Keresés

Ki mit néz most?

2013. június 8., szombat 14:32
Én úgy veszem észre, hogy az utóbbi időkben mondhatni, sok nem B-kategóriás horror került ki, egyre csak jönnek a jobbnál-jobb trailerek, és én sem emlékszem olyan alkotásra az elmúlt időszakból, ami kifejezetten szar lett volna. Ehhez persze hozzátartozik, hogy ránézésre ZS-kategóriás filmeket nem fogok megnézni, vagy inkább nem nagy elvárással fogok leülni eléjük, de azért szerintem most más a helyzet.
A V/H/S 1 nekem bejött, szerintem bőven az átlag horrorok felett állt, ez a második rész meg csak rátett egy lapáttal. Nem is azt mondom, hogy világmegváltó alkotás, vagy hogy annyira egyedi, de baromi szórakoztató.
0
2013. június 8., szombat 14:27
Bocsánat, így értettem; *kikerült a zinternetre! :)
0
2013. június 8., szombat 14:22
Tegnap volt "szerencsém" látni az amerikai horror sztorit, és a horror mesterei első részeit. Nem hagytak bennem mély nyomot, és akkor még túlontúl visszafogottan fogalmaztam. A következő 1-2 epizódot még megnézem, de ha akkor sem változik a színvonal, akkor valószínű számomra ennyi volt.

0
2013. június 8., szombat 14:06
Csak eggyel több kihagyott ziccer, ettől nem virágzik a horror-ipar sajnos...
0
2013. június 8., szombat 13:41
Még a V/H/S 1 se jött ki... :-DDDDDD
0
2013. június 8., szombat 2:49
Nah, időközben kijött a V/H/S 2 is. Virágzik a horror ipar, én meg vigyorgok, mint egy őrült, jó kis dömping van. Csak győzzem nézni a sok néznivalót! :)
0
2013. június 8., szombat 1:22
Antiviral összességében jó volt, kurva keményen indított, aztán sajnos kissé leült a story, majd a végén olyat csap az arcodba, hogy csak nézel. Van benne 1-2 csavar, de igazából nem a történet miatt érdekes ez a film, hanem ahogyan, és amit boncolgat. Nyers, morbid kritikai felhanggal pocskondiázza a társadalmat, a celebek és fanok viszonyát, merészen döntögeti a tabukat, erkölcsi és morális síkon vet fel kérdéseket. Mindezt egy elképesztően szürreális világgal és látvánnyal.
0
2013. június 7., péntek 1:41
Ez az Antiviral kibaszott beteg.
0
2013. június 7., péntek 0:56
Ezek kerülnek terítékre hamarosan;
Antiviral - Ifjabb Cronenberg által rendezett horror, kapott jót is, rosszat is, majd meglátjuk
Stranded - űrös-lényes-horroros-slateres sci-fi, elvileg szar, de engem ez nem tántoríthat el
Dragon Lore: Curse of the Shadow - low budget fantasy, de én bírom az ilyeneket

Majd jönnek a kritikák is. :)
0
2013. június 5., szerda 23:13
Ezzel nagyjából egyetértek, bár az "egyik" mozi sem egy filmtörténeti alapmű, de mégis kevésbé bosszantott, mint a "másik".
0
2013. június 5., szerda 22:36
Amit az egyik filmről negatívumként említesz, én azt a másikra gondolom ugyanúgy.
most posts by TM
0
2013. június 5., szerda 22:20
"Ez A legsötétebb óra a maga inváziós kiindulópontjával nem sokban különbözik mondjuk a Cloverfieldtől. Mindkettőben egy maréknyi ember próbál a kialakult káoszban eljutni A-ból B-be. A különbség az, hogy ebben a filmben látni is lehet a cselekményt. :)"

Előrebocsátom, hogy mindkét filmet elég régen láttam, szóval nem friss élményekről fogok itt beszámolni, de lényegében a közös pont ki is fújt annyiban, amennyit TM leírt.

A legsötétebb óra egy végletekig buta film, csavaroktól mentes, sablonos, unalmas, hosszú, iszonyatosan gagyin kinéző "főgonosszal", vagy gonoszokkal, érdektelenül semleges karakterekkel, faék egyszerűségű történetvezetéssel, és szar atmoszférával.

A Cloverfield pont azért jó, mert alig tudunk valamit. Sokkal inkább a cselekmény közepébe helyezi nézőt, hogy a szereplőkkel együtt izgulhasson, menekülhessen, velük fedezze fel és derítse ki, hogy mi a fasz is folyik éppen. Az egész film sötét és nyomasztó, ahogy ezt elképzelném a való életben is. Tele van az egész elképzelhető karakterekkel, remek részekkel (pl a csatornában(?) mászkálás valami eszméletlen jó és parás volt. A legsötétebb órában meg igazából csak elénk csesznek mindent, hogy nesze, nézzed, de igazából semmi sem történik, nincs ami megfogja az embert. Kihalt terek, gagyi bujkálós jelenetek, túlélőcsoport (ahogy minden ilyen filmben, hejj de meglepő) meg valami csontvázfejű sárgán villogó genyákkal.

Én nem tudom, lehet velem volt a baj, de a Cloverfield rögtön beszippantott a maga veszélyes, baljós és vészterhes világába, a másik meg csak úgy volt. Egy eredeti húzást, vagy ötletet nem tudnék felemlíteni a filmből. De ezeken felül a színészek pocsékak voltak, a fényképezés szintén, a színekkel sem játszottak olyan jól, mint a Lóheremezőben, az egész túl steril, kiszámítható és emiatt jellegtelen lett.
0
2013. június 3., hétfő 15:20
Tegnap esti mese:

The Tall Man

Nagyon meg akartam már nézni ezt a filmet, ugyanis Pascal Laugier előző filmje, a Mártírok mély nyomokat hagyott bennem. Nos ez azért egy teljesen másfajta film, de cseppet sem unatkoztam rajta, sőt! Végig lekötött, a történetvezetés szerintem remek volt,a  színészek is jól teljesítettek, főleg az épphogy nagykorú Jodelle Ferland varázsolt el. Aki akar látni egy nem mindennapi, izgalmas, egyben megrázó történetet, annak mindenképpen ajánlom. Jó, lehet, én kicsit elfogult voltam vele, de ez akkor is egy jó mozi! :)

10/8, ha pontozós kedvemben vagyok. ;)
0
2013. június 3., hétfő 13:17
.... és most már a Purgatóriumban is járt legalább egyszer mindenki (mármint a főszereplők)... :)))
0
2013. június 3., hétfő 13:16
:) Nekem is rögtön ez ugrott be...
0
2013. június 3., hétfő 9:17
The Midnight Meat Train (Éjféli etetés)

Nem tetszett. Nagyon nem. A film alapját szolgáló Barker novella zseniális, de ez a film elég buta megvalósításban vitte színre. Egyetlen jó pont a két a főszereplő kiválasztása, de az erőszak teljesen rajzfilmszerű, nem horrorfilmbe való. Inkább komikus hatást kelt a furcsán fröccsenő CGI vér és sterilen csillogó kalapács meg a többi. Ide eleve nyersebb, régimódibb hozzáállás kellett volna. A novellához hozzáadott események üresjáratok sokaságát teszik bele a filmbe. Értem én, hogy egy novellát nem könnyű mozifilmmé nyújtani, de ezt nem így kellett volna. Úgyhogy egyelőre egy ember van, aki Barkeren kívül tudott Barkert adaptálni és az Bernard Rose volt a Kampókézzel. Meg idevehető a Hellraiser 2 is, bár ott nem volt alapnovella vagy regény, hanem csak forgatókönyv, amit írt és az jól sikerült.  
0
2013. június 3., hétfő 1:55
Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

Meglehetősen vegyesek az érzelmeim ezzel a filmmel kapcsolatban. De előbb a többiről:
A texasi láncfűrészes filmek közül elsőként a 2003-as remakkel ismerkedtem meg, ami azonnal megfogott. Nem igazán szívlelem a remakeket, de el kell ismernem ez nagyon jól sikerült. Aztán láttam a Kezdetet, ami tulajdonképpen szintén tetszett, bár koránt sem volt rám olyan hatással, mint az előző. Ezután következett a Texas Chainsaw Massacre 3, ez szintén egy kiváló film. (De ez a magyar kiadáson lévő cím, hogy "Bőrpofa", ez valami szánalom... A bőrarc szerintem sokkal találóbb, ezenfelül borzongatóbb is, mint a kicsit komédia benyomást keltő "bőrpofa".) Ezután jött a sorban az eredeti 74-es film. Mit is mondjak, ZSENIÁLIS. Bármikor le tudok ülni megnézni, egyszerűen nem tudom megunni, fantasztikus film, számomra ez benne van a top10-es horror listámban. Bármennyire is szeretem a remaket is, ez sokkalta jobb. Hab a tortán a zseniális magyar dvd kiadása, ezer köszi Ultrafilm! Aztán jött a visszatér, ami a 4. rész. Erről nem is óhajtok igazán beszélni, egy foshalom, hulladék, aki teheti messziről kerülje el...
És akkor a második rész: Mit mondtam vegyesek az érzelmeim. Nem értem, hogy az a rendező, aki az első részt is rendezte, hogy tudta kitojni magából ezt a filmet. Annyira nem rossz, mint a 4., de nincs olyan messze tőle. Viszont volt pár jó jelenet, ami valamelyest helyreállította a mérleget. Sőt, néha már annyira "elmebeteg", hogy már szinte jó... :) Ezenfelül a No One Lives Forever-Oingo Boingo szám az egyik jelenet közben isteni volt. Alapjáraton is imádom ezt a számot, de oda valahogy nagyon illett és nem utolsósorban élvezhetővé tett egy amúgy kissé gagyi jelenetet.
0
2013. június 3., hétfő 1:36
Igen, tényleg, a zenéket nem írtam, pedig a gesztusok után a zenék azok, amik leginkább meghatározták a hangulatot, lévén túl sok beszéd nincs a filmben... és abban a kevésben sincs túl sok köszönet (gondolva itt leginkább az éttermi jelenetre).
0
2013. június 3., hétfő 1:34
Én anno (1 éve) ezt írtam a filmről, azóta nem néztem újra.

"We need to talk about Kevin. A történetről nem sokat írnék, lévén elég nehéz spoilermentesen kielemezni a filmet, de én azt mondom egyszer mindenképpen érdemes megtekinteni. Többször nem is lehet. Elképesztően hitelesen és fájdalmasan realisztikusan ábrázolja egy nem tipikusan, hanem eredendően rossz, sőt gonosz, gyermek és a tehetetlen anyja kapcsolatát, illetve ez utóbbinak a belső vívódásait. A színészi alakítások remekek, ahogy a zene és az operatőri munka is. Felkavaró és depresszív a mind a sztori, mind a film hangulata, szóval csak ennek tudatában üljetek le megnézni."

Everyday it s a-gettin  closer
Goin  faster than a rollercoaster
Love like yours will surely come my way...
0
2013. június 3., hétfő 1:27
Lehet, hogy félreértettem R2 korábbi összefoglalóját, de abban nem pont az a lényeg, hogy mindenkit összevissza megszállnak:)?
0
2013. június 3., hétfő 1:21
Az Odaát 8. évadjának nyitóepizódjáról van szó? :)
most posts by TM
0
2013. június 3., hétfő 1:15
We Need to Talk About Kevin

Kiváló vitaindító alap, sokféle értelmezési és továbbgondolási lehetőség, remek rendezés és forgatókönyv, nyomasztóan találó vágás, hitelen színészi játék, vagyis minden technikai és minőségi paraméterben jelesre vizsgázott. A téma -vagyis egy olyan Ómen, ahol még az a vigasz sincs meg, hogy a gonosz megszállta a kis lurkót- és a vegytiszta gyűlölet miatt viszont úgy gondolom, hogy elég volt egyszer látni... de igazából nem kell látni.
0
2013. június 2., vasárnap 15:54
Jónak tűnik, úgyhogy a jövőhéten majd beiktatom valahova és meglesem! Köszi az ajánlást!
0
2013. június 2., vasárnap 15:20
Visszakerestem és tényleg! :)
Amúgy a rendezőnek utánanéztem, ő írta a Tetovált lány forgatókönyvét!
0
2013. június 2., vasárnap 10:09
Pár hónapja én is ugyanezt írtam le ebben a fórumban :) Örülök, hogy más is így látja. Remek film.
0