy klisés de jól felépített kis filmet.

The Colony   No One Lives   Aftershock

3 elég középszerű film.Hamar elfelejtem majd őket.
A kolónia vége egész pofás kis horrorba fordult át de mint posztapok film nem jött be.Gyenge trükkök jellemezték,gondolom a kis költségvetés miatt.Valami Divide-szerű dolgot tudtam volna inkább elképzelni,de inkább akcióztak a CGI fagyban.
A másik két filmtől többet vártam.Voltak jó pillanataik de semmi többet nem nyújtottak.Az utórengésnél idegesített,hogy sok halált nem is mutattak meg.Egy horrornál azért nem ezt várja az ember.Ebből a szempontból a No one lives jobban sikerült mindenképp.
Az Aftershock frappáns befejezése viszont bejött.

Inbred

http://www.youtube.com/watch?v=3lvUCAHRa6I

Falusi redneckek mészárolnak fiatalokat ebben a szintén közepes angol horror-vígjátékban.
Egy-két ötletes halál,bizarr tálalásban de egyébként egyszer nézhető alkotás.

The Croods

Jópofa animációs mese.
Az eredeti hangok kifejezetten fokozták az élményt.

The Call

Ez a film iskolapéldája annak,hogy hogyan kell klisékből és jól ismert elemekből  jó tempójú és izgalmas filmet csinálni.A színészek is jók voltak.
0
2013. augusztus 15., csütörtök 13:00
Ezt megint hogy....

Ja, tudom, múltkor mondtad, de nekem még az aktuális néznivaló pótlására is alig jut időm, nem hogy ilyenekre leljek.
0
2013. augusztus 15., csütörtök 12:59
Ta-weo / The Tower

Nincs benne varázslat, ez a film tényleg egy "Pokoli két torony", majdnem 40 év után nem is baj, hogy a koreaiak láttak fantáziát benne. Ugyanazokat a paneleket idézi meg, tehát adva van egy épület, ahol az anyagi érdekek felülírták a tűzbiztonsági követelményeket (érdekes, hogy alkar vastagságú "titánium" tűzzáró ajtókra viszont futotta...), ahol világraszóló buli van (avatóünnepség karácsonyi partival egybekötve). Aztán tűz üt ki -és itt nem is egy szimpla zárlat okozza, hanem még ezzel is rátesznek egy lapáttal a figyelmeztetések figyelmen kívül hagyására és a magamutogatásra-, és a luxus máris lángokkal és robbanásokkal körbeölelt csapdává válik. Megvannak ugyanazok a szereptípusok, tehát a sok hősies tűzoltók, a biztonsági manager, a mindenféle szerelmespárok (amitől a film első fél órája olyan, mintha ez a Pokoli torony helyett az Igazából szerelem remake-je lenne), a beképzelt sznobok, csak mindezt megkoronázza még egy kislány. Még konkrét jeleneteket is megidéznek, mint például a liftest vagy a tetőtérben levő víztartályok leeresztését.

Az eltelt időben persze sokat fejlődött a filmes technika is, úgyhogy lehet mindenből sokkal nagyobbat és pusztítóbbat beletenni, leszakadó emeleteket, kitörő üvegtáblákat és persze sok-sok vért, merthogy azzal sem spóroltak, ami jól is van így egy katasztrófa közepén. Amiből viszont lehetne kevesebb, azok a hisztérikusan visongó, rajzfilmszökevénynek tűnő szereplők, gondolva itt leginkább a konyhai kuktára és a vallási fanatikusokra, akik a puszta felbukkanásukkal vígjátékká tudtak tenni bármilyen jelenetet. Az érzelmi töltet, a tragédia és a veszély árnyéka így sajnos a film hangulatán és a szereplők játékán sokkal kevésbé jön át, mint a trükkfelvételeken... vagy mint kéne.

77%
0
2013. augusztus 15., csütörtök 12:11
The Collection

Az előző részről két éve írtam (az előzményben elolvasható), ami a Gyűjtő nevű sorozatgyilkos módszerét mutatta be egy peches besurranó tolvaj szemszögéből. Ennek lényege annyi, hogy a Gyűjtő kiválasztja valamilyen embercsoport egy tagját, a környezetüket (ház, iroda, munkahely, stb.) házibarkács módszerekkel átalakítja gyilkos csapdává, a többieket esetenként válogatott kínzások közepette megöli, a kiszemeltet pedig hazaviszi a "gyűjteményébe". A The Collector még másodszorra nézve is izgalmas és feszült volt, részben a sötét házban osonás és a kiszámíthatatlan csapdák miatt, részben mert a tolvaj magánéleti problémái is remek motivációt jelentettek, hogy miért ne húzzon el a házból az első gyanús reccsenésre.

A kvázi folytatás The Collection az első részt sajnos csak nyomokban tartalmazza, és ettől nem változott előnyére. Ezúttal a Gyűjtő az egyetemista Elenát szemeli ki egy diszkó vendégseregletéből, csakhogy a lánnyal rossz lóra tesz, lévén Elena egyetlen gyereke egy dúsgazdag férfinak, a végletekig lojális biztonsági főnökük pedig valami ex-kommandós, aki semmi perc alatt összeránt egy állig felfegyverzett zsoldos osztagot, hogy a Gyűjtő nyomára bukkanjanak. Ebben az előző rész túlélője lesz a segítségükre, így rövidesen otthoni terepen próbálják levadászni a gyilkost... de legalábbis túlélni a csapdáit.

A lopakodás és a csapdában vergődés izgalma a múlté, ehelyett a The Collection egy bomlott elme elvarázsolt halálkastélyába tett kirándulás és az időnként röhejes hentesmunka ábrázolása. Ettől persze még lehetne érdekes, de nekem nem volt az, főleg mert az esetenkénti stílusváltások (például amikor a néző pár percre egy hentelős zombifilmben találja magát) a kelleténél gyakrabban zökkentettek ki az amúgy is szinte teljesen érdektelen szereplők vágóhídi sétájából. Ráadásul az egész gyűjteményesdi értelmetlensége is egyre jobban megmutatkozik, hiszen egy gyűjtő nyilván megbecsüli a gyűjteményének darabjait, itt viszont egy kivételével ennek nem nagyon láttam jelét.

61%
0
2013. augusztus 9., péntek 12:30
A nosztalgiafaktor sokat segít valóban, de nem feltétel. A régi némafilmeket is szívesen megnézem, pedig nem olyan kaliberű filmeken nőtten fel :)
De belátom azt is, hogy ma, amikor már a technikai paraméterek (3D, DTS, 5.1 FULL HD, stb)a fő tényezők egy filmnél, akkor kicsit elvetemült dolognak tűnhet ha valakire nagyobb hatással van egy alámondásos Alien VHS, mint egy Prometheus IMAX élmény :)
0
2013. augusztus 9., péntek 1:36
Hagyd szegényt! Azt hiszem, őt már elvesztettük. Én sem bírom már sokáig ép ésszel ebben a rohadt melegben.
0
2013. augusztus 9., péntek 1:10
"... musical változat."

Ez meg mi a tököm??? :)
0
2013. augusztus 9., péntek 1:09
Csak egy szimpla bejelentés volt, az örökre titok marad, hogy mennyire tetszett ez a musical változat.
0
2013. augusztus 9., péntek 0:49
Klasszikus, valamikor újra kéne néznem.
0
2013. augusztus 9., péntek 0:46
És? :)))))

Kíváncsi vagyok, működik-e még mindig, ugyanis szerintem zseniális mozi...
0
2013. augusztus 8., csütörtök 15:09
Legbelső félelem
0
2013. augusztus 8., csütörtök 1:09
CV, jó hírek a Berserkkel kapcsolatban!!

Berserk Golden Age Arc III: Descent was finally released in Japan on Feb. 1, 2013. On Feb. 2, a stage greeting for the movie was held.
Berserk Golden Age Arc III: Descent is the finale to the Berserk Golden Age Arc trilogy. However, director Toshiyuki Kubooka revealed that there is even more to come, saying, “Originally, [*Golden Age Arc*] was started as one part of the Saga Project. We are currently working on plans for the next movie, but that is all I can say for now.”
The goal of Saga Project is to adapt the entire story from the manga Berserk into movie form. However, we wonder how the series will progress from here. It seems that the legend of Berserk may have just begun.

Kurvára remélem, hogy összejön!
0