Keresés

Ki mit néz most?

2012. március 8., csütörtök 20:38
John Carter(4,5-5):Ott van a bibi, hogy túl korán kinéztem magamnak, rengeteget olvastam róla, az összes megjelenő képet százszor átnyálaztam.Az aeon flux-os kritika után már könnyebben belőttem, hogy miről is lesz szó, de amíg nem láttam, addig reménykedtem...
Hiba volt, mert ez annyira egyszerű, mint a Sucker Punch.Látványra tényleg elsőosztályú, de valahogy semmi sem működött benne igazán.Persze elvoltam vele, de az ember mégsem ezért ül be a moziterembe.Egy újravágott, feliratos verzióval még tennék egy próbát, de ez ebben a formában többször nem kell nekem.
A bűn hálójában(6,5):Ezen a napon különösen jólesik, ha egy nő mutat be szépen kivitelezett pörgőrúgást.Álmaim hölgyének most már ezt is tudni kell, nincs is szebb dolog ennél.(Állkapocs és bordatöréssel kórházba juttat a szerelmed.:)Furcsán izgató ezt látni, közben pedig egy percre nem fordult meg a fejemben, hogy ez túlzó lenne.Mármint a közelharcok, amiket sorban bemutatnak.Az egész film tempója is hihetetlenül jó, az apró kis piszkálódások is mind betalálnak.Nem számítottam ennyi humorra, arra meg végképp, hogy a főszereplőre rá lehet bízni színészi feladatokat is.Minden téren megállta a helyét, persze nem kell nagy alakításra számítani egy ilyen jellegű filmnél.Ez a mozi bármelyik akciósztárnak a becsületére válna, csak így tovább Gina!:)

(Annyira megtetszett Az éhezők viadala, így előzetes alapján, hogy hazafelé megvettem az első kötetet belőle.Ha már ott voltam hozzácsaptam még a Ne engedj el-t is.Argento rövid ajánlója után felírtam magamnak a címét, de a filmet még mindig nem láttam.:)
0
2012. március 7., szerda 0:47
Aki látatlanban (tudom, nem ott!) vesz filmet, az viselje a következményeit. :)
0
2012. március 7., szerda 0:43
háesem

Újabb tinilegendát pipáltam ki. Régóta érdekelt, hogy mitől lett ifikult ez az elsőre emésztésügyileg diffikult amerikai termék. Hát nem lettem Efron-rajongó ez tény, de nem is szállt a számból a taccs down. Az erős túlzás, hogy ez "olyan" meg "jobb", mint a Pomádé, még ha banalitásban ez sem gyenge. Az is "cuki", hogy az éneklésben tapasztalatlan hősök egy pillanat alatt hibátlanul nyomják a kétszólamú duettet, vagy hogy a színpad szélén hervadó pianínón klimpírozó kiscsaj által keltett plömplömből varázsütésre rittyentődik komplett zenekari hangzás, pedig pluszmuzsikusokat nem lehet felfedezni a színen, de hát ne legyünk gonosz következettség-mániákusok. A sok ciki karakter és a szirupos mjúzik (hja kérem itt a hangjegyek szerelmesek!) ellenére sok szódával (és még több vodkával) eltelik a játékidő. A furfangos fiatalok minden téren bizonyítanak. Nemsokára belevetem magam a folytatásokba is, csak a garantált élvezet érdekében előbb teleportálok a majmok bolygójára egy agyműtétre. :)
most posts by TM
0
2012. március 4., vasárnap 20:00
Vanishing of the Bees

Pár éve láttam egy műsort a NatGeon, ami a méhkolóniák különös eltűnéséről, a kaptárak "elméhtelenedéséről" szólt. Az kevésbé az okokkal foglalkozott, mint inkább a következményekkel. Nem csak a mézről van itt szó, hiszen a gabonákon kívül szinte minden élelmiszer, zöldség-gyümölcs kötődik a beporzáshoz, amit a méhek mindenki örömére ingyen elvégeznek, milliárdokat spórolva ezzel minden ország költségvetésének. Leginkább az a kép maradt meg a műsorból -maradva a méhek által termelt haszonnál-, hogy Kínában vannak olyan tradicionális gyümölcstermesztő vidékek, ahonnan már teljesen eltűntek a méhek, és hogy ez a fajta megélhetés megmaradhasson, az embereknek kell felmászni a fára, és virágporba mártott tollcsomókkal elvégezni a méhek munkáját.

Azóta érdekelt a téma, és rátaláltam egy erről szóló dokumentumfilmre, viszonylag gyorsan be is szereztem. Nem nagy megdöbbenést vártam, csak a kíváncsiság vezérelt, hogy egyáltalán mi is ez, milyen súlyos a probléma, milyen tényezőket azonosítottak eddig, mennyire veszik komolyan ezt az érintett országok kormányai és lakói, stb.. A fő "probléma" ugyanis a méhekkel is az, hogy tudnak ők alkalmazkodni az emberi tevékenységhez (túlnépesedés, vegyszerezés, élelmiszer-tömegtermelés, stb.), a Föld ökoszisztémájának elemei sok mindent elviselnek, de van egy pont, amikor a felhalmozódott terhelések súlya alatt összerogy a rendszer. Úgy tűnik, ez a méheknél akkor jött el, amikor az USÁ-ban többezer kilométert utaztatják őket a gigantikus ültetvények között, és a beporzás külön iparág, amikor olyan növényeket poroztatnak be velük, amit már magként permetszerbe áztattak, hogy a magból kifejlődött növények ellenállóbbak legyenek, és amikor a méhkaptárakból az utolsó csepp mézet is kifacsarják, helyette olcsó, tápanyagszegény cukorsziruppal etetik őket. A profitért és a termésátlagokért aggódó öltönyös aktakukacok pedig egyelőre elbújhatnak a tanulmányok bizonytalansága mögé (mivel nem lehet egy tényezőre rákenni az egészet, és azt bűnösnek kikiáltani)... legalábbis addig, amíg van honnan pótolni az emberiséget a sorsukra hagyó méheket... például Ausztráliából importálva azokat.

Ha méh lennék, nekem is tele lenne a potrohom ezzel a sok szarsággal, és hagynám a francba az egészet.

Százalék nincs, a téma magáért beszél.
0
2012. március 3., szombat 22:39
Naná, hogy tudom... a  DVD-n is jól szólt..

Amikor nem beszéltek benn, mindig átkapcsoltam. :-)
0
2012. március 3., szombat 22:34
Az eredeti hang jól szól ám! :)
0
2012. március 3., szombat 22:09
A Rain Man nekem is egyik legnagyobb kedvencem, gyakorlatilag kívülről tudom,  de pont a mono szinkron miatt nem vagyok hajlandó lecserélni BD-re...

Sajnos ahhoz bőven elég a DVD is.
0
2012. március 3., szombat 22:05
A leleményes Hugo(7):A gyerekszereplők minden megmozdulása és Ben Kingsley reakciói húzzák le a filmet a sárba, de szerencsére a mozivarázslat működik, így a végén elégedetten jöttem ki a teremből.Majdnem olyan jól éreztem magam a vetített filmektől, mint a Hadak útján alatt.Itt most a klasszikus mesélésre gondolok, a nagyívű, grandiózus történetekre.Ami még a görényeket is meghatja...
Amik visszaadnak egy csöppet az emberekbe vetett hitedből, hogy képesek együtt valami csodálatosat alkotni.Lehet, hogy csak fél óráig tart a hatása, de kell az ilyen feltöltődés mindenkinek.(Aztán úgyis valaki rálép a tyúkszemedre, felbosszant és minden visszaáll a "normális" kerékvágásba.)Ritka ma már az ilyen élmény, éppen ezért külön öröm, ha félre tudom tenni a gyűlölködő, kötekedő énemet.

Kémes hármas(6):Kezdeném az egyetlen negatívummal...
Nem tudom miért kell a főszereplő éneklését is leszinkronizálni...Pedig pont azt akarták megmutatni, hogy mennyire laza csajról van szó.A tökéletesen odaillő számra ment a fenékrázás, ahogy azt kell, erre mindent hazavágnak a magyaros kornyikálással.(A főellenség annyira jelentéktelen, hogy az idióta beszólásain már fel sem idegesítettem magam.)
Egyébként könnyed kis film, minden benne van, ami elvárható.A mai nap ezen nevettem a legtöbbet(, bár volt egy borostás bohóc is a pénztár közelében, de ez nem tartozik ide...), nagyon jól működött ez a kis szerelmi háromszög.A paintball-os erődemonstrációnál szakadtam a nevetéstől.
Dvd-n kötelező beszerzés, de a Tortilla chips zabáló versenyek miatt a nagyteremben történő megtekintése nem javasolt...

Az erő krónikája(5):Túlságosan nyers és kidolgozatlan film, de meg kell hagyni, hogy piszok látványos.Ez az egyetlen erénye.Maximálisan hozta azt, amit előzetesen a képek és leírások alapján kinéztem belőle.Igazából az tetszett a legjobban, hogy pontosan úgy történt minden, mint ahogy ezt az ember elképzeli.Rengeteget mókáztak, hülyültek pont úgy, ahogy én is tenném középiskolásként.A szuper képességek érdekes módon az egész filmet inkább a földön tartották.A kunsztok ellenére nem változtak sokat a főszereplők.Vagány, depressziós és egy megfontoltabb fickó, mind-mind a saját tempójában fejlődött és jutott el a saját maga által felállított falakig.
A drámaiságot inkább csak ráerőltetik a filmre, nem akartak ezzel komolyabban leterhelni ilyen rövid játékidő alatt.A vége ebből kifolyólag egyáltalán nem jött be, nagyon mű az egész szövegelés.
Majd, ha megjelenik eldöntöm, hogy kell-e ezt nekem még egyszer látni.Most azt mondom, hogy kedvezményes napon bárki számára szórakoztató lehet.
0
2012. március 2., péntek 23:07
Rain Man

Végre sikerült BD-n is megtekintenem kamaszkorom egyik legjobban kedvelt filmjét. A mai napig elvarázsol minden pillanata, remek mozi! (Itt jegyzem meg, hogy elkezdtem összeszámolni, hány olyan BD van a polcomon, amit megvettem ugyan, de a beletekintésen kívül még nem néztem meg... 70-nél abbahagytam a számolást, és kicsit meg is rémültem: minek vásárolgatok, ha hónapokig úgy állnak ott, hogy meg sem nézem - kissé át kell értékelnem a vásárlási szokásaimat, úgy hiszem!)
A technikai részletekről csak annyit, számomra megfelelő a kép és az eredeti hang is (sajnos a szinkron nagyon gyenge - végig sistereg és mintha egy tök üres, visszhangos szobában beszélnének a szereplők - és emiatt idegesítő is.)
A film 10 pontos, a kiadvány egy erős 7-es!
0
2012. március 2., péntek 14:54
A bőr, amelyben élek:A bosszúállásnak ilyen kifinomult, időben hosszan elnyújtott változatával én még nem találkoztam.Az, hogy menet közben mivé alakulhatnak át emberek és érzések, arról volt fogalmam, a korábbi Almodóvar-os tapasztalatim alapján.De a sokk, így is megvolt.Fekszel a vége főcímnél az ágyban, mint egy darab Dexter-es kivéreztethető Ken baba és nem tudsz napirendre térni afelett, amit láttál.
Az indítás kiváló, az időbeli ugrásoknak köszönhetően éppen a megfelelő pillanatokban kapod kézhez ennek a bizarr kirakónak a következő darabjait.Még úgy is gyomorszájon vág ez az egész, hogy kicsit korábban jössz rá a csavarra, mint szeretnél.
Ebből sem a szereplők, sem a néző nem jöhet ki teljesen épen.
Kifizetődött, hogy nem olvastam el róla szinte semmi lényeges információt előtte.Mentem a nevek után és kicsit sem csalódtam.Ajánlani nem lehet, de mégis muszáj...:)
0
2012. március 2., péntek 11:15
Csinos lány.A drágának tűnő videóiról(01 02) és az énekhangjáról nem nyilatkoznék.Biztos vagyok benne, hogy a Tv2 futtatja egy darabig még akkor is, ha nem nyeri meg a játékot.Egyszerű feladatnak tűnik popsztárt faragni belőle.
0
2012. március 2., péntek 9:44
Ehem. :)

Ha gondolod, keress rá a tube-on Dj Wallas & The FlameMakers - Elektro Funk c. klipjére, ott énekelt először, hogy úgy mondjam, nyilvánosan. Ha tetszik (nem fog:), akkor a Help Me volt a következő projekt, de ahhoz nincs video, csak a szám.
0
2012. március 1., csütörtök 23:14
Adriennt Kecskemétről - harmadszor is. :)
most posts by TM
0
2012. március 1., csütörtök 10:01
Nincs.
0
2012. március 1., csütörtök 9:30
Van extra a DVD-n?

Csak azért kérdezem, mert láttam korábban egy werket, amiben éppen azt taglalják, hogy mennyi időt szántak a forgatás és az előkészületek során arra, hogy hitelesek legyenek a reakciók. Az egyik, amit megjegyeztem, hogy a két színész konkrétan hetekre összeköltözött, és például azokat a "családi" videókból való bevágásokat, tényleg ők forgatták. A másik meg az volt, hogy a rendező mindkét szereplővel külön-külön megbeszélt egy-egy olyan különleges tehetséget-képességet, amiről a másik nem tudhat, így amikor a randijelenetben ezeket bemutatták, az tényleg újdonság volt a színészeknek is.
0
2012. február 29., szerda 23:28
Blue Valentine:Mit teszel, ha csak második lehetőség vagy egy lány számára?
Egy kibúvó, egy menekülési útvonal.Érez valamit irántad, de te is tudnád, ha látnád a valóságot, hogy nem ezt az életet akarja élni.Nyilván erőltetheted egy darabig az együttélést, de csak késleltetni tudod a szomorú befejezést.Észreveszed, hogy már semmi sem ugyanaz, mint régen.Próbálsz könyörögni, fenyegetőzni, pénzen(vagy kuponon) hamis mosolyt venni, ahogy azt egy "igazi férfi" szokta.Nem látod át teljesen a helyzetet, ezért folyamatosan próbálsz házon belül is elmenekülni a gondoktól, hátha megoldódnak maguktól.(Baszhatod.)
Mit teszel, ha éppen mélyponton van az életed és jön egy félig-meddig megfelelő srác, aki feltétel nélkül imád?
Látod, hogy tele van élettel, tervekkel, lelkesedéssel.Biztat, azt mondja szép vagy és szeret téged.Aztán látod, hogy lassan tönkre megy melletted, már a hangját sem bírod elviselni.Vágysz az életre, de úgy érzed hátráltat, megfojt valaki.Egy darabig tűrsz, de pontosan látod, hogy mi fog következni.Nem akarod eldobni azt, aki kisegített a nehezebb időkben.De ugyanakkor nem akarsz tovább süllyedni ezzel az idegennel.Megvárod, amíg a sok apró szarságon felül elkövet egy nagyobb hibát(biztosan így lesz), és kimondod azokat a rég megfogalmazott mondatokat.
Mindenki hibás egy kicsit, de ugyanakkor senki sem az.(Baszhatjuk.)
Szerintem ez egy gyönyörű film a világ leghétköznapibb dolgáról.A főszereplők nagyszerűen reagálnak egymásra, hiteles, amit bemutatnak nekünk.
Most az újranézés csak megerősített abban, hogy jó döntést hoztam, amikor a toplistámon helyet szorítottam ennek a filmnek is.
0
2012. február 28., kedd 0:43
A vonzás szabályai:Ez talán az egyetlen fiatalokról szóló film, amit minden gond nélkül a magaménak tudok érezni.Nem kell elképzelnem, hogy milyen lehetett egy adott időben felnőni.Nincs szintipop-os és rock-os lázadással egybekötött táncjelenet, nincs boldog befejezés, ahogyan nagy reményekkel elindulnak a nagybetűs életbe a végzősök.
Ebben is bőven mérték a túlzó jeleneteket, de mégis elgondolkodtatóbb, mint sok más hasonló történet.A képi megoldásoktól elkezdve, a tökéletesen passzoló zenei részeken át minden a helyén van.Nem kell persze véresen komolyan venni a lézengő, elzüllött fiúk és lányok drámáját, de mindenesetre a látottak hatására egy pillanatra végig kell futnunk a saját életünkön.(Természetesen, ha magamat hasonlítom össze a szereplőkkel, akkor nem látom annyira komolynak a problémáimat.)Reménykedem benne, hogy nem lógok ennyire céltalanul a levegőben, nincsen annyi komplexusom, hamarabb észreveszem az árulkodó jeleket, ha valami baj közeledne.Persze a hóesést és az utat bámulva rájövök, hogy nem vagyok különb egyikőjüknél sem.
Szeretem ezt az érzést a záró képsoroknál, kicsit megmozgat és szórakoztat, de valamilyen szinten le is lomboz ez a film.A furcsa beállítások, a komikus drogozós és a kissé morbid szexjelenetek ellenére mégis földhözragadtabb ez a mozi, mint bármilyen más ezzel a korosztállyal foglalkozó mű.Még sokszor meg akarom nézni.

Eddig nem nagyon érdekelt, de most felírtam a kívánságlistámra a 2008-as Az informátorok-at, remélem jó lesz...
0
2012. február 27., hétfő 15:45
Ebben is egyetértek, pedig én szeretem a régit.
most posts by TM
0
2012. február 27., hétfő 15:44
Az "itthonra" stimmel, de nem magamnak. Az már a szerencse része, hogy én is megkedveltem. Korábban bele-belekapcsolgattam néhány részbe, de úgy nem volt nyerő. Mondjuk amikor a Jóbarátokból is csak perceket láttam ugyanilyen módszerrel, akkor az sem fogott meg. Ebből nálam az következett, hogy a sorozat is csak úgy jó, ha az első rész elejétől az utolsó rész végéig nézhetem meg, mint egy egybefüggő egészet. Teljesen más, jobb az élmény. Remélem, hogy másoknak is tetszik, s akkor végigmegy a széria kiadása. Kicsit besűrűsíthetnék a megjelentetéseket, mivel a kinti adókon már a hetedik szezon pörög.
most posts by TM
0
2012. február 27., hétfő 15:41
Muppets:Nem rajongok az eredeti szériáért és egész estés filmekért sem, de mégis kíváncsi voltam rá, hogy ma mit tudnak kihozni ebből az egészből.Magyarul semmit, angolul talán jobb, de ez így szinkronosan inkább kínzás volt.
Chris Cooper száma tetszett egyedül a dalok közül.Jason Segel borzasztóan idegesített, pedig máskor szeretni szoktam, amit csinál.Nem akadt egy vicces mellékszereplő sem.
Kínos volt, feszengtem a székben.Ezt hiba volt megnézni.
0
2012. február 27., hétfő 15:32
Nem tudok írni.
A sorozat: Igen
Képminőség: Nem
0
2012. február 27., hétfő 15:22
Szóval akkor mégsem? :) Kár.
Képminőségről én nem tudok nyilatkozni, illetve annyit, hogy DVD-hez szokott szememnek nincs kifogása azokkal, amik miatt a BD-sek már morognak.
Maga a sorozat nem rossz, speciel kajálni nem szerencsés közben. Időközben megszereztem a folytatást is, ahol még jobban rápakolnak az izgalmakra, a tévesen felmentett fickó és Bones-papa is többször előkerülő szál, új főnök jön, kapcsolatok alakulgatnak, ahogyan az egy valamirevaló szériában dukál. :)
most posts by TM
0
2012. február 27., hétfő 15:15
Ja én meg azt hittem, hogy erre utaltál...
"Pedig ezt én is megvenném itthonra, úgyhogy lécci szólj róla még egyszer, ha majd nem leszel náthás. :)"
0
2012. február 27., hétfő 15:13
(Betegen ültem végig a teljes évadot..:)
Annak viszont örülök, hogy másnak bejött a képminőség és a sorozat is.
0
2012. február 27., hétfő 15:11
Dehogynem, többször is írtál. Még azt is, hogy darálni fogod, annyira tetszik. A képbeszúrásos jelenetet is megtaláltam, az is ütős volt.
most posts by TM
0