Keresés

Ki mit néz most?

2012. október 14., vasárnap 12:53
Idővonal:Gyakorlatilag tetszés szerint bármelyik elemébe bele lehet kötni, de nem ajánlatos, mert ez egy ízig-vérig haverfilm.Így nem kell számon kérni a korhűséget, sem a tudományos hátteret.
A részeges skót, angol, amerikai és még sok más nemzet fiai kimentek a közeli rétre és kardoztak egyet szórakozásból.
Egyenesen rossz lehet nézni, ha nem kedveled a színészeket.
Én szerencsére bírom, hogy Gerard Butler bármilyen korban és nyelvi nehézség árán képes összeszedni egy nőt.
Ha ez nem lenne elég, akkor itt van még Billy Connolly is, akit hallgatva rögtön mosolyognom kell.És még sorolhatnám...
Örültem az ismerős arcok feltűnésének, és éreztem azt az energiát, ami sugárzott a képekből.Jókedvet áraszt az egész, még a gonoszok is csak mókázni akarnak benne.
Sok helyen olvastam, hogy a könyvet teljesen kiforgatták és a történetet teljesen tönkretették, de ez nem zavar, mert egy pillanatig nem lehet komolyan venni ezt a filmet.
0
2012. október 11., csütörtök 22:39
Egyetértek. Még azt tenném hozzá, hogy Szoba János jó kis zenét komponált a film alá.
0
2012. október 11., csütörtök 22:06
Rés a pajzson:A túlbonyolított akciófilmek prototípusa, hányásig bukfencező kaszkadőrökkel...
Lehetetlenségnek tűnik, hogy ne imádjam minden idióta beszólásával együtt.:)
Kifigurázza az összes hasonszőrű atomtöltetes izzasztó kalandot.
Az itt az indító kód, hol az indítókódtól elkezdve, a golyóálló fenyőléceken át minden zseniálisan béna benne.A forgatókönyvírók még képen se láttak soha raktárosokat, akiktől egyszerűbb lenne megszerezni a tölteteket.
Mindig jöhet plusz egy robbantás, még egy meggondolatlan lépés a törpe harcostól (Hale).
Baromi látványos, egy perc pihenőt sem ad, ráadásul kiváló a szereplőgárda is.
Itt jegyezném meg, hogy akármit változtathatnak Samantha Mathis külsején, nekem mindig beindul a fantáziám ettől a nőtől.:)
Nehéz szavakba önteni, hogy a széteső és hihetetlen története ellenére mennyire piszok jó ez a film!
0
2012. október 7., vasárnap 23:32
A krokodilok bölcsessége:A legkevésbé rémisztő vámpírtörténet, amit életemben láttam.Inkább meghatónak és romantikusnak írnám le.
A főszereplő szembefordul a saját természetével, hogy valaki közelében maradhasson.Kockára tesz mindent, pedig könnyedén szabadjára engedhetné a valódi énjét.Vagy azért, hogy még időben elriassza a másikat, vagy pedig az éhsége csillapításáért.
Sérült emberek találkozása átírja a szabályokat, legalábbis látszólag.
A titokzatosság végigkíséri a karaktert ezen az úton, de ugyanakkor könnyen meg is lehet kedvelni őt.Leleplezi magát előttem is, de még így is azt éreztem, hogy tudna még mit mesélni.
Belőle nem szörnyeteget kreáltak, hanem csak egy különleges emberszerű lényt.
Furcsa hangulat járja át a filmet, néha átváltanak színházi stílusra is.Olyankor volt igazán magával ragadó, amikor elfelejtettem, hogy mit is nézek pontosan.
Költeménybe illően szép az egész.Imádtam!
0
2012. október 7., vasárnap 20:41
Két túsz között:Pár nappal ezelőtt nézelődtem az egyik dvd boltban, Eddie Murphy filmeket kerestem.Igazából meg akartam lesni közelebbről az új s.e.l.e.c.t. lemezeket.
Arra jutottam, hogy jobb, ha csak ezt hozom el egyelőre, mert zsaruként itt közelebb áll hozzám, mint a Beverly Hills-i sorozatban.Imádom azt a szériát, de ott inkább a humora és az érinthetetlen hős státusza miatt lehet szeretni.Nem fog rajta a golyó és jópofa beszólásokkal kisasszézik bármilyen helyzetből.Na meg a szinkron is zseniális.
Ebben a filmben is hozza a stílusát, de valahogy sokkal menőbb ez a karakter.Jobban érzem, hogy érintve van az ügyben.Ráadásul kevésbé játszik be az értékelésébe a nosztalgia is.
Az elmaradhatatlan ugratások legalább annyira emlékezetesek ebben a filmben, mint az a bizonyos banános trükk a másikban.A polc előtt állva rögtön ezek jutottak eszembe a borítóra pillantva.
Plusz az is, hogy mennyire bírom az autógyilkos San Franciscó-i utakat és azokat a látványos ugratásokat.
Szóval kevés dologban marad le a korábbiakhoz képest, sőt egy kicsit a szórakoztató részek ellenére komolyabban is tudom venni ezt.
Michael Wincott az egyik legjobb gonosznak való színész a piacon.
Michael Rapaport remekül segédkezik a főszereplőnek.
Úgy ahogy van szeretem ezt a mozit.Kár, hogy eddig vártam a vásárlással...
0
2012. október 7., vasárnap 15:22
Ezért is írtam az értékelést megosztva:). Nem-horrorként kiválóan megcsinált darab, remekül szórakoztam rajta, és Sara Paxton izgatottsága is cuki. Horrorként csak a végén:). Nálam sem fog sokat váratni magára az újranézés.
0
2012. október 7., vasárnap 10:57
Nekem baromira tetszett a film. Talán pont azért, mert olyan lassú folyású. A főszereplő kiscsaj szuper választás, jól hozza a szerepét, aranyos karakter. Az eleje olyan mint bármelyik átlagember mindennapja. Ezért is élheti bele magát az ember. Kedvem lett újra megnézni. :)
0
2012. október 7., vasárnap 6:49
Épp befejeztem a nagy zűr kis Kínában-t, amikor megpillantottam a polcon az agyrémet...Valahogy jó ötletnek tűnt rögtön utána megnézni, mert a Kurt Russell-es filmet nagyjából ezzel az egy szóval le lehet írni.
Persze mindkettő tetszik, csak kell hozzá a hangulat, hogy az elmaszkírozott gonoszokat ne nevessem ki.Egyébként is képtelenség lenne őket komolyan venni, annyira eltúlzottak ezek a karakterek.:)

Na, akkor a második mozi...
Kölyökként biztos félelmetesnek találtam volna néhány jelenetét, de ma már inkább a megvalósított jó ötletekre koncentráltam.Ezekből nincs hiány.:)
Zseniális húzás volt pl. Michael-t szörnyként beállítani.Mintha újra és újra Bruce Banner-ként térne magához az esti kiruccanások után.Nem tudja mi történt, elmosódnak a határok álom és valóság között.Ehhez még hozzávesszük az ördögi tanácsadót, aki minden egyes alkalommal próbálja fenekestül felforgatni a főszereplő életét.
Szóval az alapötlet rendben van.
Ráadásul a mellékszálak is annyira egybeolvadtak a srác vergődésével, hogy igazából egyszer sem ült le a film.Nem unatkoztam.
Azt viszont sajnálom, hogy egyedül az az ismétlődő dallam volt hátborzongató benne, mindig kizökkentett.
Szerencsére a humor terén állandó szintet tudtak tartani, az végig működött.
Még azt is elérték, hogy a záró poén is tetsszen.Írom ezt annak ellenére, hogy alapvetően óriási szemétségnek tartom.
Nem akarom a hibákat keresni, meg a színészi játékot értékelni.
Röhögtem egy jót és ennyi.

0
2012. október 5., péntek 2:28
The Innkeepers

Bajban vagyok ezzel a filmmel, mert értem és érzem, hogy mi miért van, még arra is rájöttem, hogy a film egyik jelenete az elején akár mottónak is tekinthető, de ez nem jelenti azt, hogy addig nem zavart volna a dolog.

Mielőtt ugyanis esetleg belevágtok a filmbe, jobb ha valami serkentőszert bekészítetek magatok mellé, legyen az kávé, fogpiszkáló (a szemhéjat kitámasztani:)) vagy elektromos sokkoló. A film első fél órájában ugyanis nem történik semmi, és utána sem túl sok... igaz, az nagyon hangulatosan és abszurd módon - tudatosan! Ugyanis maga a szituáció sem izgalmas: két szállodai mindenes utolsó napjait tölti alig pár vendég szolgálatára állva, mielőtt a hotel bezár. Az idő lassan telik, a félig kipakolt szobák, a labirintusszerű folyosók sok munkát már nem adnak, így rohadtul unatkoznak. Jobb híján azzal próbálják elütni az időt, hogy a srác kísértetházas weblapjához gyűjtenek anyagot. Mint minden régi épületnek, ennek is megvannak a maga legendái és rémtörténetei, ezúttal éppen egy nőről, aki az esküvője napján a hotelben akasztotta fel magát, mert a vőlegénye elhagyta, és állítólag azóta is ott kísért. A weblap erről a kísértetről szól, és mindketten úgy gondolják, így utoljára poén lenne, ha megpróbálnának a szellem nyomára bukkanni.

Elsőre nem is tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, amikor is kiderült, hogy ennek az időszaknak az egyik legjobb jelenete az, ahogy a csaj kidob egy zsák szemetet... végül inkább nevettem:). Még amikor ijesztgetni próbál a film, azt is olyan szájbarágósan teszi, vagy éppen annyira elbagatellizálja, hogy nehéz mindezt komolyan venni. Ismételten mondom, a film elején!

Amikorra viszont a néző már megismerte a hotel minden zegét-zugát, kigyönyörködte magát a kellékes és a díszletes mestermunkáján, meg amilyen jól ezt az operatőr visszaadja, és már a füle is hozzászokott a csaj sipákolóan csicsergő hangjához, akkor BUMM!... jön egy olyan szakasz, ami után jó eséllyel a következő napi kávét is nyugodtan passzolni lehet előre, nem lesz gond az alacsony pulzussal, cserébe lehet menni a patikába végbélkúpos izomlazítóért! Tökmindegy, hogy tudod, mi fog történni, a hangulat és a korábbi fals nyugalom akkor is megteszi a hatását! Nálam legalábbis megtette, pedig nem ez volt az első horrorfilmem... Na jó, persze túloztam az előbb, de nem eleget:)...

73% az egész filmre, de csak mert több horrorra készültem, 93% az utolsó negyed órára.
0
2012. október 4., csütörtök 12:04
Az egy dolog. :)
0
2012. október 4., csütörtök 12:02
Olyannyira, hogy a borítóján is ez van :)
0
2012. október 4., csütörtök 11:58
Kis kifakadásom után folytassuk inkább az Elhagyatvával:).

Ez nekem is tetszett, pedig csak a magyar horrorkiadások ínségétől elszenvedett elvonási tünetek miatt dobtam a kosárba annak idején. Ha jól emlékszem, még írtam is az adatlapjára.
0
2012. október 4., csütörtök 11:48
Tegyük hozzá, Koltait szeretem.
0
2012. október 4., csütörtök 11:46
:DDDD

Tegnap volt szerencsém a hosszabb előzeteshez, becsületemre legyen mondva, néhány poénon elkezdtem vigyorogni - igaz, ezek vagy Vinnie Jones-hoz, vagy Michael Madsenhez fűződtek. Nem tudom, mennyire gyümölcsöző vállalkozás az egykor sikeres, mára a tenegerentúlon még direct-to-video kategóriára sem kellő amerikai színészeket importálni (ideértve a tavalyi Daryl Hannah-Billy Zane párost is), de úgy érzem, ahogy a tavalyiból, úgy ebből is kimaradok.
0
2012. október 4., csütörtök 11:36
Jesszusom! A Magic Boysról írtakat este csak az előzetes infókra alapoztam, kíváncsiságból viszont elolvastam a történetét is. Bár ne tettem volna!

"Két szegedi srác, Dávid (Pindroch Csaba) és Zoli (Szabó Győző), már régóta jó barátok. Ám egy görbére sikeredett éjszaka másnapján sikerül magukat kirúgatni a Pezsgőgyárból. Úgy döntenek, búcsúzásképpen még rányitnak pár üvegre, mikor véletlenül szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, amit a gyár új tulajdonosa, a londoni Jack Varga (Vinnie Jones) követ el. Mivel igen gyorsan az életük lett a tét ezért úgy döntenek, meglépnek az országból és chippendale táncosoknak állnak az igazi Magic Boys (Hujber Ferenc, Nagy Sándor) helyett Londonban. Ám helyzet jelentősen tovább bonyolódik, mikor az újdonsült főnökükről, Terrence Andersonról (Michael Madsen) kiderül, hogy gyémántcsempész és az őket üldöző Jack Vargának erre a zsákmányra fáj a foga. Természetesen mintha ez még nem lenne elég, Terrence újdonsült barátnője, Cherry (Jamelia) túlságosan is gyönyörű ahhoz, hogy ellen lehessen neki állni. Ráadásul, mint minden nő, ő is akar valamit."

Ez mi?! Erre kéne becsábulnom egy moziba?!
Akkor már inkább ezerszer a Tüskevár-remake! Az akkor sem lehetne ekkora szar, ha a lápon levő katyibában Bütyök hirtelen elővenne egy iPhone-t, és a fácsén lájkolná a Matula bácsi által fogott harcsát! Csippendél-futtató gyémántcsempész, eszem-f*szom megáll!
0
2012. október 4., csütörtök 11:19
Ó, köszi, bár sajna hétvégekompatibilis vagyok. Most nézegetem, a mostanira Mohamed tanár úr vagy Noomi Rapace babafonja legyen-e a menü.
0
2012. október 4., csütörtök 11:14
Te azért gyakrabban jársz a fővárosban, mint én, úgyhogy szólok: jövő kedden pont játssza a Tabán Mozi.
0
2012. október 4., csütörtök 10:55
Örülök, hogy tetszett, engem is megijesztett néhányszor, de a történet se volt semmi, nagyon bírom az ilyen alternatív jelennel/múlttal/idősíkkal/mirőlisbeszélek operáló sötét filmeket. Az egyik legparásabb momentum számomra egy évtized óta az, ha valaki belenéz a tükörbe, és önmagát látja, de teljesen más arckifejezéssel. Ha jól emlékszem így három év után, akkor ebben a filmben is volt hasonló, nem?
0
2012. október 4., csütörtök 10:52
De szívesen megnézném ezt én is.
0
2012. október 4., csütörtök 6:54
Elhagyatva:Be kell ismernem, hogy magam alá rettyintettem tőle.
Ráadásul fülhallgatót használni egy olyan filmhez, amiben mindent egy csokorba szedtek, amit gyűlölök, igazi hülyeség volt.:)
Nem érdekelnek a visszajátszások, sem pedig az értelmetlenségek, amikor ilyenek a hangok és a főszereplő ennyit futkorászik az erdőben és kihalt épületekben, nekem végem van.
Gyönyörűen van fényképezve, a helyszín is telitalálat, egy dologba lehet csak belekötni...Csak arra tudtam gondolni miközben a szereplők beszéltek, hogy senki sem az anyanyelvén próbálkozik, nagyon darabossá vált a szöveges rész ettől.
De mindenért kárpótol az, hogy többször összerezzentem.Végre találtam egy ilyen mozit!
0
2012. október 4., csütörtök 2:32
NNAaaa.... ?%

:-))))
0
2012. október 4., csütörtök 1:32
A vizsga

A magyar filmgyártás és -forgalmazás nehezen minősíthető helyzete ezen az oldalon általában a fizikai hordozók kapcsán kerül elő, pedig a filmesek élete amúgy sem "játék és mese". Lehet nézegetni, hogy milyen és mennyi magyar film készült az utóbbi időben http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_filmek_list%C3%A1ja_%281990-t%C5%91l%29 , ahogy azt is, hogy milyen és mennyi filmet tart az állam támogathatónak úgy, hogy fél Hollywwod itt forgat KÜLSŐ LINK , de a legérdekesebb kérdés mégis az, hogy ha már egyszer elkészültek ezek a filmek, akkor pár klubmozin és a külföldre járáson kívül mennyi lehetősége van ezeket egy átlag magyarnak megnéznie. Ha már az állam támogatandónak tartja filmek elkészítését, akkor miért nem támogatja azok bemutatását és terjesztését? Ennek a kis OFF eszmefuttatásnak az volt az oka, hogy ma láttam, a helyi mozink a Magic Boys címen futó... "valamit" két hétig fogja játszani, míg az engem érdeklő magyar filmeket, így a jelen bemutatás tárgyát képező A vizsgát, számos társához hasonlóan legfeljebb "pult alól" nézhetem meg. Hát nem nagyszerű?!

A magyar filmek ugyanis -sokak előítéletével szemben- nem eredendően rosszak, ezért aztán érdemes esélyt adni nekik. A vizsgáról például a megnézése előtt csak egy előzetest láttam, de már az is felkeltette az érdeklődésem, hiszen a politikai krimiket és thrillereket szeretem, és az, hogy mindez az 1950-es évek magyar politikai rendszerében kerül tálalásra, remek ötletnek tartottam. Miért ne lehetne ilyen egy normális magyar közönségfilm? Jó dramaturgia izgalmas környezetben; ahelyett, hogy a magyar film egyet jelentsen sokaknak a sírvavigadós bárgyúságokkal meg hosszúsnittes köldöknézésekkel.

Úgyhogy sajnálom, de most éppen a filmről fogok legkevesebbet írni. A történet a kevésbé gyakorlottaknak még akár izgalmas és fordulatos is lehet, a környezet bemutatása remek, a szereplők alakításáról meg annyit, hogy ha valakinek Kulka János neve a Szomszédokon kívül nem mond semmit, már régen rossz.

Értékelés nincs, csak annyi, hogy ha reális keretek között hozzáférhető lenne bárkinek, érdemes lenne megnézni.
0
2012. október 3., szerda 22:19
8mm:Ez a mozgókép bizarr ünneplése és sokszínűségének gyomorforgató bemutatása.
Kell olyan filmeket is nézni, amik lebénítják az embert!
Joaquin Phoenix, mint valami kibaszott jövő Karácsonyának szelleme vezeti végig nyomozónkat ezen a furcsa világon.
Az első sokk, akkor ért, amikor Kautzky Armand-ot véltem felfedezni az egyik szerepben.:)
A második "meglepetés" pedig az, hogy mennyire igénybe vett, amit láttam.
Pusztán leírás vagy vélemények alapján el nem tudtam képzelni ezt az egészet.
Egyszerre tudott megrázó és végül megható lenni, miközben alapvetően gyilkosságokról volt szó.
Remeg a kezem, inkább abbahagyom is a pötyögést.Francért vártam ennyit a megnézésével!huhh
0
2012. október 1., hétfő 0:16
Nekem még egy pár napig-hétig eltart, amíg nem leszek egy mobilnet csekély terjedelmére korlátozva. A filmet utána fogom megnézni, akkor tudok csatlakozni a csevejhez...
0
2012. október 1., hétfő 0:02
Szívesen. Próbálom reklámozni is, ha már Te nem tetted.. :))

Természetesen köszönettel fogadom a DVD-t, polcra teszem, ígérem. Címemet elkérheted, de akár írhatok is egy e-mailt. Az lesz az egyszerűbb.

Azért még jó lenne, ha többen is megnéznék a filmedet, ne csak ketten dumáljunk róla.
0