Keresés

Ki mit néz most?

2012. május 25., péntek 18:32
nem teljesen
0
2012. május 25., péntek 18:31
Anonymus:Legutóbb a Hugo-nál éreztem azt, hogy a szerelmemet méltó módon ünneplik.Igaz, hogy a filmen belül rövid ideig tartott az igazi varázslat, de ez oly módon elégítette ki ilyen jellegű vágyaimat, mint hosszú évek óta semmi más.
Most szeretném azt írni, hogy az olvasás öröméről, a szavak végtelen erejéről és az általam igen nagyra tartott színházi világról forgatott kampányfilm még a korábbiaknál is jobban szíven talált, de ez teljesen lenne igaz.Nem szerettem meg az olvasást, a modernizált daraboktól kiver a víz és mindig is inkább az úgymond egyszerűbb szórakoztatást nyújtó mozgókép felé voltam elkötelezve.
Sem az írott, sem pedig a kimondott szavaknak nem vagyok jó barátja.Ami a legnagyobb baj, hogy így használom az anyanyelvemet.Mégis egy tőlem teljesen távoli ország, kultúra, nyelv úgy el tud bódítani a szépségével, de közben meg elszégyellem magam a tudatlanságom miatt.
Aztán újra csak elmerülök benne, nem érdekel, ha nem ismerem néhány szó jelentését.Tetszik az a közeg, amibe belekerültem, egy voltam az egyik fogatlan paraszttal, aki ugyanannyira élvezte a játékot, mint bármelyik műveltebb főúr.Mindenkihez szólnak ezek a történetek, mindenkinek joga van ott lent állni.
A filmről meg annyit, hogy az idő múlását, a váltásokat leszámítva nem érdemes belekötni.Az elsőtől az utolsó percig élvezetes mű.Érdekes volt úgy abbahagyni egy filmet, hogy rögtön elő akarjak bányászni egy könyvet hozzá, mert annyira fellelkesítettek a látottak.
Ajánlom, bár szerintem ezt a legtöbben túl kuszának, de ugyanakkor néha unalmasnak is fogják találni.
0
2012. május 25., péntek 18:10

nem rég néztem még én is újra, már szinte egyáltalán nem emlékeztem rá, de nagyon kellemes filmélményként maradt most meg bennem, a szinkronos DVD biztos vétel!
0
2012. május 25., péntek 15:22
Államérdek:Így kell kinéznie egy nyugdíjas akciófilmnek.Nagyjából erre gondoltam a végefőcím alatt.Meg persze arra, hogy hány ilyen haláli nyilatkozatot láttam eddig életemben...
Izgalmas, van egy sajátos száraz humora, nagyon érződik rajta a rendező keze munkája.Az "Azután" középszere után igazi felüdülés volt látni ezt a filmet.
Persze érthetetlen helyzetekből sem volt hiány, meg egy-két szokatlan szerepben feltűnő színészen is a legrosszabbkor oldotta a feszültséget, de mindez nem ment a szórakozás rovására.
(Nem bírom ki, hogy ne írjam le ezeket..:-Laura Linney valamiért az életösztönnel ellentétesen a kocsiját próbálta megmenteni.:)
-Azt se magyarázza meg nekem senki, hogy egy ilyen karakteres arcú színész, hogy tűnhet el egy seregnyi rendőr elől.Csak Stevie Wonder hadnagy nem venné észre őt...
-Vagy Michael McCarty a gyilkológép, legalább annyira hiteles, mint én, ha felnőttként akarok viselkedni.)
A kisebb szerepekre is mind ismerős arcokat válogattak be, ez az esetek 99%-ban jól működött.Hitelesek voltak.
Persze más ez a tempó, mint amit egy mai mozitól elvárnék, de tényleg annyira élvezetes volt, ahogy az öreg sorban kijátssza a lapjait.Az egész borzasztó profin van összeállítva.
Végig lekötött ez a remek film, csak ajánlani tudom.
0
2012. május 24., csütörtök 17:24
A szajré(5,5):Egészen a 90. percig nem értettem, hogy miért tetszhet ez a film bárkinek is...A nagy neveken kívül semmi érdekes nincs benne.
Értem, hogy De Niro jó arc és szereti a csokoládét, Norton pedig bármikor előhúzza a kalapból a fogyatékos kártyát, de ilyen tempóban cammogva nem tudom megfelelően értékelni a játékukat.Csak egy ilyen jellegű moziknál szenvedek a látszólagos eseménytelenségtől, ennek pörögnie kéne...
Lassan tervezgetnek, maga a rablás sem túl izgalmas, rengeteg tök felesleges találkát és beszélgetést mutatnak.Komolyan nem tudom, hogy mit akartak ezzel megalapozni...
Szerencsére az utolsó pár jelenet jól sikerült, ezért hajlandó vagyok elnézni a mozi gyengeségeit.(Magát a kijutást egy kalandparkban vagy csak egy videó játékban is szívesen végigcsinálnám.)
Végül vigyorogva hagytam ott a tv-t, és ennél több nem is kell most nekem.
0
2012. május 23., szerda 18:39
Majdnem teljesen egyetértek, nálam azért egy hajszállal gyengébb, de még így is simán kenterbe veri az eredetit.
0
2012. május 21., hétfő 22:57
Na és melyik volt a három évvel ezelőtti:)?
0
2012. május 21., hétfő 18:23
Vajon hány év kellett ahhoz, hogy végre írj egy olyat, amivel abszolúte nem értek egyet? Nagyjából három. :)
Ez egy nagy rakás szar, mely tökéletesen példázza, hogy D.L. Bousman a Fűrész-univerzumon kívül nem sokat tud, rendezése amatőr, fordulatai fárasztóak, terrorja hatástalan, De Mornay-ja meg szimplán unalmas, néhol önmaga kiábrándító paródiája is. És most újabb felhőtlen három évet! :)
0
2012. május 21., hétfő 18:17
Mother`s Day

Hosszú évek után végre valakinek eszébe jutott, hogy a "kezet, amely a bölcsőt ringatta" végre egy kvázi-folytatásban elhelyezze. Stílusában hiába más, mégiscsak úgy néz ki, mintha Rebecca De Mornay a kedvesen hátborzongató dajka szerepében tért volna vissza azóta felnőtt "gyerekeivel", hogy némi félreértés és pár "elkallódott" levél miatt terrorizálni "legyen kénytelen" egy házban bulizó baráti társaságot. Mert aki jól viselkedik, azzal ő a legszívélyesebb háziasszony, de jaj annak, akit Anya neveletlenségen, engedetlenségen vagy hazugságon kap...

Folyamatos feszültség, remek karakterek, a végéig kitartó fordulatok és titkok alig pár töltelékjelenettel, plusz vérben sincs hiány.

87%
0
2012. május 20., vasárnap 21:01
A legjobb, a zombifilmek etalonja!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 20., vasárnap 20:59
Holtak hajnala.Még mindig ez Romero legjobb zombifilmje.Kiadhatná valaki ezt is újra,mert a B-roll féle kiadás,hogy is mondjam,hagy némi kívánnivalót maga után.
0
2012. május 20., vasárnap 20:47
A cinkos:Ha nem olvastam volna korábban erről az időszakról, akkor legalább az utolsó mondatok meglepetést okozhattak volna, de így szinte semmilyen hatással nem volt a fő jelenet utáni pár sor.
Sajnos az elején amatőr színjátszásnak voltam a tanúja(nem a darabra gondolok), ez szerencsére később megváltozott.(Meg is ijedtem, hogy a nagy nevek csak ennyit képesek adni magukból.)
Az a fő probléma, hogy nem kellett felnyitni a szemem, amit eddig is gondoltam az igazságszolgáltatásról, bíróságokról, ügyvédekről, az nem változott a látottak hatására.
Ez csak egy újabb közepesen jó film a témában.Itt annyi a különbség, hogy picivel több  állszakállt használtak.
Szerintem a korhűség a ruhákban ki is merült.Sem a beszédre, sem az általános viselkedésre nem fektettek túl nagy hangsúlyt.(Hogy pl. Justin Long mit keresett itt,  azt nem egészen értettem...) Bár az is lehet, hogy ezzel csak a téma időtlenségét akarták bemutatni.Nem tudom, a lényeg az, hogy végig lehet ülni, nem unatkoztam közben.Végül is soha rosszabb filmet ne lássak!
0
2012. május 20., vasárnap 11:34
Kergetjük az amerikai álmot:Amikor először hallottam a sorozatról, azt hittem, hogy kis adagokba csomagolt kulturális sokkról lesz szó benne.Fejbe fog vágni a színkavalkád, a zene, a stílus(legyen szó akár épületekről vagy ruhákról). Helyette kaptam egy felemás társaságot bemutató, csak az állandó pörgést érzékeltető videoklipet, amely bizonyos időközönként szét van vágva, de tulajdonképpen egy nagyobb filmnek számít.
Ez a féloldalas dolog azért alakult ki, mert csak Ben-nek drukkoltam, ő szimpatikus, de a másik karakter miatt folyamatosan csak a bukást várom.Ez így nem jó, mert a gyönyörűen beállított felvételek és a nevetgélős befejezések ellenére folyton nyomás van rajtam a nézése közben.Várom, hogy mikor kerül valaki véglegesen padlóra.A környezet ellenére a főhősök néha már túlzottan naivnak  tűnnek.Féltem őket egy picit, mert én nem mernék mindent odadobni egy bizonytalan lehetőségre.Az életet úgy kéne valóban megélni, ahogy ők csinálják, de ez az egész ijesztőbb, mint amire egy ilyen laza szériától számítanék.Rosszul mértem fel előzetesen, egy rész alapján a lehetőségeket, ezért most nem azt érzem, amit kellene.
Tetszik, de másképpen közelítettem hozzá(és ő is hozzám), mint vártam.
A másik probléma rövidsége, ezt nem lehet másképp nézni, csak darálva.Hiába a tempó, ha nem üt eléggé.Négy részt zavartam le egyben, de alig érezem az utóhatását.Közben elkap, de ez nem az a fajta sorozat, amit a történet vagy a szereplők miatt veszel elő újból és újból.
Arra viszont tökéletes egy magamfajta nyúlbélának, hogy egy pár pillanatra belelássak a kockázatokat maximálisan felvállalók világába.Még ha ez nem is az a szint, amit itthon elképzelnék hasonló helyzetben lévő emberekről.
Néha kicsit idegesítő és nem olyan laza, de megszerethető...
0
2012. május 19., szombat 18:28
Vonzások és állatságok:Csak az emlékeimre hagyatkozva a kosaramba dobtam ezt a filmet.Most újranézve már értem is, hogy miért...
Ugyanolyan kedves kis blődlinek találtam, mint régen.Elég hihetetlen a végső választás, ha csak a neveket és a plakátot nézi meg az ember.(Mondjuk nekem se Janeane, se pedig Uma nem tetszik különösebben.)De egyébként is, a romantikus filmeknek nem kell a talaj közelében maradniuk.Miért ne szerethetnénk bele egy hangba, egy személyiségbe?! Pont attól jó a film, hogy a világ nem így működik.:)
Az elején elrugaszkodtak a két perc alatt belehabarodással és a hasonló tempóban köttetett barátsággal, de gond egy szál se.Nincs ellenszenves főszereplő, nincs igazi választási lehetőség.Nem lehet ezt ennél könnyedebben megoldani.
Egy percre sem futott át az agyamon, hogy ez mennyire alkalmazható a saját életemre, de most ez a legkevésbé sem számít.Jó hangulatban vagyok, 90 perc alatt ez nem is változott.Szombat délutáni limonádénak tökéletes volt.
0
2012. május 19., szombat 16:21
A bébisintér(5):Egy mozi, amiben senki nincs a helyén.Egyrészt ilyen bőrszínnel vállalhatatlan a szöveg, ami elhagyja a főszereplő száját..Jonah Hill meg most még nem főszereplőnek való.Ő nem az a csávó, aki vezeti a kocsit, hanem inkább az a fajta, aki a hátsó ülésen az életéért küzd egy italozós este után.Nincs vele bajom, valamennyire még kedvelem is, csak nem állt jól neki ez a szerep.
Ahogy a gengszter főnök vagy a "barátnő" szerepére sem az adott színészt választottam volna.
Mintha csak egy korábbi filmből megmaradt pénzt lőttek volna el azok, akik éppen ráértek a baráti társaságból.A felállás mindegy, a történet dettó...
Az a szörnyű, hogy még így sem sikerült kifejezetten rosszra, csak a játékidőhöz mérten kevesebb üresjáratot vártam.Akciósan javasolt a beszerzése, de így sem ütöm a fejem a falba, amiért most vettem meg.

Middle of Nowhere(6):Szeretném azt hinni, hogy az útkeresésről szóló filmek sosem válnak unalmassá, ez a kedvelhető szereplők ellenére nagyon a határon mozgott.
Hiába láttam már több százat az élet nagy kérdéseire választ adó, másfél órába összesűrített történetekből, azért még mindig várok egy kis csavart.Itt ilyesmi nincs.
Azt a vágyamat sem sikerült maradéktalanul kielégíteni, hogy elcsípjek valami igazit egy anya-lánya viszonyból.Lehet az egy nézés vagy bármi, amit nem a karakterek megformálása miatt kell bedobni a hatás kedvéért, hanem csak egyszerűen magukat adnák egy pillanatra...Szerencsére volt benne ebből is, de többet akartam látni őket együtt a képernyőn.
Egyébként ez egy szimpla hangulatos kis film, a parkos dolgok miatt egy kicsit az Adventureland ugrott be róla.Abból is kizárólag a drámai vonal.
Legalább egy alkalommal még biztos megnézem, de másnak nem tudom ajánlani, mert nagyon simán kihagyható az egész.
0
2012. május 17., csütörtök 17:42
Öröm, hogy még vannak tehetséges magyar amatőr filmesek!
2012. VIII. Göcsej Filmszemle - legjobb kisjátékfilm díja,
2012. VIII. Göcsej Filmszemle - különdíj a forgatókönyvért és látványért.

0
2012. május 17., csütörtök 1:06
A "gonoszoknak" helyett "bűnösöknek" értendő... pedig már annyiszor eldöntöttem, hogy félálomban nem írok filmajánlót:S...
0
2012. május 17., csütörtök 1:00
There Be Dragons

Amikor először láttam ennek a filmnek az előzetesét, teljesen lenyűgözött. Semmi különleges okot nem láttam rá (maximum a címben levő "sárkányokat", pedig azért látszott, hogy ez nem fantasy:), hanem egy történelmi dráma Spanyolország 1930-as éveiből), mégis azonnal kíváncsivá tett, alig vártam, hogy megnézhessem.

"A szenteknek múltja van, a gonoszoknak jövője."

Noha nem pont azt kaptam, amit az előzetes alapján vártam, mégis az elsőtől az utolsó percig lekötött. Érdekes volt a történelmi korszak, amit bemutatott, tetszett a kevés és rövid háborús jelenet, csak azt éreztem, hogy a végére a kreativitás és az energia is elfogyott. Érdekes volt, ahogy két ember sorsa a gyerekkoruktól összefonódott, hol csak érintőlegesen, hol meghatározóan; egyikük a világi életben próbálta megtalálni a helyét, a másik pedig a hitének, a világlátásának keresett helyet benne. Jó volt megtudni, hogy az Opus Dei nem csak arra jött létre, hogy albínó pszichopatákat tenyésszenek benne a ponyvairodalom számára. Annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos, jó volt látni egy filmet, amiben az egyház végre nem összeesküvő, bigott pedofilok gyülevészetének volt beállítva. Már csak a kiegyensúlyozás miatt is. Azt a részét mutatta be a hitnek, ami nem vallásként kisajátít, hanem fejleszt és örömet okoz, a mindennapokban is. Persze nem tudhatom, hogy azóta mi lett belőle, vagy hogyan manipulálta a látottakat az író, de így, ahogy bemutatta, amivel megismertetett, az csak gyökeret vert a fejemben.

81%
0
2012. május 14., hétfő 23:33
O_pen Graves

Pár hete a Battleship kapcsán olyan filmekről volt egy cikk az indexen, amiknek kötődése van társasjátékokhoz, akár mert alapötletül szolgáltak, vagy mert magáról a játékról szól a film. Ezek között kaptam fel a fejem az O_pen Gravesre, mert két olyan stílust és ötletet ötvözött, ami a megvalósítástól függetlenül is kíváncsivá tett. Az O_pen Graves ugyanis röviden olyan, mint a Végső állomás szerint játszott Jumanji. A szabály (amire a Spanyolországban összefutó haveri társaság tagjai lassan rájönnek) egyszerű: dobsz, lépsz a táblán, kártyát húzol, és ha szerencséd van, nem egy talányos versike van rajta arról, hogy meghaltál és kiestél. Ebben az esetben ugyanis bizton számíthatsz arra, hogy pár napon belül úgy fogsz meghalni, ahogy a kártyán szerepelt... bármennyire értelmetlen is legyen (jelentkezzen például, aki egy tengerparti úton a legmagasabb sziklapárkány legszélén állna meg pisálni... na ugye, hogy senki:)).

Az imdb-n kapott 4,0 pont azért előre jelezte, hogy nem mestermű a film. A széthulló keretsztori, a gyalázatosan ronda trükkök, a bénázó színészek és a többségében ötlettelen halálok egy sokkal rosszabb véleménynek is megágyazhattak volna, de pár ötlet tényleg tetszett. Eliza Dushku meg eleve +10% bármelyik filmben.

59%
0
2012. május 13., vasárnap 23:35
Előbb kezdték sokkal!
0
2012. május 13., vasárnap 23:32
20h-kor kezdték a Frigyládát a tv2-n,21:32 és már a raktárban van a láda a végén,kb 2 reklám blokkal..mit vágtak ki ezek,hogy 90 percbe belefért az egész?:))
0
2012. május 13., vasárnap 22:15
Természetesen Indiana Jones a tv-ben félig háttérként szolgálva :)
0
2012. május 13., vasárnap 11:53
Hulk:A Bosszúállók után kedvem szottyant megnézni zöld barátunk kalandjait, de két dolog kicsit jobban zavart a kelleténél.Most valamiért nem tetszett, inkább csak végigültem.Úgy néztem, mint egy normális filmet és ez hiba volt.
Hiába írható a végtelen ereje számlájára, a bakkecskés rész most kifejezetten viccesnek találtam.Untatott, olyan gagyinak is tűnt most nekem, pedig elsőre semmi komoly bajom nem volt vele.
A másik probléma, pedig az egész filmet végigkísérő érzelmi egyensúly.Mintha egy végtelenül csöpögős romantikus filmmé alakult volna át az egész.Tudom, hogy a harag és düh mellé kell valami más is, hogy ne csak a látvány miatt kedveljem a filmet.De az istentudjahanyadikmegtekintéskor már nagyon túlcsordulónak találtam a családi visszaemlékezéseket és a szép szemű nyugtató lánnyal való közös jeleneteket.(Egyébként is mekkora hülyeség már, hogy Jennifer Connelly bármilyen férfit le tudna nyugtatni?! Épp ellenkezőleg!:)
Az a baj, hogy most már egyre kevésbé figyeltem az akciókra és átalakulásokra.Erről az oldalról már kívülről fújom a teljes filmet.Lehet, hogy most már a képregények vagy mesék felé kellene fordulnom ennél a karakternél.(Superman-nél vettem észre, hogy sokkal szórakoztatóbbnak találom a rajzfilm sorozatot belőle, mint bármelyik korábbi (vagy azt az egy újabb) élőszereplős mozit.)
Jobban utána kéne olvasnom, mert nem jó ez így, hogy ennyire jelentéktelen dolgokra kezdek el figyelni és nem látom az egészet egyben.
Így egy idő után minden képregény(ek)re épülő filmet saját magam számára élvezhetetlenné fogok tenni...
0
2012. május 12., szombat 23:15
Redline
0
2012. május 12., szombat 21:45
Nem régen kezdődött a Filmmúzeumon a Beverly Hill dili. Az előbb ettek a billiárdasztalnál... Besz*rás ez a film! :-D
0