Terra Nova
A konkrét bevételi és nézettségi adatok ismeretének hiányában csupán értetlenül állok a tény előtt, miszerint egy újabb ígéretes sorozatot kaszáltak el USA-ban. Nem tudom, mi a f@sz kell a népnek, meg nem tudom, miért fogyott el a nézők kedve, de én ezt a 13 részt két nap alatt lepörgettem. Ez egyrészt ugye az jeleneti, hogy van rá időm, másrészt viszont azt, hogy nem volt rossz. Nagyon nem….
Aki nem tud róla semmit, annak néhány útmutató: a 2100-as években a Föld a pusztulás szélén van, azonban egy felfedezéssel időkaput nyitnak a múltba: telepeseket küldenek 85 millió évvel ezelőttre, hogy egy szebb jövőt (múltat) építsenek. A kapu egyirányú, vissza nem lehet menni. Persze az idilli képet hamarosan megzavarják a háttérből előtörő erők, akik teljesen mást akarnak, min főhőseink. Tömören: képzelj el egy Csillagkaput a Jurassic Pakban, amin keresztül az Avatar akar átjönni. A legnagyobb poén, hogy a sorozat főszereplője az a Taylor parancsnok (Stephen Lang), aki Quaritch volt az Avatarban….
Nekem tetszett. A pilot, az 1-2 rész nagyon jó, utána viszont kissé valóban leül, úgy érezni, nem történik semmi. Pontosabban minden részben van egy esemény, probléma, amit az epizód végére megoldanak. Olyan Alfa Holdbázis módon… A 9-ik résztől viszont előtérbe kerül a fő szál, kifejezetten izgalmas kis sztori lesz belőle, ami a záró, 12-13-ik dupla részre teljesedik ki. És persze úgy van vége, hogy folytatni kellene. Annyira talán nem idegesítő, mint mondjuk a Flashforward vagy a Rejtélyek városa, de kissé bosszantó…
A sorozatnak vannak egészen jó pillanatai és idegesítően bárgyú jelei is. Az alapötlet, annak megvalósítása nagyon jó. Jó és ötletes a kis kolónia technikai felszerelése, működik a nyomozós, kémkereső szál is: a csavarok megállnak a lábukon. A Shannon család szerethető, mint a hogy Taylor is, de az ellenfél néhány tagja is (pl. Mira). A CGI meglepően jó, az állatok akár a JP-ba is mehetnének. A látvány valóban abba a korba repít. A záró epizód konténeres poénja meg zseniális…
Ugyanakkor a karakterek néha olyan bénán és életszerűtlenül viselkednek, hogy az fájt. Shannon, a főhős saját kis ügyei miatt többször kihúzza a gyufát, ami az ő helyzetében tök logikátlan. A történet elég lazán van kezelve, egyik képben beszélnek a problémáról, a másik képben probléma megoldva. A 3-8-ik részig csupán egy laza lötyögés a egész, bevezetés a 85 millió évvel ezelőtti életbe. Ugyanakkor az furcsa volt, hogy a koloniában senki nincs, aki ismerné az ősállatokat, „Marcangolónak” „Húsevőnek” hívják őket… Meg az is, hogy gyakorlatilag nincs egy éles lőfegyver sem náluk…
Összességében az egész egy giga hosszúságú Jurassic Park, néha unalmas és fárasztó pillanatokkal. A trailer ezeket persze kerüli… De mivel a jobb, izgisebb pillanatok vannak túlsúlyban, az egész értékelése bőven pozitív. El sem tudom képzelni, hogy ez valaha lesz nálunk, aki meg akarja nézni, állítólag hamarosan az újonnan induló RTL2 adja majd, ott megteheti
70%
Terra Nova
A konkrét bevételi és nézettségi adatok ismeretének hiányában csupán értetlenül állok a tény előtt, miszerint egy újabb ígéretes sorozatot kaszáltak el USA-ban. Nem tudom, mi a f@sz kell a népnek, meg nem tudom, miért fogyott el a nézők kedve, de én ezt a 13 részt két nap alatt lepörgettem. Ez egyrészt ugye az jeleneti, hogy van rá időm, másrészt viszont azt, hogy nem volt rossz. Nagyon nem….
Aki nem tud róla semmit, annak néhány útmutató: a 2100-as években a Föld a pusztulás szélén van, azonban egy felfedezéssel időkaput nyitnak a múltba: telepeseket küldenek 85 millió évvel ezelőttre, hogy egy szebb jövőt (múltat) építsenek. A kapu egyirányú, vissza nem lehet menni. Persze az idilli képet hamarosan megzavarják a háttérből előtörő erők, akik teljesen mást akarnak, min főhőseink. Tömören: képzelj el egy Csillagkaput a Jurassic Pakban, amin keresztül az Avatar akar átjönni. A legnagyobb poén, hogy a sorozat főszereplője az aTaylor parancsnok (Stephen Lang), aki Quaritch volt az Avatarban….
Nekem tetszett. A pilot, az 1-2 rész nagyon jó, utána viszont kissé valóban leül, úgy érezni, nem történik semmi. Pontosabban minden részben van egy esemény, probléma, amit az epizód végére megoldanak. Olyan Alfa Holdbázis módon… A 9-ik résztől viszont előtérbe kerül a fő szál, kifejezetten izgalmas kis sztori lesz belőle, ami a záró, 12-13-ik dupla részre teljesedik ki. És persze úgy van vége, hogy folytatni kellene. Annyirra talán nem idegesítő, mint mondjuk a Flashforward vagy a Rejtélyek városa, de kissé bosszantó…
A sorozatnak vannak egészen jó pillanatai és idegesítően bárgyú jelei is. Az alapötlet, annak megvalósítása nagyon jó. Jó ésötletes a kis kolónia technikai felszerelése, működik a nyomozós, kémkereső szál is: a csavarok megállnak a lábukon. A Shannon család szerethető, mint a hogy Taylor is, de az ellenfél néhány tagja is (pl. Mira). A CGI meglepően jó, az állatok akár a JP-ba is mehetnének. A látvány valóban abba a korba repít. A záróepizód konténeres poénja meg zseniális…
Ugyanakkor a karakterek néha olyan bénán és életszerűtlenül viselkednek, hogy az fájt. Shannon, a főhős saját kis ügyei miatt többször kihúzza a gyufát, ami az ő helyzetében tök logikátlan. A történet elég lazán van kezelve, egyik képben beszélnek a problémáról, a másik képben probléma megoldva. A 3-8-ik részig csupán egy laza lötyögés a egész, bevezetés a 85 millió évvel ezelőtti életbe. Ugyanakkor az furcsa volt, hogy a koloniában senki nincs, aki ismerné az ősállatokat, „Marcangolónak” „Húsevőnek” hívják őket… Meg az is, hogy gyakorlatilag nincs egy éles lőfegyver sem náluk…
Összességében az egész egy giga hosszúságú Jurassic Park, néha unalmas és fárasztó pillanatokkal. A trailer ezeket persze kerüli… De mivel a jobb, izgisebb pillanatok vannak túlsúlyban, az egész értékelése bőven pozitív. El sem tudom képzelni, hogy ez valaha lesz nálunk, aki meg akarja nézni, állítólag hamarosan az újonnan induló RTL2 adja majd, ott megteheti
70%