Keresés

Ki mit néz most?

2012. szeptember 5., szerda 10:15
Az utolsó három perc szerintem az év egyik legütősebb végjátéka, de az addig végigszenvedett száztizenx percet nem kívánom senkinek.
0
2012. szeptember 5., szerda 8:50
Fogjunk tolvajt nagyon nagy kedvenc Mr. Hitchcocktól!!!!!!
0
2012. szeptember 5., szerda 2:22
Felcsigáztátok annyira, hogy én is megnézzem a The Divide-ot, és úgy nagyjából egyet is értek a véleményetekkel. Nekem inkább a színészek vitték a prímet, hiszen átalakulásuk bemutatásának érdekességével csak sikerült elevickélni a végéig, mert egyébként a történet, ez a végletekig és feleslegesen elnyújtott Vakság-LegyekUra keverék kevés lett volna hozzá. Úgy összességében elhittem, hogy totálisan reménytelen, a halálukat csak halogatni tudó, ebbe a tudatba beleőrülő embereket látok... csak untam. Plusz nekem a zene sem adott 10%-ot a filmhez (bár tényleg jó), így...

65%
0
2012. szeptember 2., vasárnap 12:11
Most zenét hallgatok, de nem rég még a CSI 5. season forgott a laptop dvd lejátszójában
0
2012. szeptember 2., vasárnap 1:44
Fogjunk tolvajt!:Egyszerre borzongató és könnyed ez a dél-franciai macska-egér játék.Sosem a mit a kérdés, hanem a mikor...A várakozás és az állandó baljós hangulatot árasztó zenék még akkor is izgalmassá teszik a filmet, amikor tulajdonképpen semmi nem történik.Ehhez persze kell az, hogy érdemes legyen várni ezekre az óriási egyéniségekre.Máskülönben hamar unalomba fulladna ez a nem éppen csavaros romantikus limonádé.
Az első pár elszalasztott találkozás és végül a figyelemfelkeltő bemutatkozás zseniális húzásnak bizonyultak, még ennyi idő(és főleg ennyi megtekintés) után is működnek.Felpezsdítik a nyitányt, anélkül, hogy főszereplőknek erőlködniük kéne.Ha akarnának sem tudnának észrevétlenek maradni, de az első fél óra tényleg csak a kisugárzásukról szól.A tájjal együtt őket is megcsodálhatja az egyszerű halandó, még megszólalniuk is kár, így is hatásosak a képek.
Utána persze beindulnak az események, a csípős beszólásokkal tarkított kocsikázás, nyomozás, a cinkosok felsorakozása kirángatja a filmet a pihenő helyzetből.
Vannak megfelelő partnerek a vígjátékhoz és persze a rosszarcú figurák sem maradhatnak el.Tökéletesen adagolnak mindent, de Hitchcock ebben az időben egyébként is képtelen volt a hibázásra.
Nekem azok a pillanatok a kedvenceim, amikor úgy beszélnek egy a szobában álló személyről, mintha az ott sem lenne.Ez rengeteg komikus helyzetet szül.
Érdemes figyelni az arcokat, Cary Grant a tökélyre fejleszti ezeket a spontán reakciókat.Vele együtt vigyorogtam a hölgyek összes hozzászólásánál.
Imádom ezt a filmet, nem akarom a hibáit meglátni.(Most még a feliratos extrákba is belenéztem.)Bármikor előszedhető, garantált szórakozás...
0
2012. augusztus 31., péntek 1:27
Tolvajtempó(6,5):Úgy látszik, hogy Nicolas Cage a függő, megszállott figurák megformálásánál érzi elemében magát.Lubickol ebben a helyzetben, tényleg elhiszem neki, hogy ő egy valódi kocsi őrült és csapat vezető.Az már csak hab a tortán, hogy akkor sem nevettem ki, amikor egy csöppet keménykednie kellett.
Külön nyelve, humora van ennek a világnak, amibe bepillantást nyertem.Persze csak felületesen foglalkoztak a tervezéssel, de nekem mégis odáig él igazán a film.(Pont, mint a Soderbergh-es rablásoknál.:)
Utána már csak a látvány segít át a keresztnevek felsorolásán.(Gyönyörűek ezek az autók, de valahogy szétszerelve jobban érdekelnek.Az ilyen jellegű műsoroknál tudok csak leragadni a tv előtt.)
Az összehozott gárda kedvelhető figurákból áll, de egyikük alakítása sem emlékezetes.Bármikor kicserélhették volna őket, anélkül, hogy észrevettem volna.
Amire így második alkalommal felfigyeltem, hogy mennyi lehetőség rejlik még ebben a helyzetben.A Halálos iram széria mintájára, de annál azért értelmesebb sztorival, a végtelenségig gyárthatnák a bikiniscsaj és tuning mentes részeket.Biztos vagyok benne, hogy egy darabig követtem volna én is.
Na, mindegy a nagy része tetszett, és az eddigi szerepei közül itt kedveltem legjobban a főszereplőt.Az újranézés garantált.
0
2012. augusztus 30., csütörtök 3:26
Amos és Andrew bilincsben(6):Nicolas Cage talán most járult hozzá a legkevésbé az aktuális filmje minőségéhez.
Egyébként is kit izgat, hogy miről megy a diskurzus, ha odakint Cecil Tolliver rendőrfőnök próbálja elsimítani a dolgokat...
Imádom, ahogy lavinaként mindenkit elsodor ez az ügy.
Itt a mellékszereplők zseniálisak egytől-egyig.Halálra röhögtem magam a házaspár viselkedésén, még akkor is szórakoztatóak maradtak, amikor teljesen leült a film, és csak a várakozás képeit mutatták.
Roman Polanski-tól az öldöklés istene ugrott be először, ott is elég volt egy kis szikra, hogy elveszítsék az emberek a józan eszüket.A mögöttes tartalommal nem akarok foglalkozni, én csak hátradőltem és az aranyfogú idiótával együtt mosolyogtam ezen az éjszakai kalandon.
Jó volt újra látni.
0
2012. augusztus 28., kedd 0:38
Meg hát! :))
0
2012. augusztus 27., hétfő 23:28
Who the f*ck is Alice?? :))
0
2012. augusztus 27., hétfő 22:46
The Disappearance of Alice Creed

Vic és Danny egyszerű és precíz emberrablást tervezett, és minden előkészületet megtettek, hogy az ügy legsimábban menjen, minden lehetséges rájuk utaló nyomot kizárva: elrabolják a lányt, felhívják az apját, megkapják a pénzt, visszaadják a lányt. Meg ahogy azt a Móricka elképzeli...

79%
0
2012. augusztus 27., hétfő 13:25
Con Air - A fegyencjárat(5):Az első komolyabb összecsapásig emlékeztem rá, és most bebizonyosodott, hogy csak magamat védtem a záró szakasz teljes törlésével.
Mintha akciót tartottak volna a filmes kellékek raktáráruházában.A pirotechnikai termékek, művér patronok és vaktöltények, makettek öt órásnak tűnő karneválját rendezték meg.Annyira élvezték ezeknek az értelmetlen elhasználását, mintha sosem akarták volna abbahagyni a felvételeket.Egy fontosabb szereplő sem halhatott meg szimplán, mindig jött az újabb csavarás.
Gyerekkoromban imádtam az ilyet.A főhőstől el is vártam, hogy meg se érezze, ha lábon vagy karon lövik.Ma már ezt a realistább akciófilmek után csak félig-meddig tudom élvezni.Amit itt Nicolas Cage produkál, azt már csak szuperhősöktől vagyok hajlandó elfogadni.Széles vigyorral a képemen nézem, ahogy a képregényfigurák egymással törlik fel a padlót, de itt ez simán csak soknak tűnt.

Az utolsó dobás(4):Alapvetően tetszik az ötlet, hogy egy romlott embernek 5 percre újból a helyes utat kell választania.Az egyik Hitman játék véletlen megidézéséért is jár a piros pont.(A kedvenc küldetésem, amikor egy kaszinó+hotelben kell likvidálni az ellenségeket.)
Ami viszont kinyírta nálam a filmet, az a várakozás.Pontosan 1 órának kell eltelnie, hogy a főszereplő összerakja magában azt, amit én már 10perc után kitaláltam.Ha kedvelném őt vagy érdekelne bárkinek a sorsa, akkor ezt megbocsátanám, de itt ilyesmiről szó sincs.Az üldözés közben nincs idő ennyi töltelékjelenetre és pofázásra.Mindenki ül a seggén, bujkál vagy csak simán halogatja az elkerülhetetlen szemtől-szembeni szituációt.Nem volt világos, hogy ebből a remek ötletből miért ezt a túlnyújtott valamit hozták ki...
Korrekt szereplőgárda, zseniális helyszín, de közepesnél gyengébbre sikerült ez a bénán összevágott mozi.Sajnálom, hogy ezt nem tévében láttam először.
0
2012. augusztus 26., vasárnap 21:35
Anyád lehetnék(3):Ezt sem a története miatt fogom újra levenni a polcról.Vagy azért mert olyan észbontó poénok hagyják el a színészek száját.
Itt csak bizonyos emberkék feltűnésének tudtam örülni, mert egyébként borzasztó gyenge körítést találtak ki a készítők.Moziként egy fillért nem ér.
-Saoirse Ronan igazán tehetséges, de attól maradt tátva a szám, hogy mennyire el tudja nyomni az erős akcentusát.
-Michelle Pfeiffer-t hat tonna smink felhasználásával elképesztően gyönyörűre varázsolták.
-A kisebb szerepeket is mind-mind kiváló komikusokra osztották.
Ugyan egyszer sem nevettem a film közben, de szeretem az itt összeszedett társaságot annyira, hogy ne legyen komolyabb bajom ezzel a lazítós melójukkal.
Délutáni / esti punnyadáshoz megfelelő háttérzajnak bizonyult, de többre számítottam.
0
2012. augusztus 26., vasárnap 14:28
Ja, ezt elfelejtettem leírni, hogy először életemben kipróbáltam milyen ez a reggelig tartó hivatalos mozimaraton.Többször elment a hang és a kép, a légkondi sem bírt el ennyi emberrel, de összességében jól szórakoztam.Nem áll szándékomban ilyenen még egyszer részt venni, egyszerűen nem való ez nekem, ahogy pl. a torkos csütörtök nevű marhaság sem.

Ezeket bemelegítésnek szántam a szabadnapomon(OV):
Abraham Lincoln, a vámpírvadász(5,5):Amekkora butaságnak tűnik, legalább olyan mértékben szórakoztató is.A fegyverválasztás telitalálat, már ezzel levettek a lábamról.

Ted(7,5):A legkevésbé sem családbarát film, de közben mégis megpróbál az lenni.A műfaj keverés és az egyértelmű nyúlások nagyon lefárasztottak, a szövegek viszont haláliak.
...........................................................................................................................
Artmozis betyárság:

A szerelem három évig tart(6):Átlagos limonádé, kifejezetten ötletes és jópofa kikacsintásokkal.Hatalmasakat lehetett rajta röhögni.

Szerelem a hatodikon(7):Újra megpróbáltak a bevándorlókon keresztül az élet szeretetére nevelni.Pedig úgy ültem be rá, hogy ez csak egy jópofa öregúr meséje, akinek kicsit felpezsdítik az életét ezek a Spanyol boszorkányok, de ennél egy picit(tényleg csak egy hangyadákónyit) többről van szó.

Az orvvadász(3):Igazi embert próbáló feladat, hogy ezen ne aludj el.:)A gyerekeket, mint mentőövet próbálták a vergődő főszereplő után dobni, de ő csak menthetetlenül tötymörög előre az észbontóan szép vidékeken.

Bor, tangó, kapufa(4):Csak a helyszín és a zenék teszik különlegessé.Felejthető.

Amit még mindig tudni akarsz a szexről(még mindig 8):Tipikusan az a film, ahol nagyon együtt lehet lélegezni a szereplőkkel.Nincs a világon olyan ördögi mosolya senkinek, mint Tommy Lee Jones-nak.:) Megint összecsináltam magam a gyönyörűségtől, hogy ez a két színész, ilyen apró mozdulatokkal is milyen tisztán közvetítik az érzelmeiket.

(Ebből egyébként már a második körre fizettem be az artmoziséjszakaiizzasztás keretén belül.)
0
2012. augusztus 26., vasárnap 14:12
Adéle és a múmiák rejtélye(4):Ahhoz, hogy valaki Jean-Pierre Jeunet stílusában mesélhessen sokkal előbb kell felkelnie.Ez nem olyan egyszerű, főleg ha csak ilyen vérszegény trükkökre és szövegkönyvre futja a keretből.
Gondosan ügyeltek arra is, hogy egy karakternek még véletlenül se legyen egynél többször vicces beszólása.Azt nem merem leírni, hogy csalódott vagyok, mert csak a szerelem három évig tart női főszereplője miatt vásároltam meg ezt a lemezt.Ő hozta, amit elvártam.
Arról nem tehet, hogy ez meg sem közelítette azt a szintet, ami az alapfelállásban simán benne volt.Rossz ember kezébe került egy történet, láttam már ilyet.
0
2012. augusztus 21., kedd 21:06
Szívesen. :)
0
2012. augusztus 21., kedd 19:02
Nem is volt ez annyira szakmai, inkább csak az süt belőle, hogy élsz-halsz ezért a sportért.:) Egy élmény olvasni, köszönöm..
0
2012. augusztus 21., kedd 12:34
CSI Season Four :)
0
2012. augusztus 21., kedd 12:11
Én meg azt nem hittem volna, hogy visszasírom a Transformers filmek ehhez képest szofisztikált karaktereit.
0
2012. augusztus 21., kedd 11:30
Ugyan mindent előbb jegyeznék meg, mint a Csatahajó karakterábrázolási metódusát, mindenesetre úgy rémlik, a fickót konkrétan balfasznak is kívánják beállítani, hogy aztán majd...
Számomra is irritálóak a szereplők, én az összes párbeszédet is a kukába dobnám, és azóta is lógok magamnak egy csirkés burritóval, de ahogy pedzegetted, a látvány és a hangzás (=az akció) miatt érdemes továbblesni.
0
2012. augusztus 20., hétfő 3:43
Sonador(as - Szerelmes álmodozók):Mi az, ami összehozhat egy családot? Erre sok évvel ezelőtt egy Metro akciós újságból kaptunk választ.Szüleim vettek egy ping pong asztalt, amit a végén már csak én használtam.Nekünk nem jött be, de most megtudtam, hogy lovat kellett volna vennünk.
Na, mindegy csak azt akartam ebből kihozni, hogy a kategóriáján belül ez tökéletes filmnek számít.Egyszerűen minden kártyát kijátszottak, hogy levegyenek a lábamról.
Az örömteli pillanatokat látva, ahogy az emberek lassan nyitnak egymás felé, úgy gondolom, hogy ez nagyrészt sikerült is.
Magát a záró eseményt továbbra sem értem, de a felszabadult energiákat képernyőn keresztül is remekül éreztem.Hogy mindezt a pénzért vagy a verseny izgalmáért, esetleg valamilyen furcsa vonzódás miatt szeretik, azt nem tudom megmondani....Bár most, hogy így belegondoltam a bohóc ruhába öltöztetett törpe férfiak engem is teljesen felvillanyoznak.
Azért jó volt látni ezt a kis boszorkányt is.Dakota Fanning-nek az jelent kihívást, hogy gyereknek tettesse magát.Felnőttként gondolkodik és beszél, hihetetlen, amit csinál már évek óta.
Elisabeth Shue-ra is öröm ránézni, egy csoda ez a nő.
De a többiek is mind szépen teszik a dolgukat, hogy az összkép rendben legyen.
Biztos nem mostanában szedem elő újra, mert ehhez hangulat kell, de egy pár órára feltöltődtem tőle.Nagy szükségem volt erre.
0
2012. augusztus 19., vasárnap 0:39
A szerelem erejével:Furcsa hatással van rám ez a film, eleinte ízelítőt kaptam a Pretty Woman elgondolkodtató változatából.Ez összezavart.
A jómódú fickó "használni" akar egy nőt, közben seggére ver a vagyonának, de olyasmit élnek át közösen, amit igazából nem lehet pénzen megvenni.Kölcsönösen felnyitják egymás szemét...stb.
Az, hogy mindezt a betegség miatt kicsit mélyebbről indítják, csak akkor érdekes, ha megfelelőek az alakítások.A zavartságot, fájdalmat, kiszolgáltatottságot mindketten remekül közvetítették, akkor veszítenek el egy kis időre engem, amikor felváltva kiborulnak a főszereplők.A sírva ordítozást egyébként is nehezen tolerálom, de a legnagyobb baj, hogy ezt szinte lehetetlen hitelesen átadni.  
Az erejét az egésznek az adja mégis vissza, hogy valóban felfogtam és elfogadtam azt a hazugságot, amire a történet ki van hegyezve.
Ez a pár percnyi intenzív jelenlét második alkalommal is működik, annak ellenére, hogy minden egyéb részletében sokat gyengült a film.
Nem tudom, hogy nekifuthatok e még egyszer személyes tapasztalat nélkül, pusztán a beleélő képességemre hagyatkozva.
Félek, hogy elvész minden, ami most még megérint.
0
2012. augusztus 18., szombat 13:08
Kerek 20 percig bírtam nézni a Csatahajót, aztán feladtam. A főhős olyan szinten balfasz, hogy az valami hihetetlen! A film másból se állt mint, hogy egymás után követ el akkora baromságokat, amikből egy is elég, hogy totál ellenszenvessé válljon, de csak fokozza és fokozza. Ez a fickó egyszerűen mindent elbasz, a készítők meg úgy adják elő mintha ez laza meg vicces lenne. Na, menjetek oda ahová gondolom! Az egész filmet nem tudom megítélni, hisz az akció még be se indult, de a kezdés annyira elvette a kedvemet a folytatástól, hogy nem tud érdekelni az se, ha a világ leglátványosabb akciójelenetei következnek. Dögöljön meg az emberiség, hajrá idegenek!
0
2012. augusztus 18., szombat 4:13
Biztosan elolvasom.
0
2012. augusztus 18., szombat 4:09
Kedves Mr U!

Ígéret teljesítve, hamarosan olvashatod. Csak legyen hozzá türelmed... :)
0
2012. augusztus 18., szombat 4:07
minőségére
0