Egy remek megfázásnak köszönhetően a meleg szobában töltöttem az elmúlt pár napot, közben horrorosra vettem a figurát, megnéztem párat kedvenc műfajomból. Röviden jellemzem a látott alkotásokat, spoiler és mélyebb gondolatok közlése nélkül.
Rubber (2010)
Na, ezt a baromságot! - gondoltam, amikor megnéztem a trailert. Számítottam rá, hogy szórakoztató lesz, talán kicsit jobban is, mint amit végül is kaptam. Nem mondom, hogy rossz volt, de nem érzem, hogy sokszor újra kell majd néznem.
10/6
Bay of Blood (1971)
Nagyon szeretem a giallo-kat, Mario Bava viszont valahogy nem lett a barátom. Mindenhol azt olvasom, hogy ő a műfaj alapítója és egyik legjobbja - elsővel megállapítással egyetértek (mivel igazából tény), a másodikkal viszont abszolút nem. Nálam a rangsorban előrébb áll Martino, Avati, Fulci és hát a trónon Argento csücsül egyértelműen. Nem mondom, hogy rossz film, de sokkal jobbakat is láttam már a műfajban.
10/5
Livide (2011)
A francia újhullám egyik darabja, ami egész hangulatosra sikeredett, de nekem hiányzott belőle valami. Elszórakoztatott, voltak kellően paráztató részei is, de a végén hiányérzettel keltem fel. A főszereplő csaj viszont bejött! :)
10/6
Chernobyl Diaries
Na, ez igazán tetszett! Semmi újdonságot nem tartalmazott, amit a műfajon belül ne láttunk volna, de mégis működött. Mivel engem Csernobil nagyon foglalkoztat (rengeteget olvastam róla és egy időben a doksifilmeket is gyűjtöttem az esetről) ezért voltak elvárásaim. Nem kellett csalódnom, a helyszínek nagyon jók voltak, a történet is megfelelő volt, színészek szerintem remekül játszottak (főleg Jurij tetszett :)), para-faktor is működött, szóval ezt még biztos újranézem majd.
10/8
The Pact (2012)
No kérem, így kell horrort csinálni! Okosan felépített történet, jól adagolt feszültség, kellő misztikum és a végén egy durván jó csavar - csak csettintettem a stáblista legördülésekor. Minden horror-rajongónak ajánlott darab, nálam nagy kedvenc lett!
10/9