Keresés

Ki mit néz most?

2012. szeptember 30., vasárnap 23:45
Köszi szépen a kritikát. :)
Örülök nagyon, hogy megnézted, azt pedig, hogy ilyen jókat írtál róla, nagyon jó érzés. Első próbálkozás volt, bár azt is meg kell hagyni, hogy az operatőr srácnak már nem az első munkája volt, neki is sok köszönettel tartozom. Gyulus sajnos nem tűnt fel a filmben, mivel már csak a film elkészülte után haverkodtunk össze, de a DVD-t ő rakta össze, ő készítette el a borítót is, szóval nagyon sokat segített.
Ha adsz egy címet nekem (vagy ha elkérhetem Dylan-tól), akkor küldök neked belőle egy DVD-t! Persze csakis akkor, ha felkerül a polcodra. :D
Szívesen beszélgetek majd a filmről még, reagálok is holnap a felvetéseidre, de most iszonyat fáradt vagyok...
0
2012. szeptember 30., vasárnap 23:31
Flowers of War

A kínai Nanking 1937-es japán megszállásakor ugyanabba a templomba menekül be egy amerikai temetkezési vállalkozó, néhány apácanövendék egy diáktársukkal és tucatnyi örömlány. Addigra már mindannyian szembesültek a háború iszonyatával, láttak elég halált és pusztulást, ezért a kezdeti viszálykodást félretéve belátják, hogy egymás és a saját életük átértékelése nélkül egyikük számára sincs menekvés.

Furcsa kettősség jellemző erre a filmre. Egyfelől monumentális háborús film (amivel persze a készítők függvényében együtt jár a propaganda-jelleg is (kínaiak esetében tehát nagyon)), amiben bőséggel akar drámai helyzet, másrészt a bevezető csatajelenet után húsz percig szinte csak nevettem, annyira abszurd és morbid jelenetek követték egymást. A szereplők például annyira stilizáltak és sablonosak, hogy jaj, és legalább egy óra eltelt a filmből, amire elkezdtek emberként és nem jelképként viselkedni. A képei és a helyzetei tobzódnak a pátoszban és néha a giccsben ("mintha Spielberg csinálta volna"), hogy az utolsó egy óra tragikus döntései valódi mélységet adjanak a filmnek. Korábban is éreztem már, hogy a nyugatosodó kínaiak nem találják az összhangot saját kultúrájuk, szándékaik és az alkalmazni kívánt filmes eszközök között, de ebből a filmből már az is látszik, hogy tanulékonyak.

79%
0
2012. szeptember 30., vasárnap 22:34
Egy sorozatgyilkos nyara:Látszólag tökéletes és részletes képet fest az adott korszakról, New York lepukkantabb feléről.Olyannyira megfeledkeztem a fő szálról a mindent átható hangulat miatt, hogy a lövések fel sem tűntek igazán.A gyilkos csak egy a démonaikkal küzdő emberek közül.
Sokkal többről szól ez, mint amit a cím sugall.Megcsalásról, törvénytelenségek minden formájáról, sötét lebujokban vergődő fiatalokról, bevándorlókról.Annyira sokszínű ez az életkép, nem lehet csodálkozni azon, hogy nincs idő a kibontakozásra.
Az a legjobb, hogy a történet felszínességét a szereplők erős kisugárzásával lehet palástolni.Semmi sem hangzik butaságnak a szájukból, ezért csak hallgatod a meséjüket, a saját kis igazságukat, panaszkodásukat.Úgy elrepült ez a két óra, hogy észre se vettem...
Van valami varázslatos a városi képek és a világmegváltó szövegek kombinációjában, ami magával ragad, erre is csak pár rendező képes.
Ehhez szerelmesnek kell lenned.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:48
andrew1975: Tükörkép

Fórumtársunk első rendezése a körülményeket figyelembe véve kifejezetten jó alkotás lett. Ráadásul nem is aprózza el a dolgokat, a film közel 45 perces – bátor húzás elsőre ilyen hosszú mozit csinálni.

Műfaja szerint thriller, aminek tulajdonképp tökéletesen megfelel. Van először egy titkos gyilkosságunk, ami később sorozatgyilkossággá alakul. A halálesetek egy kis baráti közösség tagjai közt esnek meg, (működik a ki lesz a következő feeling), s először kellő rejtélyesek is. Ehhez van még két rendőrünk, akik olyannyira bunkók, hogy simán elmehetnének egy nagyköltségvetésű magyar film karaktereinek is. A film szerkezete jó (talán csak az elején volt sok a házibuli), a feszültségkeltés működik, jó üteműek a vágások, s a kamera beállítás is. Néhány egészen ötletes helyszín és beállítás is volt benn - amatőr szinten minden kiváló munka.

Néhány dolog volt csak, ami engem, mint laikus nézőt zavart: először is a fiúk/lányok viselkedése a kamera előtt: szegények néha kicsit túljátszották szerepüket. Annyira jók akartak lenni, hogy a gesztikulálásban, hanghordozásban érezni lehetett az erőlködést. Egy kicsit nekem egyformák voltak a lányok, bizony a végén, a rejtély megoldásakor először nem is tudtam, ki kicsoda. A két rendőr meg kicsit kilógott a moziból – amennyire életszerű volt az egész kis sztori Lentiből, annyira kilógott a sorból a két – de főleg az egyik – rendőr. Egyébként színészileg nagyon jók voltak, mint ahogy a főszereplő srác. Tanárként pedig a rendező cameoját, illetve Dylan fórumtársat is láthatjuk. Gyulust nem véltem felfedezni, ha benn volt, akkor bocs.

http://www.youtube.com/watch?v=xawsdULyxEs&feature=relmfu
0
2012. szeptember 30., vasárnap 18:49
A gömb:Nehéz végig nyitottnak maradni egy olyan film nézése közben, ami ennyire keszekusza.Pedig iszonyú jól van felépítve, a fanyar humor miatt beránt az első fél órában.
Kíváncsivá tettek, mert hiába a rangok és címek, csak egyszerű embereket láttam, akik leviszik magukkal a gondjaikat és félelmeiket a mélybe.Vártam, hogy a különbségek még jobban kiütközzenek a körülmények hatására, de a magyarázatok sajnos legtöbbször emészthetetlennek bizonyultak.
Ültem a tévé előtt, egyik percben azt gondoltam, hogy zseniális ez a dokumentarista stílusban felvett jelenet, aztán meg nem tudtam hova tenni a gyermekded akciót vagy egy "tudományos" választ.
Mindezek ellenére a feszültséget jól tartották fenn, mert a valódi fenyegetést jelentő tényezők száma mindig egynél több volt.Itt nem követték el a szokásos hibát, hogy annyira koncentráltak valakire/valamire, hogy az túlzottan gyanússá váljon...
A zenékről ellenben nincs jó véleményem, alapvetően arra kellett volna használni, hogy fokozzák a hangulatot, de nem a nevetséges szituációkban.
(Mintha a végén még egy kis Disney-s dallam is felcsendült volna a legrosszabb pillanatban.)
Viszont a helyszín tetszett, annak ellenére, hogy fosok az ilyen mélytengeri kalandoktól.Úgy tekintettem erre az állomásra, mint valami szellemkastélyra.
A színészeket is jól válogatták ki, egyiküknél sem merült fel bennem, hogy hiteltelenek lennének.
Mondom, inkább a kiegyensúlyozatlan történet és a zavarosság tett keresztbe a filmnek.
Összességében közepesnél egy kicsit jobb volt.Igazából meg kéne néznem ezt normál minőségben is, mert a dvd-hd monitor kombó szerintem sokat rontott rajta.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 16:03
Most néztem meg a BBC-től David Attenborough-tól a FROZEN PLANET bd-rőla sorozon következő epizódot, majd most folytatom egy kis LAWRENCE OF ARABIA Blu-ray extrákkal...
0
2012. szeptember 30., vasárnap 15:52
Elementary című sorozat pilotját.
Az amerikai Sherlock Holmes feldolgozás is veszettül jó lett!
Heti nézős marad az biztos.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 15:30
Általában igen. Már ha olyanról írsz, amit ismerek és ami érdekel.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 11:06
Volt még Dead or alive is :)
Miike megint kitett magáért.A végére meg olyat húzott, hogy én ilyen befejezést még nem láttam. Aki látta tudja miről beszélek és gondolom csak néztek nagy szemekkel :)
0
2012. szeptember 30., vasárnap 10:37
Egyébként imádom ezt a fajta kék-zöld foltos hőst.Bármilyen eszelős kalandban is vesz részt, amíg látom, hogy formában van, addig hiszek neki.
A téma ellenére sok mindenben megelőzte a korát 80valahányban, de ebben a újban sokszor futott a mai trendek után, és ez nem tetszett annyira.
Szakaszaiban emlékeztetett a kedvenceimre, de összességében agyzsibbasztóra sikerült.
(Amióta ezt az "interjút" láttam, azóta pl. az egyik CGI jelenetről totálisan mást gondolok, mint előtte.:)
http://www.youtube.com/watch?v=XJTn1V1Bd3U&t=7m26s
0
2012. szeptember 30., vasárnap 10:25
Egy őrült szerelem balladája

Próbálom követni a kortárs európai filmeket is, hogy milyen filmek is készülnek a mi Európánkban.
Nos ez a film borzalmas. Kár volt minden perc, amit rávesztegettem. Nem indul rosszul, de aztán az egész átfordul olyan filmmé, amit utáltam és csak azért néztem végig, mert kíváncsi voltam a végére. A film főszereplői kivétel nélkül ellenszenves karakterek, még a főszereplő is azzá válik. Továbbá egészen logikátlan és megmagyarázhatatlan dolgokat művelnek olykor-olykor, amik szerintem totál nem illettek ebbe a közegbe. A lényeg, hogy nagyon nem tetszett, az életbe nem nézem meg többet.

Az ember tragédiája

Ez a rajzfilm tetszett. Jankovics Marcell végre csinált egy olyan rajzfilmet, ami többségében normálisan volt megrajzolva ;-)(gyerekkorban szerettem, de ma már nekem a Fehérlófia majdhogynem nézhetetlen, a János Vitézt azonban még mindig tetszik) Nagyon sok képi utalás van benne más művekre, korszakokra, egy kisebbfajta művészettörténeti áttekintésnek is fel lehet fogni. Összegzésnek a barlangrajzoktól a fantasztikus rajzfilmekig. Annyira tobzódik a képi ötletekben és megoldásokban, szimbólumokban, hogy ez a film sokkal közelebb áll Jankovics Marcell világához, mint Madáchéhoz. Időről-időre Madách mondatai elvesznek a képi játék és kavalkád mögött és szinte nem is figyelünk arra ki mit mond, hanem csak a képre. Ezt azonban egy cseppet sem bántam, mert itt az a lényeg, hogy azt az alapművet, amiről mindenkinek megvan a saját "fantazmagóriája", azt hogyan is képzeli el a rendező úr. Hát így. Hogy ez mint önálló alkotás kinek tetszik, kinek nem azt mindenki döntse el maga. Nekem tetszett a film és szerintem többször is megfogom nézni. Egyébként Jankovics Marcell fő művének is tekinthetjük ezt a filmet, bár sokan lesznek, akiket fárasztani fog.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 10:17
:)
Arra vesztegeted az idődet, hogy elolvasd ezeket a marhaságokat?
0
2012. szeptember 30., vasárnap 2:24
Hát... tény, hogy nem volt egyszerű összefűzni a gondolataidat, de azért értem. Ha totál tárgyilagos és elfogulatlan tudnék lenni, akár igazat is adhatnék Nekeed, de nem tudok. És nem adok. :-)

Van, hogy a rajongás elvakít.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 0:08
Flash a-ah Gordon! :D Most fejeztem be a filmet. Úgy éreztem a Ted című film után, hogy van valami bepótolni valóm. Eddig kimaradt ez a film, csak a Queen klipjéből ismertem a képsorokat.

Az ismerős zene már az elején visszaköszönt és jó alaphangulatot adott a filmhez. Én nem tudok kritikát írni, nem is szándékozom, csak azt az érzést szeretném megosztani ami a film közben végig játszott velem. Először úgy éreztem, hogy te jó ég, minek nézem én ezt? Ugyanakkor csak ott tartott valami a tv előtt.
Az az igazság, hogy éjszaka dolgoztam, ezért nagyon fáradt voltam a filmezéshez, be is aludtam a közepénél, majd amikor felébredtem végignéztem a filmet onnan ahol éppen tartott. Aztán pár óra elteltével gondoltam, hogy csak bepótolom azt a részt ami kimarat. A hiányzó rész után végignéztem a hátralévő részt is, amit már láttam. Ekkor jött egy fura érzés, ami talán már elsőre is ott volt velem tudat alatt. Van ebben a filmben valami szerethető az égbekiáltó bárgyúsága ellenére is. Nem tudom mi az, nem tudom megmagyarázni. Sokat nevettem olyan dolgokon, amiken a megjelenésének az évében talán nem. :) Egy szó, mint száz, végülis jót szórakoztam. A végét nézve és az a tudat, hogy a Ted-ben előhalászták Flash-t, megfordult a fejemben, hogy a végén még készítenek egy folytatást. Ki tudja, dilisek ezek az amcsik. :) Egyébként valami akció-vígjáték stílusban szerintem egy nagyon jó forgatókönyvvel jó kis filmet lehetne belőle készíteni! Emlékezzetek szavaimra! ;)

Ezek után már csak a Ted-et kell megnéznem újra, biztos más lesz egy kicsit, így, hogy már láttam a Flash Gordon-t.
Egy biztos, jó néhány napig Queen-t fogok magamban énekelni! :)

Ui.: Ezt a filmet anno vígjátéknak szánták, vagy komolyan gondolták? Ezt még mindig nem tudom eldönteni. :D
0
2012. szeptember 29., szombat 23:03
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága:Az iránnyal óriási bakot lőttek szerintem, a misztikum, a vallási témák, náci gyűlölet még ma is működőképes, a megvalósításnál viszont elkerülhető lett volna ez az ész nélküli modernizálás.Pláne, ha csak ilyen színvonalon tudják megoldani.
A másik kérdés, amivel nyilván sok nézőt vesztettek volna, a főhős tanári/tudós énjének előtérbe hozása.Magukkal a rejtvényekkel, kirakósokkal való intenzívebb foglalkozás.
Látszik, hogy megöregedett, de ebbe nem akar beletörődni, ugyanazt a tempót diktálja magának, mint 30-40 évesen.Nem áll jól neki ez az egész, ami pl. a Die Hard-ban elfogadhatónak tűnik.Vagyis az, hogy nincs más a feladatra, csak az öreg, aki ugyan fogcsikorgatva, de legyakja az ellent.
Itt ugyanúgy nem lehet átadni a stafétát, hiába hoztak be friss szereplőt, de ez mégis más.
Láttam már sokszor, és tudom, hogy nincs kiírva a végén a "Harrison Ford emlékére" szöveg, de legtöbbször azt éreztem, hogy én kapok szívinfarktust, attól, amit ő produkál.
Pedig ha van olyan mese, amiben elviselnék egy kis lassítást a részéről, akkor az ez.Tett már annyit az én szórakoztatásomért, hogy elfogadjam a nyugdíjas Indy-t is.
Nem kellett volna mást tenniük, csak elővenni az utolsó kereszteslovagnál bejött receptet.
Miért ne lehetne egy Sean Connery-hez hasonló apafigurát kreálni még egyszer?
Ő is részt vett az akciókban csak persze nem olyan szinten.
Korához, habitusához mérten igenis egy belevaló karakter volt verekedések közben is, talán a legjobb epizódot köszönhetjük ennek az alapvetően egyszerű húzásnak.
És itt kitérnék arra a dologra, ami az egész sorozatot nézve zavart.
A fiatalabb, gyerek szereplők bevonása egyszer sem jött be eddig.(Egyébként azért tartott ilyen sokáig újranézni a négy részt, mert Short Round ámokfutása után engem két napig borogatni kellett.)
Na mindegy, a lényeg az, hogy nincs egy olyan ember a világon, aki levehetné a válláról a terhet, vagy csak simán megoszthatná a figyelmet.
Nem is az alakításokkal van igazán baj, hanem az egysíkú emberhasználattal.
A kölyök mindig kolonc, a csaj meg dísztárgy.(Már-már ázsiai mozikba illően rosszul bánnak a nőkkel...)
Az a legérdekesebb, hogy ezen kívül szinte minden filmben, amiben Shia LaBeouf feltűnik a hitelességéről beszélni kell.
Ebben és a legutóbbi szeszkészítéses melójában viszont közelít a megformált karaktere az általam gondolt valódi énjéhez.Vicces, hogy színészként, akkor válik elviselhetővé, amikor nem szimpatizálok vele.:)
Mindkét esetben csak átbukdácsolt valahogy mindenen, az éppen aktuális apafigura nélkül, normál esetben már rég egy árokban találta volna magát.Olyan hősöket formál meg, akiket minden alkalommal meg kell menteni.(Kíváncsian várom, hogy a kölyökkutya tekintet nélkül mire lesz képes a későbbiekben...)
Behoznak valakit a váltás és egy kis csavar érdekében, de nem merik meglépni, mert mit szólnának hozzá az emberek.
Nincs megírva rendesen az egész.Ez vonatkozik a zagyvaságaimra és az utolsó filmre is.
aktuális tetszési sorrend:3, 1, 2, 4
Szabályosan rettegek az ötödiktől.
0
2012. szeptember 28., péntek 23:10
Lazhar tanár úr:Ahogy a szereplőknek, úgy nekem sem sikerülhet feldolgozni elsőre a történteket, az szép, hogy a filmben látszólag a gyerekek meggyógyítanak maguk körül néhány felnőttet, de én kimaradtam az áldásból.A könnyfakasztó és a teljesen hatástalan képek között ingáztunk, leginkább szomorúságot éreztem a nézése közben.Amikor láttam, hogy felszabadultan viselkedik a főszereplő, az is valahogy másképpen csapódott le bennem.
Túl korán leleplezik őt, az érzéseit, motivációját.Nem tudtam igazán örülni, amikor kellett volna, bár a felolvasások gyönyörűek voltak.Melegséggel töltött el az összes ilyen jelenet.
Fájt ez a mozi.

Fékezhetetlen:Bugrisok rongyos göncben és öltönyben ölik egymást.Ilyen gárdától többet vártam, főleg a nevetséges befejezésért kár.
0
2012. szeptember 26., szerda 6:06
A csontember:Sok minden kiesett az első megtekintés óta, igazából csak a Denzel Washington és a üzengetős nyomozás miatt tettem a polcomra a filmet.
Örültem is, hogy nem emlékszem konkrétan a gyilkosra és a történet alakulása sem tiszta, de aztán megláttam egy embert, aki rögtön gyanús lett.Bárkit próbáltak ezután rossz színben feltüntetni, én csak arra tudtam gondolni, hogy mondjuk reptéri biztonsági emberként őt tuti kiszedném a sorból.
Mivel végül be is jött az első megérzésem, ezért annyira nem működött a fő szál, de így sem unatkoztam közben.
Ebben a témakörben a zodiákus a kedvenc, azt meg sem közelíti, persze azért itt is néhányszor sikerült kihúzni a kalapból valami jó ötletet a feszültségkeltéshez.
Az már más tészta, hogy az egyik legütősebbnek ígérkező jelenetet elrontották a mellékszereplők reakciójának folyamatos követésével.Felesleges közelikkel sikerült elterelni a figyelmet a lényegről.
Szerencsére a színészek többsége jól teljesít, még Angelina Jolie is valahogy elboldogul a szerepével, arról nem tehettek, hogy ebből a rendező mit akart kihozni.Párszor úgy leült a film, hogy hirtelen azt hittem műfajt váltottak.
A thrillerhez ennél több kell!
Ettől függetlenül lehet szeretni a végeredményt, csak a kötelező találkozást  kellett volna szebben megoldani, és akkor minden korábbi hibát megbocsátanék.
Remélem hamar törlődik a memóriámból és akkor újra megnézhetem, a középső szakasz miatt nagyon is megéri leülni elé...
0
2012. szeptember 26., szerda 3:54
Prison Break - 1. évad

Még 2006-ban láttam először az első évadot, és egy remek lehetőségnek köszönhetően polcra is került az első két évada a sorozatnak nemrég. Barátnőmmel kezdtem el újranézni és be kell valljam sokszor nem csak az ő szíve kalapál gyorsabban a normálisnál. Nem gondoltam volna, hogy egy sorozatot többször is végig lehet izgulni (eddig még csak a Maffiózóknál fordult elő, hogy többször újranéztem egy-egy részt, évadot), de szerencsére itt a jól megírt forgatókönyvnek (ami persze sok filmből "nyúl" momentumokat) és a véges hosszútávú memóriámnak köszönhetően alig várom, hogy az utolsó néhány részt is végig izguljuk (plusz élmény, hogy a barátnőm még annyit sem tud amennyit én, pl. hogy egyálalán kijutnak-e és ha igen kik?).
Kíváncsi leszek a második évad is tud-e újra hatni rám úgy mint régen. Igaz egy fokkal gyengébb emlékeim szerint, mint az első, de még bőven jobb mint az utána következők.
0
2012. szeptember 25., kedd 20:07
Harper’s Island (2009)

Az American Horror Story imdb-s fórumoldalán olvastam először erről a 13 részes minisorozatról. Műfaját tekintve horror, na jó, inkább csak krimi, de izgalmasnak mindenképpen izgalmas.

A történet röviden: a Seattle melletti Harper-szigeten esküvőre gyűlik össze a násznép, nem sejtve, hogy hamarosan egy körmönfont gyilkos kezd vadászni rájuk. A szigeten egyébként hét évvel azelőtt már történtek gyilkosságok, akkor egy őrült sorozatgyilkos szedte áldozatait. A mostani gyilkos sem vesztegeti az idejét, minden részben újabb és újabb gyilkosságok történnek...

Most az ötödik résznél járok és meg vagyok elégedve a sorozattal. Izgalmas, pörgős, a halálnemek pedig elég durvák és változatosak. Persze nem hibátlan munka, de összességében abszolúte nézhető és élvezhető. A negatívumok: néhány szereplő sajnos tiszta amerikai klisé, ők eléggé idegesítenek is, de mindig reménykedek benne, hogy a következő részben majd velük végez a gyilkos. Ami még furcsa, hogy némely haláleset felett olyan gyorsan térnek napirendre a szereplők, hogy az csuda. :)

Nyomokban a Sikolyra emlékeztet és talán a Tudom mit tettél tavaly nyáron-ra, de mégis más, és nagyon addiktív, mindjárt el is kezdem nézni a hatodik részt.
0
2012. szeptember 24., hétfő 18:18
Démoni doboz.

Röviden összefoglalva: fogyasztható kategória.

Hosszabbra nyújtva: aki az utóbbi évek ijesztgetős filmjeit látta, nézi az Odaátot, és mellé még az Ördögűzőt is megtekintette, az nagyon nem fog meglepődni. Pár jelenet elég komikusra sikerült egyébként.

Nekem amúgy tetszett, hétfő délutáni mozinak megfelelt.

0
2012. szeptember 24., hétfő 15:29
Helyes, már épp kérni akartam egy beszámolót. :)
0
2012. szeptember 24., hétfő 15:09
Délután: Démoni doboz.
0
2012. szeptember 24., hétfő 0:07
Indiana Jones - Felemelkedés(a leggyengébbel kezdem)
A feliratos, szinkronos, régiós kiadásos téma meghozta a kedvem az újranézéshez.
0
2012. szeptember 23., vasárnap 23:05
Mondjuk nincs jelentősége, de nem tudom, hogy miért nem írtam be ide filmenként pár sort a mozizás után.

A kód:Meglepett az, hogy mennyire tévéfilmes minőségű lett a végeredmény.Továbbá rossz volt ráébredni arra, hogy ezeknek a vérprofi színészeknek is beletörhet a fúrója valamibe.
Egyrészt Radha Mitchell-ről el kellett volna hinnem, hogy ő egy szenvedélyes és szexi nő, aki csak játszik a férfiakkal.Tekeregtek az európai diszkóslágerekre, én meg arra gondoltam, hogy most kéne a grafitceruzát radírvéggel együtt a fülembe és szemembe döfni.
Ilyet se írtam volna le ezelőtt, de Morgan Freeman csak részben tudta kamatoztatni a képességeit.Amíg stílusosan, csupán a határozott fellépésével kellett boldogulnia, addig semmi gond nem volt.Amint az akcióra került a sor, rögtön a nyugdíjas otthon garázsába pillanthattunk be, amint a főszereplőink gyakorolják a filmbeli szakmájukat.Zéró feszültség.
Hogy mindezek ellenére miért tudtam vigyorogni a végén, az számomra is rejtély..
Tény, hogy érdekes volt pl. Tom Hardy-t ilyen jelentéktelen szerepben látni, és az is igaz, hogy alapvetően ez mindenki számára(főleg a színészek energiabefektetésére gondolok) egy kis könnyed nyári film, de ettől még nem kell elnézni a középszerűségét.Csalódtam.

Családi vakáció:Többször megnéztem a dvd borítón, és dörzsöltem a szemem, hogy ez tényleg 83-as film.Annyira alpári volt néha, hogy alig hittem a fülemnek.
Az európai vakáció miatt nagyjából el tudtam helyezni, hogy a poénok milyenek lesznek, de arra nem lehet felkészülni, amit az egyik rokonukkal tettek.
Visítva röhögtem, még a csetlő-botló főszereplőn is, pedig ha külön nézném az egyes jeleneteket, akkor biztosan nem működnének megfelelően.
Úgy ért el hatást a film, hogy alapvetően nincs benne semmi érdekes.Biztos rengetegen végigjárják ezt az útvonalat, de nekem nem jelentett sokat egyik helyszín sem.Vártam ugyan, hogy mi esik le legközelebb, milyen csapás éri a családot, de inkább azt éreztem, hogy maga alá temet ez a hülyeség kavalkád.
Korát meghazudtolóan intenzív élmény, a másnaposok kutyafüle ehhez képest.:)
(A végén sikerült felkavarni egy picit a gyomromat, de ez nem von le sokat az összértékből.)

Csúcsformában 2.:Ez lett a kedvenc részem.Szerintem egyedülálló, hogy a szokásos "mindenben lőjünk túl az első részen" hozzáállásból valami ilyen jó dolog süljön ki.
Végre emelték a tétet gyönyörű nők terén, végre rájöttek, hogy a vicces mellékszereplőket használni is tudni kell.Az sem mellékes, hogy a Beverly Hills-i zsarut is megidézték benne.
Működtek a szokásos táncikálások, egymás ugratásai.Chris Tucker itt még tényleg mókás kiegészítő és nem vállal oroszlánrészt Jackie Chan feladataiból.Nyomja a süket dumát, van benne energia és nem csak a bakiparádéban jön elő belőle pár poén.
Sajnos a harmadik részben fáradtnak tűnnek mindketten.Nem tudom, hogy a helyszín-e az oka, de nincs olyan ritmusa a filmnek, mint korábban.
Úgy látszik csak akkor tudják hozni a színvonalat, ha a legalább az egyikük hazai pályán mozog.Itt rohangálnak a leghíresebb épületeknél, mint egy listát, pipálják ki a megszokott elemeket, de se íze, se bűze az egésznek.
Hiába a gyönyörű város és néhány szemrevaló nő, ezt csak becsületből néztem végig.

Egy férfi naplója:Ott kezdődik az egész, hogy nem tudok sajnálni egy ilyen fickót.Annyira tipikus az esete, hogy csak legyinteni tudok rá.
Bíztam Mike Binder-ben, de csak egyetlen ötletesebb jelenetre futotta az erejéből.
Dolgozol valaki(k)ért, de közben elveszíted ő(ke)t, nem látod felnőni a gyereked, csak a pénzen megvehető apróságok tartják fent a kapcsolat látszatát.Máshol kezditek kielégíteni az igényeiteket.bla bla bla
Ez most a filmtől elrugaszkodott általános példa volt, de arra számítottam, hogy ezt meg merik egy picit csavarni.
A rendező tudja, hogy miről beszél, átélte ezeket a helyzeteket, feltette magának a kérdéseket, de nem tud rájuk válaszolni.
Idővel megoldódtak a gondok, mert így kényelmesebb, de nem akarom elfogadni, hogy ennyire nincs önállóság a karakterekben.
Csak a felszínen tűnik úgy, hogy fejlődnek, de ebből semmit sem érezni menet közben.
Még véletlenül sem gagyi film, vagy nézhetetlen, csak nem hagy nyomot az emberben.Kár érte.

A többiről most nincs kedvem írni.Talán csak a Robert Altman filmhez annyit, hogy nem szeretem, ha egy alapvetően gúnyolódásra, odamondogatásra berendezett film teljesen olyanná válik, mint amit cikizni akar.Ez volt a bajom korábban az Ínyencfalattal is.Jó-jó értem én, hogy ez most baromi vicces, de mégis csak egy kibővített szappanopera epizód pereg a szemem előtt.
0
2012. szeptember 23., vasárnap 1:37
2 nap New Yorkban:Amint elfogadtam azt, hogy a helyszínnek nincs jelentősége, ezáltal a cím is értelmét vesztette, minden szebbé változott.Ezt az őrületet megállás nélkül a világ bármely pontján képesek produkálni a szereplők.
Olyan az egész, mint amikor gyerekkoromban édesapám ránk erőltette a sátorozást, mikor még egy rendes lakásban is csak a baj volt abból, ha össze voltunk zárva pár órára.
Az idegen környezet nem hozott be annyi plusz töltetet, mint vártam, de szerencsére jött Vincent Gallo, és egy perc alatt megmentette a filmet.
Humoros volt, alapvetően kedves idiótákkal, de ugyanezt láttam már egyszer.
Új színt csak a rasszista poénok és a politikai kikacsintás hozott a korábbiakhoz képest.Pedig a Craig Ferguson-os beszélgetés után azt reméltem, hogy jobban ráfeküdnek majd a gyerekekkel kapcsolatos gondokra, esetleg több páros jelenet lesz csak velük megoldva.
Mégsem lehetek csalódott, mert továbbra is tetszik a rendező stílusa, és az, hogy a felfordulást ilyen szórakoztatóan ábrázolja, de az amerikai módiból bőven pakolhattak volna még bele...
0