Keresés

Ki mit néz most?

2013. augusztus 7., szerda 23:07
Lehet az lesz. :)
0
2013. augusztus 7., szerda 19:04
"Venném én nagyon szívesen a sorozatot, főleg, hogy a kedvenc hazai kiadómé a forgalmazás joga, csak sajnos annyira nem fogynak a kötetek, és olyan lassan hozzák ki az újabbakat, hogy ez a tempó számomra inkább őrjítő, úgyhogy lehet ebből külföldi beszerzés lesz, sajnos... :("

Akkor azt ajánlom, hogy szerezd be azokat, amik magyarul megjelentek, majd állj át a külföldire. Így akkor támogattad a kiadót és nem is kell hónapokat várnod a következőre. Amúgy a magyar kiadás külsőségekben is követi a japán és az angol megjelenések kinézetét, így elütni se ütne el egymástól.
0
2013. augusztus 7., szerda 13:07
Igaz, bár az OVÁ-nál a végén még kapunk durván plusz 10 percet, hogy mi történt az Eclipse után, ami előnyére vált a történetnek, kicsit jobban össze van kötve a múlt a jelennel. Az utolsó rész végén kapunk egy "This is only the begi-nning" feliratot, ami vagy azt jelenti, hogy szándékozni folytatják a jelen eseményeitől az OVÁ-t (aminek nagyon örülnék), vagy pedig arra utal, hogy ez tényleg csak egyfajta felvezetés volt, aztán ha érdekel a többi, ott a manga.
Amúgy ajánlom, hogy legalább az utolsó részt lesd meg, sokak szerint sokkal kidolgozottabbra és hatásosabbra sikerült itt a végjáték, mint a sorozatban.

Venném én nagyon szívesen a sorozatot, főleg, hogy a kedvenc hazai kiadómé a forgalmazás joga, csak sajnos annyira nem fogynak a kötetek, és olyan lassan hozzák ki az újabbakat, hogy ez a tempó számomra inkább őrjítő, úgyhogy lehet ebből külföldi beszerzés lesz, sajnos... :(
0
2013. augusztus 7., szerda 9:47
A régi sorozat (97-es) is idáig tartott. Remélem folytatják az OVÁ-t mert csak így lenne értelme ugye annak, hogy újra feldolgozták. Én anno nagyon felbasztam magam a végén, pont azért ugye, mert nem folytatták. Ezen dühöngtem, a Twin Peaksén, meg depressziós lettem. :D

Egyébként nálunk kiadták a manga első hat kötetét szerintem nagyon jó kiadásban, nagyon ajánlom!
0
2013. augusztus 6., kedd 1:16
Bocs, hogy belekotyogok, érdekes, hogy a The Divide-ot említed, megosztotta a nézőket, A Rottenen 26%-on áll :-D Olyan dolgokat hoznak fel ellene, amik vagy figyelmetlenségből elkerülték a bírálók figyelmét, vagy pedig szándékosan nem magyaráztak meg a filmben. Nagyon jó kis p-a film, sötét és nyomasztó hangulattal.
Máshol már említettem, hogy nekem a kedvenc poszt-apokaliptikus filmem a Threads, 29 éves tv-film (doku-dráma), de elképesztően nyomasztó és lehangoló ma is, pedig hol van már a hidegháború... Valahol valaki azt írta, hogy ha a Threads után vidulni támad kedve, megnézi a Másnapot :-D
A The War Game (Peter Watkins  The War Game) bizonyos szempontból túltesz a Threadsen is, 20 évig a BBC be sem mutatta a tv-ben.
Az Éli könyve bennem nem hagyott mély nyomot, Az út nem rossz, de a filmnek inkább a látványvilága üt, meg egy-két jelenet.
Az Akira alap :-)
0
2013. augusztus 5., hétfő 23:42
Mostanában nekem is nagyon hullámzó a hangulatom, bár nincs konkrét oka, mindenesetre át tudom érezni a helyzeted. Elég mély nyomot hagyott bennem a film, konkrétan egész nap szar kedvem volt. Persze nem hiszem, hogy emiatt, de biztos ez is közrejátszott.

Éli könyvét régen láttam, egyszer nézős film volt számomra, elég sete-suta csavarral meg moralizálással. Nem kifejezetten durva film, számomra. :)
Ha durva poszt-apok filmet akarsz, ajánlom a Divide-ot.

Ninja Scroll nagy kedvencem, bár már azt is nagyon régen láttam, sajnos, viszont steelbook-ban meg is van, még innen rendeltem, lehet a napokban újranézem.

Akirát pedig nagyon ajánlom, számomra egy kult, meg sokak szerint is mérföldkő az animék történelmében, ráadásul félig-meddig boncolgat is olyan témákat és problémákat, mint a Berserk, persze más közegben. Ha majd megnézed, és tetszeni fog, szerintem akkor állj neki a Berserk-nek. :)
0
2013. augusztus 5., hétfő 23:24
Na, most komolyan kirázott a hideg. Ehhez össze kell szednem magam, nem gyengén. Egyébként sem vagyok túl optimista mostanában és hullámzó kedélyem van emellett.
Az embertelenség miatt tartok a posztapokaliptikus filmektől is. Bár amit legutóbb láttam az Éli könyve volt.
Arra mondhatjuk, hogy nem olyan durva. Talán. Nem tudom kinek mi a durva.

Eszembe jutott a Ninja Scroll is azt sem régen láttam. Ez sem vlmi happy and történet.
Akira még ami érdekel, de eddig nem találtam meg olyan formában amiben megnézhetném.
0
2013. augusztus 5., hétfő 23:14
Leginkább az a baj, hogy manapság a legtöbb film/sorozat/akármi, bármilyen feszültséget is képes teremteni, a végére feloldja azt, és egyfajta komfort-érzéssel hagyja magára a nézőt. Vagy ha nem is kellemes érzésekkel, de konkrét lezárással, egy határozott, karakteres végponttal. Teszem azt ugyan elbukik a jó, de vele együtt a gonosz is, megmenekül a világ, akármi. Na itt abszolút nem ez van, de a többit a spoiler mögött.

SPOILER
Itt egyszerűen legalább annyira kegyetlenül bánnak a nézőkkel, mint a karakterekkel. Megszeretünk egy csapatot, akik, ha nem is feddhetetlenek, de olyan értékeket képviselnek egy annyira barbár korban, hogy nem tudunk negatívan nézni rájuk. Ezek mind meghalnak, a főhősnőn erőszakot követnek el, amibe beleőrül, látjuk, hogyan lesz egy határozott, kiegyensúlyozott vezér egy emberi roncs, mind testileg, mind lelkileg, majd hogyan hagyja hátra a maradék emberségét is. Látjuk megannyi harcos értelmetlen önfeláldozását, illetve magának a főhősnek is olyan dolgokon kell keresztülmennie, melyeket hiába él túl, egyszerűen nincs feloldás, nem oldódott meg semmi, sőt, minden csak kegyetlenebb és szörnyűbb lesz. Lényegében az lezárás magának a Dark Age-nek, egy kvázi szörnyűséges földi infernónak a kezdete. A gonosz hatalomra kerül, a jóból gonosz lesz, aki pedig túléli, az vagy roncs lett, vagy pedig kiöltek belőle minden értéket. És emiatt igazán felkavaró az egész.

SPOILER OFF

De emiatt is érdekel a folytatás, már ha terveznek ilyet. A mangát ugyan nem olvasom, csak az első kötetet olvastam anno, de ott tudtommal továbbhalad a sztori, csak nem tudom, hogyan s miként.
0
2013. augusztus 5., hétfő 23:00
Az elkeserítő dolgok nem annyira jönnek be, meg a brutalitás is helyzetfüggő. De azért kíváncsi lettem milyen is ez.
Legutóbb a Needless-t néztem meg. Az gondolom(de elmondásod alapján tudom) ehhez a szériához képest harmatos. És finoman is fejezthettem ki magam...
0
2013. augusztus 5., hétfő 22:27
Tégy vele egy próbát. Amúgy egészen a harmadik rész feléig egy kurva jó kis fantasy animét kapunk, szerethető karakterekkel, hősökkel. Aztán a végén jön az arculcsapás, egy kegyetlenül szürreális, elkeserítő, végtelenül lehangoló végkifejlettel. Ami a poén az egészben, hogy lényegében a három rész alatt elmesélt hosszú történet csupán a fő karakter eredettörténete.
0
2013. augusztus 5., hétfő 22:25
3 részes OVA.
0
2013. augusztus 5., hétfő 22:14
Az ilyenek inkább kerülöm. De ebbe most lehet belenézek milyen.
0
2013. augusztus 5., hétfő 20:48
Ez a régi anime vagy az új OVA?
0
2013. augusztus 5., hétfő 15:33
Berserk: Golden Age Arc

A legdepresszívabb, erkölcsileg és morálisan leginkább destruktív anime, amit az elmúlt időben láttam.
Nem is nagyon jutok szóhoz, annyira kegyetlen, sanyarú és szörnyű az egész...
0
2013. augusztus 2., péntek 22:17
Ha megnézted őket, majd kíváncsian várom a véleményed a filmek kapcsán. :)
0
2013. augusztus 2., péntek 22:16
Mivel más érában nőttünk fel (kiskoromban is csak elvétve akadt egy-két hangalámondásos cucc), s bár elhiszem, hogy ez hatalmas nosztalgiafaktorral járhat, én szerintem képtelen lennék így végignézni egy filmet. Mindenesetre örülök az örömödnek. :)
0
2013. augusztus 2., péntek 17:01
Az tényleg igazi kincs!
most posts by TM
0
2013. augusztus 2., péntek 16:22
A napokban sikerült beszereznem a Mad Max 2-t VHS felvételen német szinkronnal, magyar hangalámondással. Ebben a formában az igazi csemege :)
0
2013. augusztus 2., péntek 3:21
Frankenstein s Army

Mielőtt bármit is mondanék a filmről, egy dolgot le szeretnék szögezni. Ennek a filmnek baromi jól áll a B kategória.
A történetről röviden annyit, hogy a II. VH vége felé egy csapatnyi orosz katona valahol Németország keleti részén igyekszik egy rádión befogott segélykérés nyomán megmenteni bajtársaikat. Aztán olyan dolgokba futnak bele, hogy csak na.
Na most nekem nagyon tetszett a légkör és a hangulat. Egyben volt retro, bizarr, vicces, önironikus, és valami olyan, amit meg sem tudnék fogalmazni.
A katonák klisékből épülnek fel, de ez nem zavaró, nem is bántó, illeszkedik az egész zagyvaságba.
Amúgy az egész film egy nagyon durva változáson esik át. Az első részét simán be lehetne tudni egy átlag háborús filmnek, majd szépen lassan durvulnak el a dolgok, várnak bizarrabbá, gusztustalanabbá, viccesebbé, majd a végén már azt se tudja az ember, mit is kéne éreznie. És ez mindenre igaz. A karakterekre, a megjelenő kreatúrákra, a történetre.
1-2 jelenet kifejezetten betegre sikeredett, a helyszíneket kibaszott jól megválasztották, annyira passzoltak a filmhez, hogy arra nincs kifejezés. Sikerült egy olyan atmoszférát teremteni, aminél már csak a valóság lehetett nyomasztóbb, de itt nem ez volt a cél.
Kicsit olyan érzésem van a film után, mint anno a 25. Reich után. "Nem tudom, mi a szart láttam, de azt nagyon is jól tudom, hogy ezt nem kellett volna élveznem, mégis élveztem. Ezt a beteg szarságot!"

A B horrorok szerelmesei imádni fogják, a komolyabb horror kedvelői egyszer szerintem jól fognak szórakoznak rajta, illetve az elborultabb dolgokat és filmeket kedvelőknek igazi csemege lesz ez a vegyesfelvágott. Mindenki más szerintem kerülje el.
0
2013. augusztus 1., csütörtök 23:14
A kolónia

Megtekintve, hárman voltunk a teremben, barátságos volt a légkör, bele is csaptak a lecsóba, nem volt előzetes, reklámok, satöbbi, rögtön nyomatták a filmet.
Kezdjük a rosszal, ami nem a film hibája; a minőség pocsék volt, életlen, zajos, néhol csíkos volt a kép (mit néhol, kb végig), mint amikor filmekben nézik vissza, mit vett fel a biztonsági kamera. A hangzással is voltak problémáim, néhol túl halk és elmosódott volt a zene és a háttérzaj, de itt legalább tisztán lehetett érteni, mit motyognak a szereplők. Szinkron amúgy korrekt volt.
És akkor térjünk rá magára a FILMRE, amibe szerencsére nem nagyon tudok belekötni. Az alapszituáció adott, tetszetős. Imádom a zord, rideg, teles filmeket. Itt erre épül az egész koncepció, az örök télre. Baromi jól néz ki. A végtelen, jeges hósivatagok, a teljesen hó alá temetett épületek, szétkorrodálódott, jégcsapok által uralomba vett hidak, lerobbant, kihalt gyártelepek, mindez körülölelve a kegyetlen téllel, leárnyékolva az éltető Nap elől az örök sötét fellegekkel. A hangulat és a környezet kurvajó, imádtam.

A történet nem rejteget nagy meglepetéseket és csavarokat, mégsem unatkozik az ember, folyamatosan viszi előre a cselekmény. A karakterek és a színészek hozzák az elvárhatót, nagyon nem tudnék kiemelni senkit, de lehúzni sem.
Kaptunk végre 2 olyan főgonoszt is, akiket istenigazából pofán akartam baszni de rendesen. Lehet sablonokra építették a jellemüket, de a cselekménynek hála tényleg lehetett gyűlölni őket. Ráadásul az egyiknek a kivégzése is... háhá, zseniálisra sikeredett. Vigyorogva ültem a székemben.

A zene -illetve annak hiánya- is tetszett, csak a hóban menetelős, a kietlen tájat mutató részeknél csendült fel egy remek, hangulatos melódia, ami passzolt az adott részekhez, amúgy pedig csak zörejek, zajok, feszültségkeltő hangkavalkád uralkodott a háttérben, így viszont még inkább életszagúbbá téve az adott jeleneteket.

A CGI-nál néhol azért kilógott a lóláb, 1-2 robbanás és akciórész eléggé gyatrára sikeredett, már ami a látványt és a megvalósítást illeti, máshol azonban összeszedték magukat a komputergrafikai szakemberek, és látványos, kifejezetten tetszetős dolgokat hoztak össze. Ja igen, a harcok. Végre, itt sem estek túlzásokba. Nem voltak látványosan, színpadiasan meghaló ellenfelek, kurvanagyokat ugráló, fizikát semmibe vevő karatemesterek, szóval tényleg hihető váltak a harcok, mint puszta kézzel, mint különböző lőfegyverekkel. És végre, végre nem cselekedtek kurvára illogikusan és debil módjára a szorongatott helyzetben lévő karakterek.

Számomra abszolút újranézős alkotásra sikeredett, remek atmoszférával, világvége hangulattal, rendesen gyűlölhető gonoszokkal, so-so látványvilággal, úgymond hihető cselekménnyel, eltúlzásoktól mentes akciójelenetekkel, kevés horror faktorral, szerethető karakterekkel, egyszerű mondanivalóval. 1-2 jelenet kifejezetten kreatívra és szimbolikusra sikerült (nem spoilerezek, de akit érdekel, és látta, az rákérdezhet), szóval ajánlom. Jól is esett kissé a rideg tél fagyos szorításába menekülni ez elől a kiállhatatlan, döglesztő meleg elől.

8/10 irány a mozi!
0
2013. augusztus 1., csütörtök 23:12
Már láttam moziban, véleményeztem is. :)
0
2013. augusztus 1., csütörtök 23:12
Én is most kezdem el nézni.
Weide a Kolóniát tervezed megnézni?
Sok olyan kritikát kap,hogy elég közepes,de mivel posztapok azért én mindenképpen meglesem.

http://www.youtube.com/watch?v=-Kw5ePtcMxY
0
2013. augusztus 1., csütörtök 17:20
Ostom - Besieged

Egy általam korábban nem látott Bertolucci film és nagyon tetszett. Valahogy úgy egyesült benne az intimebb, személyesebb Bertolucci, hogy még az egzotikum iránti érdeklődését is megtartotta. Egy nagyon szép, emberi film, picit szomorkás hangulattal. Nekem nagyon tetszett. Mindenképp az egyik legjobb filmje, még ha nem is a látványosabbak közül való. Ilyeneket kellene DVD-n kiadni.

Vérszomjas dada
Friedkin kilencvenes évek eleji horrorja. Szerintem nagyon kellemes, szórakoztató horror, ami sokak szemében misztikus thriller inkább. Szintén ajánlom. Nagyon kedvelem Friedkin munkásságát, itt is odatette magát, bár senki se várjon Az ördögűzőhöz vagy A Portyánhoz hasonló remekművet. Ez csak egy kellemes horror, de annak jó.
0
2013. július 27., szombat 13:53
Ja még annyi, hogy a filmnek azért van mondanivalója és társadalom kitikája egy rendszerről, ahol ennek az éjszakának lényegében az az értelme, hogy a szegény, hajléktalan, gondolom jellemzően színes bőrű emberek legyilkolhassák egymást illetve a gazdagok őket, így csökkentve le a szegények számát. Csak a film megmutatja, hogy egy néger hajléktalanba több emberség és férfiasság szorult, mint az egész luxuskerületbe.
0
2013. július 27., szombat 13:48
Szerintem is jó film volt, főleg, hogy mennyire alacsony költségvetésből készült.

"Durva a film, jó tempót diktál, pörög ezerrel, s bár van egy-két kínosabb helyzet, illetve nagyon is előrelátható csavar, tényleg azt kell hogy mondjam, kibaszottul pozitív meglepetés volt a számomra."

Itt egyet kell értenem veled, sajnos sok helyzet, csavar kínos, mert nem törekedtek rá, hogy ne legyen kiszámítható. Ethan Hawke kemény, izgalmas harcai tetszettek, de utána sok szituáció ismétli önmagát: egy szereplő látszólag kilátástalan helyzetbe kerül, ott áll előtte aki megölné, erre jön valaki és hátulról lelövi a rosszat. Ez el-elfér időnként, de itt sajnos vagy 3-szor ellövik ezt egymás után. Inkább vállaltak volna be több belharcot és küzdelmet és akkor nem tűntek volna ezek a jelenetek ennyire kiszámíthatónak.
Egyébként összességében nagyon szórakoztató a film és izgalmas.
0