Keresés

Ki mit néz most?

2013. május 10., péntek 23:24
Liberace
0
2013. május 10., péntek 23:15

utolsó filmje?!?!?!
0
2013. május 10., péntek 23:07
Jó, hogy írtok róla, már kezdek kifelé menni Soderberghből. Bár ha tényleg ez lesz az utolsó filmje, mindenképp bepróbálom ezt is.
most posts by TM
0
2013. május 10., péntek 22:59

szerintem a Mint a kámfort nem tudja legyűrni, de simán a második legjobb! örülök hogy másnak is ennyire tetszett :)
0
2013. május 10., péntek 22:55
Kegyetlen film ez a mellékhatások.Simán a rendező legjobbja.Erre még egyszer be kell ülnöm a hétvégén...
0
2013. május 9., csütörtök 2:09
Szellemtanú / Little Murder avagy "Szellemekkel suttogó - Alkoholista zsarus különkiadás"

"Végre" megint láttam valami "minőségi" szart, amit a pocséksága emel ki a tömegből. Két krimiszálat úgy összekeverni ugyanis, hogy mindkettő abszolút érdektelen és unalmas legyen, pedig egy szellemmel, egy személyes bűnbánatából kimászni igyekvő rendőrrel és egy jópofa, különc író/költővel dúsították a forgatókönyvet, ami a humornak meg a hangtompítós pisztolyoknak sincs híján... nos, ahhoz már tehetség kell. Nevetséges, ahogy az izgalom addig tart, hogy az alkesz zsaru kétszer megretten a szellemcsaj felbukkanásától, a harmadiktól meg unottan kb. annyit reagál "Nem kéne annyit piálnom, bazzeg!". A fickó ráadásul nem tudom, milyen cuccot tol a Red Labelen kívül, de nem csak látja és hallja, hanem tapintani is tudja a szellemet, az agyam meg ott dobta le végleg az ékszíjat, amikor halott csaj meg a rendőr nagykifli-kiskifliben bújtak ágyba. Így aztán nincs az a drogbiznisz meg a karneváli sorozatgyilkos, ami ezt menteni tudná a történet szintjén.

A film egyetlen értékelhető, sőt, tetszetős pontja a hely, New Orleans hangulata és annak szinte művészi bemutatása volt. Tényleg dob a filmen a jellegzetes louisianai építészet, a hurrikán utáni mocsok és a szinte eltakaríthatatlan szemét, a jazzklubokból kiáradó ritmusok, az utcán táncoló emberek... önmagában ezeket szívesen nézném újra... de a f.szért kellett elrontani egy ilyen ótvar krimivel?!

Ez a Provideos DVD az itteni adatbázisból hiányzik (én legalábbis nem találtam meg), de ezzel senkit nem ér veszteség. Ha valaki mégis kíváncsi rá, fáradjon el a legközelebbi turiskosárig.

39%
0
2013. május 9., csütörtök 0:13
Nem kérdeztem semmit, kiderült belőle, csak késő van! :D
0
2013. május 9., csütörtök 0:13
Ő az új lenne?
0
2013. május 8., szerda 23:35
Én is a napokban néztem meg és kurvajó film! Nem is számítottam rá, hogy ennyire jó lett. Pedig az eredeti Maniacot is jó filmnek tartom, és ez is az. Nem egy pofátlan nyúlás, hanem teljesen új nézőponttal elkészített, teljesen más film, még ha a történet elemei sok helyen megegyeznek.

Végre egy igényes horrorfilm, ami remake létére is eredeti (!), és mer provokatív lenni, de nem obszcenitással, hanem ezzel a belső nézettel, ami olyan közel viszi a nézőt egy sorozatgyilkoshoz, mint utoljára csak az eredeti Maniac és a Henry tudta.

Elijah Wood brillírozik, elképesztően érzékenyen hozza a figurát. Sajnáljuk, miközben borzadunk.

Egy remake gyöngyszemre bukkantunk, ezt ki kell jelenteni :)

0
2013. május 8., szerda 16:56
Maniac: Egy elmebeteg sorozat(?)gyilkos kalandjait csodálhatjuk meg, mindezt belső nézetből, ami remekül működik. Mind a dráma, mind a horror szerelmesei remekül fognak szórakozni. A színészi alakításokra egy rossz szavam sem lehet, először úgy gondoltam, furán állhat bátor hobbitunknak egy ilyen szerep, de remekül megbirkózott vele Wood. A zenei repertoár, bár sokszor ismétlődő, mindvégig perfektül passzol a filmhez, nem túl harsány, nem tolakszik nagyon az előtérbe, mégis benne marad az ember fülében. Nincsenek a filmben eltúlzott, hollywoodian látványos dolgok, valahogy végig hitelesnek hat az egész, ám ettől függetlenül nem egy agyeldobós jelenetet vágnak az arcunkba. A POV nézet baromi jól működik, sosem lesz zavaró, sosem unjuk meg. A karakterek hitelesek, a flashback-ek sem zavaróak, mint sok filmnél, nem vesznek el, nem zökkentenek ki, tökéletesre csiszolt mozaikként illeszkednek a jelen történéseibe. Egy szó, mint száz, szerintem látni kell! :)
0
2013. május 8., szerda 14:00
Dark Skies: Talán az utóbbi évek legjobb alien-es filmje a Fire in the Sky óta. Lehet, hogy klisékből építkezik, de a tempó feszes, a jelenetek feszültséggel teliek, a karakterek emberiek, a rengeteg statikus zörej és hang hihetetlenül passzoló atmoszférát teremt. Szóval aki szereti az ilyet, annak nem érdemes kihagynia.
0
2013. május 8., szerda 10:57
Osvárt Andrea jó néznivaló!
0
2013. május 8., szerda 10:26
Osvárt Andrea - TLLS with Craig Ferguson
0
2013. május 6., hétfő 21:45
Sajnos, ez tényleg így van. Én is meglepődve tapasztaltam, hogy nálunk nem kapható.
0
2013. május 6., hétfő 21:42
Az egész filmben azt furcsálltam a legjobban, hogy miért nem jelent meg nálunk. Annyi szar filmet próbálnak meg eladni az épphogy cameo szinten felbukkanó "sztárokkal", hogy miért pont egy jó film maradt ki Moore és Caine főszereplésével?
0
2013. május 6., hétfő 18:46
Nagyon tetszett.
Igaz, hogy Caine-t a nagy kedvenceim közt tartom számon, nem sok olyan filmje van ami nem jött be. ( Talán azt tudnám hirtelen mondani, amikor valami kalózok elrabolják a fiát, és besorozzák maguk közé. De az a film a történetétől borzalmas, nem Caine-től. ) A sokat szidott Cápa 4 is tetszett. Imádom a Harry Palmer filmjeit, mind az ötöt. Az Öld meg Cartert, az Olasz munka és az Alfie a legjobb filmjei. De öregkorára is hihetetlen jó a szerepeiben. Ja, és nem is kell említenem a Jekyll és Hyde-ját, vagy a hasfelmetsző Jack-jét. Vagy a Kéz.....
0
2013. május 6., hétfő 12:01
Egyetértek, az ember legyen büszke a kényszeres cselekedeteire. :)
most posts by TM
0
2013. május 6., hétfő 11:34
Kevés olyan embert ismerek, aki ennyire reálisan tudja értékelni önmagát (bár szerintem annyira ez nem is reális, mivel egyértelmű számomra, hogy alulértékeled önmagad), sőt, ezt még fel is vállalja. Grat. hozzá, eddig is csíptelek az itteni megnyilvánulásaid miatt, ezután még tisztellek is ezekért az őszinte szavakért.
0
2013. május 6., hétfő 7:48
Ennek a szerénységnek egyébként nyoma sincs, amikor a méreteimről nyilatkozom.
Itt most a gyűjteményemre gondolok.:)
0
2013. május 6., hétfő 2:06
Valaki nem tudja véletlenül, hogyan lett a Star Trek Into Darkness magyar fordításban "Star Trek - Sötétségben" helyett "Sötétségben - Star Trek"?

Vagy aszerint, aki ezt kitalálta, a macska farka és a farka macska egy és ugyanaz?:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2013. május 6., hétfő 1:39
Trükkös gyémántrablás - Flawless

Az elején kicsit csalódást keltő volt, hogy úgy tűnt, a keretsztoritól (mely előrevetíti a végkifejletet, legalábbis könnyen gondolhattam azt) az összes feszültség és izgalom elillan a filmből, de szerencsére úgy középtájon kiderült, hogy erről szó sincs. Amúgy is egy nagyon hangulatos és stílusos kaland-thrillernek ígérkezett, mérsékelt, de annál hatásosabb korrajzzal az 1960-as évekről, az utóbbi évek egyik legtartalmasabb Demi Moore alakításával, de ez a "gyémánt" a "csiszoltságát" igazán a film második felében mutatta meg. Jóval többet annál, hogy egy, a leendő nyugdíját keveslő takarító és egy csalódott munkamániás nő egy termosznyi gyémántot akar kicsempészni a Londoni Gyémántkereskedelmi Központ széfjéből.

84%
0
2013. május 6., hétfő 0:07
Kár! De még az is több, mint az első.
most posts by TM
0
2013. május 6., hétfő 0:05
A magyar IMAX-ben a középső verzió lesz.
0
2013. május 5., vasárnap 23:58
Egy bocsánatkérés is elég lett volna.
( Nem, nem tőlem. )
0
2013. május 5., vasárnap 23:53
Hasonlításképp, ha például 30 percig mono hang szólna, én annak nem örülnék. A szinkron meg nem fáj, nem kapálózok ellene, remekül tudom élvezni a filmeket bármilyen hangon, igaz, a németnek a dallamosságát még nem fedeztem fel.
most posts by TM
0