(Mondjuk nem bírom az Arsenal-t, de a 97-es változatot is megnézném ebből a filmből.Így leírás alapján eléggé hasonlítanak egymásra.)
0
2012. augusztus 8., szerda 2:20
7721
Szívem csücskei:Eddig azért nem vettem meg, mert túl szimplának és édesnek találtam a többi Farrelly filmhez képest.Itt nincsenek alpári poénok, még a rosszullétet sem a szokásos módon használják ki. Ez csak egy aranyos történet. Ott kezdődnek a bajok, amikor több akar lenni ennél. Azokat a részeket, amikor a kapcsolat hullámvölgybe kerül inkább felejtsük el... Nem tudok hinni nekik, de szerencsére van annyira erős a másik fele a filmnek, hogy elbírja ezt a terhet. Meg egyébként is, ezeket az embereket muszáj szeretni.Az éneklések, a meccshangulat és a szenvedély miatt minden megbocsátható a mozinak. Minden alkalommal a baráti beavatkozásnál a könnyem is kicsordul a nevetéstől.Megérte az árát.
0
2012. augusztus 8., szerda 0:11
7721
A titánok haragja:Meg lehetett volna menteni a filmet, egyáltalán kell-e bármit is a történethez hozzáadni, hogy ez az egész jobb legyen? Felesleges próbálkozásnak tűnne minden, mert úgy is csak az akciók számítanak. Nagyjából erre gondoltam a végén.Na meg arra, hogy ilyen vérszegény ünneplést régen láttam. Annyira nagyszabású akart lenni, de közben meg minden komolyabb harcnak a fáradtság vetett véget.Úgy abbahagyták ezt az egyébként sem túl hosszú mesét, hogy pislogni nem volt időm. Elalvás előtt ideális, mert nem zaklatnak fel a látottak.Még melózni sem kell az élményért, mert nincs összekötő kapocs két futkározós, de ennek ellenére izgalommentes gyilok között.Lapoznak helyettünk egy képeskönyvben, és ez mind rendben is van, csak nem erre számítottam.Mozgalmas harcokra és ehhez illő beszólásokra készültem. Abban tudok csak reménykedni, hogy úgy leszek vele, mint az első résszel...minél többször látom, annál jobban el tudom fogadni.A harmadik vagy negyedik alkalommal talán már tetszeni fog... Ez a rész mindenesetre nagyobb hátrányból indul a versenyben.
0
2012. augusztus 7., kedd 0:17
4596
Largo Winch 2: The Burma Conspiracy
Folytatva az első rész "hagyományait", a Burma Conspiracy is egy kalandos, itt-ott látványos akciófilm, az átlagnál jobbik fajtából. Pár helyen lett volna még mit csiszolni (az elején az autós üldözést követő robbanás például még egy délutáni sorozatban is ciki lenne), de van egy-két igen jól eltalált jelenet, a történet is kellemesen retro, aminek szórakoztatóságát csak néha szakítja meg a kínosan lassú és klisés romantikázás. Amolyan JamesBond-lightnak egyszer meg lehetett nézni.
76%
0
2012. augusztus 5., vasárnap 12:56
552
CSI-Crime Scene Investigstion ( Las Vegas)
0
2012. augusztus 4., szombat 23:08
7721
Minden végzet nehéz:Korábban nem zavart ennyire, hogy karaktereket, akikbe ennyi időt és energiát fektetnek ilyen könnyen félreállítanak.Most nem csak ezen akadtam fenn, hanem a felületesen ábrázolt szereplőkön is. Mindig abban reménykedem, hogy ha egy nő ír és rendez egy filmet, abban bepillantást enged a saját világába.Ki ismerje a női lélek rejtelmeit, ha nem Nancy Meyers? ...Gondoltam naivan, de itt erre a fajta kibontakozásra nincs lehetőség. Majd a sztárok megoldják alapon folyt a munka, és tényleg nagyrészt el is feledtették velem, hogy nem kapok semmi komolyabbat a pénzemért.Ugyanazokat a poénokat hallottam 5-6 alkalommal.Túl hosszú ez a film, hogy valódi tartalommal fel lehessen tölteni.Kiváló színészek bolondoznak és játsszák el szinte szóról-szóra az összes jelenetet legalább kétszer. Szeretem a filmet, mert imádom a színészgárda jelentős részét.Ha ezt ki tudnám kapcsolni, akkor egy nagy fingnak tartanám ezt a mozit. Hiába próbálják humorba csomagolni és eltúlozni az érzelmesebb jeleneteket, hogy már mindenen egységesen röhögjél.Annyira kínos lesz tőle pár percre a film, hogy ez a mostani hangulatomban nem mindig jött be. Biztos van jobb mozi is az idősebb nők a húspiacon témában, de ha valami könnyedre vágyom, akkor valószínűleg előszedem még legalább egyszer ezt is. Leírtam ezt a sok baromságot, de valahogy mégsem tudok igazán haragudni a készítőkre.
0
2012. augusztus 4., szombat 19:52
7721
Két hét múlva örökké:Nem is olyan rég olvastam valahol, hogy amit Hugh Grant művel az nem nevezhető színészetnek, és egyébként is nagyon látszik már rajta az unottság. De kérdem én, hogy mi ezzel a baj, ha nézőként is megpróbálok munkaként tekinteni erre a szakmára...Van egy bizonyos stílusom, amivel biztosan tudok még egy darabig pénzt keresni és gagyi filmeket kirángatni a sárból. Nyilván ahogy öregszik egyre kevésbé lesz érdekes a cuki akcentus és a fanyar humor, de amíg ezt a szintet tudja hozni, addig nincs nagy gond. Mert itt is arról van szó, hogy van egy alapvetően semmilyen történet, amiben csak az a lényeg, hogy a figuráktól elvárt viselkedést és a megszokott mondatokat tálalják nekem valahogy. Azt nem tudom megmagyarázni, hogy ez mitől működik és egy másik blődlitől miért mászom a falra....Azt meg végképp nem tudom szavakba önteni, hogy miért csak a női kiegészítő szereplők váltanak ki belőlem zsigeri hatást. Mert egyébként csak végigülöm vigyorogva filmet és nem különösebben rágódom azon, hogy mit kell gondolnom a szereplőkről.Arctalan munkásembereket látok, akik teszik a dolgukat és ennyi. Pont annyi kémia van, amennyi éppen szükséges.Minden centire ki van mérve és mégis tetszik.Fene se érti ezt, hogy miért tudtam már harmadszor végigülni ezt a mozit...
0
2012. augusztus 4., szombat 12:53
7721
Farkangyal:A szokásos Blake Edwards-os bolondozásból kikeveredik valami komolyabb mondanivaló, és ezt nagyon tudom értékelni.Persze látom, hogy vannak hibái és Ellen Barkin alakításával sem vagyok maradéktalanul elégedett, de kedvelem őt és ezt az egészet annyira, hogy ne akadjak ki a hülyeségeken.Ma már nem tudok mindenen nevetni, de ettől még ez egy jól összerakott film. Főleg a befejezést szeretem, máskor nem szokott ilyen jól elsülni a hirtelen lefékezés. Azon is elgondolkoztam, hogy miért nem hallottam az utóbbi 4-5 évben erről a tehetséges színésznőről.Néhány filmben láttam csupán, és azokban is csak pár perces jelenetei voltak.Nem hiszem, hogy csak a korral meg lehet magyarázni a kevesebb lehetőséget.Tudom, hogy nem sokat, de azért az idősebb nőknek is írnak jó (fő)szerepeket. A friss és szexi külső sem lehet akadály.Múltkor láttam őt egy műsorban, nyilván mindent a helyére raktak a fellépésre, de akkor is majdnem leesett az állam, hogy milyen csinos volt.Ezt egy több hónapos melónál is tudná hozni. Na, mindegy. Sokszor nézhető mozi, remek szórakozás.
0
2012. augusztus 4., szombat 8:45
7721
Őrült Stone:Igazi "Buddy Cop Movie" , de a sötétebb hangulat miatt mégis különleges.Hasonló filmek főszereplővel összevetve Stone akkor is motyog valamit magában, amikor hallgatnia kéne vagy csak simán szúrósan nézni.A feliratnak mondjuk köze nincs az elhangzott szövegekhez, de ettől csak még jobban szeretem ezt az egészet.(eddig csak szinkronosan láttam) A furcsa ügy és a brutalitás ellenére végig jelen van a humor, talán még markánsabban is, mint egy vígjátéknál.Általában leül a történet, adnak egy kis pihenőt a szereplőknek , de itt végig ugyanolyan intenzitással pörögnek az események. Ahogy ez a két szörnyeteg játszik egymással és közben átrendezik az amúgy sem túl jó állapotban lévő várost, az szerintem szenzációs. Plusz humorforrást jelent még a társ bevonása és átformálása is.(A fegyverekkel kapcsolatos beszólásain már megint jókat mosolyogtam...) Egy dolgot viszont sajnálok, Kim Cattrall-t jobban bevonhatták volna.Nem jutott neki elég idő, annak ellenére, hogy fontos szereplő. Összességében ez még mindig egy megunhatatlan beteg film.Imádom!
0
2012. július 27., péntek 1:21
7721
Barátok babával:Ritkán érezni azt egy ilyen jellegű filmnél, hogy nem csak egy jól összerakott termékről van szó.Nem csak a sablonokat próbálták egymáshoz illeszteni, hanem érezni a szeretetet és törődést a készítők részéről. Csodára nem számítottam, mégis csak a szokásos mederben haladnak a dolgok, semmi váratlan nem történik, de valahogy belepakolták a haver-filmek legjavát ebbe a másfél órába.Nincs kimagasló színészi játék, de van helyette valódinak tűnő kapcsolat a szereplők között. Komolyan mondom most először éreztem azt, hogy szívesen elmennék New York-ba, pedig nem most láttam először ezeket a helyszíneket.Kevésbé volt tolakodó és nyomasztó a látvány, mint máskor.A remek zenék és a barátságos színek csak erősítették ezt az érzést bennem. Mondjuk röhejes volt néha a szöveg, de az a legjobb az egészben, hogy ez nem tudott kizökkenteni ebből a remek hangulatból. Félreértés ne essék ez egy kihagyható mozi, de minden butasága és hibája ellenére lehet és kell is szeretni.
Kellett most ez nekem, mert a felemelkedéstől és a világvégétől is egy kicsit többet vártam... Mindkettő tetszett, de hiba volt előzetesen olyan magasra tennem a lécet.
0
2012. július 22., vasárnap 12:55
2464
Szerintem is angyon jó lett.Valahogy minden a helyén volt:szereplők,sztori,zene! Nem csalódtam a mesterben most sem.
0
2012. július 22., vasárnap 10:31
7721
A cég:"Tom, ez egy korrupcióval foglalkozó csavaros történet, őt szeretnénk megszerezni feleségednek és ők lesznek a társaid az irodánál.Meglátod nagyon jó lesz... Sydney, engem csak egy dolog érdekel.Tudom, annyit futhatsz, amennyit csak akarsz. :) Hol írjam alá?"
Hihetetlen, de végig szórakoztató film.Tökéletesen kiválasztott szereplőkkel. Viszont életemben nem voltam még ilyen csalódott, ha egy kocsi csak simán elindult és esze ágában sem volt felrobbanni. Megunhatatlan.
0
2012. július 21., szombat 21:52
1130
Épp most végeztem John Carpenter: The Ward című filmjével. A mars szelleméhez hasonlóan ezt is lehúzták, pedig szerintem ahhoz hasonlóan ez is jó film. Így most már még jobban várom a hazai megjelenést, bár már szemezek a külföldi kiadvánnyal... ,majd eldől.
0
2012. július 21., szombat 16:09
2464
Tegnap meglestem a REC 3 Genesis című filmet. A trailerből kiderül,hogy ezúttal egy esküvőn szabadul el a pokol. SPOILERMENTESEN annyit mondanék,hogy van egy 22 perces felvezető része a filmnek ami eddig kézikamerás csak,utána jön a főcím és ezután már "normális" filmként követjük az eseményeket. Ennyi változás van csak,na meg a helyszín az első két részhez képest. Nekem nagyon tetszett a film,főleg a vége lett nagyon ütős szerintem,viszont az is igaz,hogy az előző részek ismeretében nem sok újdonságot hordoz magában a mozi. Akinek teszettek az előzmények az mindenképp próbálja be ezt is. Remélem kapható lesz majd az Xpress-nél,mert egy vevő már tuti van!
0
2012. július 17., kedd 4:46
7721
Eragon:Valahogy szeretem ezt a filmet, pedig pont olyan, mintha megtoldották volna fél órával egy sima fantasy sorozat bevezető részét.Ez segített abban, hogy megfelelő helyre tegyem és ne a korábbi moziélményeimhez mérjem. A főszereplőn kívül a többiekről szinte semmit nem mondtak el.Sorba állították őket egy fotó erejéig, átsuhannak a képen, hogy lásd az arcukat és halld a nevüket, de maradandó nyomot nem hagynak a filmen. Nekem viszont tetszik az egyszerűsége, azt is izgalmasnak találtam, hogy az ellenfél legjobb játékosát végig a kispadon tartották.Csak parancsokat osztogat, de igazi erejét nem mutatja meg.Folytatás nélkül ez nyilván keveset ér, de én ezt szórakoztatónak találtam.Ez okozott egy kis plusz feszültséget. Így második alkalommal a látvány még inkább elvarázsolt, semmi kiemelkedő, de elégedett voltam vele.Arra mindenképpen elég volt, hogy kevésbé figyeljek a zenére.(ez már fél siker:)Ugyanis első alkalommal nagyon idegesített, hogy nincsenek benne váltások.Az egész változatlanul hömpölyög előre és nem mindig alkalmazkodik a történésekhez. Na, mindegy. Én kíváncsi lennék a folytatásra, sikerült megkedvelnem a két főszereplőt.(Rachel Weisz-t kifejezetten érdekes választásnak tartom.) Ha lett volna rá lehetőség egy hosszabb változatban biztos a többiek iránt is jobban felkeltik az érdeklődésemet. Ideális választásnak tartom, ha az embernek nincs kedve egy komolyabb nagyívű történethez vagy ahhoz, hogy elkezdjen egy teljes sorozatot. Én még biztos előszedem legalább egyszer.
0
2012. július 14., szombat 20:48
7721
A folyosó túloldalán:Az emberi kapcsolatok nem túl kacifántos leteszteléséről volt itt szó.Csupa-csupa hibás döntés, amiért még akkor is meg kell fizetned, ha azt hitted, hogy már megúsztad.Minden fontos szerepben bukásra ítélt figurákat láttam. Ebből semmi váratlant nem lehetett kihozni.Lehangoló a végeredmény, nem feltétlenül csak a színészek miatt.Ezt a történetet el lehet érdekesebben is mesélni, itt meg sem próbálták.A visszapörgetésekkel akartak életet lehelni belé, de minden hiábavalónak bizonyult. Csak néztem, de a közelembe egyetlen képkockája sem jutott el.
0
2012. július 12., csütörtök 9:32
4596
Én meg pont tegnap forgattam a kezemben az első évadot occsóé , de végül otthagytam... lehet, hogy vissza kéne érte menni:)?!
0
2012. július 12., csütörtök 4:49
1560
Be fog indulni..olyannyira,hogy a végén azt fogod mondani:Anyátokért kaszáltátok el pont most? :))
0
2012. július 12., csütörtök 2:41
8260
Nekem régóta a polcomon figyel az összes, még a fólia is rajta van... Viszont az első évad után abbahagytam. De most talán adtál egy lökést... :-))
0
2012. július 12., csütörtök 2:24
7721
Végül a negyedik évadot is megvettem, de még nem volt alkalmam elkezdeni.Majd most! A polcra néztem és eszembe jutott, hogy nem írtam semmit erről a sorozatról.Pedig viszonylag hamar jött az áttörés.Ennél a résznél hangosan azt mondtam magamnak, hogy igen most már tuti maradok! És ezt a mondatot a felpörgetett második évados záró epizód utolsó pár percén kívül nem is bántam meg.Nem tudom, hogy a megszokás miatt-e ,de egészen megkedveltem ezt a szériát.
0
2012. július 11., szerda 22:32
5528
No ezt kötve hiszem...
0
2012. július 11., szerda 22:16
1560
Tükröm,tükröm
Teljesen jópofa,könnyed interpretáció...nagyjából ilyenre is számítottam az előzetes alapján.. Jópofa,hogy van benne valaki,noha benne van a stáblistában is,aki eljutott arra a szintre számomra,hogy a cameojával is emelni tudja a szintet :))
0
2012. július 11., szerda 21:14
7721
Semmi baj, ez azt jelenti, hogy épeszű vagy.
0
2012. július 11., szerda 20:02
13392
Pronszi kisördöge belém is bújt, én is törtem az agyam egy "tanácson", de ennél ütősebb aligha ment volna. :)
0
2012. július 11., szerda 19:36
5528
Elnézést de kis paraszt kölök még nem minden esetben érti az írásai(tok)d.