Keresés

Ki mit néz most?

2012. június 16., szombat 12:35
-nak
0
2012. június 16., szombat 12:35
A pók hálójában:Szerintem, ha két ember ennyi ideig vadászik egymásra, akkor a találkozásuknál történnie kéne valaminek...Nem hiszem el, hogy mindig a középszerű, biztonsági megoldásokat kell választani.
Pláne egy olyan filmnél, aminél pontosan tudom, hogy sosem lépik meg azt, amivel fenyegetőznek.Ha már a főszál ennyire kiszámítható, akkor kell valami plusz csavarnak, amitől mégis vigyorogva hagyom ott a filmet.És ebben léptek egy nagyot előre a készítők.Tényleg ügyesen használták a szereplőket.
Valami váratlant húztak, de ettől persze még nem kell elfeledkezni az odáig megtett felesleges lépésekről.Untam a nyomozást, és az is zavart ahogy Morgan Freeman reagált a helyzetekre.Most is emelte a szintet a jelenlétével, de néha túl is játszotta a dolgokat.Mintha nem merték volna megmondani neki, hogy hogyan oldja meg az egyes jeleneteket.Érzésből megcsinálta, de nem mindig a megfelelő stílusban.Az sem segített, hogy legtöbbször fáradtnak láttam.Valamikor meg nem értettem, hogy mi a csudának flörtöl a kollégájával...
Na, mindegy ez akkor is érdekes élmény volt.Biztos előszedem még egyszer, ha el tudom felejteni az utolsó lépést.
0
2012. június 15., péntek 1:48
A gyűjtő:Fontos lenne, hogy ha meglátom a gyilkost, akkor meglepődjek, kicsit a gyomrom is összeránduljon tőle.
Főleg egy ilyen több szálon futó filmnél, ahol mindvégig fenntartják a választási lehetőséget is.A "Jaj, tényleg Ő az!" most teljesen kimaradt.
Volt bennem feszültség kb. a film feléig, de nem amiatt, hogy ki áll a dolgok hátterében.A képek, a helyszín zaklatott fel és nem a várakozás és bizonytalanság.
Egyrészt a fő jelenet kicsit nevetségesre sikerült, szerintem ez a színész nem való erre a szerepre.Nincs olyan kisugárzása, őrült tekintete, ami ehhez elengedhetetlen.
A másik, a fő probléma pedig az, hogy a szálakat nem túl jól keverték a film vége felé.
A felesleges körök lefutása, a mellékszálak, az elterelések általában csak akkor működnek, ha minderre utólag jövök rá.Ha közben át tudnak verni, azt általában pozitívan élem meg.De itt ilyesmire nem számíthattam.
Csinos nők, érdekes ügy, egy igazi tökös nyomozó van az egyik serpenyőben, de az egész mit sem ér a rosszul kiválasztott zene, feszültségmentes zárás és az unalmas futkorászás ellen.
Ez bizony csak közepes, pedig a legtöbb szereplő tisztességesen tette a dolgát.
0
2012. június 14., csütörtök 22:42
Ööö - mi is volt ebben ANNYIRA tanulságos, hogy az összes topikba be kellett ezt írni..?
0
2012. június 14., csütörtök 22:30
A GHE Facebookos oldalára nézzetek fel, a Sikoly 4 végleges borítójának a linkjét keressétek meg, és a hsz.-eket olvassátok el, érdemes, tanulságos, megéri! :-)
0
2012. június 12., kedd 7:03
A város lenyűgöző, úgy ahogy van. Iszonyat sok érdekes és szép hely van nálatok. Nagyon tetszett ez a kis városbemutató műsor, régebben is kedvem lett volna már elmenni felétek, de ez a műsor már duplán megtette a hatást.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 11., hétfő 20:02
Ez egy 2004-es adás. Több barátom, ismerősöm szerepel benne.
most posts by TM
0
2012. június 11., hétfő 18:41
Flash Gordon:Minden pénzt megért, hogy újra láthassam az egyik kedvenc agyatlan-gagyi filmemet.A felirat ugyan botrányosan rossz és a kép is egyszer lefagyott(65:24), de most semmi sem tudta letörölni az arcomról a mosolyt.
Ha éppen nem a szövegeken vagy a harci jeleneteken derültem, akkor ott voltak az ezüstös (farönkre hasonlító) űrbázisok, a hétköznapi használati tárgyakból összetákolt szuperfegyverek és járművek.Annyira aprólékosan kidolgozták az egészet, hogy minden a lehető legcikibb legyen.Komolyan mondom, hogy ez már művészet.
Mi kell még!?
Mindenképpen szükség volt ezekre a remek színészekre, akik teljesen elengedték magukat a hatás kedvéért.Segítette őket ebben az is, hogy egyetlen épeszű mondat nem hagyta el a szájukat az egész film alatt.
Egy nagy önfeledt móka ez a mozi, nekem legalábbis...fáj is az oldalam a nevetéstől.:)
(Nem szoktam ilyesmire gondolni, de ebből jó lenne egy mai változatot is látni.Rengeteg ismert arccal, hasonlóan elborult látványvilággal...)
0
2012. június 9., szombat 7:46
Én imádom ezt a filmet. Jó lenne,ha Magyarországon megjelenne. Ajánlom neked a Woman c.filmet.
0
2012. június 9., szombat 6:58
M2 - Június 09. - 5:05    Főtér - Tatabánya
"Fedezzük fel együtt Magyarországot!"

TM! Ma felfedezlek! :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 3., vasárnap 21:05
Perfect Sense

Egy másfajta világvége. A szaglás elvesztésével kezdődik, majd nem érzed az ízeket, később a hallás is megszűnik. Nem jó egyedül lenni, főleg apokalipszis idején. Szép, szomorú, emberi. Jó.

Perfect Sense Trailer
0
2012. június 2., szombat 23:25
Belenéztem abba a sztárizborn-csúfságba. Máskor nem leszek ilyen felelőtlen...
most posts by TM
0
2012. június 2., szombat 1:29
Ne szólj száj!:Szeretem, amikor megbolygatnak egy elsőre tökéletesnek tűnő családot.És az még jobban bejön, ha egy alapvetően rendes embert kényszerítenek törvénytelenségre.Ugyan nevetséges a cél, amiért a rossz fiúk mindezt elkövetik, de ez már nem a papa gondja.Ő csak vágyik vissza a normális életéhez, és szeretné, ha újra teljes lenne a létszám a reggelinél.
A film nem túl izgalmas, ezért örülök, hogy bele tudtam kapaszkodni ebbe az apróságba.
Ha mást nem, egy nyugtalanító dolog, azért akad a filmben...
Mint kiderült egy elmegyógyintézetbe csak bejutni és ott maradni nehéz, de a világ legegyszerűbb dolga kisétálni onnan.
Egyébként az alakítások is rendben vannak.Brittany Murphy bármikor előhúzta a kalapból a kissé zavart, őrült lány karaktert, legalább olyan magabiztossággal, mint ahogy azt pl. Kristen Stewart-nál is megszokhattuk.(Ma tuti ő játszaná ezt a szerepet.)
Továbbá jó volt ránézni Jennifer-re és Famke-ra, bár már nem emlékszem, hogy mi volt a szerepük.:)
Szerintem egyértelmű, hogy ezt nem a csavaros története miatt kedvelem.
A bevezető kisfilm utáni alaphelyzet, a háttér és az érdeklődésem pszichológia iránt vetetik le velem időről-időre a polcról ezt a mozit.Ennyi.

(Annyit akartam még leírni, hogy újból megnéztem a félszemű seriffet is.
Semmivel sem találtam ezt rosszabbnak, lassabbnak vagy kevésbé szórakoztatónak, mint a Coen-tesók változatát.Sőt a befejezés, talán itt nem is lóg ki annyira az addigi hangulatból, van stílusa.Elkerüli azt, hogy nevetségessé tegye a filmet, inkább csak jóízűvé teszi a zárást.
Érdekes volt most látni pár képet a két Mattie Ross-ról.Korábban azt hiszem nem kerestem rá erre...:)
0
2012. június 1., péntek 20:14

Köpök a sírodra

Régi tervem vált valóra a megtekintésével, hisz a remekül sikerült előzetes egy feszes, brutális horrort ígért. Nos, ez csak részben jött be, ugyanis a feszességen is lehetett volna valamicskét húzni, meg a brutalitáson is.

Talán valóban rá lehet fogni, hogy horror – nekem inkább mégiscsak thrillerként jött le. Leginkább a Fűrésszel tudom párhuzamban állítani, no meg mindenekelőtt a bosszúfilmmekkel: a meggyalázott nő bosszút áll sérelmeiért. Az egyik legnagyobb bajom úgyis ezzel van. Miért is gondolja bárki, hogy életszerű az, hogy egy fiatal, jó csaj egyedül kivesz egy kis faházat az isten háta mögött az erdőben. Hát persze, hogy felfigyelnek rá és hát persze, hogy meg fogják erőszakolni. Kliséhegyekkel indul a mozi, s míg eljutunk a valódi történésekhez, majdnem egy óra telik el.  Kissé hosszú, ámde feltétlenül hangulatos felvezetés után elérünk a következő hajmeresztően összecsapott forgatókönyvi bakihoz. A túléléshez. Aki látta, tudja, miről beszélek, aki még nem, érezni fogja.
Onnantól viszont közel hibátlan a mozi, ötletes, változatos büntetések, s a legeslegutolsó jelenet meg annyira ütős, hogy az egész filmet a pozitív tartományba billenti. A „seggpárti” vagyok elintézés a maga komikus és kegyetlen módján mindent visz. S még azt is hajlandóak vagyunk elfelejteni, hogy jutunk el idáig – logikai bukfencekkel együtt.

Nem volt rossz, de egyelőre nem hiányzik, hogy nem jelent még meg. 70%
0
2012. május 27., vasárnap 22:23
Clive Barker: A vér könyve > Miss Austen bánata > és elkezdem végre a Két pasi - meg egy kicsi-t is, mert nemsokára el kell hoznom a negyedik évadot és még egy percet sem láttam belőle mongolul.
0
2012. május 27., vasárnap 22:01
Chloe:Ahhoz képest, hogy egy nő írta a forgatókönyvet nincs megalapozva az érzelmi oldala a történetnek.Nem világos, hogy mi miért alakul így.
Provokatív, izgató helyzeteket vártam, de az intenzív (zsigeri reakciókat kiváltó) jelenetek elmaradtak.Felszínen kapirgáltak, néztem ki a fejemből és csak vártam, hogy hassanak rám a képek.Csodálatosan néz ki, azt aláírom, de drámának, erotikus thrillernek is csak közepes.A szemem megkapta, ami jár, de az égvilágon semmit nem mozgatott meg bennem.
Alig akartam elhinni az elhíresült összeakaszkodásnál is, hogy miből következnek így az események.Közelebb kerülsz valakihez, ha mással vagy?
Hatásvadász, művészieskedő félig felfújt lufi.
Az alakításokkal, a fényképezéssel, a zenékkel nincs probléma, csak ezeket valakinek össze is kéne fűzni.
0
2012. május 27., vasárnap 19:46
Birtokviszony:Nem tudod ki lakik a szomszédban, ezért jobb, ha békén hagyod.Nagyjából ezt lehetne tanulságként írni a filmhez.
Ráérősen ugyan, de azért összehoztak 10-12 sérült, beteg embert, akik látszólag lerántják a leplet egy klasszikus kisvárosi közösségről.Csak úgy záporoznak egymás után a meghökkentő jelenetek, a hatás kedvéért mindent bedobnak.Igazán megterhelő volt nézni, ráadásul menet közben rájöttem, hogy az ítélethirdetést már nem fogják nekem megmutatni.Elég büntetés az, hogy ott és akkor a saját bőrükben létezniük kell ezeknek a karaktereknek.
Végig ugyanazt a hangulatot árasztják magukból a képek.Senki sem boldog, nincs helyük a világban, csak vergődnek.
Ezért vettem meg, tudtam, hogy mire számíthatok, de ilyen formában annyira még sem nagy élmény belesüppedni a reménytelenségbe.
0
2012. május 27., vasárnap 18:08
Tegnap:John Carter

A könyvekre már nem emlékeztem,csak arra,hogy faltam őket,pár óra alatt 1 kötetet simán,így
semmire sem emlékezve a film pont teljesítette a célját,szórakoztatott végig..

Ma:Szellemlovas 2

Amennyire szeretem általában a képregény filmeket és amennyire kedveltem is az 1.részt,itt 20 perc után,túl a Lovas első jelenetén úgy éreztem,elég is,amit még két beletekerés meg is erősített...
0
2012. május 27., vasárnap 17:04
Bíbor folyók 2. - Az Apokalipszis angyalai:A Tour de France legszebb légi felvételeit keverték a Yamakasi csuklyás folytatásával, olyan színeket használva a legegyszerűbb jeleneteknél is, hogy öröm volt nézni.Nyilván a történet nem annyira erős, és az igazi befejezést is elkeverték valahova, de ettől még a film kifejezetten élvezetesre sikerült.
Nagyon örültem még Christopher Lee felbukkanásának is, nem tudom, hogy fel bírna-e emelni mondjuk egy golyóstollat, de az biztos, hogy a puszta pillantásától is összecsináltam magam.Az új fickó sem lógott ki a sorból, az eddigieknél mozgalmasabb akcióknál kifejezetten jól teljesített.Amit hiányoltam, az egy erősebb női karakter és a hozzá tartozó romantikus szál.Ha már a lezárást bugyuta vígjátékhoz illően oldották meg, akkor nem értem, hogy ez miért maradt ki ebből a keverékből...
A csavarokat leszámítva nincs miért szégyenkezniük a készítőknek, ezt bármikor szívesen újranézem.Annak ellenére, hogy hangulatában nem annyira erős, mint az első rész.  

Bíbor violák:Mit is kezdhetnék egy olyan filmmel, amiben Selma Blair-re osztják az eltévedt írónő szerepét?Ez viccnek is rossz.
A többiekkel nincs probléma, illenek a szerepeikhez.Ráadásul elég sokoldalúnak is tartom őket hozzá, hogy elfogadjam, amit látok.(Patrick Wilson még talán kedvelem is.)De annyi biztos, hogy a fő karakterek most teljesen hidegen hagytak.
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a szabad szájú barátokra voltam kíváncsi.Ők nem mellékszereplők voltak, legalábbis nem tűntek annak.Csak egyszerűen nem jutott rájuk idő.Ez egy feje tetejére állított történet.
Olyan volt az egész, mintha a művészi beállítottságú, normál filmeket egy-két perce  megfűszerező alakokból akarnának főhőst faragni.Ez így nem működőképes, nem elég színesek ennyi idő kitöltéséhez.
Sajnálom, mert egyébként a rendező nem rossz, még ha láthatóan lopott anyagból is állította össze a teljes művét.
0
2012. május 26., szombat 14:41
Filmes debütálások válogatást nézek éppen! Nagyon jók!

0
2012. május 26., szombat 3:21
Beavatás:Ilyet sem túl sűrűn látni...
Az elején megmondták, hogy mi várható, és mindenféle körözgetés és mellékszál nélkül el is vezettek a lezárásig.Meglepetések és felesleges cécók nélkül.
Utólag persze rájöttem, hogy elvesztegettem az életemből kb. 100 percet, de a film erényeit elvitatni nem lehet.Közben kellemesen éreztem magam, azt hittem, hogy valami érdekesnek vagyok a szemtanúja.Szeretem, ha átejtenek, de nem ebben a formában.
A történet tényleg nulla, de valahogy a színészek megmentik a helyzetet.Ezért sem tudok igazán bosszankodni emiatt.
Egyébként az tetszett, hogy túl mertek szaladni picit a szokásos megoldáson, az egyik figurának nem a megszokott elbánásban volt része.A kiképzésről készült összeállításokon kívül ez az egyetlen értékelhető pontja a filmnek.
Sokkal többre számítottam.
0
2012. május 25., péntek 21:35
ennek semmi értelme:D
John Cusack nem az a fajta fickó, aki a másik oldal a javára döntene.Hiába akarták ezt velem sokáig elhitetni.
0
2012. május 25., péntek 21:26
Az ítélet eladó:Két apró részleten egy kicsit elcsúszik ez a film.
Egyrészt John Cusack nem az a fajta fickó, aki annak az oldalnak a javára döntene, mint amerre végül döntött.Így ez a fajta izgalom fenntartására szolgáló elem már az elején halálra van ítélve.
A másik probléma is a végén jelentkezik, inkább nem írok semmi konkrétumot, bár biztosan mindenki előre látta ezt, hisz mégis csak egy amerikai filmről van szó...
(sehol egy rejtélyes (és halálos) faszénzápor a grill partyn, se semmi.vagy háromszor botlott meg borotvával a kezében valaki és véletlenül elvágta a saját torkát...)
Ami viszont nagyon tetszett az a háttér infó gyűjtés, és az a néhány mondat, amit a többiek már említettek az írásaikban.
Na meg a fő találkozó, ami kicsit korábban jött a vártnál.Ilyen komoly, súlyos sorokat ember még nem vetett papírra "budi jelenet" cím alá.
Rendben volt ez a film, az izgalom egy része ugyan korán elszállt, de így is maradt még kakaó a történetben.
Azt nem tudom, hogy mikor nézhetem meg legközelebb, mert ezt előbb el kén felejteni.Azt meg ugye nehéz lesz...
0
2012. május 25., péntek 20:44

haha, nagyon jó választás, nekem sikerült az eredeti szinkronnal megszereznem (ahogy írtad) "alternatív forrásból" néhány évvel ezelőtt, azóta rongyosra néztem, máig azt vallom hogy az egyik legjobb vígjáték amit valaha készítettek!
0
2012. május 25., péntek 20:40
Bachelor Party (Legénybúcsú)

Ezer éve láttam, még a VHS korszakban, akkor sem túl jó minőségben. Vágytam rá, hogy újra megnézzem, de mivel VHS lejátszó már nincs a rendszerben, a_lternatív forráshoz kellett folyamodjak. (Itt is szégyellje magát minden olyan kiadó, aki kiadhatta volna eddig - meg még várjuk ezután is!)
Ugyanolyan szórakoztató volt, mint sok évvel ezelőtt, és most már legalább tudom, hogy pl. a Másnaposok honnan nyúlt rengeteg jó ötletet. :)
Ez a film zseniális, akárcsak Hanks szinte összes korai vígjátéka! Tessék már végre megjelentetni - természetesen csakis az eredeti szinkronnal!
0