Keresés

Ki mit néz most?

2013. február 24., vasárnap 0:00
Sabrina(95):Jó emlékeket őriztem erről a filmről, a zenéjéről és a bájos Julia Ormond-ról mindenképpen.
A korábbi változatnál és most is a főszereplők kisugárzásában nem éreztem akkora különbséget.A vezető színészek kellőképpen sármosak, egy apró kis grimaszolás is bőven elég tőlük.
Ellenben nagyon úgy néz ki, hogy ebből a tündérmeséből valahogy kinőttem.Régebben nem foglalkoztatott az, hogy egy hozzám közelebb álló karakter is jelen legyen, amikor felpörgetik a tempót.Most nagyon hiányzott valaki, akit épelméjűnek tarthatok, akin keresztül nézhetném ezt a romantikus sokszöget.
Sajnos most csak a tiniszerelemet magukra erőltető színészeket láttam.Az összes hirtelen fellángolásnál öltönyös kisfiúk és kiskosztümös lánykák vergődését figyeltem, és a legérzelmesebb jelenetek sem fogtak meg emiatt.
Remélem ez csak valami pillanatnyi elmezavar nálam és később újra megszeretem...
0
2013. február 23., szombat 10:00
Nagyon illett a képbe ez a befejezés.
A karakter sem hazudtolta meg önmagát, az külön tetszett, hogy a szokásos visszajátszásos megoldást is sikerült kikerülniük.
Lehet mosolyogni, és nem kell arra gondolnom, hogy sajnos vége.
Elégedettséget és örömöt érzek, mert nagyon kevés sorozattól tudtam így elbúcsúzni.
Nem látok esélyt a teljes újranézésre, de 10-15 epizód miatt, amiket tényleg szeretek biztos előszedem még a lemezeket...

0
2013. február 22., péntek 21:13
Forget me not

Könnyen lehetett volna egy középszerű, unalmas közhelygyűjtemény végzős tinik ezredik elfajuló diákcsínyéről, az azt követő titkolózásról és az azutáni sorozatos elhalásokról, az első fél óra után majdnem ki is kapcsoltam. A gyerekrigmusra épülő sztorikat viszont mindig is szerettem, a csavar, amire a sztorit felépítik, ötletes (csak kicsit gyorsan kifullad), és bár túl nagy para nincs benne, inkább csak sikítozó-rángatózó torz rémségek ezüstszínű ragasztószalaggal körbetekerve, a végére majdnem kellemes lett.

69%
0
2013. február 22., péntek 18:44
A betolakodó tényleg jobb, a Livide-ben sok helyen szétesik a történet. Viszont nagyon jól megidézik az európai horrort.
0
2013. február 22., péntek 17:46
Igen, ők írták és rendezték az Inside-ot is. Az a darab azért jóval erősebbre sikerült, de a Livid miatt sem kell szégyenkezniük. A tavalyi év felhozatalában említésre méltó horror, bár a top 10-be nálam nem fért be. Mondjuk amennyit ültek rajta ütösebb is lehetett volna, de igazán az lett volna érdekes, ha nem szállnak ki a Hellraiser-újrából...
0
2013. február 22., péntek 13:50
Érdekességképpen megemlítem még, hogy most néztem, a készítők ugyanazok, mint a terhes nős A betolakodó esetében. Hátha páraknak az csinál kedvet hozzá, ahogy nekem meg ez csinált ahhoz:).
0
2013. február 22., péntek 11:10
Pedig múltkor azt írtad, hogy négy óra gyakorlat után már egy levelet is sikerült összetákolnod valamelyik ismerősödnek.:)
Biztos nem annyira érdekes az a 3 perc, hozasd be te is Angliából!
0
2013. február 22., péntek 10:59
Mr. Unpronounceable: köszi. Igen, a németeknél 3 perccel hosszabb a film, de az angol felirat az kéne, a német még nem megy annyira :D

Niwrok: köszi. A németeknél uncut-nak hirdetik, bár, nem tudom mi lehet az a 3 perc, amivel az övéké több, mint a brit kiadás. A franciáké meg 84 perc. Nem értem én ezt.
0
2013. február 22., péntek 10:46
A németeknél, de nincs hozzá angol felirat.(ezt biztos te is látod:)
0
2013. február 22., péntek 10:43
Bocs, nincs viszonyítási alapom:). Nekem az angol kiadás van meg, az 88 perc, és mert az imdb is annyit ír a film hosszának, szerintem vágatlan. Ugyanezt erősíti bennem, hogy van brutál és trancsír rendesen a vége felé.
Ha mégis vágott, akkor talán a franciáknál érdemes próbálkozni, az ő filmjük, és nem is különösebben szemérmesek:).
0
2013. február 22., péntek 10:11
Niwrok: hol nem vágott ez a film? Láttam a németeknél, az angoloknál... de az angoloknak gyorsan jár az olló a kezükben...

Köszi.
0
2013. február 22., péntek 8:58
Szerintem is jó film. Vizuális orgia :)
Kár, hogy nem adják ki nálunk DVD-n.
0
2013. február 22., péntek 1:58
Wow... a 90% már önmagában jó ajánló. Csak ezt megint honnan...
0
2013. február 21., csütörtök 23:55
Livide

Lucie, a fiatal egészségügyis gyakornok első munkanapján a tapasztalt Mrs. Wilsonnal idős, beteg emberek otthoni ellátásában vesz részt. Ennek során Deborah Jessel, a környék régi tánctanárának vidéki házába is eljutnak, ahol a kómában levő tulajdonost már csak a gépek és az infúzió tartja életben. Mrs. Wilson sok érdekességet mesél a házról és annak lakójáról, például azt, hogy a mendemonda szerint Jessel hatalmas vagyonának egy része a házban van elrejtve. Amikor aztán Lucie este élménybeszámolót tart a barátjának, Willnek -akit amúgy is régóta foglalkoztat a titokzatos ház-, a srác úgy érzi, kár lenne parlagon hagyni azt a sok pénzt, és Halloween ide, Halloween oda, még aznap este derítsék fel a házat, hátha megtalálják a "kincs" legalább egy részét...

Rengeteg munkával, odafigyeléssel és tisztelettel megalkotott, melankolikus és nagyon hangulatos horror-fantasy-dráma. Csupa olyan film ihlette vagy olyanokat idézett fel bennem, amik vagy tetszettek, vagy ha nem is, de pár motívumukban emlékezetesek voltak (SPOILER!:  Silent Hill, Engedj be!, Suspiria, Halálos hallgatás, A fekete ruhás nő, stb. ), miközben a feszültséget is remekül építi, megvan az általam rajongott zseblámpás bolyongás, a háttérsztori érdekes, a díszletes is lubickolt a jellegzetes szobák megalkotásában, és néha még engem is sikerült a groteszkséggel meghökkenteni. Láttam egy pár horrort mostanában, azok között simán a legjobb, tudom ajánlani.

90%
0
2013. február 18., hétfő 15:31
A Freddy Vs. Jason hatalmas tisztelgés mindkét széria előtt,szóval az nekem is kedvenc.Még VHS-en szereztem be megjelenés idején.Éreztem,hogy jó lesz.
0
2013. február 18., hétfő 14:50
Szerintem a Freddy vs Jason, mindkét sorozat legjobbjai között van :)
0
2013. február 18., hétfő 13:23
Csak nem Californicationt néztél? :)
0
2013. február 18., hétfő 12:03
Egyébként én még a freddy vs jason-ön is nagyon jól szórakoztam.
0
2013. február 18., hétfő 12:00
Hát igen,a péntek 13 filmek közül sajnos csak az első három jó(különösen az első), azok viszont nagyon. A többi az inkább csak egyszer-kétszer nézős.
0
2013. február 18., hétfő 11:36
Meg hogy Pamela Voorhees hány részeges és drogos férjpótlékon esett át, akik természetesen olyan mothafucka stílusban beszéltek a nővel, mint a kutyával, mígnem az egyik egy különösen elfajult szóváltás közben hasba rúgta, amikor terhes volt a kicsi Jasonnel, és később milyen nehézségeken kellett átesnie a gyerkőc Jasonnek, akinek kitaszítottságát a mama azzal próbálta kompentálni, hogy egy nyáron befizette gyermekét a Kristály-tavi táborba, hátha ott szerez néhány barátot. :)

Amúgy bírom Zombie-t. :)
0
2013. február 18., hétfő 11:30
Ja és DVD-n sose kerül már kiadásra nálunk? :(
0
2013. február 18., hétfő 11:24
Tegnap újranéztem a Portyánt (Cruising). Még mindig zseniális a film, bár saját korában sok kritika érte. Szerintem a modern, kemény, nyomasztó sorozatgyilkosos amerikai thrillerek egyik alapműve. Korábban ezek a fajta sorozatgyilkosos filmek Amerikában vagy a krimi vagy a horror műfajában mozogtak, a mai thriller a 70-es években kezdett formálódni (Piszkos Harry), melynek egyik legkiforrottabb filmje ez. A Henry, Az embervadász, A bárányok hallgatnak, a Hetedik stb. mind csak ez után jöttek, amik jó filmek (akár valamivel jobb is mint a Portyán (lásd: Bárányok hallgatnak), bár szerintem a Portyán a leghitelesebb közöttük.

Aki látta: Ti mit gondoltok a végéről?

SPOILER

Jól gondolom, hogy nem találták meg a gyilkost, vagy ha meg is találtak egy gyilkost, nem minden áldozatot ő ölte meg? Gondolom erre utalt az az a bevágás a zárójelenet előtt, amikor egy bőrszerkós srác gyalogol az egyik bár felé, úgy mint a film elején, meg hogy mikor Pacino elénekli a gyanúsítottnak az altatót, és őt láthatólag semmire sem emlékezteti. Meg szinkronban érdekes, hogy amikor a meg nem mutatott gyilkos beszél más hangja van, mint akit elkapnak. Eredeti hangnál is így van?
Valahogy úgy tettem össze a sztorit, hogy a srác akit végül elkaptak, valójában gyilkolt, de úgy sejtem, hogy nem ő gyilkolt egyedül. Létezik tőle függetlenül egy másik gyilkos is. Ő gyalogol a végén a bárba.

Bár olvastam olyan véleményt is, mely szerint a vége arra utal, hogy Pacino nem tudta végül függetleníteni magát az ügytől és a végén ő gyalogol a bárba, de én ezt nem hiszem. Nekem úgy tűnt, hogy a bárba gyalogló csávónak hosszabb a haja.

Akkor a film végi Pacino könnycsepp mire utal? Hogy sejti, hogy nem a gyilkost kapták el? Hogy valami elpattant benne? Mire utalhat?
0
2013. február 17., vasárnap 20:42
Igen nagyon jó és ahogy megidézték a kezdeteket a vége felé,az is ötletes volt.
0
2013. február 17., vasárnap 19:04
A Jason X nekem bejön. Nagyon jó poénok vannak benne, meg üdítő változatosság a sok egyforma Péntek 13 film után. Szórakoztató őrület.

0
2013. február 17., vasárnap 18:36
Péntek filmekben tényleg sok baromság van de hát ki tudja mi történt Jasonnel  a tóban.

Ha Rob Zombie feldolgozta volna akkor biztos elkezdte volna magyarázni,hogy vegyi anyagokkal szennyezték a Kristály-tavat és ettől lett Jason természetfeletti lény.

Viszont így,hogy misztikum lengi körül a tavat nem kell magyarázni a sok baromságot,feltámadást stb.

Én a Jason X-et hanyagoltam egy ideig,mert nem hittem,hogy működhet a sztori az űrben de kellemesen csalódtam.
0