Keresés

Ki mit néz most?

2012. augusztus 18., szombat 4:05
A titkok könyvtára - A Júdás-kehely átka:Igazán nagyra értékelem azt a újító szándékot, amivel minden részhez hozzáállnak a készítők.Itt a sötétebb hangulatú történettel próbálták felfrissíteni a sorozatot, és ez részben sikerült is.
Továbbá tetszett az is, hogy visszatért az infantilis Noah Wyle.Hurrá!
Így újra megfelelően működtek a poénok.
Ezúttal a csinos partnernőre sem a romantikus szál miatt volt elsősorban szükség, egyszerűen kellett valaki, aki egy mondatos beszólásokkal életben tartja a jeleneteket.Visszaüti a labdát...
Inkább egy szórakoztató csapattárs volt, akivel csak pár lépést kellett megtenni a szokásos irányba.
Most még a számítógépes effektek minősége sem tudok rosszat mondani, némelyik kifejezetten szépre sikerült.Ezt korábban elképzelhetetlennek tűnt.:)
A szemem helyett most a fülem kapta meg a magáét.Embertelen, hogy mennyire félre tudnak lőni ezek a zenei zsenik.Mintha valami gagyi szappanoperát néztem volna.Lépten-nyomon tolakodó, oda nem illő dallamok csendültek fel.
Na, mindegy már megszoktam, hogy állandóan beüt valami gikszer.
Egy fokkal jobban élveztem ezt a kalandot, mint a másodikat, biztosan újra megnézem majd a későbbiekben.

(Amint véget ért a film és kiszedtem a lejátszóból a lemezt rögtön agyalni kezdtem, hogy melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a trilógiából.Jelenleg még nem tudok ítéletet hirdetni ez ügyben, de Pee-wee Herman számomra teljesen érthetetlen megidézése biztosan bekerül a top5-be.Visítva röhögtem ennél a jelenetnél.:)
0
2012. augusztus 18., szombat 2:07
A titkok könyvtára - Salamon király rejtélye:Most már biztosan állíthatom, hogy ez a rendező imádja különös hacukába öltöztetni a nőket, és a világért sem hajlandó lemondani az ótvar trükkökről.Pedig már kezdtem reménykedni, hogy az első öt percben bemutatott látványos akció jelentből futja egy egész filmre is.
(De nem, a földbe kell döngölni az egyszerű parasztokat is a beltéri tüzes medencékkel!:) - ez egyébként tetszett, csak a gonoszabbik énemet is meg kell néha sétáltatni)
Érdekes módon azt is el tudtam viselni, hogy a gyermeki lelkesedést felszámolják, mert kaptam helyette egy összeillő párost.Kicsit fáradtnak tűntek mind a ketten, de így is jól haladt ez a helyenként utazási műsorra emlékeztető mozi.
Ha nem tudnám, hogy mik a hagyományok ennél a sorozatnál, akkor még drukkoltam is volna, azért hogy együtt maradjanak.
Máshogy közelítették meg a dolgokat, "tudományos" kérdésekben is partnerek tudtak lenni, ez új színt vitt a történetbe.
Amellett, hogy megmaradtak a fizikai poénok, néha már-már felnőttként viselkedett a főszereplő.Na ez az amit nehezebben tudok elfogadni.Ha van karakter a filmtörténelemben, akitől nem várok fejlődést, az a könyvtáros.Neki jól megy a bénázás és grimaszolás, a nőkkel szembeni határozatlanság, a harcok lehető leghülyébb lerendezése.Ezeket az alap elemeket visszafogni, elnyomni teljesen felesleges.
Tipikus második film olyan szempontból, hogy erőszakosan próbál túlnőni az első részen.Ez most sem sikerülhetett, persze nem bődületesen rossz a film, csak túl sok minden hiányzott belőle, amit már korábban megszerettem.
0
2012. augusztus 17., péntek 10:48
Még semmit, de ma a Tom és Jerry gyűjteményt folytatom a 6.résszel :)
0
2012. augusztus 17., péntek 2:19
A titkok könyvtára - A Szent Lándzsa küldetés:Már elsőre is a segítség felnőttemre emlékeztettek bizonyos részletei, ez az érzés második alkalommal még jobban felerősödött.
Sőt, egy fokkal jobban ment annak az apróságnak az elfogadása, hogy a zenéket is és a rajzprogramból kikerülő csodákat is alsó tagozatosoknak köszönhetem.
A humorával korábban sem volt baj, ezt paródiaként fogom fel és kész...
Tetszik, hogy minden jól alakul a történetben, tisztára úgy viselkedtem a nézése közben, mint mondjuk édesanyám, ha leül a tv elé.Az elvárásaimat is tudtam hozzá alakítani.:)
Semmi vért nem akartunk látni, fontos volt az is, hogy kalandfilm létére még véletlenül se kelljen izgulnunk közben.Maradjon az egyszerű családi filmek szintjén minden tekintetben, és ami a legfontosabb, hogy a szereplők ne káromkodjanak.
Végig együtt lehetett vigyorogni a könyvtárossal, és ez a lényeg azt hiszem.
Máskor legyintenék erre az egészre és a kukába dobnám, de a megfelelő hangulatban kifejezetten szórakoztatónak találom.
Ha ezek mind kevésnek bizonyulnának, akkor is járna + 1 pont Kelly Hu miatt a filmnek.:)
Jöhet a következő!
0
2012. augusztus 16., csütörtök 18:48
Az emlékmás(6):A legdrágábbnak tűnő film+ kompatibilis akciófilm, amit eddigi rövid életem során láttam.
A minőség megítélésében nagy segítség a bal alsó sarokban elhelyezett kétbekinszélométer.Ha ő jelen van egész pontokkal emelkedik az összérték.
Egyértelműen hozzá köthetőek a vicces és ütős jelenetek.
A többiek a biztonsági játékukat hozzák, nyugodtan idevehető Len Wiseman is.Senkitől nem kért olyat, amit a korábbi munkáikban már meg ne tettek volna.
Szerencsére a nagy beszédeket (egy alkalmat leszámítva) a jobb színészekre bízták.
Az idegesítő logikátlanságok a tempó miatt nem okoznak fejfájást.
Azt nem tudom, hogy mennyire érte meg moziban megnézni, de az a jó ebben a filmben, hogy csak előtte és utána tettem fel magamnak ezt a kérdést.
Végig szórakoztató, de semmi extra nincs benne.
0
2012. augusztus 14., kedd 14:43
Left Bank / Linkeroever / Szellemház

Marie futóatlétaként egy nagyobb versenyre készül, amikor az orvosa figyelmezteti, hogy a szervezete annyira rossz állapotban van, hogy muszáj hosszabb pihenőt tartania. Az egész életét a sportra feltevő nő csak azért nem zuhan teljesen magába, mert nagyjából ekkor ismerkedik meg Bobbal, aki hobbiból, de szintén sportol (íjászkodik), és akivel szenvedélyes szerelembe bonyolódik, Marie hamarosan oda is költözik a férfihez. A megnyugvás és a boldogság helyett azonban Marie egyre rosszabbul érzi magát Bob mellett; az edzések során elszenvedett sérülései nem gyógyulnak, hányingere és rémálmai lesznek, a lakás és a lépcsőház atmoszférája, a környék baljós történelme és a közelmúltban történtek (rejtélyes eltűnések) hatására pedig gyanakodni kezd, hogy ehhez valami módon az épületnek is köze van. Amúgy is unja a pihenéssel együtt járó unalmat, ezért nyomozni kezd.

Amikor látok egy jó filmet számomra ismeretlen alkotóktól, hajlamos vagyok utánanézni, milyen munkáik voltak korábban, és ha azokból is megtetszik valamelyik (jellemzően a története alapján), akkor megnézni. Ezúttal a Bikanyak, azon belül is Matthias Schoenaerts vezetett el a "bal partra", és ezzel együtt a belga horrorfilmek világába. Jelentem, megérte a kiruccanás. Amilyen lassan hömpölyögnek a film eseményei, és amennyire feleslegesek az európai filmgyártásra általában jellemző, általam viszont kevésbé kedvelt életképek (mint például a félóránként kötelezően bevágott szexsnitt), pont annyira szögezett a fotelbe a nyomasztó hangulat, és a történet pár eleme. A rendező Pieter van Hess legalább olyan stílusos lakótelepet teremtett, mint ahogy a plakáton említett "Engedj be!"-ben sikerült a svédeknek, és anélkül tudta rám hozni a "karfaszorítós" érzést, hogy egyszer is direktben ijesztgetett volna, ez meg utoljára a "Tükör/Szilánk"-nak sikerült. Ez a ház úgy lett a magyar fordításban Szellemház, hogy egyetlen gramm szellemet nem tartalmaz, egyszer sem ugrik a kamerába semmi, nincs sikoltozós menekülés, ehelyett a film a helyszínül szolgáló Antwerpen társadalmát jelenleg is befolyásoló múltjából épít a filmbe nyugtalanító részleteket. Például azt, hogy a Linkeroever a város azon része, ahol állítólag a kiközösítettek éltek: gyilkosok, elmebetegek, kuruzslók, boszorkányok, zsiványok, szörnyszülöttek, stb....

Ha másodszorra megnézem, lehet, hogy jobb értékelést kap majd, de jelenleg...

82%
0
2012. augusztus 12., vasárnap 20:57
Legutoljára 1000 Ft-ért vettem, akkor kettőt is, Teszkós kosárból, kb. 2 éve.
most posts by TM
0
2012. augusztus 12., vasárnap 18:52
Akkor vigyázz rá, mert nem kicsit  DRÁGA

Ebayen is minimum 35 font.
0
2012. augusztus 12., vasárnap 18:05
An Official Tribute To Ayrton Senna 1960-1994

Nekem eredetiben van. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 12., vasárnap 17:52
Piggy

"Az igazi szemétség az, hogy nem csak John jövőjét, hanem a múltját is elvették, mert nem tudok anélkül rá gondolni, hogy "azok" is eszembe ne jussanak."

Joe magának való  és enyhén paranoiás korahuszas londoni srác, akit a mindennapok rutinjából csak John, a bátyja tud néha kirángatni. Amikor aztán John egy késeléssé fajuló kocsmai kötözködés áldozata lesz, Joe még a korábbinál is jobban bezárkózik a depressziójába, és talán még most is abban lenne, ha nem bukkanna fel Joe lakásánál a John gyerekkori haverjaként bemutatkozó Piggy. A férfi és Joe lassan összehaverkodnak, sokat beszélgetnek a Johnnal való kapcsolatukról, és ezek legtöbbször oda lyukadnak ki, hogy a jogrendszerre bízni John gyilkosainak megbüntetését ostoba naivitás lenne... hogy a maguk kezébe kéne venni az irányítást, és bosszút állni.

Néztem egy interjút az író/rendező Kieron Hawkesszal, aki elmondta, hogy igazából lélektani drámákat szeretett volna forgatni, de évekig tartó kilincselés és kudarc után, hogy egyik forgatókönyvére sem kapott pénzt, úgy döntött, az angol közízléshez igazodik, és erőszakkal turbózza fel az egyik ötletét. Így lett a Piggy egy igencsak brutális és véres gyász- és bosszúfilm, amiben a játékidő hosszán kívül gyakorlatilag minden a helyén van. A történet alapjait ugyan már lehetett látni máshol, de ez kevésbé zavaró, ha a remek képi világgal, az egyszerűségében is nagyszerű zenével, a szövegkönyvvel és a két főszereplővel (főleg Paul Anderson volt meglepően jó) ezeket az "utalásokat" a stáb elfogadhatóvá tudja tenni. SPOILERes talán ezt mondanom (és ezért inkább el is rejtem:)), de kicsit olyan, mint egy "Harcosok klubja"-lighttal kevert "Drive"-light, az meg mindkettő tetszett.

84%
0
2012. augusztus 12., vasárnap 15:45
Meg eléggé egyoldalúan mutatja be a dolgot, ami nem csoda, hiszen egy nagy Senna-rajongó készítette. Ilyen szempontból a pár éve kiadott 2 DVD-s doksi, ami több filmet is tartalmazott, sokkal jobb. A címe sajnos nem jut eszembe, de ha megtalálom (nekem is csak egy biztonsági másolatom van belőle, mert beszerezhetetlen), akkor megírom!
0
2012. augusztus 12., vasárnap 14:50
Tényleg, neked ígértem valamit, csak e-mail cím ügyileg nem vagyok járatos nálad.
Írj a brickfactorystation@yahoo.com-ra egy címet, és elküldöm.
most posts by TM
0
2012. augusztus 12., vasárnap 13:26
A Senna film azért kicsit más. Elsősorban nosztalgiaként működik, visszahoz egy olyan korszakot, amikor még néztem F1-et. A film gerince a Senna/Prost párharc, holott mellettük azért még volt pár nagy név (Piquet, Mansell, stb...)

Lényegesebben kevesebbet foglalkozik magával a sporttal, inkább az emberre koncentrál. Ami persze jó így, csak más.
0
2012. augusztus 12., vasárnap 7:47
Ha majd eljutok egyszer a már a polcomon lévő Senna filmig, akkor meg ugyanezek az apróságok kiderülnek az F1-ről is.:)
Nekem igazából az ilyen összevágott történetek valók és nem a versenyek folyamatos nézése.Az túl sok infó egyszerre.
0
2012. augusztus 12., vasárnap 7:39
El is mondják, hogy ezt miért tartják többre, mint a Formula 1-et.
A versenyzők közelebbi kapcsolatban állnak a gépeikkel.A mérnökök körbeülik a nagy mesélőt, mert nem derül ki annyi minden a számítógépen lévő adatokból.Valahogy családiasabbnak tűnt nekem ez az egész versenyhétvége.
A motorozás jobban izgat, mint az autóvezetés, de ha lehet inkább kihagyom mindkettőt.:)
Talma érdekel, de a legutóbbi közvetítésekből kiindulva, egy kezdetlegesebb géppel a 16. helyen körözve látnék belőle kb. 8mp-et fél óra alatt.
Annyit legalább megtudtam tőled, hogy újból érdemes figyelni az eredményeket.:)
0
2012. augusztus 12., vasárnap 4:34
Nagy érdeklődéssel és örömmel olvastalak, jó volt egy laikus gondolatait látni a filmről illetve a MotoGP-ről. Tényleg.

Én 1996 óta minden!!! futamot láttam a nagyok között, de a két kissebb túlnyomó részét is. Magam is motorozok, nézőként voltam már négyszer versenyen élőben, imádom az egészet, úgy, ahogy van - speciel sokkal többre is tartom a F1-nél. Úgyhogy jól esett lelkesedésed, a lemez nekem is megjött, majd ha megnézem, írok róla "szakmai szemmel"... :))

Ja, és Talma újból versenyez, nem is rosszul: A Supersport 600-as kategóriában (ez a Superbike VB sorozat betétfutamaként önálló VB) vállalt év végéig beugró szerepet. Csak ha érdekel... :)
0
2012. augusztus 12., vasárnap 2:49
Szóval nem fogott meg az új Conan? :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 12., vasárnap 2:18
A hyboriai borbély(3,5):A korábbi változatra már nem emlékszem, ez meg kb. 5 perc múlva törlődik a memóriámból, ezért sietnem kell az írással.
Kezdeném a hibákkal, mert azokból több van...
-A fogászati ellátás kiváló mocsokfalván.
-Nincs egyetlen biztos pont sem a szereplők között, akinek várhatnám a feltűnését, mert jó a szövege vagy az alakítása.
-A sziklaomlásig kettyintés után kicsit többre számítottam a befejezésnél.
-Miért akar egy valamiféle varázserővel rendelkező személy körömszakadtáig részt venni egy cicaharcban?!
-Túl sok a szöveg.
-Paródiafilmekben nem használnak ennyi művért.
-A hangulatosnak szánt képekben a háttért diavetítővel varázsolták oda, és ez gáz.
-A legtöbb szereplő már egy egyszerű grimaszolástól is zavarba jön.Nem tudták, hogy mit kell csinálni egy adott szituációban, ezért az ajkak és a szemöldökök megállás nélkül furcsa táncot járnak.
-Az ellenfelek mindig türelmesen megvárták egymást, vagy csak simán biztosítottak menekülési útvonalat.

Most jöjjön az a pár dolog, ami tetszett...
-A főszereplő kedvelhető figura.
-Ezért a nőért érdemes harcolni, még én is úgy éreztem, hogy vajazókést ragadnék érte.
-A harcokkal nem volt problémám, az utolsó nagy ütközet kifejezetten élvezetes és mozgalmas volt.
-Amikor nem valami távoli várost vagy falut mutattak, akkor a látvány is rendben volt.
-A kellőképpen pörgős akciókat jól egészítették ki a zenék.
-Nem zavartak az ostobaságok.

Eszembe sem jutna újranézni vagy megvenni, de egyáltalán nem bánom a rá szánt időt.Ez egy alsó kategóriás gyakás, semmi több.
0
2012. augusztus 11., szombat 21:47
Néhány napja még a durcás titánocskák előtt felpörgettem magam a leggyorsabb című dokumentumfilmmel.Nem is értem, hogy miért nem pötyögtem be róla semmit, pedig nagyon tetszett.
Az időbeli ugrálások egy kicsit összezavartak, de drámaként így is sikerült jól felépíteniük.
Az igaz, hogy engem könnyű lenyűgözni, mert fingom sincs az egész motorsportról.Minden apró rezdülés új nekem, néhány nevet ismerek ugyan, de nem látok bele ebbe a világba.
Most is csak a fő zászlóvivőről tudtam meg többet, de közben jobban koncentráltam a részletekre, amikre a Talmácsi korszakban nem figyeltem eléggé.(Hazánkfia száguldozik és kötelezőnek éreztem, hogy nyomon kövessem a bajnokság alakulását.)
A közvetítések alatt az a rengeteg kerék mellé hajolás, a döntögetés, ívek kiválasztása, pici ütközések elvesznek a tömegben.Ezúttal valamiért egy-egy párharcot részleteiben is figyeltem, összeszorított foggal izgultam, pedig a narrátornak köszönhetően fel voltam készülve a következő lépésre.
Magához a sporthoz nem kerültem közelebb, de az őrült reklámtáblákhoz biztosan.
Eddig is tiszteltem a szenvedélyük és kockázatvállalásuk miatt őket, de ezután valahogy másképpen tekintek rájuk.
Az egész szervezet és a sebesség hajszolás továbbra is hidegen hagy, viszont a bukósisakok alatt most már kifejezetten érdekes embereket látok.Nem csak robotokat, akiket 3-4 éves koruk óta erre állítanak be.
Nem azt a hatást váltotta ki belőlem, ami a készítői szándék lehetett (azonnal látni akarjak egy futamot!), de a lényeg, hogy valamit megmozgatott bennem.
Megérte az árát.
0
2012. augusztus 10., péntek 23:55
Youtube LIVE a Szigetről:

http://www.youtube.com/user/szigetofficial
0
2012. augusztus 10., péntek 23:33
Jelenleg cápában utazom, 3D-ben! :-D
0
2012. augusztus 10., péntek 23:09
Örülök, hogy Sandlernek lett még egy bevállalós nézője. :) Jó a hozzáállásod, ezekre a filmekre ennyi időt kell szánni, nem kell túlagyalni, viszont ennyi időt mindenképp megérdemelnek. Nekem a nagy részük otthon is megvan, még ha szökőévente nézem is őket. Bírom ezt a fazont. Valamiért jobban, mint pl. Eddie Murphy-t. A szememben ő egy fokkal ripacsabb, már ami a legújabbkori fimjeit illeti. Mondjuk a Norbiton még így is tudtam visítozni és nem fájdalmamban. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 10., péntek 22:24
Amit még mindig tudni akarsz a szexről(8):Nagyszerűen mosták össze az abszurd vígjátéki elemeket a valós drámával.Olyan szépen van végigvezetve a történet, apró grimaszokból és főleg Meryl Streep mosolyából az unalmasabb részeknél is lehet erőt meríteni.
Tökéletes képet festenek az unalomba fulladt házaséletről.Az elsőre bizarrnak tűnő pillanatokban is inkább édesnek találtam az apró lépéseket, amiket egymás felé tettek.Nem megszokott idősebb színészektől ez a fajta bevállalós játék, de itt nagyon üdítően hatottak ezek a jelenetek.
Sokat mozgolódtam a székemben, a szokásosnál is jobban együtt éltem a szereplőkkel.
Akartam, hogy észhez térjenek végre és kezdjenek valamit a konyhapulttal.:)

Magic Mike(5):Nem csak hiányos öltözékű férfiakat és jó kis nótákat ígértek, hanem drámai vonalon egy kis mélységet.Na ebből én annyit kaptam kézhez, hogy volt egy már-már hihetetlen módon visszafogott és eszénél lévő lány meg kb. két percnyi bepillantás egy másik élet lehetőségébe.
Ez kevés.
A másik dolog, hogy a 7 emberből egy tudta az átkötéseket megfelelően megoldani.A többiek hozzá sem szagoltak a tánchoz.A gatyaletoláson kívül mást nem csináltak.
Azt akarták nekem bemutatni, hogy ez nem egyszerű kenyérkereseti lehetőség, komolyabb hozzáállást és melót igényel.Szimpatikussá kellett volna válnia legalább egy fickónak a pörgetősök közül.
Ugyanolyan felszínesen ítélik meg ezután is e szakma képviselőit, és ezzel szerintem az a probléma, hogy a rendező valami egészen mást akart ebből kihozni.
Nagyon erős és hangulatos képeket kaptam, de nem erre számítottam.
Nem mondom, hogy csalódás, de ilyen színpadi és egyéb produkcióval engem nem sikerült megfogniuk.

Apa ég!(2): TM kicsit fellelkesített, de főleg felkészültté tett.Pontosan leírta, hogy mire számíthatok, anélkül, hogy elrontotta volna a filmélményt.Ezt köszönöm neki...
Csak hátradőltem bassza meg és kurvára elvoltam ezzel a geciszarral.Engem is meglepett, hogy mennyire nem akadtam fenn a taplóságokon.
Filmként értékelhetetlen vacak, de egy délutáni szórakozásnak tökéletesen megteszi.
Lehet, hogy jobban át kéne vizsgálnom Sandler életművét?!
Persze a drámai alakításain kívül semmi nem jöhet a polcom közelébe dvd-n, de ez alapján az agyatlan vonalon mozgó filmjei egyszeri megtekintésbe nem halnék bele.

(A felemelkedést és a Prometheus-t leszámítva egyszerűen nem találkozom ebben a moziban a takarítókon és jegyszedőkön kívül mással.Ez az én igényeimet maximálisan kielégíti, de tartok tőle, hogy ez a hely nem sokáig üzemelhet így.Az állandósult magánvetítéseknek örülök csak ez nem tűnik túl gazdaságosnak.)
0
2012. augusztus 8., szerda 2:35

nem csak azért, mert az egyik meccsen ő végezte el a kezdődobást...
0
2012. augusztus 8., szerda 2:30
ezt elcsesztem.bocsánat.
0