Keresés

Ki mit néz most?

2013. május 5., vasárnap 23:48
Én szeretném, ha mégis eret vágnál magadon. :)
most posts by TM
0
2013. május 5., vasárnap 23:44
Attól, hogy szóvá teszem egy kiadvány hiányosságait, még lehet hogy éppen engem nem érintenek.
0
2013. május 5., vasárnap 23:39
Mivel hordozón az első eshetőség fog csak megjelenni (ha az eddig megjelent Paramount-filmeket veszem alapul, amikben voltak IMAX-jelenetek), nem fogok eret vágni magamon, hogy nem látom a teljes képet. Különben is a filmből csak kb. 30 perc lesz ilyen. A maradék 103 az rendes 2.35:1-es méretű, na meg a kitakarást is úgy oldották meg, hogy a lényeges részt mutassák. A szinkron miatt meg alapból nem is játszik más verzió nálam, mint a digitális 2D-vetítések felirattal.

Ha meg netán valami csoda folytán az IMAX-verziót is fogják adni felirattal, akkor mindenképpen meg fogom nézni.
0
2013. május 5., vasárnap 23:32
Remélem, hogy nem hozlak zavarba ezzel, de véleményem szerint a szerénységed naggyá tesz! Nekem mindenesetre imponál. :)
most posts by TM
0
2013. május 5., vasárnap 23:27

Mondhatsz bármit, engem ez az összehasonlító ábra meggyőzött arról, hogy hová menjek, ha a TELJES filmre vagyok kíváncsi. Az első kettő csonkolt kép.  Jó szórakozást hozzá, nekem pont elég a harmadik verzió.
most posts by TM
0
2013. május 5., vasárnap 22:16
Hogy jutottál hozzá az önéletrajzomhoz? :))

Na jó, azért van egy-két eltérés. Mondjuk az, hogy vannak barátaim. Igaz, egy kezem is bőven sok, hogy megszámoljam őket, viszont ők tényleg barátok, nem csak haverok. És van most már telefonom is. Nem vonalas, mert az eddig is volt (a családom miatt), hanem mobil. Ha 1500 Ft-ot feltöltök rá, az nekem tíz évre is elegendő lenne, hogy lebeszéljem, de a szolgáltató sajnos folyton SMS-ekkel bombáz, hogy még hány napig használhatom fel az egyenlegem.
0
2013. május 5., vasárnap 22:11
Megemelem a kalapom előtted ezért az őszinteségért!
0
2013. május 5., vasárnap 21:23
Mondja ezt egy olyan ember, aki folyamatosan a képarányok és paraméterek miatt agonizál majd minden topicban.
0
2013. május 5., vasárnap 20:48
Ez nagyon emlékeztet vlkire. Rám...
0
2013. május 5., vasárnap 20:02
"Ezt nem közösségben gondolkodva képzeld el, tehát nincsenek barátaim például.Haverjaim, kedves ismerőseim vannak, de nem függök tőlük érzelmileg."

A Jedi-lét alapja... :)
0
2013. május 5., vasárnap 20:02
Star Trek Into Darkness kizárólag eredeti nyelven, 2D-ben lesz nézhető. Abrams is megmondta, hogy olyan filmnek tartja, ami normál módon lett forgatva, csak készült belőle 3D-verzió is. Akik már látták sajtóvetítésen IMAX-ben, azok sem voltak elájulva a térhatásától.

Na meg Trek-et szinkronnal? Isten ments, inkább kivárom BD-n, ha nem lesz belőle eredeti nyelvű kópia.
0
2013. május 5., vasárnap 17:25
Hogyan határozzuk ezt meg?
A megfelelő szavak nélkül ezt nehéz lesz átadni.:)

Amit itt látsz belőlem, az nagyjából fedi a valóságot.
Folyamatosan feszültséget és bizonytalanságot sugárzok kifelé.Ez egyrészt a külsőmből adódik, másrészt azt is tudom, hogy milyen szerény képességekkel rendelkezem.Ismerem magam.
Próbálom ezt nem annyira mutatni az életben, de itt a fórumon egyértelműen kivehető, hogy elég hirtelen, csapongó ember vagyok, hangulatilag meg aztán pláne.Állandóan sikertelennek érzem magam és folyton bocsánatot kérek mindenért.
A családomból mindenki ilyen depresszióra hajlamos, de nem kezeljük csak elássuk a problémákat.
Ez az alap.

Most rátérek a konkrét kérdésedre.:D

Ha az az élet, hogy családot alapítok valakivel....kutya, macska, gyerek, törlesztőrészlet...ilyen értelemben nincs(szerintem nem is lesz).

Viszont minden mást megteszek, amit csak lehet, hogy jobban érezzem magam a bőrömben.
Ezt nem közösségben gondolkodva képzeld el, tehát nincsenek barátaim például.Haverjaim, kedves ismerőseim vannak, de nem függök tőlük érzelmileg.
Nincs szükségem közülük senkire, hogy én valahogy legyek, csináljak valamit.
Feleslegesnek tűnik az életemhez a napi szintű személyes kapcsolattartás, vagy telefonálgatás(készülékem sincs hozzá:).
Remélem erre voltál kíváncsi...:)

Biztos fiatalabb vagyok nálad és ez is benne van a dologban, de nem hiszem, hogy ez lenne az egyetlen tényező.

Imádom a filmeket, egyfajta hiánypótlásra is használom őket, de már gondtalan lurkóként is rajongtam értük.
Mostanra annyi változott, hogy meg is engedhetem magamnak a lemezeket(akármiket) és nem csak másolt videó kazettán meg tévéből kell hozzájutnom az adagomhoz.
0
2013. május 5., vasárnap 16:23
Ez egy hétre nem is olyan sok. "Bemelegítésnek" már szép adag, bár én az X-mennel még várok, amíg nem közeledik az új film mozibemutatója.
Star Trek ügyben viszont nyomom az ipart keményen, pár nap múlva végzek a teljes Next Generation sorozattal, s már a Deep Space Nine-ból is két évad kipipálva. Gondoltam, hogy még letolom a vonatkozó Picard-filmeket 7-től 10-ig és persze a 11-est is, de aztán mégsem így lesz, mert a mozifilmeket is csak a sorozatokkal összehangolt kronológia szerint újrázom, azt fürkészve, hogy a bemutató idején műsoron levő szériák hatottak-e valamennyire az akkori egész estés produkciókra. Konkrétan, hogy a 8-as 9-es 10-es részekben van e bármilyen DS9-es vagy Voyageres vonatkozás, utalás, bármilyen apró jel.
Úgyhogy most majd csak ST 7, utána a sehová sem tartozó ST11 és aztán irány az IMAX, merthogy az új Star Trek filmet szigorúan csak ott szabad megnézni, különben az ember lemarad a kép tetejéről meg az aljáról, mint ahogy az az Avatar esetében is történt azokkal, akik csak egyéb mozitermekben látták Cameron mesterművét.
most posts by TM
0
2013. május 5., vasárnap 15:40
A vége előbb lett elküldve: 2003 óta valamennyire...
0
2013. május 5., vasárnap 15:40
Egy indiszkrét kérdés: van neked egyáltalán életed? Olyan ember nincs, aki ennyire csak a filmek bűvöletében tud élni.

Aláírom, én is ilyen voltam fiatalabb koromban, de 200valamennyire kinőttem belőle, vannak ennél jobb elfoglaltságok is az életben.
0
2013. május 5., vasárnap 13:52
Bemelegítésnek az összes X-Men filmet és a 2009-es Star Trek-et extrákkal.
Jövő héten végig szabadságon leszek, ezért alaposan megkínzom a kis lejátszót.
0
2013. május 4., szombat 15:22
Napfivér, Holdnővér

Vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban, mert többet vártam. Tipikusan az a film, ami egyáltalán nem rossz, sőt kellemes, de sokkal jobb is lehetett volna.
Tetszettek a helyszínek és a tájak, Zeffirelli ezeket nagyon szépen tudja használni, ezt már bizonyította többször is. Autentikus helyszínek mindenképpen.
Ahogy ismerem a történetet, azt többnyire, egy film lehetőségeihez képest hűen követi.
Tetszett a zeneválasztása is, adott neki egy hangulatot, nem véletlenül mondják sokan, hogy a filmre hatott a korszak hippimozgalma és életérzése. És ez ténylegesen érződik a filmen.
A film legjobb része az utolsó, Rómában játszódó egység, az annyira jó, hogy elviszi a hátán a filmet és több tartalom, gondoaltiság és kritika van benne, mint sok más filmben együtt, ugyanakkor egyfajta naivitás itt is megjelenik.
Nos mi a bajom a filmmel? Egyrészt nem igazán akar / mer több lenni egy képeslapnál. A középkor mocskából és keménységéből nagyon keveset mutat, pedig ez jó kontrasztot adhatna sok filmbéli eseménnyel. Ha ez alapján a film alapján kéne megítélnem ezt a kort, akkor olyannak tűnik, mint ami egy teljesen élhető, napsugaras korszak néhány problémával. Látunk pár szegényt meg beteget, akikkel csak Francescoék törődnek, meg akik a templomban hátul állnak. A Francescoék által felépített templom politikai okokból történő felgyújtása talán a legkomolyabb esemény, de ez sincs igazán kihangsúlyozva. Ja még annyit tudunk, hogy volt valahol egy háború, amiből szintén nem látunk, nem érzünk semmit. Nincs igazán súlya ezeknek a háborúknak, inkább olyan helyek ahova a fiatalok el-el járogatnak. Szóval nekem az egész naivan idillinek tűnik, de úgy az egész film is az. Az érzelemgazdagsággal sosincs baj, de ez a film csöpög és túlcsordul. Minden ötödik, tizedik percben látunk valakit könnyes szemekkel, pátosszal telve, és ezek a jelenetek teljesen elérik azt, hogy amikor drámai csúcspontnak kellene következnie, akkor az ilyen drámának már nincs ereje, mert nem lóg ki a többi jelenet közül. Sok személy, esemény teljesen súlytalan, csak felszínesen vannak bemutatva. Ilyen Klára alakja is, aki kötelező "eleme" az Assisi Szent Ferencről készült filmeknek. Ez érthető is, viszont ebben a filmben semmi nem fog megragadni belőle a nézőben csak annyi, hogy egy szép arcú lány játszotta, aki sokat mosolygott, csillogó szemekkel. Rengeteg dolog van még, ami teljesen felszínes. Francescoék tevékenységéből alig látunk valamit. Látjuk őket újjáépíteni egy templomot, betegeket gyógyítani, koldulni, a munkásokkal együtt befejezni a napi betakarítást. De ezek is csak fel vannak villantva, nincs ereje a jeleneteknek. A Donovan zenéjére történő betegápolás egy mókának tűnik, a kemény munkából nem látunk semmit, csak annyit, ahogy a parasztok vitatkoznak azok, hogy adjanak-e enni ezeknek a szerzeteseknek vagy ne, a koldulást is olyan vidáman művelik, mintha a világ egyik legboldogabb dolga lenne. Ezeket sokkal komolyabban kellett volna ábrázolni. Hogy milyen fáradtságos munka az aratás és mégis csinálják, hogy milyen rossz üres hassal koldulni, de megküzdenek az éhséggel, hogy milyen szinten vetette ki magából a társadalom a bizonyos betegségben szenvedő embereket, és hogy mekkora emberszeretetet jelent, hogy ők mégis gondozzák őket. Ez mind zavaróan súlytalanul van ábrázolva. Ezért írtam, hogy kellettek volna a filmbe kontrasztok az élet negatív oldaláról.  
A Ferencet játszó színészen majdnem elmegy a film, annyira túljátssza a szerepét. Sajnos sokkal inkább tűnik egy jámbor, jó szándékú bolondnak, mint egy komoly szerzetesrend alapítójaként. Itt kíváncsi lennék, hogy ebben mennyi szerepe volt Zeffirelli instrukcióinak és mennyi szerepe a színész egyéni karakterelképzelésének, de ez nagyon nem volt nyerő húzás. A Ferenc, Isten lantosa című filmben egy sokkal valóságosabb, méltóságosabb Ferencet láthatunk az érzékenysége és a szerénysége mellett, mint itt.
Egyébként Rossellini filmje minden tekintetben jobb alkotás, mint ez.

Mindennek a végén azonban azt mondom, hogy kellemes érzésekkel gondolok a filmre, és inkább pozitívan él bennem, mert annyira ártatlan, naivan szép film, hogy jó az ember érzelmeinek, ha időnként ilyet is néz, de túl sokat az esztétikai rendezésen túl ne várjon tőle.
10/6
0
2013. május 3., péntek 1:33
The Lords of Salem; Rob Zombie filmként csalódás, horrorfilmként csalódás, művészfilmként nagy mindfuck, drogos-trippes filmként szódával elmegy.
0
2013. május 1., szerda 14:46
Nincs mit. Amúgy a credits után van még egy jelenet, just sayin
0
2013. május 1., szerda 14:42
Na, akkor majd szerét ejtem, megvan a többi is, talán mindegyik.
Köszi!
most posts by TM
0
2013. május 1., szerda 14:36
Van benne Leatherface meg láncfűrészes móka. :)
Amúgy közvetlen folytatása úgymond a 74-es filmnek, a későbbi remakekekkel meg seaquelekkel nem hozható összefüggésbe.
0
2013. május 1., szerda 14:24
S köze van a régebbi hasonlókhoz?
most posts by TM
0
2013. május 1., szerda 14:10
De ilyen címmel csak egyetlen egy (2013-as film).
0
2013. május 1., szerda 11:37
Ebből van néhány. :)
most posts by TM
0
2013. május 1., szerda 4:10
Nem volt rossz, csavartak egyet az alapfelálláson. Mondjuk a karakterek ostobák, de veszettül, egymás után követik el a baromságaikat, klisé klisé hátán, de legalább sok a gore és a vér. CGI néhol elég igénytelenre sikeredett, de amúgy egyszer simán nézhető. IMDB pontozást reálisnak tartom, egy erős 5/10.
0