Keresés

Ki mit néz most?

2013. június 2., vasárnap 8:53
Nekem nagyon bejött. Amúgy is szeretem az időutazós Sci-fiket, lehet azért, de nekem nagyon tetszett.
0
2013. június 2., vasárnap 2:29
Talán pont a "szegényesség" a kulcs... Egy történelmi filmnél talán már az sem mindegy, hogy az adott nemzet és azon belül a filmes stáb mekkora objektivitással kezeli saját történelmét, mennyire "élőek" mind a mai napig az akkori sérelmek, mennyire sikerült szembenézni az akkori hibákkal. Hogy mennyire akarnak a filmesek egy történetet elmesélni, mennyire akarnak a problémákra rávilágítani, vagy éppen mennyire akarnak a filmmel manipulálni.
Ebből a szempontból pedig szerintem a dánoknak -legalábbis- könnyebb dolga volt...
0
2013. június 2., vasárnap 2:15
Az időutazás nagy kérdései - F.A.Q. About Time Travel

Három régi haver, Pete, Ray és Toby a helyi kocsmában sörözve lazítanak egy újabb megalázó vidámparki munkanap és Ray kirúgása után. A beszélgetés fonala Toby hülye filmes ötleteiről, majd a különböző sci-fi filmekről szól, amiknek Ray és Toby szakavatott ismerője, Pete meg csak szörnyülködik, hogy a cimborái mekkora kockák. Ray ezután új söröket hoz a pulttól, és viccelődve azon, hogy a másik kettő micsoda remek tréfát talált ki, elmeséli, hogy közben leszólította egy Cassie nevű csaj. A lány elmondása szerint a jövőből jött, az időfolyam szakadásainak kijavítása a munkája, ami azzal az előnnyel jár például, hogy olyan hírességekkel találkozhat, mint Ray, akinek nagy rajongója... lesz, de most sajnos mennie is kell. Ray meggyőződése, hogy a haverjai lefizették a csajt, a többiek pedig Ray kamuzási képességeit méltatják. Ez a kedélyes ugratás addig tart, amíg Pete el nem megy vécére...

Elsőre arra kaptam fel a fejem, hogy a film a BBC és az HBO promotálásában készült, márpedig egyik sem a vackairól hírhedt. Aztán jött ez a három nyomi, akik teljes természetességgel és jópofán savazzák egymást, aztán ahogy bejött a képbe az időutazás, és ahogy rendszerré állt össze a sztori, meg Anna Faris, meg az időutazós filmekre való utalások (már eleve az eltartott egy ideig, amíg megértettem, miért poén a plakátkép:)), és a humor is kellemes... Vicces volt, szórakoztató, néha egészen meglepő; könnyed időtöltésnek pont megtette.

83%
0
2013. június 2., vasárnap 1:13
Ja igen, marha jó a film, nagyon ajánlom mindenkinek! :)
0
2013. június 2., vasárnap 1:13
En kongelig affære (Egy veszedelmes viszony)

A film végén az járt az eszemben végig, miért van az, hogy pl. a dánok (és majd minden európai ország) képesek olyan remek filmeket készíteni a (véleményem szerint a magyarnál sokkal szegényesebb) történelmükből, amit egy másik országból származó ember is iszonyatosan tud élvezni. Ennek a fonákja meg a magyar történelmi filmek, amik annyira rosszak, hogy még a saját hazánk fiai is csak szenvednek rajtuk folyamatosan. Elgondolkodtató!
0
2013. június 1., szombat 19:13
Végre volt időm megnézni az Óriásölőt. Nekem, mint már írtam, alapból bejön ez a gyerekmese remake-elés kicsit komolyabb köntösbe bújtatva, így ezt is nagyon vártam. Bár az elvárásaim kicsit nagyobbak voltak annál, amit végül kaptam, de még így is egy korrekt, látványos filmet kaptam, bár néhol mintha nem fektettek volna bele elég energiát. A díszletek néha kopárak, "üresek", színtelenek-szagtalanok, kissé több élettel meg lehetett volna tölteni a környezetet, vagy akár a várat. Az óriások világából többet is mutathattak volna, illetve a gigászok egymás közötti párbeszédeik is kifejezetten semmilyenek voltak. Az egész film lényegében kissé bugyuta, de amúgy szerethető, és élvezhető, úgyhogy szerintem fel fog kerülni a BD-s polcra a Hófehér és a vadász, a Lány és a farkas, és az Alice Csodaországban mellé.
0
2013. május 29., szerda 22:30
:))
Alonzo Mosley és Eddie Moscone, Mr. Campbell és Mr. Raimi, Cheney atya, Landis nyomozó és Dante nyomozó :)
most posts by TM
0
2013. május 29., szerda 22:19
Egy csomót már el is felejtettem. Wedge Antilles... :)))))
0
2013. május 29., szerda 22:16
Már mindennek van wikije...
0
2013. május 29., szerda 22:12
Ez pedig egy Sam és Dean által használt álnévgyűjtemény:

http://www.supernaturalwiki.com/index.php?title=Aliases
most posts by TM
0
2013. május 29., szerda 22:04
Ajánlom neked is a Purple Rainnek küldött linket, ott még a zenéket is lajstromozzák epizódonként, az idő a helyszín és a lények felsorolása mellett. Jó kis Supnat-guide! :)
most posts by TM
0
2013. május 29., szerda 22:01
Neil ügynök és Stixx ügynök :)
most posts by TM
0
2013. május 29., szerda 21:56
Nem... miért, úgy látszik? :-D

Ráadásnak még annyit, hogy iszonyat bírtam benn a rengeteg filmes és zenei utalást (Angus ügynök és Young ügynök), valamint néhány időutazásos epizód maga a mennyország nézői szempontból.

De ne izgulj, semmi rendkívüli nincs abban, hogy nem éreztél rá. Van egy nagyon jó barátom, baromira egy hullámhosszon vagyok vele filmek terén, de az Odaáttal csak szenvedett. Nem is folytatta másfél évad után.
0
2013. május 29., szerda 21:51
Most úgy érzem, ha ezt szemtől szembe kérdeztem volna meg tőled, leharapod a fejem... :)
0
2013. május 29., szerda 21:49
Pedig ennél jobbat nem kapsz! Valamit neked is kell virítani, tudod a sült galamb is rágós. ;-)
most posts by TM
0
2013. május 29., szerda 21:46
Ha nem haragszol ezt most a tököm olvassa végig :D Köszi srácok az infokat, sokkal nem lettem lelkesebb..... :)
0
2013. május 29., szerda 21:46
Bár már JHC kolléga nagy vonalakban megválaszolta a kérdést, virágnyelven egy kis összefoglaló ... Kinyílik a Pokol kapuja - embereket démonok szállnak meg - embereket angyalok szállnak meg - Lucifer a Földön jár - az Apokalipszis négy lovasa (kedvencem a Halál) - kinyílik a Purgatórium - Leviathanok özönlik el a Földet...

Ez az a sorozat, ahol legalább egyszer már mindenki meghalt és legalább egyszer már mindenki járt a Pokolban. Egyszerűen megunhatatlan, az egyenkénti kis ügyek meg néha horrorfilmeket megszégyenítően jók.
0
2013. május 29., szerda 20:28
igen, ez is emlékezetes volt :D
0
2013. május 29., szerda 20:28
Szia Honey!

Amíg nem jön a Vasiember, addig böngészd át ezt:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Oda%C3%A1t_epiz%C3%B3djainak_list%C3%A1ja

A következő 3 évad sztorija részletesen olvasható, ha a fejezetcímekre kattintasz. Az 5. évad vége a csúcs, onnantól már kicsit önismétlés, újabb körök a rajongóknak, akik persze mindent elnéznek a két vinyónak.

most posts by TM
0
2013. május 29., szerda 20:27
Szöveg helyett:

http://www.youtube.com/watch?v=AIUP4Kddqgc

Ezen ma is iszonyat jókat röhögök :)
0
2013. május 29., szerda 20:22
purple rain: ha nem gond, én is válaszolok. az első két évad valóban ilyen dinamikáját tekintve. a harmadik évad majd egy kicsit jobban felpörög, igazán csak akkor kezd majd beindulni az az átívelő szál, ami az ötödik végére egy nagy kerek egészet fog alkotni történeti szempontból. 4-5. évadok baromi jók lesznek. a hatodik-hetedik évad egy kissé unalmas lesz, bár lesznek abban is érdekes dolgok, az eddigi utolsó nyolcadik évad pedig egész jó lett. de mindenképpen el kell jutnod a "puding" poénig :)
0
2013. május 29., szerda 20:09
R2!!!!

Segíts már nekem egy kicsit.... :) Megnéztem 2 évadot az Odaátból, nagyon ráfílingeltem ahogy nekikezdtem, mert ritkán állok  neki sorozatoknak, ez meg még ráadásul nem is szokványos ugye, mert horror (a saját idejében abszolút úttörő volt szerintem). Ennek ellenére 2 évad után totál leült nálam az egész, nem történik semmi, csak kapcsolódási pont nélkül felbukkanó esetek, amiket nyilván megoldanak minden rész végén oszt jónapot. Persze történik egy-két olyan dolog ami a linearitást segíteni elő, de mégis olyan az egész mint egy House, vagy Columbo. Bárhol be lehet kapcsolódni, mert nincs összefüggés a részek között (vagy ami van, azt kb a kutyám kikövetkezteti...).

Nem kötekedni akarok, abszolút pozitívan álltam az egészhez, de most meguntam. Nagyvonalakban, virágnyelven írnál pár sort nekem, hogy mi várható a későbbiekben? :) :) :) Nagyon köszi :)
0
2013. május 29., szerda 18:35
Azt a filmet rövid időn belül többször is újranéztem. Nem semmi, amit Langnak is ki kellett állnia. Azért is ilyen erős a film. Ha már Lang, akkor a Csak egyszer élünk című filmje is nagyon hasonló.
0
2013. május 29., szerda 18:24
Azért a vége előtt rendesen húzták az időt pár részen keresztül.
0
2013. május 29., szerda 16:33

The Walking Dead S3

Aztaqrva…

Tömören és velősen ez fejezi ki legjobban a harmadik évadhoz való viszonyomat. Egyúttal ez azt is jelenti, hogy a személyes sorozat-toplistám állandóan változó harmadik helyén jelenleg a Walking Dead tanyázik. Az első és a második helyezett pozíciója örökösnek tűnik, a 24 és az Odaát személyében, de a dobogó harmadik foka állandóan változik, épp, melyik sorozat képes elvarázsolni. Hát most a Sétáló Halottak tette meg…

Brutális. Brutálisan jó volt. Ahol a második évadot abbahagyták, onnan folytatták: váratlanabbnál váratlanabb halálesetek, igazi emberi drámák váltakoznak a posztapokaliptikus környezetben kószáló zombikkal. Iszonyat hangulatos az egész, kiegészülve olyan karakterekkel, amikről minden film/sorozat álmodhatna…

Kezdjük az elején: a második évad végén ugyebár előtűnt egy csuklyás alak, aki két levágott kezű és állkapcsú élőhalottat vezetett láncon, s remekül bánt a szamuráj karddal, ő lesz Michonne, az egyik új figura. Rick és csapata pedig egy biztonságosnak tűnő helyet látott a távolban: igen, ide jutunk ebben az évadban, egy börtönbe. Ahogy oda bejutnak, az szokásosan zseniális, nem kevésbé, amik majd benn történnek. Engem az előzetes infók kicsi megvezettek, azt hittem, a börtönben fognak majd a területért hadakozni a másik új főszereplővel, de aztán máshogy alakult a történet… Előnyére. Előkerül egy tipikus amerikai kisváros, aminek idilli képe, a Kormányzó nyájas mosolya mögött meghúzódó őrület és titok különleges varázst adott azoknak az eseményeknek is, amik nem Rick és csapata körül forogtak. Michonne bekerülése ebbe a képbe remek csavar volt – egyébként is az ő „kitalálásáért” csillagos ötös jár az alkotóknak. Aztán ahogy haladnak előre az események, ahogy a két dudás egy csárdában törvényszerűsége alapján elkerülhetetlenné váljon a konfliktus, úgy válik egyre feszültebbé, izgalmasabbá az egész: és itt már réges rég nem a zombikkal való harcról van szó.

E tekintetben a Walking Dead szépen kinőtte magát. Újból az emberi kapcsolatok, barátság, bajtársiasság, szeretet, hűség fokmérője lett az évad - a másodikhoz hasonló drámai fordulatokkal. A kis csapat belső vitái jól modellezik a társadalmat, a közösség zárkózottsága pedig néha megdöbbentő. Ugyanakkor mi nem is tudjuk elképzeli, milyen lehetne egy olyan világ, amiben zombik milliói kószálnak az utcákon, nincs villany, víz, élelem, stb… Az életben maradás napi küzdelem, s mi mindent meg kell tenni érte… ez volt számomra a harmadik évad fő mondandója. Hol a határ, hol maradsz még ember abban az őrült világban??? Rick és a Kormányzó rivalizálása pedig magában hordozta azokat a lehetőségeket, amikben nap, mint nap lehet bizonyítani. Eszméletlen jó lett az egész, minden régi karakter zseniális, mint ahogy az újak is. A díszlet, a háttér, a hangulat meg egyszerűen fenomenális, a múltkori évad farmos, kicsit pozitív képet sugalló háttere helyett most egy lepusztult börtönben vagyunk – ami bizony remekül érzékelteti a világ pusztulását, s rátesz egy lapáttal az évad hangulatára.

Áradozhatnék még erről a 16 részről órákat, de nem teszem. Hibátlan az egész, ha nagyítóval keresek, akkor talán három apróságot össze tudok szedni, ami kicsit zavart: az egyik Andrea naivsága, aztán Rick látomásai, no meg a Judith szál mellőzése (spoilermentesen csak így tudom megfogalmazni). De ezek is inkább csak apró fejcsóválást eredményeztek, mint valós bosszúságot, fátylat rájuk..

Nem is kérdés, hogy várom a negyedik évadot.

95 %
0