Keresés

Ki mit néz most?

2013. május 29., szerda 16:27

Totál szívás S2

Komolyan mondom, én ennyire szélsőséges sorozatot még nem láttam. Végletek közt mozog az egész, mint egy jól felhúzott ingaóra: zseniálisnál zseniálisabb események között olyan szinten dögunalmas részek, hogy alig lehet pörgetés nélkül nézni… az első rész 7 epizódja után ráadásul most 13 van, aminek egy része számomra felesleges volt.

Pedig a második évadoknál már nagyjából tudja is az ember, mire számíthat. Ismeri a szereplőket, nagyjából az is megvan, hogy kihez húz a szíve, s nagyjából azt is tudja, kitől mire számíthat. Ebből kifolyólag az évad indítása, az első három rész maga a tökély. Az első kettő plusz egy rész Tucoval, az idegbeteg mexikói drogdílerrel bármelyik sorozat csúcspontja lehetne. A tolószékes öreg, az események kiszámíthatatlansága, maga Tuco karaktere milliónyi élvezetet rejt, amit bármelyik sorozatjunkie értékelhet. Sajna a parádés kezdés után erős visszaesés jön, a következő pár epizód többnyire szenvedés. Pontosabban az epizódok kiváló pillanatai mellett nagyon sok üresjárat van…

És ezt sajnos nem oldják föl az újonnan behozott karakterek sem. Saul, az ördög ügyvédje, illetve Jane, a tetkós csaj, illetve Gus, a gyorséttermes kétségkívül remek figura, sőt az idő előrehaladtával megkérdőjelezhetetlenül létfontosságú karakterek, de Walt és Skyler viszonya minden tartalékot felemészt. Annyira béna ez a hazudozósdi, annyira irritáló ez a családi cukormáz, annyira idegesítő és hiteltelen Walt titkolózása, hogy néha bizony az idegeimre ment. Egyszerűen vártam már, hogy robbanjon ki a nagy balhé, derüljön ki már családon belül is, mit csinál apuka, mert ez kezd rétestészta jelleget ölteni. Az meg, hogy valami félmegoldást odadobtak nekünk koncnak a végére, nem igazán győzött meg. Ugyanakkor azt is értem és érzem, hogy a drogos vonal mellé egyenrangúvá felhozott – s egyben a háttérbe szorított rákos vonal  mellé– családi vonal drámaiságára próbáltak rámenni. Próbálták azt az életszerű helyzetet modellezni, hogy ha egy családban gond van, ki, meddig huny szemet a másik hazugsága felett, ki meddig tart ki. A szándékot értékelem, de jelen esetben sokat elvett a fő szál élvezhetőségéből – Walt drogbirodalmának kiépüléséből és összeomlásából…

Ugyanakkor üde színfoltként még ekkor is vannak egészen megdöbbentő alakok és részek. Gondolok itt mindenekelőtt a drogos párra, akikhez elmegy Jesse, de a hely sem piskóta, ahonnan Jesse-t össze kell szedni. Ezek a képek egyszerűen brutálisak, kőkemény narkós epizódok, az érem sötét oldala. Nagyon élesen és jól szembeállítva a másik oldal csillogásával – Walt üzletével. Az üzlettel, ami a sorozat végére válik igazán keménnyé és naggyá Gus bevonásával, valamint az egyik legsokkolóbb jelenettel, amit eddig e sorozat produkált Jesse albérletében. Ott, akkor, olyan „aztaqrva” érzésem volt… Kíváncsi vagyok, ez az esemény majd a későbbiekben mennyiben fogja a két főszereplő viszonyát befolyásolni.

A legvégét viszont nem igazán értem, mint ahogy az ehhez kötődő több epizódban, főcím előtti képsorokat sem. Na de majd a harmadik évadból megértem. Mert hogy folytatni kell, az tuti.
0
2013. május 29., szerda 9:38
Na, örülök, hogy tetszett, meg annak is, hogy felhoztad a Tébolyt, már régóta meg akartam nézni, csak elfelejtettem.
0
2013. május 28., kedd 23:42
A templomi jelenetet én is kiemeltem anno, még a mai nap is kiráz a hideg, ha visszagondolok.
0
2013. május 28., kedd 23:18
Köszönöm, hogy láthattam. A többieknek is!
0
2013. május 28., kedd 23:07
Én (is) ajánlottam, meg még mások is, de örülök, hogy ennyire felkavart, nem vagy egyedül vele.
0
2013. május 28., kedd 22:52
Nem emlékszem melyik topicban és arra sem, hogy ki ajánlotta a Jagten-t, de szeretném megköszönni neki.
Mondanivalójában a Téboly volt az ami ennyire felkavart legutoljára. Bizonyos párhuzamot is vontam a két film közé magamban.
Nagyon erős film, durva, erős érzelmekkel. Káin bélyeggel, modern kori boszorkányüldözés. Legerősebb jelenet a templomi. Janus arcú emberek tömkelege.
Egy újabb strigula az Apokalipszis mellé.
0
2013. május 27., hétfő 19:37
Igazad van,mert az Arrow pédául engem a 9. rész környékén kezdett el igazán érdekelni.
A Grimmnél viszont több idő volt építkezni,mert 22 részes az évad.
Egyébként nem nézem,mert anno a Once upon a time-ot választottam a két mesesorozat közül. :)
0
2013. május 26., vasárnap 23:28
Az a baj ezzel, hogy sok sorozatnál elég csalóka. Pl. a Grimm is -véleményem szerint- nagyon laposan és igazából sablonosan indult, de aztán a 4-5. rész környékén szépen belehúzott a tempóba, akkor indult be igazán a sorozat.
0
2013. május 26., vasárnap 22:40
Szerintem megnézem majd az első 3 részt és azután döntök.
0
2013. május 26., vasárnap 21:59
Erről is olvastam jót és rosszat is.
0
2013. május 26., vasárnap 21:58
Hannibal nekem is nagyon bejön, bár kicsit durvábbra számítottam, de a karakterek, a sztori, meg úgy az egész nagyon egyben van.

Hemlock Grove-ból hajnalban még meglestem 2 részt, nekem mocskosul bejön. Messzemenő következtetéseket persze még nem akarok levonni, de például itt végre élvezetesen voltak megírva a karakterek közti párbeszédek, nincsenek üresjáratok, én legalábbis nem unatkoztam, nagyon sablonkarakterek sincsenek még egyelőre, sztorit majd meglátjuk, hogy alakul, de eleddig nincs kifogásom ellene.
0
2013. május 26., vasárnap 21:42
Bates motel-Első évad.
0
2013. május 26., vasárnap 18:44
Első rész után dobtam.Én is bizakodtam Roth miatt de sajna nem jött be.
Viszont a Hannibal mocskosul berántott.Már az első résszel.
Országos adón én még ilyen egyedi és beteg sorozatot nem láttam.A kábelesek szoktak ilyen durvák lenni.
Bryan Fuller sorozata ez,ezt egyértelműen lehet érezni.Tőle a Pushing Daisies és a Dead Like Me nag kedvenceim.
0
2013. május 26., vasárnap 10:52
Korlátok nélkül. Imádom ezt a filmet! Kiadhatnák végre DVD-n!!! Elég gyenge minőségű ez a TV rip amit nézek.

Egyébként azt hiszem észrevettem benne egy bakit, de lusta voltam visszatekerni, hogy meggyőződjek róla. Amikor először mutatják egy egyetemi futóversenyen Prefontaine-t, akkor mintha valaki máson látnék egy Nike pólót, holott az a márka még akkor nem létezik. Nem számít, akkor is szuper film! :)

"A futás sokak számára csak értelmetlen időtöltés, ami ráadásul nagyon fárasztó. De ha megtalálják a futásban a fáradtságon túl a szépséget és az értelmet, akkor talán egy másik értelmetlen időtöltésben is megfogják találni: az életben!"

Bill Bowerman
0
2013. május 26., vasárnap 2:03
Na jó, fuck that shit, elkezdem nézni, aztán majd jelentkezek, mennyire nézhető!
0
2013. május 26., vasárnap 0:46
Hemlock Grove-ot nézi valaki? Imádom a horrort, ráadásul ahogy hallottam, Eli Roth keze is benne van a dologban, viszont interneten főként lehúzó kritikákat olvastam róla. Nektek mi a véleményetek?

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=GvlFJmh6ktU
0
2013. május 25., szombat 15:25
Ez kicsit megnyugtató. :)
0
2013. május 25., szombat 11:51

:))))
0
2013. május 25., szombat 1:54
Nálam is ez volt sokáig, ezért is álltam rá jobban a sorozatokra, így hetekig nem kell agyalni a néznivalón.
most posts by TM
0
2013. május 25., szombat 1:47
Azt hiszem a válogatós dologban sokan magukra ismertek innen, így én is:).
0
2013. május 25., szombat 1:46
Na de R2 tényleg az:D!
0
2013. május 25., szombat 1:33
Nekem most kezdődik a Star Trek: Deep Space Nine 3. évad, utána folytatom 4-5-6-7, aztán közben belekezdek a Star Trek: Voyagerbe, ha végzek ott is a hét évaddal, akkor jön a Star Trek: Enterprise négy évada.

Hogy közben se maradjak sorozat nélkül, elkezdtem nézni a régóta dédelgetett SeaQuest epizódjait is. Ez az a három évados tengeralattjárós kalandsorozat, amiben Roy Scheider a kapitány és aminek a bevezető duplarészét Irvin Kershner rendezte.

Amikor meg még másvalamihez volna kedvem, van még a The Invaders (Támadás egy idegen bolygóról) amit egy ideje már félbehagytam, vagy az eredeti Battlestar Galactica, de nyáron sorra kerül a Miami Vice 5. is.

Távolabbi tervek között (még az életemben) szerepel a meglévő, de még nem (vagy csak részben) látott teljes sorozataim megtekintése, többek között Dallas, Melrose Place, Baywatch, Knight Rider, Kojak, Ally McBeal, Sliders, A simlis és a szende, A férfi fán terem, Damages, A farm ahol élünk, Az egység, Hetedik mennyország, Váratlan utazás, Alfa holdbázis, Starsky és Hutch, Charlie angyalai, Petrocelli, Magnum, Kisváros, Lois és Clark, Smallville, MacGyver, Páran párban, Spartacus.
No, ha mindezzel végzek, és még lesz Xpress, akkor majd megírom! :))
most posts by TM
0
2013. május 25., szombat 1:06
Ez az a sorozat, amit csak angolul érdemes nézni :) Yo, Bitches :D
0
2013. május 25., szombat 0:37
Ne is mondd!
0
2013. május 25., szombat 0:05

ezzel a válogatós dologgal sokszor vagyok így én is! :) elmondom az asszonynak hogy nem csak én vagyok ilyen "droid" (bocsi a kifejezésért, ő szokta rám mondani) :D
0