Keresés

Ki mit néz most?

2012. július 11., szerda 17:43
(Nem akarok beleszólni, ez mégis csak a te életed, de a pénisz kisebbítő műtét hülyeség.)
0
2012. július 11., szerda 17:24
Légyszíves küldenél egy e-mailt? A tanácsodat szeretném kérni. Ennyiről lenne szó.
0
2012. július 11., szerda 17:17
A Féktelen harag szerintem totál rendben van, tökéletesen hozza, amit ígér. Más kérdés, hogy ezt mennyire érdemes komolyan venni, de Cage teljesen rendben van benne sztem. Nem látok sok különbséget a Con Air és a Féktelen Harag között színészi alakításban, más kérdés, hogy a Con Air sokkal jobb film. De ehhez Cage-nek sem sok köze van:)
0
2012. július 11., szerda 15:25
Tegnap este realizáltam, hogy mekkora csalódás számomra Nicolas Cage...
Beleakadtam a Féktelen harag c. filmbe tegnap este a HBO HD-n... gondoltam elkezdem nézni... mert hát emlékeimben még élénken él az a Nic Cage, aki a Con Air - Ál/Arc - A szikla hármasában még a csúcson volt, mint akciósztár... de ez a Féktelen harag hihetetlenül blőd lett és irtó gyenge... :( És ez szomorú, hiszen voltak jó szerepei... kár, hogy ennyire lecsúszott :(
0
2012. július 10., kedd 18:19
Abban teljesen igazad van, hogy kár elvárni bárkitől is, hogy viselkedjen... pláne egy filmben.

SPOILER

Mindazonáltal amit a fiúk itt csinálnak, az engem kimondottan idegsített, egy atomtámadás után egy pincébe zárva nem egészen életszerű, főleg úgy nem, hogy ehhez az elején a nő még partner is. Akinek lánya elvesztése miatt megbomlott az agya, hogy csak a dugásra goondol... áááá..
Eva néhány tettétől is falra másztam: amikor pl fogta a baltát a kezében, simán belevághatta volna valamelyik fejébe. Simán legyőzhették volna őket. De nem, inkább egy férfi -akit nem is szeret, hiába mondja - kicsavart kezéért földarabol egy holttestet. Hát ez hol életszerű. Egyébként Eva tisztára Milla Jovovich, de hozzá képest végig túl béna karakter. Leszámítva a szaros útját.. :-)

SPOILER VÉGE

Szóval ugyan néha bosszantott, de bőven meg lehet nézni, a hangulat és a zene, az első meg az utolsó 5 perc miatt.
0
2012. július 10., kedd 18:09
Világos, teljességgel érthető.

Sajnos sok élménytől elesnénk, ha nem így tennénk...
0
2012. július 10., kedd 18:06
Nem, mert az otthoni házilesés jelentős része khmmkhmm, "tesztpéldányok" segítségével történik, azt meg nem akarom itt propagálni, mert nem túl ízléses.
0
2012. július 10., kedd 18:03
Köszi, arra fele nem igazán szoktam nézelődni!

Azt hittem minden írásod ki kerül ide is, kár, hogy nem...
0
2012. július 10., kedd 13:20
A FilmKaptár fórumán szoktam garázdálkodni, csupán ezt írtam ott róla:

Amikor megkezdődik a totális pusztulás (nukleáris katasztrófa képében, aki hallja, adja át Zsoltnak - egyik barátunk - a szerk.), azt csak néhány elnagyolt képből, sebtében felvázolt jelenetsorból látjuk, hogy a cselekmény egy lakóház pincehálózatában rekedtek élethalálharcát mutassa be, hisz a kis csoportnak a világvége túléléséhez egymást is le kell győznie. Nemsokára kiderül, az utóbbi bizonyul keményebb diónak. Őszintén szólva nem dobtam magam hanyatt, mert céltalan a koncepció, ráadásul a kétórás játékidő túl sok terhet visel magán, az "ilyet" illik másfél óra alatt elintézni, csakhogy azért érdemes mégis végigülni, mert a végjáték talán az év egyik legjobbja, zseniális lett, beleborzongtam.
0
2012. július 10., kedd 13:04
Azért sokkal trágyább filmeket is láttál mostanában, ahogy a moziajánló részt szoktam olvasni néha. Erről a darabról írtál valahol részletesebben?
0
2012. július 10., kedd 13:02
Nekem nagyon tetszett a film, bár a történet miatt nem biztos, hogy a tetszett a legjobb kifejezés. Soha nem értettem (különösen horrorfilmek estében), hogy miért fontos az, hogy a szereplők mennyire cselekednek úgy, ahogy elvárnád tőlük? Mi a hiteles cselekedet egy ilyen szituációban? Miért nehéz azt elképzelni, hogy így viselkednének egyes emberek? Remélem soha nem tapasztalom meg élőben, de számomra igencsak realisztikus volt ez a látomás. Amilyen híreket hall az ember, sokkal durvább szcenáriókat is elképzelhetőnek tartok...
0
2012. július 10., kedd 10:17
Szerintem is nagy rakás szar a játékidő nagyja, de a barátaimnak én is úgy mondtam, hogy az utolsó 3 perc miatt simán megéri a két órát végigszenvedni, a na-most-akkor?-életérzés hihetetlenre sikerült a végén.
0
2012. július 10., kedd 3:00

The Divide

Ahhoz képest, amennyi rosszat olvastam róla, meg ahhoz képest, hogy a közepén majdnem kikapcsoltam – nos, ahhoz képest a végére egész jó lett. Úgy összességében…

Ahogy kezdődik, az zseniális. Fiatal lány meredten bámul az üvegen át, atomrobbanást látva, majd mindenki fejvesztve menekül. Egy pincébe (jó nagy pincébe), ahova is végül csak egy maroknyi ember nyer bebocsájtást. Kiváló felütés egy újabb klausztrofób, összezárt emberi pszichék rejtelmeit vizsgáló poszt apokaliptikus thrillerhez. A helyszín képes a legjobb Fűrész filmek hangulatát is megidézni, a karakterek az elején kellően érdekesek, kiváltképp a T1 Kyle Reese, az Alien2 Hickse: Michael Biehn. A film lendülete még tart egy darabig, ahogy a játékszabályokkal megismerkedünk, sőt az idegenek behatolása még jó irányba fokozza a hangulatot... De aztán kb. ott is romlik el valami. Egyrészt a feltett kérdéseinkre SEMMI választ nem kapunk, másrészt meg elkezdődik egy totális őrület a szereplők közt… Nos, én nem azt mondom, hogy ne lehetne ebben a szituban bekattanni, de hogy ezt zömében állati módon végbevitt szexszel kell kifejezni, azt nem hiszem el. Sokszor teljesen hiteltelenek és idegesítőek a reakciók, valamikor már hangosan mondtam: üsd má le, te hülye!!! De csak nem… Borzasztó a film közepe, kb. az a rész, mikor Biehn nem aktív résztvevője az eseményeknek.

A vége aztán baromi jó. Az egész szitu, a „leszámolás”, meg Eve döntése. Nagyon jó. Sokat dobott az összértékelésemen. A másik, ami meg plusz 10%, az a ZENE. Iszonyat eltalálták az egész hangulatot, borzongatóan gyönyörű a filmzene. Önmagában jobb is talán, mint a film.

Mindenestre érdemes megnézni, csak borzasztóan sajnálhatja az ember az elpuskázott lehetőséget. Sokkal több volt ebben a moziban.

A zene miatt 70%

0
2012. július 6., péntek 22:25
Csak becsúszott egy typo. :) Manchester.
0
2012. július 6., péntek 22:22
Hit & Miss

Mia (Chloë Sevigny) bérgyilkos. Egy nap váratlan telefonhívást kap: egykori szerelme haldoklik, és őt bízza meg közös gyermekük nevelésével, akinek létezéséről Mia addig nem is tudott. Az operáció előtt álló transznemű bérgyilkos élete ezzel gyökeres fordulatot vesz. Egyből 4 gyermek szakad a nyakába egy Manchaster melletti kisbirtokon. Most már nemcsak bérgyilkosként, de anyaként is helyt kell állnia. Szenzációs angol sorozat a Shameless alkotójától. Durva, szókimondó, tabufeszegető, izgalmas, lebilincselő, szórakoztató, szomorú, vagyis inkább mindez egyben. 6 részben. Sorozat már rég kötött le ennyire.

10/9

0
2012. július 6., péntek 18:14
James Wan: Insidious (2011)
Halogattam már egy ideje ezt a filmet, részben mert tudtam, hogy ezt jobb, ha én nem sötétedés után nézem meg :) A rendező nálunk nem forgalmazott filmjét, a - szerintem felettébb igazságtalanul lehúzott - Death Sentence-t igencsak szeretem, a Dead Silence is tetszett, így körülbelül tudtam, mire számítsak, ha Wan stílusát ötvözik a Parajelenségek, illetve más szempontból, sokkal nemesebb elődöt idézve, a Poltergeist-típusú kísértethorrorral.
Az eredmény: e kánikulai délutánon sikerült lehűtenem magam, percekig a hideg futkározott rajtam. Vérfagylaló élménynek bizonyult, legkivált talán a közepe táján. Örvendetes, hogy a véres effektusokkal mennyire spórol a film, s inkább a jelenkor elvárásaihoz illesztve nyúl vissza a Lewton-féle hagyományokhoz, azaz tudja, mennyi mindent lehet elérni azzal, ha nem tolják közelképbe a borzalmat, ha hagyják, hogy valahol a kép szélén, hátterében fedezzük fel: egyáltalán, a sejtetésre helyeződik egy ideig a hangsúly, hogy a sokkhatások annál ütősebbek legyenek. Azon lehetne vitatkozni, hogy főleg az utolsó harmadban mennyire laposodik el a film, vagy uralják el a klisék. De nem ez az érdekes, hanem az a - végül is mi más, mint - kísérteties atmoszféra, amit Wan sikerrel hoz létre, s szinte végig hátborzongató.
Nem ragadott magával annyira s pláne nem volt oly szívszorító, mint a Death Sentence, de amit a bábos horrorokkal teljesített a rendező a Dead Silence-ben, azt a minőséget szállítja és a hatásfokot jelentékenyen növeli az Insidiousban.
0
2012. július 3., kedd 14:07
+ ne
0
2012. július 3., kedd 14:03
A legsötétebb óra:Azt akarták felmérni, hogy mennyi az a minimális összeg és ötlet, ami még az Asylum szint fölé emel egy mozit
A legfontosabb célkitűzés talán az lehetett, hogy ne érezzem magam teljesen átverve az előzetes képek és a nevek alapján.Ez a vállalkozás csak részben sikerült, mert néha egy az egyben a Mega Piranha és hasonlók jutottak az eszembe, miközben próbáltam nem elröhögni a komoly arccal levágott jeleneteket..
Nagyon beszédes volt az egyik jelenetben Olivia Thirlby arckifejezése, tulajdonképpen az egész filmet leírta egy pillanat alatt.Ez a "tudom, hogy baromság, de meg kellett próbálnom" tekintet mindent vitt nálam.:)
Nyilván érdekesek a szárnypróbálgatások, de erre való az extra tartalomnak fenntartott rész a lemezeken.Nem szabad ilyen trehányul összerakni a fő terméket.
Hiába az értékes rész, ha a pocsolyában kell halásznom érte.Vagy vegyék viccre az egészet, vagy minden tekintetben maradjanak a C-kategóriánál és akarjanak kitörni onnan.
Nem életem legrosszabb élménye, de mindenképpen csalódást keltő a végeredmény.

A futár:
-válassz egy menő főszereplőt
-mutass neki képeket gls (és egyéb) futárszolgálatnál dolgozó emberekről, akiknek du. 5-6 felé kiül a fáradtsággal keveredő unottság az arcukra  
-és ezután a forgatás idejére tartsd ébren őt hagyományos mexikói dalokkal(ha ha)
-adj hozzá az egészhez tök feleslegesen egy csinos ázsiai lányt, nyomozót, gyilkosokat
-keverd össze úgy a szálakat, hogy te magad se tudd megmagyarázni a végén az eseményeket
-mindent, ami menet közben bejött, dob el, de azonnal! ne merd még egyszer használni!
-zárd le bénán a filmedet
Ez nem a siker receptje.:)Ugyanolyan elbaltázott lehetőség, mint a másik.

A szabadnapom eddigi része kuka...
0
2012. július 1., vasárnap 21:19
21 Jump street

A régi sorozatból részleteket láttam csak gyerekkoromban,ráadásul német adón:)
Azt hittem ez egy jópofa paródiája lesz mondhatni,de sajnos túl sok infantilis dolog került bele,
hogy nosztalgikus crossover lehessen...
0
2012. július 1., vasárnap 20:34
Borotvaélen:Amíg el tudtam hessegetni magamtól azt, hogy mi várható a végén, addig hibátlanul működött.Le volt ejtve az összes hiba, hiteltelen szereplők, minden.Csak vigyorogtam és döntöttem magamba a limonádét..
Valahol azt hiszem olvastam róla, hogy olyan, mint valami pörgetős játék.Megállíthatatlannak tűnik, de aztán kap egy ütést oldalról és esélye sincs arra, hogy tovább folytassa a működést.
Ez egy nagy társaságban nézhető, odafigyelést nem igénylő viszonylagosan jó film.

...
0
2012. július 1., vasárnap 20:08
Bankcsapda:Tipikus haverfilm.Nem az a lényeg, hogy mit, hanem gyerünk játszani, csináljuk!
Ez ad az egésznek egy jó kis energiát, de a kártyával (véletlenszerűen) kiosztott szerepek miatt zavarosnak hat az eredmény.Mintha mindent ott helyben raktak volna össze saját korábbi filmélményeik alapján.Elvoltam vele egy darabig, de nincs benne átütőerő.Üdítően hatott ez a koncepciótlan mókázás ezen a rohasztó meleg napon, ezért nem tudom megbánni, hogy megnéztem.
Viszont ideális esetben az összes színészt lecserélném, mert végig az volt az érzésem, hogy minden szerepre a 10. helyezett lett végül a befutó.Ez egy "komolyabb" átverős, bankrablós film leegyszerűsített utánzata.
Az utolsó mondaton jót röhögtem, de azt bánom, hogy teljes árat fizettem érte.

Betolakodók:Még jó, hogy itt volt a közelemben a Joe Dante mozikhoz való szemüvegem.Ez bizony vastagon gyerekeknek készült, az ő félelmeikkel foglalkozik.
Felolvasnak nekem egy mesekönyvből, amihez 10 percenként gondosan adagolnak egy kis áramszünetet, furcsa zajokkal kiegészítve.Ennyi a recept.
Ha megelégszel azzal, hogy a hátadon egyszer-kétszer végig fut a hideg, de nem kell pelenkát cserélned, akkor ez a te filmed.Én kifejezetten élvezetesnek találtam, csak nem szabad bedőlni a kategória besorolásnak meg az előzetes képeknek.Ez könnyebb a vártnál, de egyáltalán nem rossz.
Nem csak a rendező miatt, de a rettegés mélye jutott eszembe róla.Az is ilyen kellemes meglepetés volt.Közepesnél pont annyival jobb, hogy egy percig ne bánd a ráfordított időt.
0
2012. július 1., vasárnap 19:24
Ne becsüld alá az Xpress közönségét, sok itt az igényes filmeket kedvelő emberke :)
0
2012. július 1., vasárnap 19:17
Nem azt írtam, úgyhogy nem kell morcosnak lenni. De ha ennyire zavar, akkor kérem az admint, törölje a lentebbi hsz-em.
Amúgy lassú folyású film, elgondolkodtató. Innen sokan meg sem néznék...
0
2012. július 1., vasárnap 19:04
De jó! Esetleg nyugodtan írd le a konkrét befejezést is, hadd örüljenek, akik még nem látták.
0
2012. július 1., vasárnap 18:31
Dettó!
Végig arra vártam, hogy a végén TLJ meggyőzi SLJ-t, az egyetlen helyes út a Sunset Limited. Na, úgy még nagyobbat ütött volna. A halál győz az élet felett.
0