Keresés

Ki mit néz most?

2012. november 3., szombat 0:46
Bloom minden filmben már húsz éve kovács de még mindig olyan kákabelű, mint egy botsáska.
most posts by TM
0
2012. november 3., szombat 0:15
Golyóálló szerzetes:A bölcsességeken és szertartásokon túljutni az igazi kihívás ebben, mert totálisan kilógnak a film alap hangulatából.Egyfelől agyatlanság az egész, de végig azt érezni, hogy ebben valami több van a felszín alatt.Sosem lehet kibogozni a szálakat, mert a készítőknek sem ez volt a fő szempont.Érintenek bizonyos kérdéseket, de csak egy ember tud hitelesen mozogni azon a területen, a többiek elütik egy vicces beszólással vagy erőltetett romantikázással az időt.
Nincs baj a szereplőkkel és ez a történetféleség is elfogadható, de valahogy semmiben nem találták el az arányokat.
Pont a legrosszabb jeleneteket húzták el, hiába szórakoztató a nagy része, belefáradtam a nézésébe.
Mondjuk a gyerekkori ész nélküli hadonászós verekedéseket felidéztem tőle, de ezekből a pillanatokból kevés volt.
Nehéz csak abba kapaszkodni, hogy kedvelem ezeket az embereket.Másodszorra ez már nem elég.

Mennyei Királyság:Mit tesz az egy filmmel, ha a főszereplővel szemben előítéleteid vannak? Az persze segített, hogy a gatyámba csináltam a megelevenedett Age of Empires-től, de ezt a kérdést mégis nehéz félresöpörni.
Folyton hülyeségeken járt az agyam.Pl. azt képzeltem, hogy Orlando Bloom-nak a kedvenc ételeiről készült fotókat tartották fel a kamera mellé, így kikényszerítve azokat a sóvárgó pillantásokat.Azt is előadtam affektálva, hogy "Hülyéskedsz, nem megyek ki oda szemceruza nélkül!"...egyszerűen mindig a nagy durranásban látott fésülködős rész jut az eszembe erről a fickóról.
Az első 40 percben kinevettem magam, aztán elkezdtem élvezni a mozit.Továbbra is hitetlenkedve néztem az összes megmozdulását, de maga a figura szimpatikussá vált a végére.Érdekelt a sorsa és hiába láttam már tévében egyszer, így eredeti hanggal teljesen új élmény volt ez a film.
Csodálatosak a felvételek, látszik rajta, hogy rengeteg munka volt vele.Mindent belepakoltak, amit csak lehetséges, az apróbb szerepekben is csupa-csupa ismerős arcot fedez fel az ember.
Jó volt nézni, legközelebb megpróbálom kevesebb időmet elcseszni a gúnyolódásra és gyűlölködésre.:)

Mint a hurrikán:Nagyon nem mindegy, hogy csak bizonytalannak vagy egyenesen töketlennek tartod-e a főhőst egy adott helyzetben...Általában ez billentené egyik vagy másik irányba a mozi megítélését.Itt nagyban leegyszerűsíti a dolgokat az, ahogy a megingását bemutatják.
Annyira gyönyörűek a képek, tényleg szokatlanul szépek, hogy ez eltereli a figyelmet a faék egyszerűségű sztoriról.
Azt hiszed, hogy most valami nagy dolognak vagy a részese, nagyjából erről kell szólnia a varázslatnak, de igazából persze nincs benne semmi.:)
Ha másképp döntenek, akkor is ugyanezt érezném a végén.Az a lényeg, hogy mindhárman kedvelhetőek és természetesnek tűnnek, együtt lehet velük örülni.
Olyan szempontból különleges a film, hogy amíg tart a kaland nincs időd felnézni és meglátni a hibákat.Romantikus agymosás, amibe bárki elhelyezheti saját magát.
Kellemes élmény, de nem lehet túl sűrűn előszedni.
0
2012. november 2., péntek 20:11
Ááááá... csak úgy beugrott. :)
0
2012. november 2., péntek 1:12
Te összeesküvés-elméleteket gyártasz szabadidődben? :)
0
2012. november 1., csütörtök 19:45
Poén: Leváltották Lenti rendőrkapitányát...

Vajon van-e összefüggés a Tükörkép és e közöt??? :)))

http://www.alon.hu/felmentettek-lenti-rendorkapitanyat
0
2012. november 1., csütörtök 17:42
Ha szereted a groteszk humorú horror-paródiákat és akkor csak éppen nagyon álmos voltál, akkor meg. :)
0
2012. november 1., csütörtök 17:29

The Walking Dead 3. évad 3. rész:

SPOILERES!!!

Komolyan mondom ezt a sorozatot a tavalyi "A Farm ahol élünk...",azaz 2. évad felénél a rajongók nagyobb része biztosan leírta,de az új évad immár 3. része ismét olyan erősre sikerült, hogy még azt is ki merem jelenteni, hogy a sorozat történetének egyik legjobban sikerült epizódját prezentálták vele most nekünk.

Mindjárt jött is az első meglepi: a stáblistán immár állandó szereplőként tér vissza az íjpuskás Daryl (Norman Reedus) rasszista és cseppet sem emberbarát bátyuskája Merle (Michael Rooker), akit utoljára még az első évadban láthattunk egy duplaepizód erejéig (ha  2. évad egyik részét nem számolom,ahol csak hallucinációként jelenik meg a sebesült Daryl előtt), majd egy Fűrész filmeket idéző jelenet után csupán egyik keze csonkját találták meg a kiszabadítására visszaérkező Rickék. Az újbóli belépője szuper lett, mutat már most némi jellemfejlődést is, kíváncsi vagyok vajon milyen teret kap az új évadban, sikerül-e megtartania állandó szereplői státuszát, vagy megy a süllyesztőbe Shane,Dale és Sophia után.

Az igazi meglepetés színész azonban David Morrissey (a botrányos Elemi ösztön 2. és a még pocsékabb Tíz csapás után nem is jegyeztem mint színészt) ,akire a képregények szadista gonoszának szerepe, a Kormányzó jutott. A karakter már most sokkal árnyaltabb és összetettebb képregényes alteregójánál, a képmutatás és a látszólagos jóra törekvés mögött pedig gonosz célok és egy sötét lélek bújik meg. Az epizód végi zárás ismételten ütősre sikerült pedig tény, hogy nem ez volt a széria legakcióorientáltabb része.

Alig várom a következő részt. :)

10/10
0
2012. november 1., csütörtök 8:39
Ezen a filmen elaludtam. Megérdemel még egy esélyt?
0
2012. október 31., szerda 23:53
Tegnapelőtt néztem meg én is. Azóta még az Álmosvölgy legendája és a Karácsonyi lidércnyomás volt a Halloween-menüben. :)
0
2012. október 31., szerda 23:19
Trick  r Treat

Amióta megjelent ez a film, minden Halloween-kor újranézem. Zseniális!
0
2012. október 30., kedd 21:22
Deep Impact:98% szappanopera + 2% látványos és érdekes jelenet.Kutya legyek, ha ez nem a ripityomszar-film tökéletes receptje.
Nagyjából ezt írhatnám róla, ha rossz kedvem lenne és nem találtam volna szórakoztatónak azt a sok marhaságot, amit ebbe belepakoltak.
Mintha ez a mozi egybegyúrta volna a világvégével kapcsolatos összes érzelmes jelenetet, amit eddig vásznon bemutattak, és jól kigúnyolta volna.Szakadtam a röhögéstől szinte végig.Jobb, mint bármelyik paródia.
Eszméletlen...:)
0
2012. október 29., hétfő 22:56
Baseball álmok:Sokáig csak halogattam, mert nem tudtam elképzelni, hogy ez az amerikai klasszikus célba érhet nálam a játék ismerete nélkül.Aztán a Pénzcsináló egy kicsit felnyitotta a szemem, hogy nem ilyen egyszerű ez a dolog.
Itt is lényegesen többről van szó, mint amit első olvasásra hittem volna.
Egy olyan utazás veszi kezdetét a színészeknek köszönhetően, ami még engem is meghatott.A fiúból férfi lesz, azután elég zavaros körülmények közt újból visszatalál saját gyermeki énjéhez.
Elképesztően hatásosak a felvételek, ahogy elcsendesül minden a pályán, semmi dolgod nincs a világon, csak dobd vissza a labdát.:)Olyan béke száll a filmre egyes jelenetekben, minden szépség ott van a képeken, nekem csak el kellett hessegetnem, hogy ez csak valami sportos marhaság.
Összesen 10 perc alatt meg is értettem, hogy miért hivatkoznak annyi helyen erre a filmre.
Csodálatos volt látni, ahogy közelebb hozott embereket egy ügy, egy elsőre furcsának tűnő ötlet.
Nem is lényeges a forma vagy maga az esemény, inkább az a csillogás a szereplők szemében, ami máskor hiányozni szokott, az okozta nekem a kellemes perceket.
Feltöltődtem tőle.:)
0
2012. október 28., vasárnap 21:52
A leskelődő:Sosem értettem mire jó az azonnali leleplezés, kinyírják a feszültséget és csak a színészek miatt ülöd végig az adott filmet.Itt is pontosan ez történt.
Megy a párharc, szól a trombita, de igazán egyik fontos szereplő sem fejlődik.Nem tart sehová a történet, és valahogy túl figyelmesek egymással a nyomozó és a gyilkos.
Hagyják kibontakozni a másikat, az összes hiba és földre huppanás belefér, mert mindkét oldalon úriembererek vannak.
Ráadásul az sem világos, hogy miért pont őket választották ki ehhez a melóhoz...hasonló dolgokat nézek ki belőlük, mintha zakkantak felváltva kergetnék egymást.
Ez a rengeteg baromság mondjuk csak addig érdekes, amíg meg nem látom Marisa Tomei-t.
Azután elindul a fejemben valami jó kis lágy zene(ezt egy filmben biztosan egy Marvin Gaye számmal oldanák meg:), elkezdek mosolyogni, szinte elpirulok és rohadtul nem érdekel, hogy a körülötte éppen szétesőfélben van minden.
Úgy hat rám a jelenléte, mint Logan-re az a nyugtatós csaj.
Szóval nem tudom igazán megítélni, hogy összességében tetszett-e valamennyire, mert nem tudtam koncentrálni, őszintén szólva nem is volt mire...
0
2012. október 26., péntek 9:51
A hangos revolverek városa:Mindenkinek van valamilyen viszonya a fegyverekhez, gondol róluk valamit, pedig a legtöbben nem használják őket a hétköznapokban.
Pláne lőfegyvert nem.
Aztán jobban belegondolva, a pénz is hasonló eszköz.Biztonságérzetet ad, de ha sok van belőle vagy csak simán túl könnyen jutottunk hozzá, akkor egyre nagyobb baromságokra kezdjük használni.
Itt főleg Jeff Daniels miatt rögtön a bőröndnyi cetlire cserélt pénz ugrott be a Dumb és Dumber-ből.:)Nagyon hamar elvesztheted az irányítást, egy ember sem tudja ezt megfelelően kezelni.
Az összes szereplő csak kapálózott, miközben folyamatosan süllyedtek bele a legpitiánerebb helyzetekbe.
Csak veszteseket láttam, életkörülményeiktől függetlenül mindenki beleőrült a képzelt hatalmába.Egyre kevesebb is elég volt, hogy fegyvert rántsanak.
Nem arra fektették a hangsúlyt, hogy milyen nehéz hozzájutni ezekhez a dolgokhoz, hanem csak simán a rossz döntésekre koncentráltak.
Más se láttam a filmben csak ezeknek a szomorú következményeit.
Kicsit erősebb befejezésre számítottam ugyan, de ez inkább olyan történetet mesélt el, ahol menet közben volt arányosabban elosztva a dráma.
Érdekes élmény volt, biztosan megvizsgálom még legalább egyszer.
0
2012. október 25., csütörtök 6:50
Sin City:Korábban is úgy voltam vele, hogy ha van gyenge pontja ennek a filmnek, akkor az a Clive Owen-es szál.Ebben az egy szakaszban még a kemény nézések is valahogy komikusnak tűnnek.Az egész prosti-ninja dolog meg inkább csak a kisfiúkat szolgálja ki.
Nem tartom ezt egy "hűdenagy" történetnek, még véletlenül sem akarom úgy beállítani, hogy a földtől elrugaszkodott jelenetek sora ne szórakoztatna, csak a két másik karakter komolyabban vehető, de főleg érdekesebb számomra.
Most néztem először végig kék lemezen(előtte vagy 4X dvd-ről) és hiába tökéletes minden kockája, legszívesebben áttekertem volna a film közepét.Már nem találtam kielégítőnek azt, hogy ugyanolyan stílusban és változatlan körülmények közt mesélnek nekem.
(Még mindig rá tudok csodálkozni a kinézetére, zavarba ejtően gyönyörű, de a sokadik alkalommal már mást is észreveszek belőle.)
Az elején feldobott Marv állatsága, aztán csak néztem ki a fejemből, a legvégén pedig teljesen élvezhető drámaiságot kaptam.
Meg is lepett, hogy ennyire megérintett a zárás, pedig ez továbbra is csak egy látványos képregény adaptáció.Menet közben emlékeztetni kellett magam arra, hogy ne kezeljem úgy, mintha ez valami normál szemüvegen keresztül vizsgálandó mozi lenne.
Na, mindegy a lényeg az, hogy megérte így is a polcra tenni.
Egyszerűen csak érzem, hogy kezd elmúlni a hatása.

(Kipróbáltam a közönséges változatot is, nem a káromkodásból volt több, hanem a nevetésből...érdekes élmény, az tuti.:)
0
2012. október 22., hétfő 21:57
Ez hatalmas! :D
0
2012. október 22., hétfő 21:55
0
2012. október 22., hétfő 20:49

The Walking Dead: 3. évad (1-2. rész)

A kissé unalomba fulladt 2. évad után valami elképesztően feszült, pörgős, zombikkal, akcióval és vérrel teli új epizódokkal tért vissza kedvenc zombis sorozatom. Ha tudják ezt tartani akkor nagyon nagy esély lesz arra, hogy az első évad nívója fog visszaköszönni az immár 3. évadját taposó tartó zombi családregényből.

SPOILER!!!

Egy picit azért aggódtam, hogy Jon Bernthal és Jeffrey DeMunn "kiesésével" csökkenni fog az új évad színvonala, de az előzetes promóban már felbukkannak hasonlóan ígéretes arcok. Az egyik a Kormányzót (a képregénysorozat egyik legszadistább figurája) alakító David Morrissey, a másik pedig egy nagy visszatérő az első évadból, Michael Rooker

Várom már a jövőheti részt nagyon! :)
0
2012. október 22., hétfő 13:15
TRON: Legacy
Komolyan fontolóra vettem a 10000Ft-os BD kosárba helyezését, annyival jobban tetszett így másodszorra.
Ez a jelenet a végén, elképesztően gyönyörű lehet nagy felbontásban...
0
2012. október 22., hétfő 2:37
Fear Island

Nyolc gimis fiatal
egy szigetre ment,
a rendőrség meg azt nyomozza,
hogy miért maradt csak egy.

A gyatrácska versike (saját szerzemény:)...) nagyjából le is írja az alaphelyzetet, ami egy tini tízkicsinéger-light. Manapság már azt is meg kell becsülni, ha egy thriller csak ennyire jó, a krimivel ötvözés meg egyedi hangulatot adott a filmnek.

77%
0
2012. október 21., vasárnap 3:19
Mit gondolsz, minek "dőltem be":)?!

Egyébként nem rossz, csak az elvárásaimat múlta alul, plusz zavart, hogy többször is éltek a deus ex machinával; mondjuk amikor egy válságos pillanatban jött egy csávó, akinek semmi más szerepe nem volt, mint hogy megzavarja a pszichopata "játékmestert". Az valahogy jobban bejön, ha a szereplők ilyen helyzetben egymás ellen fordulnak, mint az, ha a közös ellenség ellen.

Azért mindig reménykedek, azért is próbálok be szinte bármit, pedig lassan el kéne fogadnom, hogy a Fűrész 2.-t és a 6. körhintáját, plusz az Examot ebben a kategóriában nem nagyon fogja semmi felülmúlni.
0
2012. október 20., szombat 23:35
Pedig a borító/plakát tök jó filmet ígér... :)
0
2012. október 20., szombat 21:59
Truth or Dare

Öt fiatal érkezik egy angol vidéki udvarházba, hogy ott egyik ismerősük, Felix szülinapi partiján vegyenek részt. Ott azonban csak az ünnepelt bátyja, Justin fogadja őket, aki elmondja, hogy a testvérének pár napja váratlanul külföldre kellett utaznia, és a járatot, amivel hazajött volna, törölték. Sajnos őket ötüket nem tudták értesíteni a változásról, de ha gondolják, maradjanak nyugodtan, töltsék ott az éjszakát. A társaság tagjai jellemzően amúgy is csak az ingyen pia miatt jöttek el, ahogy korábban beismerték egymásnak, nem is nagyon szívlelik Felixet, úgyhogy maradnak inni. Pár sör után előkerül az ittas angolszász házibulik állandó kelléke, a "vallasz vagy mersz". Hamarosan Justinra kerül a sor, aki kijelenti, hogy mindeddig hazudott, és hogy innentől a "vallasz vagy mersz" tétje az igazság... vagy halál. Felix ugyanis nem külföldön van, hanem halott, öngyilkos lett, és több jel is utal arra, hogy egy olyan házibulin, ahol az öt "vendég" is ott volt, érte valamilyen megaláztatás, aminek a terhét az érzékeny fiú nem tudta elviselni. Justin ötükről akarja megtudni, mi és hogyan történt... bármi áron.

Bevallom, a borítókép alapján valamilyen izgalmas pszichológiai játékra készültem, amiben a szembefordított emberek teregetik ki egymás és a maguk szennyesét, amiből aztán a nézőnek kell kiraknia a hátteret. Ez sajnos kimaradt, ugyanis kirakós helyett a forgatókönyv folyamatosan kabátujjból előrángatott "meglepetésekkel" és brutalitással operál. A csavarokkal az a baj, hogy inkább tekergetésnek hatnak, főleg akkor, amikor a szereplők tanúbizonyságot tesznek jeges (értsd: fagypont alatti) IQ-jukról, az erőszakossággal meg az a baj, hogy szimpla bosszúvá degradálják a sztorit. Pedig egyébként a megvalósítás az alacsony költségvetéshez mérten kellemes, tényleg vannak ötletes fordulatok, és a színészek némelyikében is van átélés.

72%
0
2012. október 20., szombat 1:39
Így már világos.
0
2012. október 20., szombat 1:33
Nem, dehogy! Azt sajnálom, hogy ez a véleményed... még nem láttam ugyanis, és biztatásnak nem volt épp jó az ajánlód.
0